Zakłady Mięsne Sobkowiak

Siedlec

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 1452 ocen.

Zakłady Mięsne Sobkowiak
4 1452 6 1

Opinie o Zakłady Mięsne Sobkowiak

Marta

@nie komentuj, bo sobie nie zyc, nie jestem pracownikiem Zakłady Mięsne Sobkowiak, ani nie jestem w jakikolwiek sposób związana z tą firmą. Moje pytanie wynika z tego, że jestem moderatorem tego forum i w przypadku, gdy są tu stawiane zarzuty, chcę się upewnić czy są uzasadnione. Jeżeli jesteś lub byłeś/byłaś pracownikiem tej firmy, to zapraszam Cię do podzielenia się opinią na temat tego jakim jest pracodawcą. Dla zainteresowanych osób każda sprawdzona informacja jest wartościowa.

Marta

@Jolka mobbing to przestępstwo, a co za tym idzie, wysunęłaś poważny zarzut. W związku z tym chciałabym doprecyzować. Czy byłaś w Zakłady Mięsne Sobkowiak świadkiem sytuacji, które wyczerpują definicję z Kodeksu Pracy? "Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników". Ponadto przypominam, że na forum nie można podawać inicjałów, ani innych danych wskazujących na konkretną osobę z firmy. Zabrania tego regulamin, w związku z ochroną danych osobowych.

nie komentuj, bo sobie nie zyc
@Marta 21.09.2018 11:07

a pani to chyba z firmy ........ wiedza książkowa i tyle . Z pani to taki firmowy donosiciel, lizod@@@@@upstwo na odległość , żal mi PANI

Jolka

Dziewczyny co sądzicie o pani E. S. Rejonowej czy nie uważacie że mobbing to jej pierwsze imię?

Marta

@mała a czy możesz rozwinąć swoją opinię? Co konkretnie sprawia, że uważasz Zakłady Mięsne Sobkowiak za pracodawcę, który jest ok? Za co lubisz tę firmę? Jeżeli napiszesz więcej konkretów, będzie to na wagę złota dla osób szukających pracy.

Marta

@Ktoś a czy możesz napisać coś więcej o warunkach zatrudnienia w Zakłady Mięsne Sobkowiak? Czy do wynagrodzenia oferowane są premie uznaniowe bądź jakieś inne dodatki? Jaka panuje atmosfera w pracy i relacje między pracownikami, a przełożonymi? Takie informacje są cenne dla osób, które zastanawiają się czy nie wysłać tam swojego cv.

mała
@Marta 11.08.2018 21:53

witam marta smiało wysyłaj cv praca jest ok ,

Ona

Sa tu dziewczyny ktore mialy miec sprawe w sadzie Jak sie zakonczyla

Ja
@Ona 24.07.2018 09:35

Sprawa wygrana w sądzie

Ja m
@Ja 31.07.2018 21:15

Jak ktoś ma problemy z mankiem na sklepie to niech idzie do prawnika lub do sądu pracy tam wam pomogą i życzę wytrwałości

Ktoś

Nie wiem co gdzie jak dlaczego i po co ,ale i nas z tą firmą wszystko w porządku ,nikt nie narzeka . Chyba że wypłaty małe ale jeszcze kobiety nie narzekają i nic się o uszy nie obija.

Marta

Na popularnym portalu ogłoszeniowym, znalazłam informację, że Zakłady Mięsne Sobkowiak poszukują osoby do pracy na stanowisko Technologa. Należy posiadać prawo jazdy kategorii B. Firma oferuje umowę o pracę i możliwość rozwoju zawodowego. Czy są tu osoby zatrudnione na tym stanowisku? Warto według Was wziąć udział w aktualnej rekrutacji? Jak wyglądają realia? @jesteście śmieszni proszę Cię o nieużywanie słów uważanych za niekulturalne oraz o zachowanie szacunku dla współrozmówców.

