Akurat praca na Sadybie jest rożna, to zależy od pory dnia i tygodnia. Gdyby nie Konrad i jego widzi misie to firma była o niebo lepsza. Zarobki na początek to ok 22-23 zł/h brutto. To tego dochodzi jeszcze ekwiwalent za pranie i buty 0,50 gr/h, premia za 100% frekwencji od 1 do 2-3 zł/h brutto( jedynie nie obowiązuje w godzinach nocnych i przy nadgodzinach) w zależności od zarobków szefa oraz godziny nocne od 23 do 7 płatne dodatkowo 20%. Praca momentami potrafi być męcząca oraz ciężka fizycznie, ale fajni są tam menadżerowie z którymi można pogadać i są bardzo pomocni. Pracuje ponad dwa lata i jest mi dobrze. Po jakimś czasie dostrzegli moje zaangażowanie i po roku dostałem awans i obecnie jestem instruktorem. Czasem goście potrafią dolać oliwy do ognia ponieważ nie rozumieją że tyramy nieraz od 6-7 godzin do 8-12 godzin. Od 6 do 9 godzin pracy należy nam się przerwa 30 min a od 9 godzin przy należy nam się przerwa 30 min. i dodatkowa 15 min. przerwa. Obecnie od kwietnia mamy nowego kierownika restauracji i wydaje się być pozytywną postacią l.
Niestety ale nie ma już u nas nadgodzin, jeżeli masz np 1/4,1/2,3/4 etatu i nie masz pełnej normy godzinowej to możesz zostać, jesli cię poproszę za normalną stawkę, ponieważ nadgodziny są dopiero po przepracowaniu normy godzinowej w danym miesiący płatne 100% a pełen ma nie może dłużej zostawać ponieważ były nagodziny a narazie na to zgodzy nie ma. System pracy jest rożny bo restaurcja jest czynna od 9 do 22 a niedzielę od 10 do 22. Przy czym pracownik na otwarcie kuchni przychodzi codziennie na 7:30, a w niedzielę na 8;30, na dostawy( przyjęcie towaru i rozłożenie w magazynach) w pon. 7:00 a czw. 6:30. Najpóżniejsza zmiana jest do 1 ponieważ wtedy sprzątamy restrauracie(22-1)
Te ogłoszenia co były sprzed roku (pracownik restauracji), wszystkie kwotowo były około aktualnej najniższej krajowej. Ile macie teraz podstawy? Tak bez rozważania nadgodzin, średnio miesięcznie ile wiesz, że zarobisz w lokalu jednym, czy drugim?
Byłam zaproszona na rozmowę o pracę , finalnie nie zatrudniłam się z powodu otrzymania lepszej oferty , aczkolwiek rozmowa z panem który zajmuję się zatrudnianiem była naprawdę sympatyczna , zostałam poinformowana o moich możliwościach w firmie oraz tym , że jest naprawdę zgrana ekipa co było widać gdy podeszłam po ulotkę przed rozmową .
Jesteś już po rozmowie rekrutacyjnej na Pracownik Restauracji w Jager Gerard Jastrzębski? Podziel się swoimi odczuciami ze spotkania z rekruterem. Twoja opinia może pomóc innym użytkownikom.
Jager Gerard Jastrzębski poszukuje osoby na stanowisko Pracownik Restauracji. Czy ktoś z Was brał udział w procesie rekrutacji i chciałby podzielić się wrażeniami?
Możesz zadzwonić telefonicznie, lub przyjsć osoboście do restauracji i zapytać się na temat pracy, jeśli wszystko będzie ok, to dostaniesz skierowanie na badania( w tym sanepid) . Po zrobieniu badań dzwonisz to nich i wtedy zapraszają cię na BHP i podpisywanie umów z pracownikami. 5 restauracji na Jager. -Dzika -Sadyna -Radzymińska 94A -Wiatraczna -Wileńska
Hej, a polecasz pracę w restauracji? :) Jak tam warunki, atmosfera? Ciekawi mnie czy trzeba mieć status studenta, aby pracować? Moje poprzednie prace w gastro tego wymagały :P Ile dostaje się na rękę? :)
Ja tak, miła atmosfera ale praca momentami ciężka fizycznie plus nieraz goście nas rozumieją ze tyramy , nie trzeba być tylko studentem. Na początek jest ok. 22-23h brutto. Ja ba rękę pełnym etacie bez podatku mam ok 3 2tys. Do 4 tys.
