Porażka28.03.2022 17:28
„Nie polecam - drugi raz nie skorzystałbym z usług tej firmy. W 2019r. zamówiłem u tej Pani okna do nowego domu, drzwi wejściowe, drzwi garażowe oraz ocieplenie poddasza pianą. Pierwsze problemy pojawiły się gdy po dość dużym opóźnieniu ekipa przyjechała montować drzwi wejściowe. Okazało się wtedy, że są one przeszklone jakąś żółtą szybą a nie lustrem weneckim. Zadzwoniłem więc, i powiedziałem, że nie takie drzwi zamawiałem. W odpowiedzi usłyszałem, że „są tylko takie i jak chce to mogę iść sobie z tym do sądu”, po czym pani rzuciła słuchawką. Po ciężkich przeprawach i montażu właściwych drzwi okazało się, że nie są one odpowiednio ustawione, a na klamce są luzy. I znów trzeba było wzywać „fachowców”. Potem pojawił się szereg innych problemów: drzwi tarasowe bardzo ciężko chodziły i dziwnie przeskakiwały, z drzwiami garażowymi również był problem (pracowały głośno). Od początku zakupu zgłaszałem, że przez dwie pary drzwi balkonowych wieje. W pierwszym roku przyjechał mąż pani (usunięte przez administratora) poustawiał śrubki i zapewniał że będzie dobrze. W kolejnym roku zgłosiłem tą samą usterkę i znów były robione jakieś czary mary…. W tym sezonie poinformowałem, że nadal wieje. Przyjechał więc pan, zdjął plastikową ramkę okna i między ramę a szybę włożył klinki deklarując, że teraz już na pewno będzie dobrze. Teraz, aby je zamknąć trzeba użyć dużej siły a przez drzwi dalej ucieka ciepło. Zamówiłem eksperta z kamerą termowizyjną (320zł.). Na zdjęciach widać dokładnie, z której strony okna są nieszczelne. Zdjęcia zostały również wysłane do pani (usunięte przez administratora) W odpowiedzi usłyszałem „że zdjęcia zostały zrobione złą kamerą, a gwarancja na okna minęła rok temu”. Tak więc firma rok w rok przekładała reklamacje tych okien robiąc jakieś pseudoserwisy, a ja na sam koniec zostałem z wadliwym produktem. Reasumując: firma przez trzy lata była u mnie 7 razy z poprawkami, a pani (usunięte przez administratora) próbowała w tym czasie dwa razy wyciągnąć ode mnie dodatkowe pieniądze za serwis. Osobiście uważam, że lepiej wydać 1000-2000zł więcej, niż użerać się przez lata z tą panią”
Po dodaniu opinii w google na stronie tej firmy nagle w ciągu 2 dni pojawiło się ponad 10 pozytywnych wpisów, choć wcześniej od kilku miesięcy nie było żadnego. To pokazuje jak łatwo można manipulować klientami i wprowadzać ich w błąd. Jedyną metodą było szybkie zakopanie mojej recenzji i udawanie że przecież nic się takiego nie stało ???? To świadczy tylko i wyłącznie jak firma traktuje swoich klientów.
Podczas ostatniej naszej rozmowy pani powiedziała że nigdy nie zostawili mnie samego i zawsze przyjeżdzali jak dzwoniłem :) To trzeba mieć tupet!
Ja bym wolał żeby pani ekipa pojawiła się u mnie tylko raz podczas montażu rzeczy za które zapłaciłem i więcej się z wami nie widzieć.