Żabka Polska (dawniej Freshmarket)

• O sieci
  • Jak aplikować?
  • Jak zostać franczyzobiorcą?

O sieci

Banino - Żabka
Barlinek - Żabka
Bełchatów piotrków - Żabka
Bezrzecze - Żabka
Białystok - Żabka Polska Sp z o.o. (dawniej Freshmarket)
Bielany Wrocławskie - Żabka
Bielsko-Biała - Żabka Polska Sp z o.o. (dawniej Freshmarket)
Bieruń - Żabka Polska Sp z o.o. (dawniej Freshmarket)
Biłgoraj - Żabka
Bogatynia - Żabka
Boguchwała - Żabka
Bolesławiec - Żabka
Borkowo Łostowickie - Żabka
Borówiec - Żabka
Brenna - Żabka Polska Sp z o.o. (dawniej Freshmarket)
Brwinów - Żabka

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o Żabka Polska Sp. z o.o. (dawniej Freshmarket)

Opinie o Żabka Polska (dawniej Freshmarket) Poznań

Nie przegap nowości o Żabka Polska Sp. z o.o.!

Gość

12.12.2018 12:49

Nie polecam, żabki róg Piaseczna-Rzgowska w Łodzi, sklep jest co 30 minut zamykany na góra 10 minut, sklep jest bardzo zaniedbany, pospute reklamy zewnętrzne, nie miła obsługa. Proponuję zrobić jak najszybszy remont tego sklepu wszystkie w okolicy są już odnowione a ten tylko odstrasza.
    LIDKA

10.12.2018 21:25

Poznań, Międzyborska-Nieprzyjemna Pani ajent, nie do końca ma wiedzę na temat produktów, które można otrzymać w Żabce, krzykliwa, trochę arogancka, cierpiąca na słowotok. Zachowuje się jak osoba nie mówiąca prawdy. Ogólnie niemiłe wrażenie. Błąd na stronie internetowej. Sklep jest otwarty do 22.00. Moje sugestie dla Żabka Polska S.A.: Nieprzyjemna Pani ajent, nie do końca ma wiedzę na temat produktów, które można otrzymać w Żabce, krzykliwa, trochę arogancka, cierpiąca na słowotok. Zachowuje się jak osoba nie mówiąca prawdy. Ogólnie niemiłe wrażenie. Błąd na stronie internetowej. Sklep jest otwarty do 22.00. Opinia dot. sklepu Poznań, Międzyborska. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: nie pracuję w Żabce nie wiem
    Uczciwy

07.12.2018 15:58

W żabce we Włocławku na ul. Targowej wykorzystuje dziewczyny że wszystko same muszą robić tylko właścicielki córeczka lache na to kładzie a się dziewczyny za nią pracują i jest bardzo chamska nie chodzie tam bo bardzo nie polecam
    Jola

22.11.2018 21:21

Lubię atmosferę w Żabka Polska S.A. za: Ja pracowalam w żabce i moja szefowa ma 4 żabki i jest zadowolona i jakos nie tonie w dlugach tylko trzeba prowadzic z głową

26.11.2018 11:49

Okaże się na zamknięciu tych 4 sklepów... Dopóki działają, pracownik może sobie pisać cokolwiek, szczególnie jak nie ma wglądu do kieszeni i stanu konta swojej szefowej. Nie da się dobrze prowadzić 4 sklepów jednocześnie, to szaleństwo. Poleci dług co najmniej na 100-200 tysięcy, prędzej czy później. Wyłącznie kwestia czasu.
    lechu

16.11.2018 14:42

Sklep w Krakowie ul. Chełmońskiego .Obsługa beznadziejna a do tego pani nie zrobiła zwrotu butelek niby nic ale to są moje pieniądze. Nie jest to przypadek bo taką sytuacje miałem już drugi raz. Do tego panie nie chciała mi przyjąć butelek ponieważ nie miałem paragonu, nikt nigdy w tym sklepie mnie informował mnie o tym
    Konrad

