M24.10.2019 13:14
Również poddaję pod dyskusję kupowanie mieszkań od tej firmy. Świeżo po zakupie wyszła usterka z toaletą, która została błyskawicznie naprawiona przez sprzedającego (mam nadzieję, że w rzetelny sposób i zaraz jakiś bubel nie wyjdzie).
Bez większej wiedzy i znajomości sztuki budowlanej kupiliśmy mieszkanie, w którym jak się okazało były: okna nienałożone na parapety, niesprawdzona rura doprowadzająca gaz do mieszkania i totalna graciarnia w piwnicy. Kilkukrotnie prosiłem o naprawienie niedociągnięć związanych z oknami i dopiero po interwencji prawnika, firma zdecydowała się naprawić usterki. Ponadto kupiliśmy mieszkanie z zainstalowanym kotłem grzewczym, którego Pan Tomasz nie zarejestrował, przez co straciliśmy jakąkolwiek możliwość przedłużenia gwarancji do 5 lat. Przed wykonaniem remontu, firma nie zadbała o wymianę zaworu do gazu, przez co w pięknej białej ścianie, gazownia musiała zrobić dziurę i wymieniać zawór. Takie proste niedociągnięcia budowlano-organizacyjne, składają się na całość opinii, że już nigdy nie podejmę jakiejkolwiek relacji handlowej z Panem Tomaszem.
Może gdybym nie musiał do sprawy angażować prawnika i płacić mu kasy za konsultacje i pismo, tylko firma w sposób profesjonalny podeszłaby do problemu, to nie wystawiłbym tej opinii w charakterze negatywnym. Mam nadzieję, że Pan Tomasz przeczyta ten tekst i jak to określił w sms-ie do mnie "człowiek uczy się przez całe życie" wyciągnie jakiekolwiek wnioski. Ja już wyciągnąłem.