Masterek12511.02.2025 21:55
Od czego by tu zacząć, wszyscy w firmie są na prawdę pomocni, szczerzy, starają się jakoś podpiwiedzieć i nauczyć, poza szefem - Michałem, on nauczy cię fuszerki, idąc tu do pracy wiedz że zostaniesz wykorzystany w każdy możliwy sposób, i czasowo i finansowo, gdy nie spełnisz widzimisię szefa w kwestii pracy na budowie to odetnie ci on pieniądze z pensji, pracodawca przy podpisywaniu umowy zapewnia że delegacje są raz na jakiś czas, bląd, delegacje to 40% czasu pracy, nadgodziny wpisane w działanie firmy, oczywiście nie płatne dodatkowo, każda godziną nadgodzin to po prostu 100% wynagrodzenia z umowy, jak trzeba to i dłużej, po skończonej 3 miesięcznej umowie nie podpisuje od razu kolejnej, cały miesiąc pracuje się w sumie na czarno czekając na umowę wsteczną, jak ktoś jest studentem niech zapomni o tym żeby w ogóle wysyłać CV, nie będziecie mieć czasu na naukę, z tym pracodawca życie zmienia się w schemat sen, praca, sen; pensja - jeżeli posiadacie inny bank niż ING przychodzi z opóźnieniem bo szef wyznaje zasadę aby pracownik nie miał jej do 10, tylko żeby wysłać ją do 10, jazda samochodem to samo, liczona tylko jako 50% wynagrodzenia, w momencie w którym czasami jazda stanowi 70% dnia, podsumowując: Pracodawca to typowy Janusz, tnący koszty na wszystkim co się da, nie mający wyobraźni do prowadzenia firmy , nie potrafiący myśleć do przodu ani planować budowy, nie mający dostatecznie dużo ekip aby ogarnąć dużą ilość budów (obecnie posiada 2 stałych pracowników pracujących od lat, a projektów na raz jest po 6) oraz wykorzystujący swoich oracowników do cna. W mojej opinii pominąłem fakt aut nie nadających się do przewożenia towaru lub takich w których deska rozdzielcza jest zapełniona błędami, jako anegdotę dodam tylko że geniusz zamiast załatwić transport transformatora ważącego 2 tony, kazał go wieść na dostawczaku do 3.5 t, z drewnianymi klockami wsadzinymi w zawieszenie i na 10 letnich oponach, w momencie kontroli inspekcji narażając pracownika na mandat i nieprzyjemności z tym związane