Jobland.pl

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 60 ocen.

Opinie o Jobland.pl

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jobland.pl

Remek

Sporo się dzieje w agencji Jobland. Słyszałem, że są bardzo prężni i aktywni. Co o tym sądzicie?

Alicja

@Ja, czy możesz powiedzieć coś więcej o swoich doświadczeniach z Jobland.pl?

alek

Spokojnie @ollo wiadomo, że dużo Polaków odpada przy rekrutacji ale dużo też tam jedzie no i pokazuja co potrafią a później często wypisują tutaj bzdury. Sorry ale jak komuś się nie chce pracować a na miejscu okazuje się, że musi no to dla niego to nie będzie super opcja a dla innych i owszem

ollo

"Tyk" ty frustracie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zapomniałes leków czy co? Masz pretensje ze sprawdzają kandydatów???? Chyba o to właśnie chodzi... To że okazałeś sie za słaby albo po prostu chory psychicznie i cie odrzucili nie znaczy że masz od razu sie wypłaliwać jak dziecko... lecz sie pojebie i tyle, wyplakać to sie możesz swojej matce co najwyżej.

Ja

Witam Zastanówcie się z kim wchodzicie w interesy zwłaszcza gdy chodzi o pracę w Szwecji, obiecują złote góry a wychodzi jak zwykle. Ktokolwiek chciałby wyjechać proponuję na własną rękę a nie przez agencje! zwłaszcza tą i znakomitego Stefania załogi Pana S... Pozdrawiam

hajsy

ale hajsy za paszporty zwrocili bez lipy (chodzi o akcje z USA)

Brak profesjonalizmu

Agencja "Joblad'' pokazał swój kompletny brak profesjonalizmu rekrutacja ludzi na Szetlandy /jechali ludzie nieznający słowa po angielsku a odpadali z j.angielskim itp. / a potwierdzeniem był ostatnia niby rekrutacja do USA. Można powiedzięc ze tak zwani Hunters -sa bardzo niewykwalifikowani ww. agencji .

anonim

(usunięte przez administratora)

Marysiaa

Dziś co druga tego typu agencja ma w nazwie headhunter .Poczytaj Jasiu przez dwa k jakie były nie prawidłowości przy rekrutacji na Szetlandy a ten ostatni kontrakt do USA to w ogóle im nadszarpną renom ..Tam nie ma dobrych hunters.?!

Anty Reklama

I znowu reklama ...Nic poza tym .Panie G ..i reszta z biura weżta się do roboty a nie tylko piszecie pochwał ki dla swoje firmy .

lemon

jak dla mnie firma daje rade, pracuje jako kierowca w UK- jobland załatwił prace, warunki OK, wiadomo łatwo na emigracji nie jest ale jak ktoś sie przełamie i przecierpi początki to potem z górki

anonim

(usunięte przez administratora)

Lemingi i reszta

Hmm @irek ..a ty jako właściciel kogo byś wyślą na kontrakt żeby wyjść z twarz ?Człowieka który ma bogate doświadczenie,uprawnienia i zna język czy Kolegę Henia ,Rysia bo oni mówi ze on jest dobry chociaż w CV ma ,że pracował 10 lat w cukierni ...i takim sugestiami kierował się Jobland ...a pożnie było jak było...zmian,zmian,zmian ...

knur

Ta firma i profesjonalizm to dwa wzajemnie sie wykluczajace slowa.

popek

szetlandy bylem nie moge narzekac na firme jobland i ces pelen profesionalizm z ich strony jedynie na co moge narzekac to na kolesiostwo ktore tam bylo bo wiem o tym zreszta prawda jest taka ze fachowcy jechali do domow a partacze ktorzy nawet tarczy nie umieli zalorzyc do szlifierki przyjezdzali i sie szczycili tym jedno co moge powiedziec i podziekowac ces ze bylem na takim projekcie mam nadzieje ze nie na ostatnim pozdrawiam

Kontraktowiec
@popek 08.02.2016 17:54
szetlandy bylem nie moge narzekac na firme jobland i ces pelen profesionalizm z ich strony jedynie na co moge narzekac to na ko...