08.11.2018 19:35

Dzięki firmie Żabka moja żona która naprawdę powierzyła i powierza bardzo dużo czasu, sukcesywnie sprawdza towar przyjęcia, faktury itp. Itd. Można powiedzieć że tam mieszka a mamy dwójkę dzieci , jesteśmy w posiadaniu ogromnego długu (60 tys) który powstał poprzez inwentaryzacje i rzekomy brak towaru na powyższą kwotę.. To tak jakby przez rok czasu znikną ze sklepu cały towar! Co oczywiście jest błazenadą aczkolwiek nie jest nam do śmiechu bo nie mamy punktu zaczepienia aby udowodnić Żabce ich błąd bo według ich systemu się wszystko zgadza.. Na 25 maili ktoś kto odpisuje z centrali firmy z wielką olewką odpisał na zaledwie 4.. Szczerze to z chęcią jako mąż pojechalbym do poznania i podpalił ich cała główną siedzibę bo nikt nie zdaje sobie sprawy co przeżywamy... Zaciaganie kredytów tylko po to żeby spłacić dług z kosmosu to naprawdę nie fajna sprawa tymbardziej że nikt ale to nikt z "góry" nie chce wykazać się pomocą w rozwiązaniu błędu.. Bardzo żałuję decyzji mojej żony o rozpoczęciu współpracy z tymi oszustami ale na chwilę obecną mamy związane ręce i nikt nie chce nam pomóc.. Także żabke najlepiej odwiedzać jako klient ale nie jako ajent...

09.11.2018 13:11

Konrad, przykro mi to pisać, ale powinniście jak najszybciej zrezygnować z tej działalności. I nie tłumaczcie sobie "odbijemy się, jakoś to będzie".. Już zlądowaliście z długami i w miarę upływu czasu będzie tylko gorzej. Jeżeli wasze zadłużenie wynika ze źle przeprowadzonej inwentaryzacji, to nie powinniście bawić się w sklep. Jeżeli wynika z faktycznego braku towaru, to również nie powinniście tego robić. Zamykajcie to g... jak najszybciej, bo Wasz dług będzie tylko rósł, aż w końcu nic Wam nie zostanie... Pieniądze, które już Wam zostały naliczone jako zadłużenie albo się znajdą na inwentaryzacji końcowej, albo i tak już straciliście. Nie brnijcie w to dalej, to nie jest dla Was dobry biznes... 60 tysięcy w rok czasu? A może po dwóch latach będzie 120 tyś? Jaką macie zdolność kredytową? Chcecie zlądować pod mostem bez mieszkania z dwójką dzieci, czy wolicie komornika do końca życia siedzącego na Waszej pensji?? Pomyślcie o dzieciach i nie bójcie się zamknięcia sklepu, bo to dla Was najlepsze możliwe wyjście. Jeżeli końcową inwentaryzację przeprowadzicie bardzo starannie i dopilnujecie podpisania i przesłania wszystkich niezbędnych dokumentów, to być może część tej kasy uda się odnaleźć. Ale dług na 60 tysięcy oznacza tylko jedno - na pewno okradają Was pracownicy, a Twoja żona nad tym nie umie zapanować i nie ma pojęcia co ma na sklepie, a czego nie ma. Zamykajcie jak najszybciej, za dużo już ludzkich tragedii miało miejsce przez tą "firmę".
    polak

15.11.2018 11:29

witam, czy żabka wcześniej zrobiła inwentaryzację jak przyjmowali Państwo towar, czy były przetowarowania etc?
    Zły klient