Laleczka chakie

Hej. Ile z was oddaje lub oddawali że swojej wypłaty pieniądze za manko?? Czy to nie jest dziwne że więcej osób tu pokrzywdzonych oddaje za coś za co nie zrobił??, konkurs porażka. A te pozytywne opinie to chyba pseudo kierownik pisze

ja
@Laleczka chakie 25.05.2018 14:44

walczę w sądzie bo nie chciałam płacić

Laleczka chakie
@ja 26.05.2018 22:14

Ale jak wyszło to manko, w sensie jak doszło myślisz że zrobione specjalnie przez nich

kura mięsna
@Laleczka chakie 25.05.2018 14:44

halo u nas nie płacimy zadnego manka ,szkoda was ze tak pozwalacie zeby wogule bylo to manko przeciez nikt oprucz was obsługi sklepu nie obraca waszym towarem na sklepie rozejrzyjcie sie moze macie dostęp do sklepu osób nie zatrudnionych w tej firmie /

Laleczka chakie
@kura mięsna 28.05.2018 19:56

Wszystko w tej firmie jest dziwne, manko nie było a jest w wielu sklepach tak zrobione żeby płacić tylko ciężko udowodnic, dziewczyna poszła do sądu o to, wina kierowników regionalnych jest też

Ciekawa 10
@ja 26.05.2018 22:14

Na jakim etapie jest twoja sprawa??? O jaka kwote manka chodzi? Z jakiego rejonu jestes?

Ja
@Ciekawa 10 02.06.2018 17:33

Rejon kuj _pomorskie mam rozpraw za kilka tygodni manko dla nas niemożliwe wysokie dam znać jak poszło a pisma do firmy to szkoda fatygi główny szef ma nas w nosie żadnego odzewu z jego strony żeby wysłuchać naszej obrony

MeryBe
@Laleczka chakie 25.05.2018 14:44

hej jestem w podobnej sytuacji i szukam osob ktore mogly by potwierdzic ze takie sytuacje maja miesce na pewno bym sie odwdzieczyla tym samym mam juz 3 swiadkow bylych pracownikow . jezeli sa tu osoby na tyle zdeterminowane by z nimi walczyc prosze o jakis sygnal wtedy podam email przez ktory bd mogli sie kontaktowac

Laleczka chakie
@MeryBe 03.06.2018 17:20

Hej jak można właśnie się skontaktować ta firma to jedna wielka porażka ręką rękę myje

Ja
@Laleczka chakie 06.06.2018 22:15

Sami cię znajdą jeśli u nich pracujesz a adres jak w internecie

Lania
@Laleczka chakie 25.05.2018 14:44

Jak wam zamkną sklep to upominajcie się o odprawę My tak zrobiliśmy i dostałysmy ale trzeba straszyć sądem

Rozczarowani.klienci

Mięso jest coraz gorszej jakości. Poprosilem z żoną ekspedientke o ładna kulke łopatki. Pani wyciągnęła 2 łopatki z wakow. Ale niestety każda nie nadawała sie. Poprosiliśmy o karkówke lecz z nią jeszcze gorzej. Widać że stare zwierzęta ubijają. A nie wspominając już o filetach z kurczaka . Jaki filet z kurczaka jeden waży prawie 600 gram? Przestańcie dawać tyle antybiotyków. Kontrola jakości powinna wami sie zająć. Sami sobie kupujcie kierownicy i szefostwo takie mieso. I karmijcie nim swoja rodzinę. Ja osobiście z żoną przestaliśmy juz robić u tej firmy zakupy. Widać że firma schodzi na psy.

lolita
@Rozczarowani.klienci 15.06.2018 22:42

oj rozczarowany kliencie uważaj bo jak firma zejdzie na psy to zaczna kotami ,handlowac tylko zeby do waków sie zmiesciły ,

Legniczanka

Uwaga na wieprzowinę!!!! Sprzedają knury!!! Czyli mięso które nadaję sie tylko na pasze dla zwierząt!!! Śmierdzi moczem!!!! Dramat!!!! Nigdy nie kupię nic w tym pseudo mięsnym sklepie!!!

