Zyta05.05.2022 10:10
Nie wiem jak wyglada sytuacja w danej firmie, ale co do czlowieka (Rima K.), to moge tylko najgorsze epitety zapodac. Pracowalem z ta kobieta w firmie WGD Orion (czesc, albo wlasciciel Brand Distribution) na ul. Raszynskiej w Warszawie, gdzie mieszkanie bylo zarazem biurem (nie mylic z: przerobione na biuro). Nie wiem, czy problemem bylo to, ze p. Rima byla wtedy mloda mama (non stop nerwica, zdenerwowanie i komentarze do kazdego tematu), czy po prostu nie umiala kompletnie rekrutowac osob, a takze ich szkolic (onboarding). Bylem wtedy jeszcze studentem i zostalem zatrudniony jako wsparcie do procesow handlowych. O ile jedna z pracownic starala sie przekazac w jakis sposob, przynajmniej podstawowy, wiedze, o tyle P. Rima potrafila tylko krytykowac, podnosic glos, przeinaczac fakty i uprawiac po prostu mobbing. Wymagania byly od pierwszego dnia, jakbym byl juz bardzo doswiadczonym pracownikiem, albo po prostu osoba rekrutujaca chciala zaoszczedzic i "wykazac sie" przed szefem, ktory zreszta sam dzwonil do niej codziennie i ja krytykowal za rozne dzialania. Po ok. dwoch tygodniach poproszono mnie o zlozenie wypowiedzenia (?!). Nawet osoby z centrali w BIalymstoku byly zdziwione, ze w Warszawie nie potrafia przeprowadzic normalnie szkolenia dla nowej/mlodej osoby.
Bazujac na tym doswiadczeniu (bardzo krotkim, ale dluzsze rownaloby sie samobojstwu) stanowczo odradzam i zdecydowanie przestrzegam. Moim zdaniem ta osoba, to kryminal i nadaje sie przynajmniej do Sadu Pracy.