Obecnyyy13.04.2026 17:19
Usługa - kasacja pojazdu.
Całość oceniam na 2,5/5.
Telefonicznie wycena samochodu ustalona na 300zl. Bez akumulatora. możliwe, że zapomniałem o przekazaniu informacji o braku katalizatora - nie zostałem o to zapytany.
Przyjechał kierowca, zaproponował 150zl z akumulatorem, którego nie miałem obecnie przy sobie, mogę dowieźć. Finalnie stanęło na propozycji 100zl od kierowcy, kiedy ja stanowczo powiedziałem że za mniej niż 150zl nie opłaca mi się oddawać samochodu na kasację. Więcej wyszedł mnie przejazd na miejsce postoju samochodu.
Nie wypowiedział słowa na ten temat, wpakował samochód na lawetę, wypłacił 100zl. Kiedy wspomniałem o tym fakcie stwierdził, że "kasuje" mnie 600zl za sam przyjazd jeśli samochodu nie oddaje i ma go "zrzucić". Stwierdziłem że nie będę marnował swojego czasu i odpuściłem, skontaktowałem się telefonicznie z numerem podanym na stronie i pan Przemysław wypłacił resztę poprzez przelew.
Kierowca był bardzo nieuprzejmy, na szczęście finalnie udało się dojść do porozumienia tylko z pomocą Pana Przemysława.
Także ciekawostka, że w razie jak kierowca przyjedzie po samochód i zaniży wam wypłatę, niż wcześniej ustalona, to będą chcieli was policzyć za ich przyjazd 4-krotnie więcej, niż wyceniona wartość samochodu.
Raczej odradzam interesów w formie złomowania pojazdu z tą firmą.
Pozdrawiam.
VW Polo 6n2