Marta

Czy ktoś z Was kto pracuje w tym momencie w Zakłady Mięsne Sobkowiak mógłby konkretnie przedstawić kondycję tej firmy? Zauważyłam, że niektóre wpisy odnoszą się do prawdopodobnego zamykania sklepów tego pracodawcy. Czy możecie potwierdzić takie informacje? Będą one niezwykle ważne dla zainteresowanych zatrudnieniem w tym miejscu pracy.

anonim
@Marta 10.04.2018 15:12

Pracuję w tej firmie i nie słyszałam, by kondycja specjalnie spadała. Jeżeli na sklepie ma się dobrą załogę, wtedy reszta idzie gładko, szczególnie mówię tu o kierownikach rejonowych, też trzeba trafić. ;)

Roma
@Marta 10.04.2018 15:12

Tak to prawda sobkowiak sie zamyka i to z dnia na dzien robia z ludzmi co chca banda oszustów

Rere
@Roma 09.05.2018 13:43

Zamykaja sklep za sklepem fama juz poszla uciekajcie dziewczymy to zalosna firma

Belwederska
@Marta 10.04.2018 15:12

witam ja od 10 lat pracuje w tej firmie i mam nadzieje ze nastepne 10 lat tez bede pracowac a jak wszędzie raz lepiej raz gorzej pracowac trzeba nic nie ma za darmo ,a jak komu sie nie podoba to do konkurencji ..tam tez zatrudniają .

Beka

Masakra Nam obiecali 2600 a dostałyśmy 1500 zł ,mało tego sklep przy Szybowcowej we Wrocławiu zamkneli z dnia na dzień przed wypłatą żebyśmy nie robiły wojny to jakaś pomyłka że ta firma "uduś"wogóle powstała.Szefostwo nie ma na tyle odwagi żeby spojrzeć ludziom w oczy więc chowają się po kątach i i nie odbierają telefonów.Jedno wielkie nieporozumienie.Najwyższy czas żeby ludzie przejrzeli na oczy ,bo co niektórym wydaje się ,że mają z nienormalnymi do czynienia.Nie polecam to żaden pracodawca ,który niedba i nie szanuje pracowników .Napewno nie polece tej firmy nawet wrogowi.Nie pozwalajmy się tak traktować jeżeli nic z tym nie zrobimy to tak będzie jak w piosence"masz to na co godzisz się".

NEBIA
@Beka 14.05.2018 07:47

WITAM.KOSZMAR JA PRACOWAŁAM 2 MIESIĄCE TERAZ MUSZĘ ZAPŁACIĆ MANKO 2,5 TYSIĄCA ZA UCZCIWOŚĆ I RZETELNOŚĆ.ZA MIESIĄC MAM SPRAWĘ W SĄDZIE.MOŻE JEST KTOŚ KTO JESZCZE MA COŚ CIEKAWEGO DO POWIEDZENIA?

lala
@NEBIA 21.05.2018 12:31

A inwentury same sobie nie robiłyscie kontrolnej?

Laleczka chakie
@NEBIA 21.05.2018 12:31

Czy jest więcej osób pokrzywdzonych. Może jakaś grupa

anonymous
@lala 21.05.2018 20:39

już półtora roku nie pracuję.wcześniej było ok.przed nowym rokiem 2016 złożyłam wypowiedzenie.i się zaczęło.Po prostu koszmar.według opinię p.kierownik regjonu zatrudniali samych złodzieji i nieuków.chcę sprawiedliwości tylko tego bo uważam że rzetelnie i uczciwie pracowałam.Dobra byłam jak pracowałam 10 dni z rzędu w tym niedziela i zakrętki.

NEBIA
@Laleczka chakie 22.05.2018 15:50

szukam właśnie pokrzywdzonych.kogoś kto walczył o uczciwe traktowanie.Piszcie proszę!!!To ,że mamy odpowiedzialność materialną to nie znaczy że mamy utrzymywać firmę!!!Że bezkarnie kierownik może korygować zamówienia według swojego widzi mi się.Szczególnie chodzi mi o pracowników z okolic Torunia Inowrocławia.

ja
@Laleczka chakie 22.05.2018 15:50

walczę w sadzie za manko

lala

konkursik porażka... a góra tylko za mało polecacie... niech same staną za ladą i polecają za 9zł słoiczek...

