Prexpol

Wałbrzych

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 48 ocen.

Opinie o Prexpol

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Prexpol

był

proszę uważać na gowork.pl w przypadku prexpol. dyrektorek mariusz i prezesi regularnie sieją propagandę na gowork.pl bo bezrobocie małe i nie ma frajerów na własną działalność ?????????????????????????????????????????????co to za firma jak mądrzy prezesi i dyrektorek manipulują informacjami na gowork.pl?????????????????????????????????????????????????????? Dziele się swoją opinią i ktoś regularnie kasuje negatywne opinie na temat prexpolu. Ta firma to pomyłka, porażka, kupa śmiechu i bankructwo w 100% prexpol to prowizorka z papieru z recyklingu, kupa śmiechu i bankructwo w 100% :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

był

prexpol to piramida finansowa typu Amway czy Amber Gold. Inwestujesz swoje pieniądze w działalność gospodarczą, swoją ciężką pracę, czas i nie odzyskujesz tych pieniędzy budując obcej firmie rynek. Prexpol to bankructwo w 100 %

Dominika
użytkownik zarejestrowany

@Wielki Brat - każdy użytkownik ma prawo podzielić się swoją opinią o pracodawcy, ważne aby zachowywała ona charakter merytoryczny i jasno określała skąd taka opinia na temat firmy, z którą mieliśmy do czynienia. Czy pracowałeś w Prexpol? Co sądzisz o warunkach zatrudnienia w firmie? Twoja opinia może okazać się przydatna dla innych użytkowników zainteresowanych potencjalnymi ofertami pracy.

Wielki Brat

Nie wiem skąd biorą się te wszystkie negatywne opinie, o ile po części staram się zrozumieć tych ktorzy pracowali, nie jestem w stanie zrozumieć tych co wypowiadają się tylko po rekrutacji. Ci co pracowali, no coż nie wyszło mało pracowali w oczekiwaniu za efektem. Niestety, bez pracy nic nie zbudujecie, czy to wina pracodawcy? Nie sądze, wina lezy tylko po waszej stronie - nie pracujesz, nie masz efektów. Pretensje kierujcie w swoja stronę. Ci po rekrutacji, was to nikt by nie zrozumiał, oceniać firmę czy pracodawcę po rozmowie rekrutacyjnej, na ktorej mieliscie jasno określone kryteria... Nie pasuje to szukaj dalej, nie dla psa kiełbasa... To na tyle. Zacznijcie myśleć, to nie boli.....

VALERIAN

Czytając powyższe wpisy , zarówno negatywy jak i pozytywy nasuwa się stare proverbium marketingu. "Nie ważne co piszą o nas, ważne, żeby pisali" Prawda zawsze jest gdzieś w okolicach półmetku.

HP

No masz babo placek! 10 lat istnienia firmy poszedł do kosza i ktoś nas w końcu zdemaskował. Hej Panowie i Panie po takim wpisie chyba powinniśmy się wszyscy zwolnić. Tyle lat pracy w niewiedzy i fantazji aż tu nagle ktoś wygłosił memorandum. Synek jak Ci nie pasuje praca w PREXPOL to nikt Ci nie każe. 11 osób pracuje ponad 3 lata z czego 4 osoby ponad 5 lat, a 4 osoby ponad 8 lat. Jeździmy fajnymi wózkami, jeździmy 2 -3 razy w roku na wakacje z czego za większość płaci PREXPOL zarabiamy bardzo przyzwoicie i stać nas wydać 500 zł na kalendarze dla naszych klientów itp. Jak byś był na tym poziomie, a skoro piszesz to co piszesz to nie będziesz, doświadczył byś tego. A tak możesz popłakać żonie w rękaw i powiedzieć, że kolejna firma na Tobie się nie poznała bo przecież jesteś taki świetny. No po prostu ręce opadają. Krowy doić, a nie pracować w poważnym biznesie i firmie notowanej na giełdzie światowej. Nawet pomału domyślam się kto jest autorem wpisu. ps. Zauważyłem że tendencja jest taka. Wpisy negatywne robią Ci, którzy po prosu nie nadają się do tej pracy. Przyszli pojedli co nieco, posiedzieli w domku, po dołowali siebie i innych następnie odeszli, a świat o nich powoli zapomni. I jestem przekonany że gdyby kalendarze, gadżety itp były za darmo to i tak rozmówca nie zrobiłby dużo więcej. ps2. Tak na marginesie IQ prezesów to tylko ich atut bo jak mawiają " Lepiej z mądrym zgubić niż z głupim znaleźć"