I ty jesteś kolega następny który potwierdza to co wszyscy pisali o tym wyżej "Ze pojechali kolesie kolegów"a nie fachowcy i ludzi którzy znali język ..nie dostali się na ten kontrakt .

popek
@Kontraktowiec 16.02.2016 22:02
I ty jesteś kolega następny który potwierdza to co wszyscy pisali o tym wyżej "Ze pojechali kolesie kolegów"a nie fac...

kontraktowiec a co miałem napisac taka była prawda i każdy kto tam był wiedział jak jest niechce mi się rozpisywać na ten temat bo to po prostu nie ma sensu mam nadzieje ze następny kontrakt nie będzie na zasadzie kolega kolegi tylko profesionalna rekrutacja dzięki za odpowiedz pozdrawiam

Reklama

I znowu Reklama ..o to juz tak cieniutko w Jobland ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Do you speak ?

O i to mnie się podoba .A dlaczego nie byli brani pod uwagie ludzie z językiem na Szetlandy ..Tylko sami Kolesie kolesiów ..A tak szkot ,angol -zobaczył by że Polaczek te kumaty człek ..

anonim

(usunięte przez administratora)

W temacie

Paniu Joanno jak zwykle pięknie Pani reklamuje Jobland . Myślę ze przez dwa lata nabraliście trochę mądrości i przy następnym intratnym kontrakcje w branży Petro & Oil podejście będzie bardzie racjonalnie i profesjonalnie a nie tak do tej pory /Szetlandy ,USA/ chałotycznie jak było do tej pory./Kolesie /

Anty Reklam

Co juz biuro na nowo się ogłasza /Reklamuje /..Tylko dobra rada -Prawdzie najpierw wiarygodność kontrahentów i dopiero róbcie łapanki ..a nie na odwrót ..

silver
@Anty Reklam 08.01.2016 06:15
Co juz biuro na nowo się ogłasza /Reklamuje /..Tylko dobra rada -Prawdzie najpierw wiarygodność kontrahentów i dopiero róbcie ł...

Do Szwecji wysylaja do oszusta-araba. mojej kolezance nie zaplacil kasy, a oni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z tym robia!! Ostrzegam przed ta agencja!!

glorek

Może ktoś ma jakieś wieści o nowych kontraktach z Joblandu na 2016 rok ?

Game Over

A czy ja wina ...Ministra Pracy ?Trzeba sprawdzać wcześnie swoje kontakty i firmy z którymi chce się współpracować nim się zacznie ludzi werbować ...

Kroskat

Pomijając wszystkie inne aspekty uważam że ze strony Jobland nie padło słowo przepraszam w stosunku do osób, które padły ofiarą próby przekrętu, częściowo z winy Jobland.

yeti
@Kroskat 16.12.2015 09:54
Pomijając wszystkie inne aspekty uważam że ze strony Jobland nie padło słowo przepraszam w stosunku do osób, które padły ofiarą...

to przeciez nie ich wina Kroskat

Naiwność górą .

Zgodzę się z tym ..Ale że znam sposób działania tej agencji to biorę zawsze na nich poprawkie i to ostrą .Zawsze wiedziałem ze pozytywne opinie piszą tu pracownicy Joblandu . Sa agencji w Polsce które rekrutują Za Ocean -USA,Kanada -ale procedury wyglądają całkiem inaczej . Słyszałem ze tez dużo nieczysty zagrań ze strony było przy rekrutacji na Szetlandy. Niech żyje Polska naiwność. Myślę ze ten incydent -nauczy Jobland bardziej profesjonalnie podchodziła do ludzi i swoich propozycji

Naiwność górą .

Zgodzę się z tym ..Ale że znam sposób działania tej agencji to biorę zawsze na nich poprawkie i to ostrą .Zawsze wiedziałem ze pozytywne opinie piszą tu pracownicy Joblandu . Sa agencji w Polsce które rekrutują Za Ocean -USA,Kanada -ale procedury wyglądają całkiem inaczej . Słyszałem ze tez dużo nieczysty zagrań ze strony było przy rekrutacji na Szetlandy. Niech żyje Polska naiwność. Myślę ze ten incydent -nauczy Jobland bardziej profesjonalnie podchodzić do ludzi i swoich ofert .

parodia

Ludzie czy wy nie dostrzegacie roznicy miedzy wyjazdem do Europy a podroza do USA ? Mielismy pokrywac pewna czesc kosztow biletu, sami oplacac wize i badania lekarskie. Nie macie pojecia o procedurze uzyskiwania wizy pracowniczej. Radze nie zabierac glosu i udawac madrego niz pisac tutaj i rozwiewac watpliwosci.