ONA
@lala 23.05.2018 17:57

Jeszcze niesmaczny.Powinni to wycofac.Sama chemia w składzie

Szok

Po raz kolejny .. NIEWYGODNY wpis został usunięty

Zawiedziona

Wyplaty masakra...jeszcze debilny jakis konkurs ze sloiczkami...kto to wogole wymyslaniech ceny opuszcza ta przyciagna klientow....

jola

DZIEWCZYNY JAK PO WYPŁATACH? U MNIE ZA MIESIĄC HARÓWKI DOSTAŁAM 1600ZŁ . Dziękuję za godziwą wypłate ale już tam nie będę pracować. wyzysk!!!

Wyplaty porazka....
@jola 09.05.2018 20:50

Cicha

ONA

Czy cos słyszałyscie,ze Netto wypowiadaja naszym sklepom najem?i innym boksom takze

Pracownik
@ONA 05.04.2018 20:18

Kolejna pewnie plota ... Ja slyszalam ze upada Sobkowiak... Wezcie sie za robote a nie za ploty

Ja
@Pracownik 06.04.2018 15:16

A to od dawna sie zanosi

ONA
@Pracownik 06.04.2018 15:16

My cały czas pracujemy.Szkoda z'pracowniku rejonowy lub ktos wyzej ",ze tego nie doceniacie.proponuje Magde Gessler wziac do rewolucji,Jestescie dziewczyny za tym?

przeniesiona
@ONA 05.04.2018 20:18

tak netto wypowiada umowy wiec drogie panie jak możecie szukajcie pracy na sklepach wolno stojących. Mi już rejonowa powiedziała ze widzi mnie na wolnostojącym teraz wiem dlaczego

Niezadowolona

To są jakieś żarty, dzisiaj w Głogowie kupiłam śmierdzące mięso . Pytałam się Pani sprzedawczyni czy świeże potwierdziła że dzisiejsza dostawa. Tą są kpiny jakieś. Nowy punkt a już zepsute mięso. Nie polecam naprawdę ich wyrobów. Żeby o 10 rano nie dostać świeżego mięsa to są żarty jakieś. Sami kupujcie te stare mięso a nie sprzedajecie klientom.

Lady
@Niezadowolona 08.01.2018 23:09

Niezadowolona!ze bylo smierdzace mięso to nie wierze,bo mamy hermetycznie zamykane mięso i wędliny.Ale jak Wam Klientom się wydaje,ze w nocy z niedz/poniedz ktos rozbiera drób i wieprzowine i zawija w sreberka to jesteście śmieszni...Ile razy juz klient nam sie pytał np.czy dana szynka czy kiełbasa jest z wczorajszej produkcji...'Pewnie,ze jest".A nam pracownikom jeszcze motorki w (usunięte przez administratora) zainstalujcie

Lady
@Niezadowolona 08.01.2018 23:09

I TYLE NA TEN TEMAT

Hahahaha
@Niezadowolona 08.01.2018 23:09

Haha

Hahahaha
@Niezadowolona 08.01.2018 23:09

Pewnie konkurencja to pisala bo utargi u Z..... spadły i trzeba syfu zrobić.

klient
@Niezadowolona 08.01.2018 23:09

I juz wiadomo ze sprzedawca łrze jak pies w poniedziałki nie ma dostawy towaru nie dawajcie sie nabierac ,stare mięso zostalo z soboty ,prawda pANI Aniu .

Lubuskie
@klient 15.01.2018 19:18

Sama pracuję w sklepie mięsnym i w poniedziałki mamy towar. I uwierz mi w poniedziałki jest najświeższe mięso. Przynajmniej u nas nie wiem jak tam.