Scyzoryk

Witam, skoro sama prawda o Prexpolu jest taka szokująca, niesprawiedliwa i krzywdząca to po co nadal cytat "jesteś podwładnym i niewolnikiem" firmy której jak sam stwierdziłeś, cały czas się rozwija, rośnie i staje coraz silniejsza??? Zakładając działalność gospodarczą w Polsce jak również w innych krajach jesteś zobowiązany do odprowadzania podatków, składek na ubezpieczenie etc. Wobec tego wytłumacz mi dlaczego te koszty miałby ktoś ponosić za Ciebie skoro to Twoja działalność gospodarcza?? Na zakończenie dodam, że jak komuś brakuje pomysłu na własny interes i zazdrości innym, którym udało się zrealizować swoje plany to myślę, że taka osoba będzie w każdej firmie miała swoją "PRAWDĘ"........ Chętnie przyjdę na spotkanie rekrutacyjne spotkać się z firmą, o której jest tak wiele wpisów. Tyle osób poświęca swój czas na to żeby pisać to i owo o Prexpol, że nie odmówię sobie tej przyjemności aby samemu ją ocenić.

anonim

(usunięte przez administratora)

PRAWDA

Chcialbym tylko sprostować Pana pracujacego w 2009 r. że ciągle Prexpolu pracujemy. Leci już 9 rok i mamy się znakomicie. Czyli Krzysiek, Bartosz, Darek i Artur, a z nami jeszcze 15 tu świetnych kolegów i koleżanka Dorota. 19 osób na własnych działalności gosp. i to tylko w dywizji przemysłowej.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Obserwator

Warunkiem współpracy jest posiadanie samochodu, działalności gospodarczej, komputera, tabletu, telefonu itp. Za materiały pokazowe należy zapłacić 50% ich ceny katalogowej, zatem należy mieć też trochę gotówki. Doradcy głównej dywizji pracują około 5 lat średnio, a z mojej obserwacji dopiero po około 12 -24 miesiącach zaczyna się zarabiać średnią krajową "na czysto", po odliczeniu wszystkich kosztów jawnych jak na przykład ZUS czy paliwo i ukrytych - takich jakie mogą się pojawić w trakcie współpracy. Na temat diwizji dodatkowej mogę powiedzieć tylko jedno - jeszcze nic nie wiadomo. Być może będzie istniała, ale najpewniej klienci pozyskani przez doradców DRAIN będą obslygiwani przez doradców INDUSTRY. Współpracę polecam, ale tylko osobie mocno zdeterminowanej, gotowej poczekać na efekty swoich starań. Nie wolno wierzyć w poprzednie wpisy dotyczące wynagrodzeń rzędu 10-20 tysięcy, ponieważ wpisy te dotyczą jedynie jednostek, które to jednostki muszą od tych kwot opłacić koszty sięgające niekiedy ponad połowę wartości wynagrodzenia. Jeden z liderów sprzedaży mimo wysokich obrotow boryka się wciąż z problemami finansowymi, a zalega że spłatą zaledwie kwoty sięgającej jego jednorazowego wynagrodzenia.

Monia

Potwirdzam Tytusa wypowiedz. Typowa praca handlowca ale idzie zarobić. Nawet dzieczyny sprzedaja i to grubo

Tytus

Niesamowite produkty w nowej dywizji (tłuszczowniki i kanalizacja w rozumieniu prawie przemysłowym) DRAIN MAINTENANCE. Galerie szaleją i biorą wszystko. Czegoś takiego jeszcze nie było na rynku!

bubu
@Tytus 09.02.2017, 13:26
Niesamowite produkty w nowej dywizji (tłuszczowniki i kanalizacja w rozumieniu prawie przemysłowym) DRAIN MAINTENANCE. Galerie...

aha juz to widzę :P

Ksiegowy

Praca handlowca jak praca handlowca. Nie sprzedajesz zwalniają cie. Z jakiego powodu nie sprzedajesz? Bo sie nie nadajesz lub nie pracujesz. Zwyczajnie chcialbys byc handlowcem ale klienci nie chca bys nim byl. Wogole Cie nie chca. Dobrze ze zona cie chce i z tego sie ciesz. Ot cala filozofia pracy w handlu. Reszta to wspolczynniki ekonomiczne.