mm2

Czy ja dobrze widzę? Ktoś wylewa żale na forum że Jobland miał ofertę pracy z której sie wycofał PRZED WYSŁANIEM KOGOKOLWIEK bo klient okazał się niepewny? Raczej trzeba być zadowolonym że w porę to wyłapali. A jeżeli komuś to przeszkadza to niech się zgłosi do jednej z agencji która nie sprawdza pracodawców (i wysyła ludzi hurtowo byle gdzie byle tylko zarobić) wyjedzie a potem dopiero na miejscu przekonując sie że został na lodzie... No cóż, niektórym nie dogodzisz... Ja z Jobland byłem na Szetlandach i na następny projekt też sie pisze.

Adek

Ja akurat przej Jobland byłem w Kanadzie jako kierowca i chwale sobie, wszystko dograne i żadnych problemów na miejscu. Zapamiętajcie jedno: Jobland to nie pracodawca tylko pośrednik, przy takiej ilości ogłoszeń jakie mają nic dziwnego że może zdarzyć się wpadka. Płaczą na forum osoby co im "oferta marzeń" uciekła, a powinni cieszyć sie że firma Jobland sama wyłapała próbę oszustwa a nie okazało sie na miejscu że nie ma pracy. Ja z nimi bym znowu wyjechał bez wahania.

Mark36

To było zbyt piękne żeby było prawdziwe,w Texasie najniższa płaca tj 7.5dol na godzinę a tu było 4600dol na mc po 8godzin z bezpłatnym w pełni wyposażonym mieszkaniem,trochę to nie pasowało zastanawiałem się to oni ludzi na miejscu nie mogą znależć za taką stawkę z bezpłatną chatą czy jak że muszą aż z Polski ludzi ściągać no ale podpisałem ten kontrakt ale coś czułem że to nie dojdzie do skutku bo to byłoby za ładne wszystko.Wiem trochę jakie są stawki w Stanach i to co było tu proponowane te warunki to wyglądało trochę nie do uwierzenia.No i tak się stało skończyło się życie marzeniami o fajnej kasie i Texasie.Rzeczywistość jest jaka jest i nie zmieni się tego.Szkoda tylko że Jobland nie sprawdził wcześniej tej firmy prawniczej zanim dał ogłoszenie do internetu o tej pracy w USA bo wg mnie to powinno być zrobione na samym początku i zrobił złudne nadzieje dziesiątkom ludzi na lepsze życie.

teksanczyk

Nikos - sugerujesz ze podobno profesjonalna firma rekrutacyjna najpierw przez miesiac rekrutuje jak wynikalo z rozmow telefonicznych 100 osob - dzwoni, pisze maile, czasami po kilka dziennie, wysyła do podpisu jak sie okazalo sfalszowane kontrakty po to zeby w koncu w niecala godzine zweryfikowac firme i stwierdzic ze to był wałek ? Nie badz smieszny. Jobland Ci placi za dobry PR ? To pewnie wiesz ze dzisiaj sprawdzic adres IP z ktorego zostala napisana wiadomosc nie jest zadnym problemem dla odpowiednich instytucji. Fakty sa takie : otrzymałem do podpisu sfałszowany kontrakt - otrzymalem go od osoby ktora rzekomo rektutowala kandydatów do pracy w USA w firmie Bechtel. Skąd ona go miała - nie wiem. Wiem ze go dostałem, podpisałem, odesłałem wraz ze skanem paszportu. W mailach byly wprawdzie informacje zeby nie podejmowac zadnych ruchow do momentu podpisania kontraktu - a co jesli ktos podpisał i zlozyl w pracy wypowiedzenie ? To jest kryminał co zostało zrobione z ludzmi przez ta firme.

info

tak, godzina. Do jakich niby organów ścigania, czy ktoś ma jakieś konkretne informacje?

Nikoś
@info 15.12.2015 10:57
tak, godzina. Do jakich niby organów ścigania, czy ktoś ma jakieś konkretne informacje?