Była pracownica
@Niezadowolona 08.01.2018 23:09

Możliwe,że było śmierdzące mięso lub wymieszane stare i świeże.W najgorszym wypadku lekko nie świeże zamrożenie na hurtowni.Wiem bo takie miałam w dostawach.

B.pracownica
@Lady 08.01.2018 23:36

I co z tego , że hermetycznie pakowane ? Nie przepakowywało się na zakładzie staroci ? Naście lat tam przepracowałam , wiem co się robi ze zwrotów i tak dalej . Szkoda słów .

kr
@B.pracownica 12.03.2018 06:38

Zastanów się, kobieto! Przepakowywało się dawno temu. Zużyta do przepakowania folia przedroży koszty utylizacji. Już od dłuższego czasu firma bardzo pilnuje terminów ważności. Ktoś tu się zatrzymał w PRL-u i nie może ruszyć z miejsca. Czas na edukację. Albo na emeryturę- po "nastu latach" w branży należy się jak psu micha. Samicy psa też ;););). Za takie wpisy tytuł "samicy psa" jest w pełni zasłużony.

lala
@B.pracownica 12.03.2018 06:38

A czy w naszej firmie sa zwroty? pierwsze slysze.Same musimy to przerabiac

Jt
@Lubuskie 28.02.2018 20:38

U sobkowiak a nie ma dostawy w poniedziałek

Marta

Ze względu na tematykę tego forum, mógłby ktoś z aktualnie zatrudnionych osób w Zakłady Mięsne Sobkowiak, przedstawić warunki zatrudnienia obecnie obowiązujące w tej firmie? Czy pracodawca ten oferuje swoim pracownikom jakiś pakiet socjalny lub jakiegoś rodzaju benefity pracownicze?

lilka
@Marta 18.03.2018 12:14

nie ma żadnych pakietów socjalnych a paczki na dzień kobiet to kawa i czekolada na sklep. dziękujemy za hojność na 6 osób...

hdh
@lilka 18.03.2018 19:42

Dobre ale zaszaleli

ja
@lilka 18.03.2018 19:42

kawa i czekolada na 6 osób to ze względu na to byście nie przytyły za ta ladą i szybciej się ruszały a kawa to na pobudzenie - lepsze ruchy- szybsze!

roksi

przecież muszą do swojej kieszeni naładować, oni po ponad 5 tys. mają a nam na sklepach dawają po 1450 - JEDNA WIELKA WIEŚ

Malinka
@roksi 09.06.2017 21:03

No to jestem ciekawa dlaczego ty nie pracujesz na stanowisku na którym " DAWAJĄ" po 5tys. Żenada ... Chyba widać gołym okiem .

zadowolona z wypłaty
@roksi 09.06.2017 21:03

Dają, nie dawają. Chodziło się do szkoły, uczyło się języka ojczystego? Nieuk nigdzie nie zarobi uczciwie i wiecznie będzie narzekać. A sam sobie na to "zarabia";)). Pracuję od dziesięciu lat i jeszcze nigdy nie miałam za mało. A jestem szeregowym pracownikiem, nie kierownikiem.

Była pracownica

Praca w zakładzie jedna wielka porażka! Ekipa i kierowniczka świetna bez zarzutów Pani Justyna jedna wielka porażka! Na niczym się nie zna,przyjeżdża kontroluje oczami wywraca towar każe zamawiać a dobrze wie,że ludzie nie kupują po takich kosmicznych cenach. Towaru zakład dorzuca jakby były święta. Straty za duże ale nie patrzy na obroty. Ciągle w ladach za mało... Jesteś taka mądra ubierz fartuch i zasuwaj zobaczysz jak łatwo się wszystko z lad sprzedaje i jaki klient potrafi być "miły", nawet jeśli my pracownice wchodzimy takiemu klientowi w d bez mydła to i tak towaru się nie sprzeda a jeszcze zrobi z Cb szm.... A najlepsi są panowie od Żubra,Tatry i Tyskiego....najgorzej jak nie ma piwa to wszyscy są najgorsi.... a przy kierowniczce ani jednej uwagi nie uiszczą bo strach.... Najlepiej trzymać z rodzicami Pani Justyny.... Nawet najgorszą głupotę sprzedadzą by zrobić na złość pracownicą.... Wolsztyn i ten sklep ODRADZAM

