LUMEN Polska Sp. z o.o.

Wrocław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 49 ocen.

LUMEN Polska Sp. z o.o.
349

Opinie o LUMEN Polska Sp. z o.o.

Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LUMEN Polska Sp. z o.o.

Edyta

@Anonim, w Twojej ocenie plusem pracy w LUMEN Polska jest nabywanie nowych umiejętności zawodowych. Napisałeś, że forma zdobywania wiedzy nie jest najlepsza. Czy mógłbyś w tej kwestii coś więcej powiedzieć? Jak ona w praktyce wygląda?

loloolo
@pracownik 28.04.2018 09:45

Dokładnie tak jak piszesz, ale może tak jest wszędzie. Co do doświadczenia i umiejętności zawodowych to jest tu jak z nauką pływania. Na głęboką wodę albo sobie poradzi albo wiadomo... Na początku jesteś trochę oszołomiony, ale każdy następny sztorm przechodzisz trochę łagodniej. Tak czy inaczej tu musisz liczyć tylko na siebie. Jeśli nie chcesz utonąć to musisz mieć oczy do okola głowy i zakszaniać na maksa. Na budowie 8 godzin żeby wszystko ogarnąć ? Zapomnij...

Edyta

@pracownik, jak w takim razie wygląda prośba o wytłumaczenie kwestii, z którą pracownik ma problem? Czy porada jest w takiej sytuacji udzielana? Twoja wypowiedź będzie ważna dla innych osób zastanawiających się nad aplikowaniem do LUMEN Polska.

Edyta

Bardzo duża część Waszych opinii nie przedstawia w pozytywnym świetle LUMEN Polska. Może jednak znajdzie się osoba, która mogłaby napisać jakie plusy mogą wynikać ze współpracy z tym pracodawcą? Faktycznie nie można nic dobrego powiedzieć o firmie? Zastanówcie się nad tym proszę o ważne dla innych osób szukających pracy.

Anonim
@Edyta 25.03.2018 21:46

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Firma jak firma, nie wyróżnia się na tle branżowej konkurencji. Plusami jest.na pewno szczere zaangażowanie zawodowe niektórych osób i to że przy odrobinie chęci można się wiele nauczyć. Może forma zdobycia wiedzy nie najlepsza bo to rzucanie się na głęboką wodę ale czasami warto.

Były

Jak macie uprawnienia budowlane to się nie pchajcie do tej firmy , będziecie podpisywali zakresy prac w dzienniku budowy na ciemno , na gębę , nie swoje budowy , nawet nie maja do końca pewności co do dokładnie i jak zostały wykonane. A podwyżka za wyrobienie uprawnień to jakieś 500 -700 brutto pln.

Tomek
@Były 03.03.2018 22:08

Czy Tobie czasem 'Były" sufit na łeb się nie spadł?

Arek

Jak się nie potrafisz dogadać, to (usunięte przez administratora) jestes nie pracownik. Nie znasz realiów budowy, to po co się pchasz na kierownika...Jesteś mocny w internecie, zapraszam na rozmowę...

Pawlo
@Arek 02.03.2018 23:06

Zamówienia to jedno ( możesz im nawet numer katalogowy napisać itp itd, i tak przychodzi co innego ) , komunikacja de facto nie istnieje , nerwówka , pretensje i oskarżenia , to norma. Pozarywane nocki , delegacje za marne grosze , tak z wielu rozmów ( włosy się jeżyły na głowie ) na temat kwalifikacji to może połowa coś posiada .Od początku nie podobały mi się relacje w firmie -- puste gadania i tyle. Porobiłem troszeczkę i podziękowałem firmie za współpracę .

mike

Wszelkie opinie na temat firmy są prawdziwe , szkoda czasu , kumoterstwo i kolesiostwo , za plecami będą wam (usunięte przez administratora) obrabiać , ale się nie zdziwcie -- to norma w lumenie. O kasie za nadgodziny zapomnijcie , tylko jakaś premia .