Pazerny

Otworzyli drugą dywizję. Zapowiada się rownie dobrze jak pierwsza. W pierwszej ponad 20 osob i domykają ją. Na drugą już są rekrutacje.

Stary wyga

Ciężko znaleźć solidnego handlowca co chce coś zrobić dla siebie i rodziny. Oooo... Mamy następny kwiatek, przyjechał na zaproszenie Prexpol. Najadł się dobrze do syta bo Prezesi są nad wyraz gościnni, posiedział, wyspał się w hotelu. Wyszkolili , dali narzędzia do pracy, pokazali. Manager popracował z nim dwa dni u starych najlepszych klientów by miał od czego zacząć. Po prostu szklarniowe warunki dostać żywe i tłuste portfolio. Dostał jeszcze buziaka na szczęście. No i Pan stwierdził, że to nie dla niego bo on pieniędzy potrzebuje już i teraz. Najchętniej to zaliczkę bo ma długi i kredyty. Czy ktoś słyszał żeby płacono przed rozpoczęciem pracy? Ręce opadają. Piszę o tym chodź nie jestem z regionu dolnego śląska ale wkurza mnie taka płycizna i próżność. Krowy doić, a nie ludziom czas marnować!

Krzysztof

Przykro mi czytać pozytywne opinie o tej firmie, chociaż rozmowa kwalifikacyjna była przyjemna. Problem w tym, że w tej firmie nie jest się przedstawicielem czy handlowcem a zwykłym akwizytorem, który codziennie pisze raporty i zbiera zamówienia. Byłem na rozmowie i otrzymałem pracę, jednak podziękowałem po przesłaniu wzoru umowy tzw. agencyjnej, która jest jednostronnie korzystna dla zlecającego. Przestrzegam wszystkich przed podpisaniem tej umowy, jest to wyrok na własną osobę. Zachęcam również do wydania tych kilku złotych na poradę prawną przed podjęciem zatrudnienia. Pozdrawiam!

James Bond
@Krzysztof 30.09.2016, 12:17
Przykro mi czytać pozytywne opinie o tej firmie, chociaż rozmowa kwalifikacyjna była przyjemna. Problem w tym, że w tej firmi...

No nie wiem czy akwizytor jeździ 2 razy w roku na wakacje do ciepłych krajów i jeździ czarnym autem z 200 konnym silnikiem patrząc na zegarek np: dzisiaj omega seamaster planet ocean. Raczej mi to Jamesa Bonda przypomina. Mógłby się obrazić. Niech Pan będzie ostrożny w nazewnictwie. Chyba że Pan coś pił mieszanego zamiast wstrząśniętego ;)

Konkurencja
@James Bond 04.10.2016, 13:15
No nie wiem czy akwizytor jeździ 2 razy w roku na wakacje do ciepłych krajów i jeździ czarnym autem z 200 konnym silnikiem patr...

Akurat kogoś dobrego z woj Pomorskiego potrzebuję. Jeśli chcesz zarobić więcej -daj znać

Oracz

Fajna firma. Zgrana załoga. Polecam

Shadov

Cześć, W zasadzie wczytałem się we wszystkie opinie i stwierdzam, że przeczytane informację kierują ze skrajności w skrajność... Jestem bardzo ciekawy co mnie spotka w firmie ZEP, ponieważ za chwil kilka zaczynam tam pracę na stanowisku handlowca. Możecie podpowiedzieć nad czym mam się koncentrować w pierwszych dniach pracy? Ile czasu dziennie zajmuje 5 wizyt? Jak jest postrzegany produkt wśród klientów?

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

kalkin

Pierwsza 10-tka doradców zarabia powyżej 6 tyś na czysto po odliczeniu wszystkich kosztów, ale są i tacy co poniżej 10 tys nie schodzą nigdy.

tornado
@kalkin 16.03.2016, 21:44
Pierwsza 10-tka doradców zarabia powyżej 6 tyś na czysto po odliczeniu wszystkich kosztów, ale są i tacy co poniżej 10 tys nie...