25.10.2018 19:47

Wrocław ul.krupnicza 3/1c WAŻNE... !!! Ja nie wiem czy wy wszyscy w tym sklepie robicie to na poważnie czy poprostu wiecie ze jesteście upośledzeni psychicznie i nie bierzecie pracy na poważne... któryś raz z rzędu od sierpnia wydano mi źle resztę widzę ze zmieniła się obsługa szkoda moja rada powinniście popracować nad sobą bo ile można dorabiać na klientach i więcej godności do drugiego człowieka... I proszę nie odgrzewać pieczywa w piecu z poprzedniego dnia bo widać co robicie przez szybę przed otwarciem sklepu a z tego co wiem piec macie tylko na sklepie ponieważ żabka jako sieć sklepów przeszła remodeling na wersję Galaxy dla konsumenta aby zachęcić do kupna świeżego pieczywa!!!! A Zapach tego pieczywa ma rozchodzić się po sklepie reklama dzwignia handlu!!! Parówki do hot dogòw tez powinno się wykładać szczypcami to taki przyrząd aby zarazki nie przechodziły na pożywienie a wy tego nie robicie!!! a jezeli już to robice to przynajmniej załóżcie rękawice foliowe na te brudne łapy po porannej toalecie higiena pracy tak jak i osobista to podstawa w zyciu codziennym... Ceny produktów w sprzedaży tez nie zgadzają się z tymi które powinny być są zawyżone różnica wychodzi dopiero przy kasie fiskalnej... Powinniście stale kontrolować ekspozycję na sklepowych półkach i dbać o odpowiednią wizualizację to szczególnie ważne w przypadku produktów świeżych z krótkim terminem przydatności takich jak na przykład nabiał jest jednym z popełnianych błędów przez was wysteaczy sprawdzać daty produktów... Aaaa i co ważne miło z waszej strony ze macie imiona na paragonach Pani JUSTYNA może sobie odpuscic teksty typu... - dziś dzień beż reszty - ze ???? zł nie wydam Panu reszty ponieważ reszta jest moja itp to wcale nie jest miłe a jezeli ma Pani ciężką sytuację rodziną może Pani pójśc do opieki społecznej lub mopsu tel. 71 782 23 22 ul. Strzegomska 6, Wroclaw tam udziela Pani pomocy zle to swiadczy o tym sklepie Pan Robert Więsyk czyli szef powinnien coś z tym zrobić.
    Maniek

11.10.2018 11:29

Powiem Wam jak to jest bo jestem blisko takiej Żabki która . Uprzedzam że prawda będzie przykra dla obu stron. Tak ludzie wychodzą z długami ale winne są tu obie strony. Ajenci bo wchodząc na sklepy myślą że będzie samo się zarabiać i wierzą pięknym słówkom że Żabka pomoże. Nie będzie się samo zarabiać i Żabka nie pomoże. Żabka bo ajenta traktuje jak jelenia i za wszelką cenę próbuje go zdominować i wymusić określone zachowania. To są dwie niezależne firmy i obie muszą pilnować swojego. Żabka swojego pilnuje świetnie, a to czy zarobicie zależy od tego jak Wy pilnujecie swojego. Od Waszej asertywności i zmysłu kombinowania tak żeby było dobrze. Ktoś wspominał o szczęściu przy otrzymywaniu punktu. Szczęście nie ma tu nic do rzeczy. Do żadnego punktu nikt ajenta nie zmusza na co się godzi to ma. Fakt jest faktem na początku trzeba zapier... ć potem już jest lepiej. Zatrudnienie 4 osoby 3 umowa o pracę plus studentka umowa zlecenie. Zysk ajentki na czysto 4-6tysięcy.Sklep bezalkoholowy. Tak więc da się ale to biznes. Nie ma gwarancji że się uda. Jeśli komuś brak asertywności niech się za to nie bierze bo tu od samego początku trzeba się umieć odszczekać i powiedzieć NIE

12.10.2018 23:19

Maniek nie spinaj się i więcej pokory dla ludzkiego nieszczęścia. I jeszcze jedno na koniec i tak na koniec puszczą Cię sam wiesz z czym. W tym układzie to Ty jesteś na straconej pozycji. Bez odzewu Januszu Biznesu a raczej Mańku

15.10.2018 15:48

Ze wszystkim się zgodzę, ale nie pisz proszę, że punkt nie ma tu nic do rzeczy, bo to jest zwyczajna bzdura. Dobry punkt to połowa sukcesu. Piszesz, że ajenta nikt nie zmusza do wyboru? Być może... Ale nigdy nie masz gwarancji, że to co Ci się wydaje, że jest dobre na pewno takie będzie. Wybór? Jakiś jest w większych miastach, być może... To tylko kwestia Twojej intuicji i tego co Ci Żabka ma w obecnej chwili do zaoferowania, ale nie sugeruj tutaj, że jest jakiś nieograniczony wybór. Ja dostałem do wyboru trzy punkty, długo nad nimi myślałem i wybrałem taki, jaki uznałem, że będzie najlepszy - trafiłem dobrze i tylko dzięki temu mi się udało zakończyć tą współpracę bez przygód i zadłużenia. Moi znajomi nie mieli tyle szczęścia co ja... Oczywiście mogłem nie wziąć żadnego - wówczas poczekałbym parę miesięcy, może dłużej, może w ogóle nie wszedłbym w tą dziwną współpracę... A teraz, po 5-6 latach, zdaje się, że jak nie chcesz wziąć sklepu to jest presja, żeby zwrócić koszty za szkolenie które odbyłeś? Dodatkowy bat nad głową? (za moich czasów szkolenie było darmowe i ludzie często po jego odbyciu rezygnowali)
    Mariolla

