Buczek-piekarnia cukiernia
4 400 6 1

Opinie o Buczek-piekarnia cukiernia

Crazy

Witam. Dodzwoniłam się do buczka przez przypadek poszukując pracy... pani obiecywała mi wszystko premie po miesiącu umowę na czas nieokreślony po 3 miesiącach 1 popołudniówkę i jeden weekend ponieważ mam problemy rodzinne o których powiedziałam na samym początku. Prawda wyglada inaczej... mam 3 weekendy pod rząd i 3 popołudniówki. Nie przeszłam szkolenia a każde zapytanie o cenę czy o kod kończy się wytracaniem oczami .. zostawiają mnie sama na sklepie i siedzą sobie na zapleczu bóg wie co robiąc. Proszę się już 2 tyg o książkę ze składnikami chlebów ponieważ klienci pytają i maja do tego prawo do dnia dzisiejszego nir dostałam bo zaginęło. Jestem jeszcze dwa tyg w pracy i odchodzę nie będę tracić swojego zdrowia na jakieś idiotki które nie maja wyrozumiałości. Każdy się kiedyś uczył ... prawda jest taka ze umowę na czas nieokreślony dostaje się po 3 ale latach ... premie po pół roku w kwocie 150 zł ... jakaś kpina wymagań miliony człowiek ma robic za sprzedawcę kelnerkę kucharkę sprzątaczkę za 1700 zł bez szacunku . Może e innym buczku jest inaczej nie neguje tego ja niestety trafiłam złe ... pomijając ze jak spadnie drożdżówka na ziemie i chciałam ja wyrzucic dostałam ochrzan ... znów trafiła na sprzedaż

Kamila
@Crazy 13.12.2018 23:31

Crazy, z calym szacunkiem, którego notabene wymagasz choć sama jak napisałaś "siedzisz na zapleczu i bóg wie co robisz" kiedy ktoś zostaje sam na sklepie to wiadomo, że nie chowa się przed klientami żeby przypadkiem nikt nic nie kupił. Też kiedyś zaczynałam (rok temu), też na początku nie wiedziałam ale się starałam i dziewczyny mi ze wszystkim pomogły. Jakiś czas temu koleżanka postanowiła wyjechać do narzeczonego do innego miasta i zwolniło się miejsce. Przyszły dwie młode dziewczyny na próbny jedna leser do kwadratu, można pogadać, pośmiać się, zrobić sobie przerwę ale nie jak jest chwila ruchu. Po dwóch tygodniach dziewczyna nic nie ogarniała, to nawet patrząc się jak inni pracują człowiek by się nauczył ale dopóki na kartce z wersją rysunkową nie podasz to zero inicjatywy własnej.. odchodząc oczywiście awantura że wszyscy są beznadziejni i inne pierdoły. Normalnie bym się wczuła ale druga dziewczyna zupełnie inna gadka. Dodam jeszcze że były w podobnym wieku. Druga, oczywiście że też się pyta, czasami się zestresuje bo zapomni czegoś zrobić ale widać że jest ogólnie ogarnieta, bystra, zaradna no i przede wszystkim zaangażowana, więc nawet jak jej ciastko spadlo na ziemie, ruch byl spory a tu na srodku podlogi kleks to nic sie nie stalo ale ona zamiast tam sie rzucac i obwiniac wszystkich normalnie, pospzratala i po sprawie, ja obsluzylam klienta ona odetchnela na zapleczu wrocila do pracy i bylo ok. Bo jak to mówi przyslowie "Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie"..

Prawda
@Kamila 14.12.2018 09:47

Ktoś się podszywa pod historie ubarwiona w jakieś herezje proszę tego nie czytać zgłosiłam już do administratora

Jaa

Post poniżej jest nieprawda napisana żeby narobić mi problemów . Proszę się nim nie sugerować.

Crazy

Praca spoko

korn

Pracowałąm kiedyś w buczku, nie wiem jak jest teraz ale dobrze wspominam tam pracę. Myślę, że jakbym z jakiś powodów miała wrócić do krakowa to próbowałabym wrócićna starą posadę

fit

W centrum zawsze jest ruch, obowiazkow wiecej ale do ogarniecia, na atmosfere nie mam co narzekac bo wszystkie sie dogadujemy takze jest okej