Najlepsi prezesi z jakimi kiedykolwiek przyszło mi pracować. Szacun!

zep mccaine

Cezar, a ty jesz, czy roztrząsasz, klakierze za 1500 PLN ?

Cezar

My też Tobie dziękujemy

@Cezar 01.12.2015, 07:52
My też Tobie dziękujemy

Czaruś, to Ty? Najlepszy menago pod tą szerokością geograficzną? Czaruś, pamiętasz nasz wyjazd integracyjny, ale żeś ostro poszedł. Masz moralniaka?

psik

mhm już niedługo dywizję domykają, więc spieszcie się robaczki, bo się nie załapiecie na wspaniałą posadę :). Swoją drogą, o żadnym innym pracodawcy próżno szukać tylu komentarzy, co o Was. Mnie, to zastanawia. Sądzę, że pozytywy są na zamówienie, tak to wygląda niestety. Ja dziękuję. Powodzenia.

cezar

Oooo, forum się ożywia. A propos są tacy co i 7 lat pracują. Kto pracuje ten zarabia i nie mąci szukając dziury w całym. Taka prawda. Już niedługo dywizję domykają.

cezar

Przyjęli w ostatnich miesiącach 4 nowych doradców, pokazali, nauczyli, poprowadzili za rączkę ale 2 z nich nie pracowało wg. wskazówek i widać to było po wynikach. Rozmowy, prośby i treningi nie pomogły. Ja pracuję już ponad 2 lata i nie narzekam. Super praca, a i zarobki wyśmienite nie mówiąc o innych profitach. Piętnastu z dwudziestu robi plany i wyniki nie narzekając :) Pozdrawiam Kasię i Kornelię :)

gość
@cezar 21.10.2015, 08:39
Przyjęli w ostatnich miesiącach 4 nowych doradców, pokazali, nauczyli, poprowadzili za rączkę ale 2 z nich nie pracowało wg. ws...

na jakim terenie pracujesz bo szukam dobrych przedstawicieli do przemysłu ( konkurencja)

Cocacola

Chciałbym tylko nadmienić ze kolejne rekrutacje świadczą o tym ze kilku handlowców z dwudziestu kilku się nie sprawdziło bo nie pracowali właściwie bądź mieli inne sprawy lub zajęcia, a tak sie nie da właściwie wykonywać tej pracy. Taka kolej rzeczy. Tylko zmarnowany czas i jakieś pieniądze. Dywizja przemysłowa ma ponad 20 ekspertów wstajacych codziennie rano i wykonujących tę pracę, najcięższą z najlżejszych z wielką pasją. Średniaków nie przyjmujemy do ZEP

super firma

ehhhh i znowu rozpoczęli kolejną turę rekrutacji :) pokażcie mi drugą taką firmę gdzie co 3 , 4 miesiące jest wymiana ludzi w siłach sprzedaży. Przemiał jak na dworcu w Pekinie.

wtemacie

miedzy 2 tys a 4tys :) jeśli by tak było to nawet bym z domu nie wyszedł i zwolnił miejsce innym. Ale do początku, gdybym ja się sugerował co jest tutaj napisane nigdy bym nie pojechał na rozmowę, ale pojechałem i na własnej skórze sam wypracowałem sobie zdanie którym teraz się podzielę. Nie jest to praca dla biednych ludzi tych intelektualnie i finansowo, żeby zarabiać tyle co wyżej kolega napisał (45 tyś)potrzeba jest ludzi którzy zrozumieją że to nie etacik, gdzie dostanę śmieszną podstawę i będę mówił jak to źle na rynku i tak jakoś przetrwam parę miesięcy. To nie tutaj, jeśli wiesz co to znaczy własny biznes że najpierw trzeba wydać by zarobić że najpierw trzeba mięć odpowiednią wiedzę (którą firma Ci zapewni) ale przede wszystkim mieć osobowość nie tuzinkowego człowieka. Zadaj sobie pytanie czy zrobiłem coś fajnego lub nie fajnego ale czy to co zrobiłeś sprawiło że jesteś osobą która wzbudza emocje nieważne czy pozytywne czy negatywne a jeśli negatywne to czy umiałeś je w życiu przełamać. Doświadczenie nasze życiowe buduje naszą osobowość, jeśli ją masz i widząc siebie w lustrze uśmiechasz się do siebie, to bez wahania staraj się dostać nie tą pracę ale możliwość współpracy która da ci w perspektywie czasu zarobki takie jak będziesz chciał, bo tylko od Ciebie zależy ile będziesz zarabiał. Kończąc marudom i miałkim ludziom proszę nie zawracajcie sobie i innym głowy, szkoda waszego czasu na pisanie komentarzy i myślenie czy się opłaca, a tym którzy mają coś do udowodnienia sobie lub innym i maja to coś w sobie to jeśli macie okazję to warto. Ludzie mający to coś to czują tylko czasami jeszcze tego nie odkryli. powodzenia

