Dzień dobry, chciałbym podzielić się moja opinia na temat pewnego szczegółu który bardzo pozytywnie mnie zaskoczył a który może pomoże komuś z Państwa podjąć decyzję .
Jakiś czas temu bardzo chciałem podjąć pracę jako opiekun i byłem na rozmowie w różnych placówkach. Jeżeli chodzi o Tychy to wspominam je najbardziej profesjonalnie i naprawdę wiele informacji wyniosłem z tego spotkania.
Pani Magda z którą miałem przyjemność rozmawiać bardzo dokładnie wytłumaczyła mi na czym praca polega i co jest najważniejsze w Domu Stały Ląd. Chciałbym napisać wprost że najważniejsze jest dobro ludzi którzy tam mieszkają i to naprawdę jest Priorytet.
W Domu seniora Stały Ląd nie pracują przypadkowi ludzie ani też też znajomości nie mają tu większego znaczenia. Pani Magda bardzo uważnie zwraca uwagę na kwalifikacje ,predyspozycje i oczywiście serce. Osobiście uważam że Pensjonariusze są w bardzo dobrych rękach.
Moja opinia dotyczy mojego wrażenia jakie odniosłem na rozmowie, a jako wolontariusz różnych placówek naprawdę byłem zaskoczony bardzo pozytywnie.
Niestety pracy nie mogłem podjąć gdyż sam uległem małemu wypadkowi i dopiero teraz jestem w formie ale to też czegoś mnie nauczyło.
Pozwolę sobie napisać słowa jakie usłyszałem na koniec od Pani Magdy.
Proszę Pamiętać że dobro ludzi którzy tu mieszkają jest najważniejsze, ich uśmiech ich dobre samopoczucie ich prawo do prywatności ich zdrowie to najważniejsze wyzwania na każdy dzień. Ludzie którzy tu mieszkają są u siebie a my jesteśmy gośćmi.
Pozdrawiam serdecznie cały personel i wszystkich mieszkańców
Dawid