Akurat praca na Sadybie jest rożna, to zależy od pory dnia i tygodnia. Gdyby nie Konrad i jego widzi misie to firma była o niebo lepsza. Zarobki na początek to ok 22-23 zł/h brutto. To tego dochodzi jeszcze ekwiwalent za pranie i buty 0,50 gr/h, premia za 100% frekwencji od 1 do 2-3 zł/h brutto( jedynie nie obowiązuje w godzinach nocnych i przy nadgodzinach) w zależności od zarobków szefa oraz godziny nocne od 23 do 7 płatne dodatkowo 20%. Praca momentami potrafi być męcząca oraz ciężka fizycznie, ale fajni są tam menadżerowie z którymi można pogadać i są bardzo pomocni. Pracuje ponad dwa lata i jest mi dobrze. Po jakimś czasie dostrzegli moje zaangażowanie i po roku dostałem awans i obecnie jestem instruktorem. Czasem goście potrafią dolać oliwy do ognia ponieważ nie rozumieją że tyramy nieraz od 6-7 godzin do 8-12 godzin. Od 6 do 9 godzin pracy należy nam się przerwa 30 min a od 9 godzin przy należy nam się przerwa 30 min. i dodatkowa 15 min. przerwa. Obecnie od kwietnia mamy nowego kierownika restauracji i wydaje się być pozytywną postacią l.
No to dajesz w sumie świadectwo, że jak się chce, to można :D Odkąd macie tego nowego kierownika to doszło do jakichś zmian szczególnych w systemie pracy? Przyznam, że sam myślę nad aplikowaniem, stąd tak śledzę wątek i zainteresował mnie Twój wpis. Jeszcze chcę dopytać o te nadgodziny. Czy jakbym chciał sam dłużej zostawać, aby więcej zarobić, to dają taką opcję?
Niestety ale nie ma już u nas nadgodzin, jeżeli masz np 1/4,1/2,3/4 etatu i nie masz pełnej normy godzinowej to możesz zostać, jesli cię poproszę za normalną stawkę, ponieważ nadgodziny są dopiero po przepracowaniu normy godzinowej w danym miesiący płatne 100% a pełen ma nie może dłużej zostawać ponieważ były nagodziny a narazie na to zgodzy nie ma. System pracy jest rożny bo restaurcja jest czynna od 9 do 22 a niedzielę od 10 do 22. Przy czym pracownik na otwarcie kuchni przychodzi codziennie na 7:30, a w niedzielę na 8;30, na dostawy( przyjęcie towaru i rozłożenie w magazynach) w pon. 7:00 a czw. 6:30. Najpóżniejsza zmiana jest do 1 ponieważ wtedy sprzątamy restrauracie(22-1)
Jakie są warunki zatrudnienia w Jager Gerard Jastrzębski?
Ano ale to warunki na papierze a już podczas racy to jak to wygląda? Zatrudniony jesteś to może napiszesz jak tu się tak właściwie pracuje? były opinie, że presja tu podobno spora jest i dużo obowiązków
Ruch duży jak to w maku. Przynajmniej wynagrodzenie wyższe niż w innych McDonald's w Warszawie, ja nie narzekam.
O ile wyższe? Na godzinę dają ci więcej? A jaką masz umowę? Zlecenie czy stałym pracownikom dają na czas określony?
Teraz pracuję w innym miejscu mam premię każdy miesiąc po 200-500 zł plus wynagrodzenie zasadnicze na miesiąc brutto 3600 zł.. A tu wiecie co było? Nic, totalne nic oprócz godzinówki, gdzie nawet nie wiesz czy dostałeś wypłaty tyle ile na prawdę przepracowałeś godzin, bo nikt ci nie da godzinówki!!!. A wiecie, że niektórym osobom dawali tzn. miesięczne paski wynagrodzeń a innych nawet nie poinformowali o tym, że coś takiego istnieje?! Za 2 lata pracy ani razy nie wziąłem/am wolnego ani żadnego L4. Zawsze byłem/am wg grafiku w pracy, jedyne 2 razy mi się zdarzyło spóźnić. Zwolniłem/am się i wcale nie żałuję, bo praca była ciężka i wymagająca, była ciągła presja czasu i obowiązków a do tego wypłata netto nie przekraczająca 2500 netto. Kto za takie pieniądze w Wawie ma przeżyć?! Żal. Słuchajcie, jeśli tam nadal pracujecie to nie żałujcie sobie żadnego L4 czy UŻ, bo to że będziecie chodzić zawsze do pracy wam nic nie da, ani żadnego dziękuje ani żadnej premii, więc dbajcie o swoje drowie i pieniądze w tej firmie :) Od znajomych słyszałem/am, że teraz po odejściu Iwony na Sadybie pojawiły się nadgodziny oraz że w porównaniu do poprzednich wypłat np z etatu 1/2 z 2500 netto wzrosło do 3300 netto (nie wiadomo z jakiego powodu do końca) Radzę potraktować tę pracę jako dorywczą, zrealizować swoje cele i szybko dawać dyle stamtąd hahah:)
Czy Jager Gerard Jastrzębski ma ściśle ustalone godziny pracy?