anonymous

nie dajcie sie wciagnac w (usunięte przez administratora) !!!! pozytywne opinie sa pisane przez pracownikow firmy i kolesiostwo. Firma od lat nie moze znaleść pracownikow i szuka juz gdzie sie da ....... powiem jasn takiego sajgonu co tam mialem to nie spotkalem jeszcze i za takie male pieniadze nie dajcie sie oszukiwac !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! szukaja ludzi z kwalifikacjami , zdolnosciami , ble ble ble a oferuja marna kase i mozliwosc zrujnowania sobie zycia !!!! praca czesto na wyjazdach serwisach , nocki polaczone z dniem , czesto pracujesz 14-18 godzin z dojazdami z przerwa 30 minut, jeszcze raz potworze 14-18 godziny !!!! na nogach czesto w niebezpiecznych warunkach prowadzac samochod lub pracujac na wysokosci, gdzie praca wymaga skupienia i ostroznosci kiedys sie doigracie jak bedzie wypadek ,,,,, lumen omijac szerokim łukiem nie dajcie z siebie robic łosia i idiote !!!! tak ludzie po 3 miesiacach uciekaja gdzie pieprz rosnie !!!!! nie czytajie pozytywnych opinii bo to cwaniaki z lumena wypisuja !!!!!!! na papierze nic wam nie zaoferuja z tego co nowia poza umowa, czekaja tylko na podpis i juz was maja ...... nie dajcie sie zrobic w konia !!!

były
@Anonimowy 26.02.2018 16:20

@anonymous ma racje kolego to co dzieje się w tej firmie to sprawa dla PIP byłem na naradach i słyszałem jak okrśla się pracowników i co z nim zrobią jak budowa się skończy

Edyta

@Anonim, jak Ty osobiście oceniasz LUMEN Polska Sp. z o.o. jako pracodawcę? W jaki sposób firma ta docenia zaangażowanie swoich pracowników? Przedstawienie LUMEN Polska Sp. z o.o. z Twojej perspektywy będzie ważne dla osób zastanawiających się na aplikowaniu w przyszłości do tego pracodawcy.

Administrator

Możecie opisać świeżą sytuację LUMEN Polska Sp. z o.o.? Przyda się to wielu osobom zainteresowanym pracą tam.

Anonim
@Administrator 10.02.2018 08:17

Pracuję w tej firmie X lat i mogę stwierdzić ile opinii tyle ludzi. Proszę wziąć pod uwagę że z ktoś kto był bądź jest zadowolony z pracy raczej pozytywnej opinii nie wystawia bo tak niestety się już przyjęło. Ludzie którzy nie potrafią się dostosować bądź robią z siebie nie wiadomo kogo na początku swojej kariery to niemiło się zawodzą mają pretensję do całego świata że im nie wyszło i winią za to pracodawcę. Coś za coś, nie ma nic za darmo na wszystko trzeba zapracować zaufanie, poważanie, awans i to się tyczy każdej firmy.

Edyta

@ALEX, czy za osiągane wyniki w pracy, LUMEN Polska Sp. z o.o. oferował jakiegoś rodzaju premie lub inne gratyfikacje?

ALEX
@Edyta 09.01.2018 11:26

Oczywiście że tak obietnice słowne nic nie kosztują i będzie ich dużo dlaczego nie :) a tak na poważnie to wszystko musisz mieć na PIŚMIE i kopie koniecznie u siebie a dodatkowo to co zapisane podziel na 3 lub 4 bo może Ci tyle wypłacą na koniec roku

Edyta

@ALEX, nie ma żadnej możliwości na przejście na umowę na czas nieokreślony? Np. ze względu na staż w firmie i zaangażowanie w wypełnianie obowiązków? Jak prezentują się inne aspekty pracy w LUMEN Polska Sp. z o.o.? Czy możliwe są awanse wewnętrzne?

ALEX
@Edyta 05.01.2018 15:47

Wpisz swoją odpowiedź Bardzo małe szanse na awans smutne ale prawdziwe układy rodzinne to że osoba ma inne nazwisko to tylko pozory liczą się koneksje .A to , że będziesz pracować na 200 % to w ich kategoriach myślenia jest że przecież za to Ci płacą .