Mrs
@fit 11.12.2018 23:37

Też nie rozumiem, niektórych marudzenia uważam. Moim zdaniem można spokojnie polecić tutaj pracę

melancholijna

u mnie jest calkiem spory odsetek stalych klientow, to przeciez czlowiek kojarzy z twarzy. lubie ich obserwowac, wydzielilam nawet kilka typow ludzi, pytalscy, co sie roznamietniaja nad kazdym chlebem, drozdzowka, ciastkiem, babcie co musza obmacac kazda bulke i przymarydzic, przychodzi do nas jeden dziadeczek taki starszy pan, zawsze przykleja sie do szyby zeby doczytac nazwy. w gorsze dni wkurzaja ale czasami mysle ze jakbym kiedys zmieniala prace to by mi ich troche brakowalo

Agnieszka
@melancholijna 03.12.2018 14:37

Mówiąc "u mnie" masz na myśli oddział, w którym pracujesz? Wspomniałaś o atmosferze i klientach, a czy powiesz nam coś więcej na temat warunków pracy w firmie? Jak oceniasz ten aspekt w piekarni cukierni Buczek?

Alex
@melancholijna 03.12.2018 14:37

Ja koło uczelni więc zdarzają się takie festiwale przystojniaczków, że łohoho:D

piri

szukam pracy w okolicy prądnika, nie orientujecie się czy nie brakuje osoby do pracy?

Samanta
@piri 26.11.2018 11:08

na olx widziałam aktualną oferte ale nie było podanej dokładnej lokalizacji (przynajmniej ja nie widziałam) tylko nowa huta to teoretycznie z prądnika nie miałabyś daleko

miki

Praca nie jest zła tylko ludzie którzy tam zarządzają, wydaje im się że zwykły pracownik oprócz sprzedaży, sprzątania, wypieków, robienia kanapek ma zrobić zamówienie i ma być jasnowidz co zejdzie bo jak będą zwroty to będzie opier...l a jak braknie towaru to klient zadzwoni ze skargą a dyrek przyjedzie i swoje powie i premie obetnie. (usunięte przez administratora).....przejmuj się rolą i tak cię (usunięte przez administratora) To praca nie dla każdego, trzeba mięc nerwy ze stali, być ogarniętym i nie dać się pomiatać kierownicze i regionalnej

lora
@miki 10.11.2018 20:49

wszędzie trzeba miec nerwy ze stali trzeba łapać dystans i nie dać sie zwariować, w sumie tu i tak nie jest zle

Ola
@miki 10.11.2018 20:49

Święte slowa..

Anka
@miki 10.11.2018 20:49

@miki dokladnie.. Ale to wiedza tylko stare praxownice, ktore wiedza jak bylo a jak jest. Dla nowych to normalnosc dlatego akceptuja. Ja osobiście nie polecam tam pracowac. I nie przekona mnie fakt dobrego zespolu bo to kwestia czasu jak zawsze moze soe to zmienic. Zalety pracy z babami. Chyba ze przymykasz na wszystko oko.. I nie walczysz o swoje..

SzczeraX

Co wy piszecie same bajki. Ciągle brak pracowników i wieczne prośby o wsparcie na innych sklepach. Płaca też jest podstawowa jak wszędzie. Premia której często nie ma. Atmosfera na sklepach taka że jedna drugą by w łyżce utopiła. Podsumowując jak by było tak dobrze to by wiecznie ludzi nie brakowało. A procedur przybywa jak by płacili za to wszystko jak w najlepszej korporacji.

Ola
@SzczeraX 05.11.2018 20:28

Dokladnie.. Dzien w dzien prosby o pomoc na sklepach.. :/ ja dziewczynom wspolczuje.. Tyrania caly dzien.. Nie wdzieczna praca..

Tomek

Chwalę sobie obsługę. Panie zawsze milutkie. Jak idę do pracy, to często wstępuję żeby kupić jakąś dobrą kanapkę albo coś na słodko. Pyszne wypieki!

Pablo
@Tomek 03.08.2018 11:42

Też chwalę. Ostatnio Pani żartowała, że jak mnie widzi to już wie jakie pieczywo podać hehe, fajnie że jest tam taka sympatyczna atmosfera.

Izka
@Pablo 06.08.2018 15:10

ostatnio tez weszłam z panią w piekarni niedaleko mnie na wyższy poziom znajomości. Pani pamięta czego nie mogę i zawsze poleca jakieś zamiennik. Niby nic ale zawsze jakoś mi się miło robi

sylwia

nie wiem jak jest w korporacji, więc się nie będę wypowiadała, reszcie też bym to proponowała. Buczków jest dużo i od tego dużo zależy. Są miejsca gdzie jest większy ruch, a są miejsca gdzie mniejszy. Procedur przybywa, ale jak np nowa osoba przychodzi to uważa takie wymagania za standardowe i jej to nie boli, że przybyło bo nie ma skali porównawczej jak było. Tak czy owak, to tylko kwestia przyzwyczajenia i wyrobienia sobie pewnych schematów pracy. Kwestia atmosfery.. no cóż, ludzie są różni, ale tak jest wszędzie i chyba nikt nie jest tym zaskoczony, szczeggólnie, że atmosferę tworzymy my sami, a nie szefostwo