W jakim sensie ustalone? Knajpa ma raczej stale godz otwarcia a zmiany nie sa sztywne, co godzine/pol itd. ktos wchodzi ktos wychodzi. Najwiekszy ruch robi sie popoludniami i w weekendy i glownie na takie godziny szukaja.
No to akurat jasne, grafiki dają miesiąc przed a zdarza się, że w trakcie też się coś zmienia? I weekendy lepiej płatne pewnie?
Miałam przyjemność pracować na Wiatracznej. Bardzo fajni ludzie, z którymi można było spędzić miło czas mimo że praca do lekkiej nie należy. Bardzo ciężka współpraca z dostawcami ubera, którzy zachowują się jak dzikie świnie w oborze. Menadżerowie i kierownik bardzo mili i pomocni. Gdyby nie warunki, które oferuje firma to pewnie bym została. Zatrudniałam się z myślą o pracy na pełen etat, a finalnie dostałam 1/4 z możliwością dopełnienia 120h. Żadnych dodatkowych benefitów, premii, a podwyżki zdarzały się od święta dla „wybranych”. Oczywiście nie większe niż 0,50gr brutto. Co jakiś czas do restauracji przyjeżdżał przełożony kierownika, który spinał wszystkich i wprowadzał okropną atmosferę. Z historii doświadczonych pracowników słyszałam, że na jego polecenie restauracja musiała zwolnić 50% załogi tylko dlatego ze byli ciemnoskórzy. Generalnie odczułam, że kierownik nie za dużo ma do powiedzenia w kwestii prowadzenia restauracji tylko musi podporządkować wszystko pod tego Pana. Współczuje.
Pracowałam u Gerarda Jagera i wiem, że na Sadybie było tak samo z Konradem, który wszystkich stawiał do pionu i nie było spokoju
Wynagrodzenie jak za tak ciężką pracę jest znikome, ciągłe wymaganie więcej i więcej, nagminne kontrole. Kiedy ktoś źle się czuł i chciał pójść do domu, nawet w okresie wysokich zachowań na (usunięte przez administratora) dostawał odpowiedź, że nie ma wystarczającej ilości pracowników i ma zostać w pracy. Ciągłe pretensje o dyspozycyjność lub jej brak. Pani personalna była niekompetentną osobą, która nie nadawała się na stanowisko i ciągle się wywyższała. Na stanowisku menagera (usunięte przez administratora) pieniądze, żadnych podwyżek i premii. Zatrudniają osoby nienadające się do pracy, losowe, wręcz z ulicy. Kierownictwo narobiło (usunięte przez administratora) i odeszlo z pracy zaraz po tym jak kilkanaście osób się zwolniło. Nie polecam, odeszłam z tej pracy z dużym żalem i ulgą.
Na sadybie praca jest ok, kierowniczka iwona otwarta, miła lecz przestrzega zasady i na to trzeba uwazać. Menadżowie bardzo fani są. Jacek i Paulina najlepszi menadźerowie.
Hej, a jak kształtuje się grafik pracy w Jagerze? Ile jest dni pracujących a ile wolnych? Czy weekendy są wolne? Ile godzin dziennie pracujecie i czy grafik jest elastyczny? :)
Pracujesz zazwyczaj tyle, ile chcesz i kiedy chcesz. Zazwyczaj udaje się dogadać, o ile nie ma się zbyt wygórowanych oczekiwań. Każdego miesiąca podaje się dyspozycyjność i prośby do grafiku na przyszły miesiąc. Na wstępie trzeba podać orientacyjnie w jakie dni i po ile godzin zamierza się pracować. Zdarza się praca po 4 jak i po 12 godzin, dzień lub kilka dni w tygodniu. To zależy. Ale trzeba liczyć się z tym, że osoba chętna do pracy na pełny etat będzie miała większą szansę na zatrudnienie niż ta chcąca pracować na 1/4.
Praca w McDonald's do najłatwiejszych nie należy. Stawki są raczej niskie, a poziom stresu i natłok obowiązków potrafią nieźle uprzykrzyć życie. Do tego dochodzą goście, którzy często są dla pracowników bardzo niemili. W takich momentach ważne jest pozytywne nastawienie i zgranie ze współpracownikami. W firmie Jager panuje całkiem dobra atmosfera w pracy. Widać to zwłaszcza na Sadybie, która ma wyjątkowo zgrany i przyjazny zespół mimo sporej rotacji. Menadżerowie ciężko pracują na równi z resztą pracowników, można się z nimi pośmiać i choć czasami zdarzają się małe zgrzyty, to zawsze można liczyć na wsparcie i pomoc. Jako pracownicy firmy nie jesteśmy przywiązani do jednej restauracji. Bywa, że wysyłają nas do innego lokalu Gerarda w ramach pomocy lub w celu wyrobienia nadgodzin dla chcących zarobić więcej. Grafik jest bardzo elastyczny, da się dogadać, ale najlepiej zgłaszać swoje prośby wcześniej. W ostatnim czasie trochę lepiej płacą i oferują premie.
