Były_pracownik15.02.2026 19:58
Współpraca z firmą okazała się wyjątkowo rozczarowująca i daleka od jakichkolwiek standardów profesjonalizmu. Przed rozpoczęciem współpracy składano wiele obietnic dotyczących rozwoju, stabilności oraz partnerskiego podejścia, jednak żadna z nich nie została dotrzymana. Firma nie zapewnia realnych perspektyw rozwoju, a deklaracje składane na początku okazały się jedynie pustymi słowami.
Dodatkowo poważnym problemem jest zachowanie właściciela, który nadużywa alkoholu i dopuszcza się nieodpowiednich zachowań, w tym awantur w mieszkaniu udostępnianym podwykonawcom. Takie sytuacje tworzą atmosferę braku bezpieczeństwa i całkowitego braku profesjonalizmu.
Pod koniec współpracy firma zaczęła traktować podwykonawcę w sposób skrajnie nieuczciwy – pojawiły się bezpodstawne oskarżenia, próby poniżania oraz próby obciążenia fikcyjnymi kosztami. Zamiast partnerskiego zakończenia współpracy, pojawiły się działania mające na celu przerzucenie odpowiedzialności i stworzenie fałszywej narracji.
Warto również podkreślić, że firma nie zapewnia formalnego kontraktu, co naraża podwykonawców na ryzyko. W takiej sytuacji rozsądnym działaniem jest nagrywanie rozmów oraz spotkań – oczywiście wyłącznie w granicach obowiązującego prawa – aby zabezpieczyć się przed ewentualnymi nadużyciami.
Podsumowując moją opinię. Zalecam omijać szerokim łukiem.