Klient20.11.2025 11:42
Szanowni Państwo przestrzegam przed zakupami w tym sklepie medycznym. Ekspedientka tam pracująca posiada małą wiedzę na to co sprzedaję, nie potrafi odpowiednio dobrać rozmiaru - kupowane były PODKOLANÓWKI AVICENUM 360 , które to przy pierwszym założeniu się porwały. Pani ta odrazu sama - nie będąc rzeczoznawcą - uznała iż wina leży po stronie kupującego. Ponadto nie chciała przyjąć towaru na reklamację, uważała że klient powinien sam to zareklamować tylko pytanie gdzie. Jak już przyjęła towar na reklamację to zmusiła klienta do podpisania oświadczenia o wymianie towaru na nowy, gdzie klient chciał zwrotu pieniędzy zgodnie z przysługującym mu prawem konsumenckim, niezgodność towaru z umową. Po jakimś czasie reklamacja została uznana i producent - dystrybutor oświadczył podczas przeprowadzonej rozmowy telefonicznej, iż przystał by na zwrot kosztów zakupu w/w towaru. Po rozmowie ze sprzedawcą i przedstawieniu jej faktu oszukania klienta na swoją korzyść, Pani ta zaczęła być wulgarna i zaczęła kłamać, a na sam koniec rozłączyła rozmowę telefoniczną. Dodam iż kupujący chciał i nadal chcę rozwiązać sprawę polubownie ale niestety Pani sprzedawca nie potrafi przyznać się do swoich błędów i klamst. Nie polecam zakupów w tym sklepie, bo takich osób oszukanych jest napewno więcej. Dodam tylko, iż Pani która tam sprzedaje zapewniała że towar jest produkcji polskiej i jest produkowany w Polsce. Jak się udało ustalić produkt ten jest produkowany w Czechach i w Chinach. Więc brak wiedzy że strony sprzedawcy pokazu obraz całej firmy. Dodam, iż sprawa będzie zgłoszona do odpowiednich instytucji zajmujących się tego typu rzeczami. Na całość zaistniałej sprawy klient posiada pełną dokumentację niezbędną przy dochodzeniu swoich spraw.