Mela
@Była pracownica 18.02.2018 17:28

W innym rejonie Polski jest podobnie

Marta

Czy ktoś z obecnie zatrudnionych pracowników, zdecydowałby się na przedstawienie dokładnie aktualnej sytuacji jaka panuje w Zakłady Mięsne Sobkowiak? Wasze ostatnie opinie przedstawiają jakiś problem. Możecie coś więcej na jego temat powiedzieć i usystematyzować informacje, które pojawiają się w pozostałych postach?

ja
@Marta 24.02.2018 13:37

nie ma o czym pisać proszę mi wierzyć

Mela
@Marta 24.02.2018 13:37

Jak chcesz spłacać manka nie z własnej winy

Ruda102

Tak wszystkie narzekacie. Czy ktoś Was tam trzyma na siłę? Praca jest tylko trzeba poszukać a nie truć i marudzić że wszystko jest do d..y. Nie podoba sie to nara

julita
@Ruda102 06.03.2018 00:04

Nara to wam powie niedlugo sam Sobkowiak

anonymous

I tak wam się dziwie ze tam pracujecie za takie pieniądze ,to co placa to smiech na sali.

anonymous
@anonymous 18.02.2018 07:17

pracują na mięsnym ci co chcą przeżyć -od końca miesiąca do końca miesiąca.

Lena
@anonymous 18.02.2018 12:01

Płacą wystarcza od 10 do 20 każdego ma. Brak słów

noga z kaczki
@anonymous 18.02.2018 07:17

halo co taka cisza na forum , przygotowania do świąt ,czy juz nikt nie pracuje w tej firmie ,pozdrawiam

Spokojna

Wyplaty to porazka...ludzi do pracy brak a nie potrafia docenic tych co maja.... Nie dlugo zabraknie im pracownikow i naprawde sie zdziwia....maja nas za nic

Rozczarowana

Jak wypłaty u Was w tym mcu? U nas żenada.

anonymous
@Rozczarowana 10.02.2018 08:43

Masakra

leila
@Rozczarowana 10.02.2018 08:43

gorzej niż źle, jak tak dalej pójdzie to nie będzie komu pracować...

Zaciekawiona

Wiecie moze dlaczego zamykaja sklepy...co sie dzieje w tej firmie

Opolanka
@Zaciekawiona 29.01.2018 20:51

No zamykają sklepy a nikogo nie przyjmują chociaż u nas straszne braki w personelu już 2 miesiące...

Viola
@Zaciekawiona 29.01.2018 20:51

A ktore sklepy zamykaja>na Netto?

Viola
@Zaciekawiona 29.01.2018 20:51

A ktore sklepy zamykaja i gdzie?

ja
@Zaciekawiona 29.01.2018 20:51

Źle się dzieje

Ktoś
@ja 04.02.2018 11:11

Chyba z Tobą!!

julia
@ja 04.02.2018 11:11

słabo to widze

aga

haha K.N. dostałaś to wiemy, ja pytam czy dziewczyny(szeregowe pracownice) ,którym Anka obiecała coś dostały ??

aga

witam koleżanki, mam pytanie czy dostaliście już grudniową premię ??? którą to obiecała p.Ania

Elka
@aga 24.01.2018 19:49

Jest 24 stycznia to na jaką premię ty liczysz! Wypłaty za grudzień były 10 stycznia.

kasia
@aga 24.01.2018 19:49

Tak rejon lubuski otrzymał premie grudniową obiecaną od pani ani ,nie ma co postarała sie ,dziekujemy .

Rozczarowana
@aga 24.01.2018 19:49

Nie ma co liczyć na premie w tym zakładzie ,przecież firma kupiła kilka nowych samochodów to na premie zabrakło

Zostaw opinię o Zakłady Mięsne Sobkowiak - Siedlec

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady Mięsne Sobkowiak