Weryfikacja firmy nie trwa bardzo długo, nie rozumiem ludzi podniecających sie tym że Jobland zrobił to w godzinę: dostali nazwę kancelarii która rzekomo "reprezentuje" pracodwcę, zadzwonili/napisali do ich centrali dostali info że ktoś się podszywa i już. Ale niektórzy frustraci wszędzie węszą teorie spiskowe. Jest cała masa ludzi wyjeżdżających z Jobland na bardzo dobre kontakty, oni wiedzą że to firma sprawdzona a jak pojawiają sie frustraci piszący że to nieprofesjonalna firma: na cóż, niech siedzą na bezrobociu i nie piszą do Jobland, zawsze to mniejsza konkurencja :)

rekruter

No coz, powiem tak : musicie miec twarde dowody na to ze to wy zostaliscie oszukani. Co jest najciekawsze, wiadmosci dotyczace najpierw weryfikacji kancelarii prawnej ktora miala reprezentowac Bechtel (rzekomego amerykanskiego pracodawce), a nastepnie informacja o tym ze weryfikacja przebiegla negatywnie, dzielila niecala godzina ... Prosze pozostale osoby ktore byly rekrutowane o informacje czy u nich te dwa maile tez dzielila niecala godzina ?

Jobland.pl

Szanowni Państwo, firma Jobland.pl reprezentująca na rynku polskim firmę Central European Staffing padła ofiarą próby oszustwa ze strony firmy lub osób podszywających się zarówno pod samego klienta, jak i oddział międzynarodowej firmy prawnej. W chwili obecnej sprawa zgłoszona zostanie do odpowiednich organów ścigania zarówno w Polsce jak i w Stanach Zjednoczonych. O zaistniałej sytuacji poinformowane zostały również Firmy, których wizerunek był używany podczas całego procesu. W przypadku wszelkiego rodzaju pytań i wątpliwości zachęcamy do kontaktu pod numerami 22 299 39 57 lub 608 055 850. Z wyrazami szacunku Jobland.pl / Central European Staffing

rfv

Jestem jedna z osob ktora zostala zrekrutowana przez jobland po rzekomej pracy w usa. Dzisiaj zloze na policji zawiadomienie o wyludzeniu danych osobowych. Bede sie rowniez kontaktowal z kancelaria prawnicza w tej sprawie. Nie zostawie tego w taki sposob, a jak widac nie jest to pierwszy raz kiedy ta firma postepuje w sposob daleki od profesjonalizmu. Informacja dla osob z jobland ktore tutaj zagladaja - to nie beda spokojne Swieta dla calej Waszej firmy. Bedziecie sie ostro tlumaczyc, zarowno Wy, jak i inne wasze firmy, podfirmy i inne szemrane podmioty.

Mark36

Zbyt to pięknie wszystko wyglądało żeby było prawdziwe w Texasie najniższa stawka jest 7.5 dol na godzine a to było wszystko zbyt,piękne mieszkanie za darmo w pełni wyposażone,praca po 8godzin,4600dol netto na mc.Ja się zastanawiałem to co oni ludzi na miejscu nie mogą znależć za taką stawkę i jeszcze jak mieszkanie dają,dziwne trochę to było no i wyszło wszystko.Polecimy do Texasu ale palcem po mapie:)

Złudne nadzieje -come back

No tak Panowie to nie pierwszy raz jak ta firma na robiła złudnych nadziej ludziom ...tak było i Szetlandami o czym można poczytać wcześniejszych opiniach.A ten gość o pseudo artystycznym USA co tu prawie juz miał farmę w USA i sprzedał swój samochód to niech się w głowę... teraz parę razy i to mocno ....Jobland jest za krótki na USA moze maja swoje macki na UK ..

teksanczyk

Firma pozyskala mase danych osobowych, ze skanami paszportow łącznie, odsyłalismy podpisane skany rzekomych kontraktów na ktorych widnial podpis przedstawiciela firmy w ktorej mielismy pracowac. Facet nie jest postacia fikcyjna tylko zajmuje stanowisko szefa HR. Widnial tam jego podpis. To jest fałszerstwo szyte bardzo grubymi nićmi, polaczone z wyłudzeniem danych osobowych. To Jobland niech sie teraz martwi jak wytlumaczyc sie z tego ze swiadomie lub nie brali udzial w poteżnym falszerstwie. Mysle ze wszyscy ktorzy brali udzial w tej "rekrutacji" powinni zastanowic sie co dalej z tym zrobic, bo tak jak slusznie ktos zauwazyl - mają masę danych osobowych i mogą nimi dysponowac jak chcą, gdzie chcą i za ile chcą.