30.09.2018 13:30

Czytam te opinie i nie wiem co o nich sądzić. Mój pracodawca ma dwie żabki, za ladą stoi jedynie 5 godz w tyg (niedziela niehandlowa) W jednej zatrudnia 3 os w drugiej 2 os. 4 osoby są zatrudnione na cały etat, umowa o pracę czas nieokreslony, 4 osoba pół etatu z własnego wyboru (Czyt. 500+). Stawka za godzinę 10 zł, niedziele z zakazem handlu 100% + miesięczne premie. Nie wspomne że płaci nie tylko za zmianę ale również za to ze trzeba zostać po 23 i posprzątać lub rano żeby zdjąć przeterminy przed otwarciem itp. Codziennie dolicza w ten sposób 15 min. Przychodzi weryfikacja i jest zadowolony że procenty są na poziomie 95. Nie sądzicie że raczej za darmo by tego nie robił. Dodam ze to nie Warszawa ani Kraków tylko niewielkie mieściny w których za rogiem są tesca czy biedronki. Wydaję mi się że to jest dobry biznes jak ma się odpowiednich ludzi do pracy. Czytając opinie to dziwi mnie to że ludzie piszą że jest mały zarobek ale pomyślmy, jak masz swój sklep to musisz zapłacić czynsz, światło i w przeliczeniu twoja marża już nie jest taka wysoka. Wydaje mi się że wypowiadają się tu typowi cwaniacy, którzy chcieli pobawić się w sklep i im nie wyszło...bo milionerami nie zostali.
    MARIOLLA

05.10.2018 23:55

Wszystkie niedziele są czynne. Dodatkowo płaci nam 100% za to że pracownik przyjedzie sobie na 6 godzin, się nie przepracuje, gdyż w sezonie jedna osoba stoi za kasą druga doklada. Miasto liczy ok 12 tys + ok 30 tyś z okolicznych wiosek, w promieniu których nie ma żadnej żabki. Pracodawca jest w bardzo dobrej relacji z pracownikami. Żadne umowy śmieciowe, nic! Normalna prosta umowa o pracę na cały etat, czas nieokreslony, badania opłacone przez niego, szkolenia lotto liczone jako czas pracy. Nie doczytales moj pracodawca pracuje w tyg 5 godz. Czasem nawet nie jak wypadają normalne niedziele. Dojeżdża ok. 30 km żeby przywieźć warzywa, owoce, zrobić zamówienie. Jakby mu się nie opłacało to by nie prowadził prawda? Chce przejąć od niego ten sklep, gdyż po nowym roku już mają być.utrudnione niedziele niehandlowe a on nie bedzie miał kogo postawić a prawdę mówiąc to właśnie on tlumaczy mi rzeczy, ktorych na szkoleniach nie mówią - te najczarniejsze scenariusze. Czytam czytam i nie.wiem co myśleć. W mojej miejscowości odkąd pamietam była żabka i szczerze? Majac 30 lat było tylko dwóch ajentow. Chyba coś o tym świadczy?

15.10.2018 15:00

Każdy jest kowalem własnego losu. Chcesz to bierz.... Znasz opinie za i przeciw, na pewno widziałaś w telewizji programy na ten temat i czytałaś na internecie jak niektórzy na współpracy z Żabką powychodzili.... Ryzyko znasz... Moim zdaniem nie warto za takie pieniądze, jakie się tam zarabia. Ale ok, powodzenia.
    Tomek

01.10.2018 09:25

Praca jako kierownik rejonu? Ktos ma jakieś opinie?
    Tomek

01.10.2018 11:14

Nie o to było pytanie ;) jak nie masz nic do powiedzenia na temat tego pytania to prosze się nie wypowiadać

01.10.2018 11:32

Na pewno będzie sporo stresu i presji na to, żeby sklepy były pootwierane w niedziele. Pracy też raczej będzie sporo. Co prawda byłem tylko ajentem, ale napatrzyłem się, co się w tej firmie wyrabia i jaki panuje tam bałagan. Jeśli nie jest to Twoja "życiowa szansa" i masz jakieś alternatywy i dobre kompetencje zawodowe, to polecałbym jednak poszukać czegoś innego. Pomijając już fakt, że aspirujesz do pracy w firmie o bardzo wątpliwej etyce.
    Kama

07.05.2018 08:59

Witam Czy ktoś może wie gdzie można sprawdzić swoje zadłużenie z żabki? Jest wogule taką możliwość?