Edyta

Na stronie internetowej LUMEN Polska Sp. z o.o. zauważyłam kilka ofert pracy, m.in. na stanowisko Full-stack developer. W opisie tej oferty zamieszczono informację o stabilnym zatrudnieniu w oparciu o umowę o pracę. Jednak nie przy wszystkich ofertach taka informacja się znajduje. Jak myślicie od czego zależy forma zatrudnienia w tej firmie?

ALEX
@Edyta 23.12.2017 00:13

Daj sobie spokój z tą "firmą" pracowałem 3 lata umowa próbna potem na rok dalej na 2 lata i wielkie 'G"

Lucek

Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Jak ktoś ma pracę w dobrej firmie to narzeka i szuka zmiany. Nikt siłą nie będzie trzymał ale jedno wiem, że LUMEN Polska ma dobra opinię. Poza tym zupełnie nie maja nowych ofert pracy ponieważ ludzie nie odchodzą.

Nie wiem co tu wpisać
@MAX 12.12.2017 08:25

wtedy będziemy pleść koszyki z wikliny albo skórować kable z magazynu :)

Edyta

@Grzesiek czy byłeś już na rozmowie o pracę? Jeżeli tak, to mógłbyś w kilku słowach opisać jak Ci na niej poszło? Twoja opinia będzie przydatnym źródłem informacji dla osób, które zastanawiają się nad aplikowaniem do firmy LUMEN Polska Sp. z o.o.

Grzesiek

Czytałem opinie na tym wątku i mam mieszane uczucia . Aplikowałem do firmy i teraz czekam na rozmowę, dlatego jestem na forum z prośbą o podpowiedź istotnych informacji. Czy atmosfera w pracy jest w miarę ??

Lenidek

Jak się pracuje w firmie? Jestem zainteresowany pracą w firmie, nawet już aplikowałem i chciałbym dowiedzieć się coś o firmie od pracowników. Podpowiecie?

były
@Lenidek 11.09.2017 22:36

jeśli nie masz nic innego to mówi się trudno ale jeśli to dział tzw . realizacji to daj sobie spokój .A jak się pracuje to czytaj opinie .

Józek

LUMEN Polska z tego co mi wiadomo to dobry pracodawca i mam nadzieję, że nie będzie większych problemów z dostaniem pracy.

mariolka

potrzebna działalność w czym? zarabiają nauslugach i tyle, ale to nei ze sa dobzi tylko ze układy i wspolpraca z Niemcami ... za nocki nic nie płacicie, zero kasy na ubrania, za wyżywienie, praca nieraz po 16 godzin non stop, wiec gdzie tu takie super warunki pracy ja już nawet nei wspomnę o łamaniu prawa pracy, ale o zatrudnianiu ludzi bez kwalifikacji zawodu baaa nawet bez posiadania sredniej inteligencji, mamicie lidzi/pracowników obietnicami na początku a potem jest to co sobą reprezentujecie, czyli pracowniku daj z siebie 200% często ryzykując zdrowie, a dostaniesz 5% czy warto????? nie nie nie !!!! lekarze tez kosztują i zrujnowane zdrowie nie mowiac o zyciu prywatnym:) praca w lumen co to się robi kosztuje na rynku ok 5 000 netto w zwyż, ani złotówki mniej !!! nie dajcie się oszukiwać !!!!!

były
@mariolka 28.08.2017 11:47

masz 100% racji

Patrzacy

LUMEN prowadzi bardzo potrzebną działalność i musi mieć w swoich szeregach fachowców. Niestety często trafiają się osoby dla których praca to zło konieczne i z takimi ludźmi nic dobrego się nie osiągnie.

Linek

Bardzo różne opinie o firmie są na forum. Czym to może być spowodowane? Może poprostu ludzie idą do pracy a po czasie widzą, że to zupełnie nie ich miejsce?