robi

powiedzcie proszę jakie prowizje od sprzedazy w %, jakie srednio handlowiec robi obroty wiem że zależy to do handlowca i rejonu ale jakas srednia ?

zaraz znikam

Pozdrowienia dla nowego koordynatora ds. PKP Wszyscy uważają Wasze Prexpolowskie awanse za sprawiedliwe i zasłużone ;). Wszyscy trzymamy kciuki za Twoje dalsze ścieżki rozwoju... Może następnym razem będziesz np. koordynatorem ds. wojska, albo mengerem ds. kościołów? Co ty na to? Tak tylko podpowiadam

czterydychy

Ja wystawilem rekordową fakturę na 45 tyś. Czego można chcieć więcej. Polecam

w*t*f*

Cześć, jeśli chcecie otrzymać właściwą opinie na temat pracy z Prexpolem proszę o kontakt pod numerem( usunięte przez administratora )

OKOCIM

Jest ok jak dla mnie. Ciężko lecz warto. Zachęcam do podjęcia pracy, ale jeśli chcesz przezimować odradzam.

hej

Pracuję od 6 lat. Czytam niektóre wpisy i sporo w nich niefajnych plotek i przekłamań. Wnioskuję, że autorami są być może koledzy, którym po prostu się nie powiodło z różnych powodów w ZEP-ie. I tak bywa, ale zawsze zostaje żal. Gdyby ktoś chciał zapoznać się z rzetelną opinią i drobnych szczegółach, co? jak? ile i kiedy? to zapraszam mobile: 592-69-757. Zawsze to trochę bliżej prawdy.

KOSA
@hej 12.06.2015, 06:08
Pracuję od 6 lat. Czytam niektóre wpisy i sporo w nich niefajnych plotek i przekłamań. Wnioskuję, że autorami są być może koled...

Czy Ty jeszcze tam pracujesz? Jeżeli tak to podaj jeszcze raz nr tel. Dzieki

Lupa
@KOSA 06.07.2016, 11:49
Czy Ty jeszcze tam pracujesz? Jeżeli tak to podaj jeszcze raz nr tel. Dzieki

Podaj swojego emaila bo numeru nie przyjmuje goowork

przeWałkiewicz

Pierwsza sprawa: podają nieprawdę już w ogłoszeniach rekrutacyjnych - "Zep Polska poszukuje...".( usunięte przez administratora )prawda, nie ma Zep Polska. Jest Prexpol, który prowadzi dystrybucję Zep w Polsce. Sama rozmowa kwalifikacyjna o wszystkim i o niczym - sondują czy masz gadane, czyli czy będziesz w stanie nawijać makaron na uszy klientom. Opowiadają jakie to wspaniałe produkty - normalne, o konkurencji - jest, ale my jesteśmy debeściaki itepe.. Jeśli masz niefart i zostaniesz wybrany czeka Ciebie wycieczka do centrali ZEP Polska - czyli firmy Prexpol.... W kilka godzin opowiadają o dziesiątkach super produktów, technikach sprzedaży, dostajesz super/extra/hiperprodukty na próbę i.... - do roboty!Aha, WAŻNE! Zwracają Ci za koszty wycieczki do "Zep Polska" - do wysokości ceny biletu PKP w 2 klasie oczywiście :). Z próbkami nie szalej - pierwsze masz bezpłatnie, za następne bulisz niezależnie czy zarobiłeś czy nie. Na starcie jeśli robisz plany dorzucą Ci się do kosztów - ale max przez 5 m-cy... Powodzenia z planami.... Klientów wyszukujesz sam, stukasz od drzwi do drzwi. O ile wcześniejsze rzeczy są do zaakceptowania ( czarno na białym masz na kwitach ile, co za co, umowa jest normalna, bez haczyków - wiesz na co się decydujesz)to tu zaczynają się schody. JEŚLI NIE MASZ UKŁADÓW W ( najlepiej państwowych ) DUŻYCH FIRMACH PRODUKCYJNYCH - nie zarobisz na swoje koszty. Produkty może są fajne i skuteczne, ale cena skutecznie ogranicza sprzedaż. Nie polecam również jeśli nie masz na swoim terenie dużego przemysłu.

