Bardzo negatywnie oceniam transakcję z tą firmą. Ze wzgledu na zły rozmiar opony nadałem zwrot(opcja -pobranie) dzień pozniej na swoj koszt , poinformowałem o tym JoDo-Tires i zgodnie z zaleceniami dodałem formularz zwrotu. Okazało się, że paczka nie została odebrana ponieważ była zapakowana (główny powód opcja stdndard wysyłki jest tańsza niż opona) a firma obawiała się (usunięte przez administratora) Musiałem zaplacić za powrot paczki, ale to jeszcze moglem wziąć na siebie, że nie zrobilem zdjec i nie skonsultowalem tego z nimi....zaczelo się jak zaproponowałem opcje nadania opony nie zapakowanej tak aby mogl ja obejrzec przy kurierze. Dodatkowo Rzecznik Ochrony Praw konsumenta poinformowal mnie (podał przepis), ze zwrot moge nadać w takiej formie w jakiej dokonałem zakupu czyli zaproponowalem odsłonietą opone za pobraniem. Pan powiedział że nie odbierze takiej paczki i mam zrobić zwykła wysyłke bez pobrania i przedplaty i oni do dwoch tygodni zwroca mi pieniadze (jesli uznaja zwrot). Jak napisalem, ze tak jak oni mam obawy (usunięte przez administratora) i nie wysle opony bez zaplany zaczelo robic sie mocno niemiło. Dodałem, ze nie umescilem paragonu bo go nie było najprawdopodobniej przy oponie, ale ze jak opona byla naprawiana to , ze firma pozna swoj produkt to zostalem poinformowany, ze bedzie ich to kosztowac okolo 45zl wydrukowanie paragonu przez zew. Firme. Zasugerowałem, ze kontaktowałem się z rzecznikiem i ze chcialbym zalatwic sprawe polubownie. Zostalem zbagatelizowany i postraszony kancelaria prawną z która firma wspolpracuje. Troche byłem zaskoczony, ze takie sa koszty drukowania paragonu mimo, ze na allegro zdarzalo mi sie robic zwroty bez paragonu i nikt ze mna sie nie kontaktowal. Najbardziej mnie jednak zaskoczyło, ze taka firemka ma stałe wsparcie kancelarii prawnej. Ale po komunikacji z ta firmą widać, że mają obycie i doświadczenie z niezadowolonymi klientami. Ostatecznie zostałem z oponą w zlym rozmiarze i dodatkowymi kosztami. Z komunikacji porobiłem screeny i zapisałem, Sprawa zgloszona do OLX i ochrony praw konsumenta. Omijać szerokim łukiem tą firmę