Opinie o PRALNIA CICHOWSCY Łukasz Cichowski Gdynia
PRACOWNIK PRALNI CHEMICZNEJ
07.04.2022
PRACOWNIK FIZYCZNY
03.02.2022
Czy pracujesz w firmie PRALNIA CICHOWSCY Łukasz Cichowski lub pracowałeś/aś?i podziel się swoim zdaniem na temat tej firmy.
ul. Janowska 40 81-017 Gdynia
*GoWork nie weryfikuje każdej opinii przed publikacją, jednak analizujemy zgłoszenia i usuwamy wszystkie treści naruszające regulamin.

Wywiadu udzielił/aMohamed
20.09.2023 17:06
Na jakim stanowisku pracowałeś/aś i na czym ono polegało?
Miała to być pomoc w pracy w pralni. Ogłoszenie znalazłem w Internecie.
Co było powodem zakończenia współpracy z firmą?
Razem z żoną zadzwoniliśmy pod numer z ogłoszenia. Ponieważ nie mówię po polsku, nie mogłem zrobić tego samodzielnie. Szefowa powiedziała, żebym się nie martwił brakiem znajomości języka i przyszedł spróbować swoich sił w pracy. Zapewniła mnie, że zostanę przeszkolony i wszystkiego się nauczę. Podała też adres firmy. Na miejscu spotkał się z nami syn szefowej, który również został poinformowany, że bardzo słabo radzę sobie z polskim językiem. Nie stanowiło to problemu i zostałem poproszony o przyjście do pracy w następnym dniu - miałem zabrać dokumenty i podpisać umowę z pracodawcą. Pojawiłem się więc nazajutrz i niestety nie otrzymałem żadnego szkolenia. Kazano mi jedynie robić to, co akurat robił jeden z pracowników. Naśladowałem więc jego pracę, ale dwie godziny później pojawił się jeden z synów szefowej i powiedział, że mnie nie zatrudnią. Nie rozumiałem, dlaczego tak się stało, dlatego poprosiłem żonę, aby skontaktowała się z pracodawcą. Zadzwoniła do szefowej i okazało się, że jednak brak znajomości języka był powodem, dla którego nie zostanę zatrudniony.
Jak długo pracowałeś/aś w tej firmie?
3 godziny.
Czy poleciłbyś/poleciłabyś pracę w tej firmie swojemu przyjacielowi? Uzasadnij swoją odpowiedź
Nie, nie poleciłbym. Pracodawca najpierw powiedział, że zatrudni mnie mimo braku znajomości języka polskiego, a potem zmienił zdanie.
Jak wyglądały szkolenia w Twojej firmie? Czy były zaplanowane i jak często się odbywały? Jakich obszarów/ tematyki dotyczyły? W przypadku braku szkoleń, jak myślisz, z czego to wynikało? W jakich obszarach chciałbyś być szkolony i dlaczego?
Nie miałem żadnego szkolenia, tak jak wspomniałem na początku - przyglądałem się jedynie pracy kogoś innego.
Jak oceniasz atmosferę panującą w firmie? Jak myślisz, z czego to wynikało?
Ekstremalnie źle. Zostałem potraktowany nieuczciwie, ponieważ pracodawca nie dotrzymał danego słowa.
Jak oceniasz warunki i ustalenia z pierwszego dnia pracy względem przestrzegania tych ustaleń przez pracodawcę? Jeżeli pracodawca nie przestrzegał warunków, opisz dokładnie o jakie warunki chodziło i co nie było przestrzegane.
Pierwszy dzień w tej pracy był dla mnie katastrofą. Nie otrzymałem obiecanego szkolenia, a pracodawca oczekiwał, że od razu będę wiedzieć, co robić i jak pracować.