śmiechu warte

Rozmowa wyglada jak każda inna, generalnie kluczowa sprawa to to czy zgodzisz się pracować za 1500 zł. To główne kryterium. Ci co uwierzyli w zyski w przyszłości odchodzą po kilku miesiącach, to dlatego non stop kogoś rekrutują.

KOKOS

Rozmowa z pozoru przyjemna ja w Amway-u żeby pokazać jak jest fajnie. Pod koniec podano kwotę 1500 zł pomocowego kto potrzebuje pomocowego chyba panowie z pod budki z piwem na kacu. Mówili o europejskich zarobkach 10 -12 tys tylko po opłaceniu kosztów pozostaje od 3000 do 3500 może 4000 tys a tj 1000 Euro przyzwoite europejski zarobki to 2500 Euro Panowie rektutujący :) Pozdrawiam Wielka rotacja na stanowiskach

po rozmowie

Wszystko OK - praca do wykonania. Jednak pieniądze na początek przy własnej działalności to żenua.. Niestety. Może jak znajdą kilku desperatów, umoczą 30 tyś zł to zrozumieją że lepiej te pieniądze włożyć w konkretnego człowieka i dać mu czas na zbudowanie rynku, nikt nie będzie zapieprzał za darmo przez pół roku. Niemniej życzę Panom powodzenia, ponieważ rozmowa była sympatyczna.

?

X-Doradca sam siebie nakręca, sam siebie przekonuje, sam sobie tłumaczy, nie jest jeszcze prezesem, ale ciężko pracuje od świtu do zmroku, nie lubi NEW handlowców, bo sam od razu urodził się najlepszy i najbardziej doświadczony ( jego dziadek sprzedawał śnieg na Antarktydzie, więc ma dobre DNA po nim ), sypie cytatami jak z rękawa, a sam z siebie ma coś do powiedzenia ? X - Doradco nie martw się zawsze znajdziecie kogoś kto da się wkręcić we współpracę, nie musisz śledzić tego forum by czujnie prostować innych wypowiedzi. Aha i lata 90 się skończyły i takie "biznesy" też umierają. Budujcie firmę na ludziach i dla ludzi. Czy myślisz, że Twój potencjalny współpracownik ma inny żołądek niż TY?

X-DORADCA
@? 01.12.2014, 15:21
X-Doradca sam siebie nakręca, sam siebie przekonuje, sam sobie tłumaczy, nie jest jeszcze prezesem, ale ciężko pracuje od świtu...

Cieszę się, że ktoś próbuje nawiązać kontakt ze mną. Pozdrawiam.

X-DORADCA

Kolega pisze wyżej, że zmarnował czas. No niestety i tak bywa. Bycie handlowcem wyższego szczebla i zarabianie powyżej krajowej to nie zabawa w bieganie jak FMCG lub Call Center. Do tej pracy trzeba mieć charakter, osobowość, determinację no i szczęście. A jak mawia mój kolega z Poznania... cyt;"Szczęście sprzyja lepszym" ;) A propos, firma nie chce wydawać kasy na uczenie handlu etc. Chce handlowców, którzy mają trochę pojęcia o tej pracy i tu kolejny cytat; " Najcięższej z najlżejszych prac" Co do reszty to też się nie zgodzę. Raporty, paliwo itd. Na to wszystko zarabiasz z prowizji. Co do rotacji to kiedy ktoś się wdroży to nie słyszałem aby odchodził. Nie odszedł z tej firmy jeszcze NIKT kto miał wyniki. Zapewniam. Dodam jeszcze że ryzyko jest także po stronie firmy. Rekrutacja, szkolenia, zjazdy, praca managerów w rynku z NEW handlowcem to kilka tysięcy złotych każdorazowo. Aaaa, i nie jestem PREZESEM żeby sobie ktoś nie pomyślał. Codziennie wstaję rano i z uśmiechem sprzedaję chemię ZEP. Przyznaję, że bardziej intratnej pracy nie miałem nawet w latach 90-tych to chyba coś mówi niedowiarkom. Pozdrawiam i zachęcam.

