Taka prawda15.06.2024 16:18
Witam.
Piszę podzielić się informacją chodź podejrzane że niema tu innych komentarzy. Byłem kiedyś na rozmowie w tej firmie a właściwie rozmawiałem nawet z szefem , mam doświadczenie w firmach ogrodniczych i potrafię samodzielnie kosić i wymieniać żyłki wiem że to śmieszne dla niektórych i mogą powiedzieć a kto nie potrafi ? Są tacy inteligentni co wszystko potrafią powiedzieć lecz wykonać już nie . Zawiodło mnie to że na rozmowie dowiedziałem się że przez pierwszy tydzień bez umowy . Są plusy i minusy rozumiem tego Pana ponieważ są to koszta zgłosić nowego pracownika na start a na drugi dzień może już nie przyjść do pracy , lecz jest też druga strona medalu pracownik może nie otrzymać pieniędzy przepracowanych kto udowodni że pracowałeś skoro nie masz umowy . Kolejna sprawa uważam jeżeli niema się pewności na pracownika to przyjmuje się do takiej pracy ludzi co już pracowali w czymś takim lub w pracach fizycznych na zewnątrz wówczas jest jakaś szansa w 80% że taka osoba wytrwa i się poradzi . No z mojej strony szkoda że rozmowa zakończyła się w sposób negatywny ponieważ uważam że jeśli potrafię kosić i większość mojej kadencji w pracach były fizyczne na budowach , melioracjach , ogrodniczych i chcąc proponować pracę bez umowy jest nie do przyjęcia a ogłoszenia dość często wpadają .