Dzień dobry,
Chciałbym podzielić się spostrzeżeniami i wrażeniami z obsługi prawnej Kancelarii Adwokackiej dr Leszka Nowakowskiego.
Sprawa dotyczyła spadku po mojej zmarłej ciotce.
Zawiła, skomplikowana, trudna, nie warta zachodu i przegrana, to opinia kilku prawników z którymi się dotychczas kontaktowałem.
Tym niemniej postanowiłem zainteresować sprawą Mecenasa Nowakowskiego.
Czytałem bardzo pochlebne opinie o jego osobie.
Wybrałem nr telefonu podany na stronie jego Kancelarii, mieszczącej się w samym sercu Katowic.
Na marginesie dla zmotoryzowanych i niezmotoryzowanych dodam, że dojazd do Kancelarii Pana Mecenasa jest wyjątkowo prosty i niekłopotliwy.
Umówiliśmy się na spotkanie.
Drzwi Kancelarii otworzył mi, jak się później okazało, Pan Mecenas Nowakowski, zapraszając do środka.
Pierwsze wrażenie: prawniczy sznyt, kultura osobista i obycie.
Streściłem swój problem, w odpowiedzi Pan Mecenas poprosił o wgląd w posiadane przeze mnie dokumenty.
Dłuższą chwilę zapoznawał się z nimi, nie komentował, nie opiniował, milczał.
Jakby układał jakiś plan.
Po chwili stwierdził, że ma pewien pomysł na pomoc w mojej sprawie.
Wymienił kwotę pełnomocnictwa za prowadzenie postępowania.
Nie była niska!
Na początku nie przypuszczałem, że mogę ją negocjować, ale spróbowałem i opłaciło się.
To kolejny atut Mecenasa Nowakowskiego - możliwość negocjacji kosztów obsługi prawnej.
Podczas spotkania Mecenas Nowakowski nie ukrywał, że sprawa jest zawiła, trudna i skomplikowana.
Wyjaśnił sposób postępowania, konieczność uzupełnienia przeze mnie dokumentów, konieczność zebrania dodatkowych świadków, ryzyko porażki (który prawnik tak uczciwie stawia sprawę?!), możliwe wystąpienie kosztów dodatkowych.
Po dwóch latach batalii na argumenty i paragrafy, zeznania świadków, specjalistyczne opinie, twarde dowody, wykorzystanie posiadanej wiedzy, mogę napisać:
DZIĘKUJĘ PANIE MECENASIE ZA PRZEPROWADZENIE PRZEZ SĄDOWE MEANDRY I WYGRANIE MOJEJ SPRAWY SPADKOWEJ!!!
Podsumowując: szczerze polecam obsługę prawną Pana Mecenasa dr Leszka Nowakowskiego z Kancelarii Adwokackiej w Katowicach przy ul. Warszawskiej 10