Odradzam podjęcie pracy w "Roztoczańskim Pstrągu". Ustalenia zrobione podczas rozmowy kwalifikacyjnej zdecydowanie różnią się od rzeczywistości. Zespół jest dobierany pod kątem mierności: najlepiej, żeby pracownik nie miał żadnych oczekiwań, żadnych pomysłów, bo i tak nie zostaną one zrealizowane. Rodzaj umowy: do dogadania, ale właściciel sugeruje, żeby być zatrudnionym na jak najniższą stawkę (wtedy płaci mniej składek i podatków). Obowiązki: wszystko, niezależnie od stanowiska. Będziesz m.in. nosić stoły, rozkładać bardzo ciężkie parasole, zasuwać na zmywaku, sprzątać łazienki i toalety. Knajpa cierpi na niedobór pracowników, więc takie jest uzasadnienie multitaskingu. Jednak, kiedy zwrócisz uwagę, że nie zostałeś zatrudniony na stanowisku sprzątaczki, obrywasz - w okrągłych słowach, ale jednak obrywasz. Podejście pracodawcy do pracownika: im mniej chcesz, tym lepiej. Najbardziej cenieni są ludzie, którzy potulnie kiwają głową na każde słowo szefostwa. Twoje własne pomysły na cokolwiek nie są brane pod uwagę. Podejście współpracowników: nie lubią nikogo z zewnątrz, ponieważ większość personelu to znajomi, znajomi znajomych, pary, kuzyni, itd. Napiwki: bardzo ważna sprawa - nie są dla każdego kelnera, jak w normalnej knajpie. Codziennie są zbierane do wspólnej kasy, a rozliczane - UWAGA! - raz na dwa, trzy miesiące. Z napiwków kupowana jest kawa do ekspresu (dla klientów!), rzeczy biurowe, itp. - więc nie dostaniesz tyle, ile zebrałeś. Zebraną sumę dzieli się na ilość godzin i ilość osób. Jeśli chcesz mieć dobrą kasę z napiwków, to nie tutaj. Generalnie: omijajcie "Roztoczańskiego Pstrąga", jeśli cenicie sobie dobrą atmosferę i uczciwe warunki pracy.
Nie ma opinii? ja tu przyszłam w sprawie chaty rybaka i pracy jako kelnerka. kiedyś widziałam ogłoszenie ale za dużo szczegółów to nie było. po pierwsze jaka jest forma umowy? dałoby radę na uop? i jeśli tak to po jakiej stawce? opowie ktoś także o atmosferze?
Firma Krzywosz Adam Roztoczański Pstrąg prowadziła rekrutację na poniższe stanowiska:
- KIEROWCA FOOD TRUCK, Bondyrz - Kwiecień 2023
- POMOC KUCHENNA, Bondyrz - Kwiecień 2023
- KELNER-BARMAN, Bondyrz - Kwiecień 2023
- Manager restauracji, Bondyrz - Luty 2023
- Kucharz / Kucharka, Bondyrz - Luty 2023
- KUCHARZ, Bondyrz - Październik 2022
- Kelner / Kelnerka, Bondyrz - Październik 2022
- KELNER/SPRZEDAWCA, Bondyrz - Wrzesień 2022
- KELNER, Bondyrz - Maj 2022
- SPRZEDAWCA, Bondyrz - Listopad 2021
Czy pracujesz w firmie Krzywosz Adam Roztoczański Pstrąg lub pracowałeś/aś? Zostaw raport z rozmowy rekrutacyjnej i powiedz jak Ci się pracuje .