byłem i zmarnowałem czas

Uwaga, Panie i Panowie, jakie są prawdziwe intencje kogoś kto chciałby byś zbudował dla niego rynek zbytu, robiąc to na własnej działalności. Wszystkie koszty : paliwo, zus, telefon itp są po Twojej stronie. W zamian dostajesz produkt i wyłączność w danym regionie. OK brzmi super! Dla mnie to uczciwe i normalne, ile sprzedasz tyle zarobisz, jesteś Panem swojego Królestwa. I tutaj STOP. Dlaczego w takim razie wymagają dziennie 5 spotkań + codzienny raport z kontaktów handlowych inaczej rozwiążą umowę agencyjną. Dlaczego chcą jeździć z Tobą po Twoich klientach niby wprowadzając Cię w specyfikę branży :). Czy czasami nie chcecie mieć Panowie wyrobnika, ale na własnej działalności by na niego przełożyć wszystkie koszty i ryzyka? Coś tu śmierdzi, dlaczego u Was taka duża rotacja? I niech ściemniacz, który podpina się pod różne nicki nie opowiada bajek, że domykają dywizję itp. Jakie są wasze prawdziwe intencje? Potencjalny wpółpracowniku tej firmy, jak jeszcze nie czujesz i nie szkoda Ci Twojego czasu to idź na rozmowę i odkryj to sam.

tekken
@byłem i zmarnowałem czas 25.09.2014, 12:09
Uwaga, Panie i Panowie, jakie są prawdziwe intencje kogoś kto chciałby byś zbudował dla niego rynek zbytu, robiąc to na własnej...

5 spotkań dziennie, raporty oraz inne niby utrudniacze są po to by Ci się udało i aby firma nie traciła czasu i pieniędzy na nierzetelnych opowiadaczy

sebko

SOLIDNA FIRMA

spoko beret do góry

Nowy, jak nie jesteś żółtodziobem, to dobrze wiesz jakie atuty powinien mieć handlowiec. W każdej branży funkcjonują te same cechy, i nie martw się już nikt poważny nie zatrudnia CV na handlowca. Widziałem wielu z papierami co nie sprzedawali nic.

PROMO

Stabilna normalna firma. Zarząd sprytny na poziomie. Dla żółtodziobów odpada chyba że ktoś ma talent. Znowu robią rekrutację. Zamykają dywizję przemysłową. Polecam.

rot

Dobra robota. Polecam

cel

Cele są tak skonstruowane byś zarobił bo inaczej cała praca na marne, szkolenie, REKRUTACJA,M zas managera itd itd. Wiadomym jest że masz własną działalność i prawie natychmiast musisz zarabiać na 100% kosztów no i za coś trzeba żyć, chyba że masz 50 tyś na koncie by pobawić się w doświadczenia czy wyjdzie czy też nie.

bzdura

Czytam tę opinię powyżej i się za głowę łapię. Pracuję już 4 lata i polecam tę firmę tylko osobom, które chcą zarobić pracując uczciwie. Raporty jak wiadomo trzeba pisać wszędzie w handlu. To w jakiś sposób kapitał firmy i baza danych także dla doradcy. Z pewnością nikt nie dzwoni po klientach i nie pyta czy spotkanie się odbyło. Są po to by móc zareagować gdy ktoś nie ma wyników a pracuje. Firma daje pomocowe przez 5 m-cy. Trzeba tylko robić 3, 5, 8 progresywnie zamówień w m-cu. Prowizja jest tak skonstruowana aby pracownik zarobił i opłacił wszystkie swoje koszty. Traktuję tę pracę jak własny biznes. Na początku ostry zap... przez rok, a potem wolniej i milej "na koncie" Osób pracujących powyżej roku jest 6 czy 7 reszta około roku bo firma się rozrasta itp. Ci najlepsi wystawiają faktu ponad dychę, a ściemniacze lub jak ktoś działa na dwa fronty no to zawsze podzielić to prze ilość frontów. Co do targetów to... wszyscy planują, nie można dzialać bez planu z pewnością we własnym biznesie. Produkt MISTRZOSTWO ŚWIATA ceny przystępne. Magazyn, dostawy, dziewczyny profeska i jeszcze PIERWSZY SORT. Zakochać się można. Prezesi rzeczowi z klasą z kasą i po 50-ce i nie zabawa im w głowie. Dbają o ludzi. Zaliczki, pożyczki, leasingi, zawsze wyciągają rękę oczywiście gdy to ma sens. Polecam tego pracodawcę przynajmniej można coś w tym kraju osiągnąć pracując normalnie bo wszędzie trzeba pracować. I jeszcze jedno. Próbki pierwsze gratis za 2000 zł, a reszta z 50% rabatem bo jakiś cwaniaki handlowali próbkami darmowymi i się prezesi wkurzyli. Poza tym pakiet startowy próbek wystarcza co najmniej na rok. Kasa zawsze na czas, a i bonusy, laptopy, tablety, wczasy. Wiadomo na początku jest wszędzie ciężko ale jak komuś nie pasuje to na etacik, autko, kom, laptop i 3,5 na rękę. Wybór należy do nas.