koko

Jobland to dobra firma spostrzegła sie ze ktos ich wkręca i szybko zareagowała ja z nimi jezdziłem i nigdy nie miałem problemów pensje na czas nadgodziny wypłacane itp.Firma godna polecenia

teksanczyk

Zapewne nie tylko ja wysylalem do nich skan paszportu. Istotnie, ilosc danych osobowych jakie mają jest kolosalna. Nie wiem jak reszta, ale ja jutro sobie zadzwonię na Policję i postaram sie czegos dowiedziec. Moze gdzies do jakiegos prawnika trzeba by z tym uderzyc. Sprawa jest bardzo, bardzo smierdzaca. Mam wszystie maile z ich strony gdyby cos. Moim zdaniem to nie ktos ich wyrolował jak mozna odczytac z tresci listu, ale oni wyrolowali spora grupe ludzi. O nadziejach jakie były juz nie bede wspominał, bo to sa sprawy ktore trudno wlasciwie "wycenic" w ewentualnym procesie odszkodowawczym.

xyz

proponuje zgłosić sprawę na Policję, bo ktoś ma wystarczającą ilość danych osobowych żeby narobić masę problemów

teksanczyk ;)

Z praca w USA kolejna ciemna sprawa w historii tej firmy, dostalem to samo co zapewne wszyscy. Niby kancelaria prawna przeszla negatywna weryfikacje i sie Jobland wycofal. Oni pewnie mysla ze ludzie to sa idioci. Profesjonalna firma w pierwszym kroku by sprawdzila czy ktos sie nie podszywa, a nie robi to po miesiacu rekrutacji, w momencie kiedy "juz" prawie mielismy wplacac po 40 % ceny biletu. To bylo smierdzace od poczatku, pseudokontrakt pisany na kolanie, w ktorym nie bylo konkretnego miejsca pracy, daty od kiedy praca ma sie zaczac, daty wyplaty wynagrodzenia. Nie bede tutaj pisal wiecej bo pewnie prawnicy Joblandu mieliby okazje do pozwania mnie, ale wszystkich ostrzegam przed Joblandem bo to w moich oczach firma mało profesjonalna, bardzo mało profesjonalna.

wyrolowany

Tak są... Jest to jeden wielki WAŁ!!!

info

Czy są jakies informacje w temacie USA?

Bez zjazdu 2.
@info 14.12.2015 13:10
Czy są jakies informacje w temacie USA?

Jedna jest pewna 2 lata bez zjazdu.Nie ma tak dobrze jak na Szetlandach no i oczywiście płyny angol ...

rafi
@info 14.12.2015 13:10
Czy są jakies informacje w temacie USA?

Witam właśnie dostałem meila ze ten kontrakt został odwołany nie wiem czy was tez to dotyczy ale ja dostałem takiego meila Panowie, Niestety weryfikacja podanej przez klienta kancelarii prawnej odpowiedzialnej za kupno biletów i przyjęcie wpłat przebiegła negatywnie – firma podszywała się pod oddział innej międzynarodowej firmy. Dla Panów bezpieczeństwa zadecydowaliśmy o zaniechaniu dalszej współpracy z klientem. Sprawa zostanie skierowana do odpowiednich służb w Polsce i za granicą. Bardzo dziękuję za poświęcony na rekrutację czas i za Panów cierpliwość. W razie pytań pozostajemy do dyspozycji pod numerami telefonów: 22 299 39 57 oraz 608 055 850 (w godzinach pracy biura).

anonim

(usunięte przez administratora)

LOLO

Czy ktos juz podpisał kontrakt do USA jako monter-fabrykator

Mark36
@LOLO 14.12.2015 12:39
Czy ktos juz podpisał kontrakt do USA jako monter-fabrykator

Ja podpisałem podaj mi swojego maila LOLO...