Flondra

Podstawa 1700 netto, ciągły brak osób do pracy i rotacja personelu, systematyczny odpływ "starej kadry", kilkanaście dni pracy pod rząd, rekordziści ciągli po dwadzieścia dni bez przerwy, co za tym idzie podwójna ewidencja pracy, ewentualne premie czy nadgodziny płacone "pod stołem". Wisienką na torcie, jest pan dyrektor w niewybrednych słowach komentujący uroki personelu, lub bolejący nad zarobkami podwładnych "Za takie pieniądze nie chciałoby mi się wstać z łóżka". To suche fakty, ocenę pozostawiam Wam.

SzczeraX
@Flondra 04.11.2018 15:42

Nareszcie ktoś napisał całą prawdę

tina

Moim zdaniem atmosfera w pracy to podstawa. W końcu z tymi ludzmi spędza sie więcej czasu niż ze znajomymi. U mnie jest dobrze, bo pracuje z fajnymi dziewczynami. Jak rano jest wiekszy ruch, poźniej popoludniu i wszystkie wiemy co mamy robić. Ogólnie gramy zespolowo i to uwazam, że jest super. Praca z klientem rządzi sie swoimi prawami, nie ma co sie rozwodzic, wszyscy wiemy jacy są ludzie. Co do pracy samej w sobie, to w kazdym nowym miejscu na początku jest zaskoczenie, szok, że duzo do robienia itd ale pozniej wchodzi w nawyk (ktos wczesniej wlasnie o tym pisal) i normalnie sie robi. Osobiscie polecam prace w Buczku. Pozdrawiam

Pakiszon
@tina 05.11.2018 10:24

u mnie ostatnio były zmiany bo jedna z dziewczyn niedawno urodziła więc potrzebowaliśmy kogoś nowego i tutaj dodatkowo pozytywne zaskoczenie bo przyszły dwie nowe dziewczyny, zresztą całkiem sympatyczne i ogarnięte, jeszcze się czasami mylą i pytają dużo ale się zaklimatyzowały także fajnie no i fajnie, że dwie

sabka

Czasami ruch jest duży i trzeba wszystko na bieżąco ogarniać. Raczej sprawdzą się tu dziewczyny z werwą :) W każdym razie normalna praca.

Kroma
@sabka 05.10.2018 10:12

siedze w tej pracy juz troche i moge powiedziec ze mysle podobnie

Kinga
@Kroma 08.10.2018 14:36

Dodalabym lubiace robic za kogos.

Ninka

Szukam pracy w Buczku. Ktos cos?

viol

Ocena mowi za siebie. Daje 4 gwiazdki.

Olek
@viol 12.10.2018 11:14

Za co?

Izar
@Olek 13.10.2018 20:36

no za caloksztalt pewnie..

Olek
@Izar 19.10.2018 15:09

Piszesz z kilku kont? :????

Pati

Ja akurat pracuje w Buczku na osiedlu daleko od centrum, dziewczyny są super więc jakkolwiek dziwnie to nie zabrzmi chodzę do pracy z przyjemnością. Pozdrawiam

miki

Zależy wszystko na jaki punkt się trafi i jaka jest kierowniczka , ja osobiście pracuje w bardzo zgranym zespole i bardzo sobie chwalę pracę u Buczka oby tak dalej.

Lucy
@miki 20.09.2018 18:01

no jak się trafi na zgrany zespol to mozna pracowac!

Ann
@Lucy 21.09.2018 13:19

Ludzie w pracy to podstawa wiec to akurat wazny czynnik .

Olek
@Ann 01.10.2018 12:21

Do pierwszego spiecia:)

Roxa
@Olek 13.10.2018 20:37

eee zadnych wiekszych "spin" nie zauwazylam. Spokojnie sie pracuje.

Jowa

Polecam zglaszac sie do miejsc gdzie jest wzglednie duzy ruch w ciagu dnia. premie motywuja, przynajmniej ja tak moge powiedziec sama od siebie:)

Ziukka
@Jowa 03.09.2018 13:12

potwierdzam to sie oplaca, premie dobrze wygladaja i zawsze to sie ma na cos dodatkowego!