underground

Świetne produkty, jedyni w Polsce. Trzeba pracować. Prezesi uczciwi i konkretni. Własna działalność ale jak ktoś pracuje idzie zarobić. Co do Łysego prezesa to moe i koloryzuje ale taka jego rola PREZESA HANDLOWEGO. Oceniani jesteśmy po konkretach. Praca klientem przemysłowym jest ciekawa i intratna. Polecam tego pracodawcę. Tylko się dostań. Aaaa, dużo konkursów i nagród i to pieniężnych lub wartościowych. Nawet po 5 tyś nagrody.

sama prawda o prexpolu

*Warunki: każdy ma działalność, sam płaci zus, paliwo, telefon i pozostałe koszty, próbki preparatów płatne już od drugiego zamówienia, *Atmosfera: wydaje się przyjazna, raczej można sobie ufać, jednak pozory to tylko pozory *Rotacja: oferty pracy wiszą na Pracuj.pl bez przerw, a handlowcy uciekają lub są usuwani *Raporty: dzień w dzień, mają na celu budowanie bazy pod następnego handlowca (podobno przy stałych wysokich obrotach nie trzeba pisać, ale do końca nie wiadomo) *Targety: liniowe, nie dostosowane do obsługiwanego rynku (zasada wszyscy mają tyle samo) *Rozwój zawodowy: to nie koncern :-) *Premie i konkursy: premii brak (nawet za osiąganie 100% targetu), konkursy nie osiągalne dla nikogo, kto dopiero zaczął (prawie wszyscy z tego co zauważam pracują max rok, więc wszyscy zaczynają) *Wynagrodzenie: Zawsze na czas, a co do kwot - wiadomo ile sprzedaż tyle masz, i z tego opłacasz gratisy, ZUS, paliwo, ksero, telefon *Podsumowanie: Jeśli procowaliście w branży i macie swoich zaprzyjaźnionych odbiorców, ZUS opłacacie tak czy siak to można liczyć na fart. Umowy Cywilno-Prawne to śmieci, w które nie warto przesiadać się z etatów.

Latarnik

Dla mnie super. Kasa solidna. Ponad przeciętna. Zajefajne preparaty. Atmosfera super. To nie praca, to własny biznes, pasja !!!

XBOX

5 lat pracy w ZEPPOLSKA. Klasa i fajny klimat. Pozdrowienia dla lasek z BOK ;)

LOLEK

Tak dla ścisłości, mój poprzedni post jest skierowany do "rasowego handlowca"

LOLEK

ZAP nie słyszał bo takiej firmy nie ma ale ZEP owszem słyszał bo jest producentem bardzo dobrych produktów dla przemysłu, jeśli masz słabą pamięć to nie pisz bzdur skoro nawet nazwy firmy nie potrafisz zapamiętać to kto cię zatrudni??? będziesz się bujał od firmy do firmy i żalił jak wymoczek któremu zginął smoczek, he,he

DORADCA

jestem od 3 lat pracownikiem. Co za bzdury. Dla leniuchów zawsze będzie pod górkę. Gdziekolwiek!

Zostaw opinię o Prexpol - Wałbrzych

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Prexpol