USA

Kontrakt podpisałem z pracodawcą w USA. Co do " Bez zjazdu" przysługuje Ci 21 dni urlopu zgodnie z umową w USA więc jak Ci szkoda 10 tys. na bilet to kiblujesz 2 lata, wszystko zależy od chęci, ale nie wmawiajcie że nie można zjechać. Ja obecnie mam dobrą pracę w Pl, dom bez kredytu na wszystko starcza i jeszcze mogę odłożyć. Rezygnuje bo mam dosyć życia w miejscu gdzie zima ma 6mc na 12. Generalnie mam plan ściągnięcia rodziny po 3-4 miesiącach beż zbytniego angażowania pracodawcy jedynie swoimi drogami. Generalnie nie jadę tam w celach zarobkowych, jedynie zmiany życia i odpoczynku. Jak komuś zależy to wystarczy się zorientować jak życie tam wygląda, wynajęcie super mieszkania z sauną siłownią, basenem w cenie za 1200 dolarów + media, przedszkole dla malucha 3x w tygodniu na 4h ok 400 dol. Samochód który u nas kosztuje ok 100 tys. tam jest za 45 tys zł ( sprzedam swój przed wyjazdem i mam na samochód na miejscu na 5 litrowego potwora). Jedzie jest bez VAT, wiec wystarczy zrobić sobie zakupy w koszyku online w markecie USA to cena końcowa jest niższa o jakieś 40% od tego co muszę zapłacić w PL. Tak jak wspomniałem, jeżeli nie będę mógł sprowadzić rodziny, to proste wracam do PL. Przynajmniej nie będę się zastanawiam za 10 lat siedziąć w tym samym fotelu a co by było gdybym jednak pojechał, tak przynajmniej będę wiedział. Tak więc panowie niczego się nie bójcie, żyjemy dla przyjemności a nie dla pracy :)

Grzegorz

Kontrakt podpisaliście z pośrednikiem czy z firmą w USA?

Bez zjazdu .

Tak panowie jeśli majcie dość swoich kochanek ,żon -kontrakt w sam raz dla was -2 lata bez zjazdu ...

USA

Też stoję przed podpisaniem kontraktu do USA na pierwszy kwartał 2016, jedynie na inny fach ale pewnie ten sam projekt jak inni. Obecnie się zastanawiam, ponieważ nie mam pełnych iformacji odnośnie dokładnego miejsca pracy, miejsca noclegu, podobno Houston.

Mark36
@USA 04.12.2015 23:11
Też stoję przed podpisaniem kontraktu do USA na pierwszy kwartał 2016, jedynie na inny fach ale pewnie ten sam projekt jak inni...

Ja podpisałem podobno praca w Texasie ale też nie ma podanego dokładnie miasta w którym miała by być ta praca bo Texas to jest stan.I nie wiadomo przy czym ta praca jako ślusarz ale nie wiem czy konstrukcje stalowe czy co.Poczekamy zobaczymy z czasem na pewno takie wątki jak miasto docelowe itp się wyjaśnią:)

Mark 36

Witam czy ktoś już podpisał ten kontrakt do USA jako ślusarz?Wylot podobno w pierwszym kwartale 2016roku ciekawe jak to będzie:)

Wysokie kryteria - Bez układów .

No teraz kolesie kolesiów mają nikłe szanse na załapanie na nowy ciekawy kontrakt proponowany przez Jobland tak jak to miejsce miało przy rekrutacje na Szetlandy -z polecenia .Liczyła się sztuka.

Reklama

Ja też zgadzam się z tą sugestie ,którą napisała wczesniej osoba sugerując własnną reklame robiąno przez agencje Jobland - analizując ostatnie wpisy .No jakby nie było agencje zawsze maja tzw.działe za pracowników których złapią Do Chyły -a le nie zapominaj jakie sa ceny zywnosci i ile kosztuje wynajem mieszkania w UK-nim całkiem wpadniesz w euforie przeliczając wszystko na złote .

Słabość.

To ekipa Jobland musi już w ten sposób sie reklamowac /szukać chętnych / na forum opiniotwórczym gdzie wiele komentarzy jest negatywnych na temat ww.agencji ? Ale nic nie dzieje się bez przyczyny.

Bardzie aktualne

Decyzją brytyjskiego parlamentu już od października 2015 roku minimalna stawka wynagrodzenia dla osób powyżej 21. roku życia wzrosła do 6,70 funta.Rośnie płaca minimalna 2015 w UK, bo… „Najmniej zarabiający na Wyspach i tak są w trudnej sytuacji. Podniesienie minimalnej stawki wynagrodzenia o 20 pensów jest dla nich na pewno bardzo dobrą wiadomością. Igo jesli jestes inżynieria to zapraszam do Norwegii -tam są ustalone najniższe stawki dla każdego przemysłu ..I czy ty Angol czy Polak -musisz dostać tyle samo .

Zostaw opinię o Jobland.pl - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jobland.pl