Anka
@Jowa 03.09.2018 13:12

Przeciez od wrzesnia weszlo stazowe.. Wiec nawet jak ktos wyrobi miessieczna a jest swiezy.. To (usunięte przez administratora) dostanie a nie motywujaca premie:)

wuzetka

Trzeba byc raczej w miare dobrze zorganizowanym, a tak to serio nie mozna mowic, ze jakas ciezka praca!

Natka
@wuzetka 27.08.2018 13:33

a gdzie teraz nie trzeba :) jakby nie patrzec kazda praca to "multitasking" ale tu jest wszystko do ogarniecia, wedlug mnie nie ma co sie stresowac

doris

No ja powiem szczerze ze swojego doswiadczenia faktycznie siedziec i obijac to sie nie da, trzeba obslugiwac klientow, sprawdzac czy wszystko jest na stanie, dbac tez o czystosc. Ale jak czlowiek juz zacznie pracowac to te czynnosci wchodza automatycznie i sie jakos bardzo tego nie odczuwa. Atmosfera jest ok i nie mam problemow czy zgrzytow w kontaktach z dziewczynami. Jak patrze na calokszalt to nie mam co jakos zle mowic o tej robocie.

fredka
@doris 10.09.2018 14:00

no wiadomo jak to w piekarni ludzie sie spiesza rano do szkoly czy pracy to zaraz sie kolejka robi, ale wedlug mnie to idzie calkiem sprawnie. Z dziewczynami jestesmy zgrane i robota leci.

Kasia

Czesc. Bardzo duzo obowiazkow i duzy ruch szczegolnie w tych sklepach ktore serwuja kawe, pieka bulki i drozdzowki, robia kanapki itd. Kocił. Lepiej isc na taki sklep ktory tego nie ma bo sie mniej urobisz a tyle samo zarobisz. Tam dziewczyny maja luz. Poza tym duzo procedur instrukcji itd. Jak w korporacji. Kiedys tak nie było. : (

karmelcia

Polecam prace w Buczku! Ja trafilam akurat do piekarni w galerii handlowej i sobie chwale. Wiadomo ruch jest, ale fajne premie za to wpadaja. No cos za cos. Ja tam wole jak sie cos dzieje.

misska
@karmelcia 22.08.2018 11:47

to prawda na zmianie jest co robic, ale przynajmniej szybko leci. Premie na plus, dodatkowa kasa zawsze sie przyda!

Moli

zastanawialam sie czy dam sobie rade bo to byla jedna z moich pierwszych prac, ale naprawde to tylko kwestia wdrożenia się. Jak sie trafi na fajna ekipe to tym bardziej super :)

Sonka

Ocena sama się broni. Według mnie jest po prostu dobrze!

Andzia

Nigdy nie bylo problemow zeby cos z kims dogadac czy zalatwic. Jak jest duzo ludzi to zmiana tak leci, ze szok. Atmosfera byla przyjazna, raczej kazdy byl dla siebie pomocny bo nawet mowilysmy z dziewczynami jakie to wazne jak sie przebywa z kims pol dnia.

Tatia
@Andzia 10.08.2018 14:29

wlasnie zastanawialam sie nad praca w Buczku i dobrze slyszec, ze atmosfera jest w porzadku bo nie wyobrazam sobie sytuacji, w ktorej mialabym sie zle czuc w pracy. Takze na plus!

Lana

Fajnie, że są te premie, jak jest sporo ludzi to od razu wypłata lepsza i chce się bardziej pracowac.

edzi
@Lana 08.08.2018 13:26

noo racja to motywuje

Beti

na drzwiach Buczka bylo ogloszenie, ze szukają do pracy. Wlasnie zamierzam wydrukowac CV i zaniesc. Mieszkam blisko, plus zachecaja mnie pozytywne opinie. Mam nadzieje, ze wszystko przebiegnie pomyslnie :)

ewwel
@Beti 30.07.2018 11:11

Daj znac co i jak bo tez szukam pracy i jestem ciekawa jak rozmowa. Moze tez sie przejde do Buczka

Kęsia

ja to sie zdecydowałam pracowac niedawno. podoba mi sie. przyjemne kobitki pracuja. i zarobki jak na piekarnie sa spoko bo ja akurat w galerii mam 2600 brutto no i reszta to wszystko zalezy od premii, można prawie 3000 wyciągnac. szybko sie nauczylam i teraz nabieram wprawy. niedługo bede smigać.

mery

Dowiedziałam się z rozmowy, że pracy jest dużo, ale można fajnie zarobić, szczególnie w galeriach, bo tam jednak większy ruch. I jeszcze premie do tego. Zaczynam pracę w poniedziałek, trzymajcie kciuki!

Zostaw opinię o Buczek-piekarnia cukiernia - Kraków

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Buczek-piekarnia cukiernia