Warunki finansowe porównywalne do innych McD w Warszawie. Pozytyw to dobra atmosfera, dla mnie ważne, bo nie wszędzie taka jest. Wiadomo wymagania też są, ale widać, że w firmie ludzie są traktowani z szacunkiem. Wypłaty na czas, ostatnio nawet sporo premii jest wypłacanych.
Może znajdzie się osoba aktualnie zatrudniona, która będzie chciała coś napisać odnośnie swojego doświadczenia czy czegoś nowego na temat pracy w firmie Jager Gerard Jastrzębski w miejscowości Warszawa?
Świetna atmosfera i przecudowny zespół na Sadybie! Zawsze można razem się pośmiać XD Kierowniczka Iwona jest otwarta i przyjazna dla każdego pracownika. Niestety, jedyny minus to minimalna wypłata :-( czyli zwykły pracownik otrzymuje minimalne krajowe wynagrodzenie brutto, pomimo tego, że w firma McDonald's na rynku proponuje zazwyczaj większe niż minimalne stawki.
Jeżeli chodzi o zarobki to zarobia się na początku 18 zł brutto + 50gr netto ekwiwalent za pranie pranie i buty, co do pracy jest różnie np. na Sadybie raz jest mało osób a jest zapierdol a są tam menedżerowie którzy coś robią i nam pomagają. Jeżeli o Kondrata to człowiek fajny da się z nim pogadać, ale myślę że ta praca nie jest dla niego odpowiednia.
Czy firma Jager Gerard Jastrzębski w całości finansuje szkolenia dla pracowników?
Pracuje na sadybie w Mc'Donalds, jest bardzo miła atmosfera. . Nie przeszkadza mi praca po 8-9 godzin. Pracuje się z fajnymi kolegami i koleżankami. Menadżerowie tam są bardzo w porządku.
Pierwszy raz spotykam się z firma, w której chcesz pracować na cały etat i słyszysz, ze tak właśnie będzie i przy podpisywaniu umowy dowiadujesz się ze będziesz zatrudniony na 1/4 etatu z dopisaniem 120 godzin. Pomijając ten fakt, starałem się o stanowisko menadżera, usłyszałem ze owszem, dostanę takie stanowisko ale najpierw muszę przejść wszystkie szkolenia, co oczywiście mija się z prawda bo obietnice były przekładane i pani kierownik znajdowała codziennie inna wymówkę, aby mi tego awansu nie dać. Finalnie dostałem wypłatę pomniejszona o 15h, co wynikało z błędu pani personalnej, oczywiście udało mi się odzyskać pieniądze po wielu prośbach o kontakt, bo nikt sam z siebie sprawa się nie zainteresował. Zero szans na jakikolwiek rozwój, menadżerowie właściwie nie robią nic, są bo są, bo muszą. Chamskie docinki ze strony pani kierownik rest w galerii Wileńskiej to już norma do której każdy przywyknął. Takie „firmy” należy omijać z daleka, chyba ze nie ma się innego wyboru, może ktoś da radę wytrzymać to psychicznie.
Jakie warunki pracy oferowane są nowym pracownikom w Jagerze? Jaka umowa obowiązuje od pierwszych dni zatrudnienia? :)
@Hardwork a czy jakieś premie się chociaż zdarzają do tej minimalnej czasem?
Premie? To takie coś istnieje ? Pandemia pandemią. Ale np. Awans łączy się z podwyżką, czy się mylę? ;) Coraz więcej obowiązków, a nawet słowa 'dziękuję ' nie usłyszysz, Szkoda czasu na pracę w takich miejscach.
Atmosfera była świetna jak taka nasza mała rodzinka ale oczywiście przyszedł inny kierownik Kondrat i wszystko się zjebalo . Atmosfera sztywna smutna totalnie pan Kondrat wszystkich męczył bardziej można nazwać to mobbing w pracy ????????nie polecam pracy na wileńskiej aż przykro bo serio fajni ludzie lecz kierownik do (usunięte przez administratora)
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Jager Gerard Jastrzębski?
Zobacz opinie na temat firmy Jager Gerard Jastrzębski tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 11.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w Jager Gerard Jastrzębski?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 9, z czego 4 to opinie pozytywne, 4 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!