Linek

@były Oczerniasz firmę, obrażasz byłych współpracowników, coś z Tobą jest nie tak. Może nie byłeś takim dobrym pracownikiem i nie było podstaw do podwyżki? Dlaczego obrażasz ludzi z którymi pracowałeś? Co takiego zrobili żeby ich obrażać? Może popatrz w lustro?

były
@Linek 05.06.2017 09:03

kolego Linek nie mam zamiaru z Tobą prowadzić polemiki kto mądry to zrozumie a głupiemu to i tak nic nie pomoże

Linek

Jeśli jesteś @były to mam pytanie. Czy nie szkoda Ci czasu tak pilnie dogadywać i oczerniać firmę? Myślę, że bardzo żałujesz straconej pracy i musisz gdzieś złość rozładować. Zawsze mówię, że trzeba dobrze pracować.

były
@Linek 18.05.2017 22:47

tak szkoda mi czasu który tam przepracowałem co roku byłem zwodzony ,że będzie lepiej pisze bo chce ostrzec ludzi przed chamstwem nie kompetencją i podłą atmosferą młodych ludzi . Są firmy w której szanuje się pracownika .

Stefan

LUMEN jest dobra firmą, pracuje tu już od dawna. Najgorsze jest to, że przychodzą do firmy osoby którym nie chce się pracować i wiecznie maja o coś pretensje. Interesują się zawsze nie swoimi sprawami. Jan jestem solidnym pracownikiem i nie narzekam na nic.

były
@Stefan 09.04.2017 21:00

Stefan jeżeli tak piszesz pozytywnie o firmie Lumen to pewnie jesteś członkiem rodziny , znajomym itp. :) żaden z moich znajomych który tam pracował nie powie dobrego zdania o tej firmie!!!!!!!!!!!!!!! a to już daje do myślenia

były

Lenik nie bądź desperatem pracowałem tam i wiem co to za ludzie ale w 1 przyznaję Ci racje Lumen to dobra firma w zwalnianiu ludzi i oszukiwaniu . Jeśli Lumen to dobra firma to w Brukseli było 27 do 1 i to też miało być zwycięstwo

Linek

LUMEN Polska jest dobrą firmą a szukanie haków jest zupełnie niepotrzebne.

były

pracują ale ludzie z poza Wrocławia no może poza księgowością a zapomniałem głównie pracuję rodzina tak rodzina i znajomi .Sorry taka firma nie wiesz z kim rozmawiasz i kto donosi i kto z kim śpi . Jeśli lubisz pracować społecznie to aplikuj bo za pracę w nocy to Ci i tak nie zapłacą i BBB ważne wszystkie uzgodnienia musisz mieć na piśmie i kopie u siebie bo inaczej to zero kaski

Gregor

Witam, mam pytanie czy aktualna jest oferta dla koordynatora ds.serwisu instalacji elektrycznych? Chciałbym coś więcej dowiedzieć sie w tym temacie zanim podejmę decyzję. Dziwię się że jest tak źle a ludzie pracują?

byla pracownica

firma dno, we wroclawiu i na dolnym śląsku ciężko im znalesc pracowników , każdy kto tam pracuje dłużej ma cos za skurą, czyli albo sa podwykonawcami lumena albo podstawienie ludzie z koneksjami, dla elektryka placa 3000 a za tą cene masz stargane zdrowie (praca po 15-20 godzin, tak 20, wloczenie się po hotelach, praca z debilami po zawodowce, praca ze śmierdzielem, z osobami które nie tylko nie maja kultury ale się umyć nie potrafią aby nie śmierdzieć , ta firma swoich pracowników wysyla do założenia firmy isa ogłoszenia pracy a pod innymi nazwami firm,gdyz nie maja chętnych , praca w biurze na pewien czas bo miejsca sa już dawno zaklepane, praca dla elektryka nie polecam dadza ci idiote do współpracy po zawodowie do tego nie elektryk , który stoi a ty masz zasuwac caly obiekt w nocy praca na wysokości po ciemku na stropach sklepu bez zabezpieczen chodzisz po stropach o szerokości 10cm, jak się potkniesz lecisz na dół 10 metrow, do współpracy masz kolesia z lekiem wysokości czyli ty masz zasuwac a on stoi i cie zabezpiecza wzrokiem :D:D:D uważajcie na oszustów z tej firmy i osoby podstawione ze swoja działalności, to tez lumen tylko inna nazwa ... oszuści

Edyta

xxx, a dlaczego mieliby zwolnić?

Edyta

Aktualne obecnie jest jedno ogłoszenie. Czy wiecie o jakiś większych przyjęciach?

Zostaw opinię o LUMEN Polska Sp. z o.o. - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LUMEN Polska Sp. z o.o.