kuba11.08.2025 18:55
szkoda, że nie ma opcji 0 gwiazdek!
kategorycznie odradzam, partactwo i oszustwo pełną gębą.
pojechałem na serwis po zakupie auta.
do zrobienia było
wymiana oleju, oleju w skrzyni biegów, płynu chłodniczego i hamulcowego, wyczyszczenie i przegląd hamulców, przegląd zawieszenia, wymiana świec i akumulatora, wymiana wszystkich filtrów i ozonowanie wnętrza, oraz diagnostyka komputerowa (odczyt ewentualnych błędów)
materiały po mojej stronie, a robociznę wyliczyli na blisko 1800zl
3 dni po odbiorze auta udałem się samochodem na przegląd techniczny
diagnosta zaprosił mnie pod samochód, aby pokazać osłonę pod silnikiem zalana olejem, oraz skrzynie, która również była w oleju.
czym prędzej udałem się do warsztatu, okazało się, że panowie zapomnieli dokręcić korka przy wymianie oleju w skrzyni biegów:-)
całe szczęście, że termin badania wychodził niedługo, a nie za rok..
dziś pojechałem do znajomego mechanika, po zdjęciu koła okazało się, że warsztat zapomniał rozebrać hamulce, pełno syfu, brudu, zero śladu po jakimkolwiek czyszczeniu czy kontroli, zapomnieli zrobić, ale już nie zapomnieli policzyć za usługę, oczywiście na żadnym z kół hamulce nie były ruszone..dalej było już tylko ciekawiej, otworzyliśmy wlew płynu hamulcowego, który również powinien być wymieniony, w środku pełno syfu, płyn stary-mierzony, ten sam przypadek czyli znowu panowie zapomnieli zrobić, ale nie zapomnieli policzyć, gwoździem do trumny był demontaż schowka pasażera, a po otwarciu klapki mocującej filtr kabinowy wyjęcie pełnej garści liści, filtr brudny i zawalony syfem, kompletnie innej marki niż ta, którą kupiłem, nie muszę pisać bo schemat jest jak wyżej, za usługę zapłaciłem, ale partacze to znaczy mechanicy z zapomnieli zrobic, a filtr pewnie poszedł w śmietnik lub trafi do innego auta. brak słów, jest to (usunięte przez administratora) i oszustwo w biały dzień, banda kombinatorów
odradzam każdemu, lepiej poczekać 2, 3 czy 4 tygodnie i oddać do kogokolwiek innego, zakładam że byle lepszy „Pan Kazio” będzie lepszym wyborem.