24.09.2018 21:08

WITAM NIGDZIE NIE SPRAWDZISZ , JA MAM PONAD 80 TYS , PRZEZ 4 MIESIACE PROWADZENIA ŻABKI, ALE TO DZIEKI MOJEJ KOCHANEJ PATNERCE , DO SPRAW SPRZEDAZY , BANDA ZŁODZIEJI I TYLE A MENADZER TO KAWAŁ (usunięte przez administratora) ,, SORY ZA WYRAZY
    eX2theZ

20.09.2018 15:19

Żabka jest w stanie wszystko (usunięte przez administratora) pęd za kasą doprowadził do tego, że przykładowy hot dog jest w dwóch rozmiarach, masz do wyboru zamiast parówki i kabanosa, również takie wynalazki jak parówka z papryką, podgrzybkiem i innymi wynalazkami, do tego 15 sosów do wyboru ale ketchup z reguły się skończył, a musztarda jest jakaś z gatunku wynalazek. Wczoraj pół dnia rzygałem. Rzygałem jak kot. Zamówiłem hot doga z parówką dostałem z papryką na którą jestem uczulony, a w momencie realizowania zamówienia okazało się, że nie ma ani ketchupu, ani musztardy, ani majonezu, za to są sosy stricte egzotyczne. Dzisiaj zamówiłem hot doga i okazało się, że bułki są zamrożone i mam po niego przyjść później!!! życzę wam z całego serca plajty. Niech wrócą lokalni sklepikarze, oni dbali o jakość bo sklep był ich, ale zostali wycięci przez nierówną konkurencję ze strony żabki. Uważam, że żabką powinien się zająć urząd ochrony przed monopolami. Dla przykładu puszka coca coli w żabce jest rekordowo droga, u konkurencji jest o 20% tańsza i to przy zakupie jednej sztuki. Te wielosztuki żabki to doskonały sposób na podnoszenie cen i okradanie klientów, żeby kupić w normalnej cenie musisz kupić więcej. Takie praktyki nie przystają zaufanemu sklepowi z sąsiedztwa. Dla mnie żabka jest większą zarazą niż te wielkopowierzchniowe galerie handlowe bo niszczą handel lokalnie. Niszczą sklepikarzy którzy byli obecni w naszym życiu przez dziesiątki lat zastępując ich globalnym produktem marketingowym. Dlaczego żabki nie rozwinęły się w Niemczech i tam nadal gospodarują mali sklepikarze? Bo Niemcy szanują lokalnych przedsiębiorców i im pomagają zamiast ich niszczyć.
    Srebrny

20.07.2018 19:11

Dzisiaj dostałam list od komornika że mam niezapłacony dług 2500 żabkę prowadziłam w latach 2003-2007 po rezygnacji splacilam weksel i cisza dzisiaj się dowiaduje że żabka wniosła pozew do sądu w 2011 roku i sąd wydał nakaz zapłaty z dnia 2011-04-27 opatrzony klauzulą wykonalności z dnia 2018-05-09 a dzisiaj dostałam pismo od komornika o zajęciu rachunku czy to jest możliwe takie działanie zwłaszcza że po spłacie weksla dzwoniła księgowa z zabki w 2010 roku że nie mam żadnych długów wobec firmy
    Srebrny

12.09.2018 10:55

Firma się tłumaczy że weksel mi wysłała na adres zamieszkania tylko że ja je zmieniłem a poczta nic nie wie o liście do mnie
    Izsa

15.09.2018 21:15

Ta firma tłumaczy się marnie... Jeszcze jak ma się w koło zazdrosnych innych franczyzoborców którzy płacą pieniądze za to że Cię okradną to już w ogóle. Pracowałam w Zabce 8 lat najpier jako kasjer później kierownik sklepu a następnie franczyzoborca. Oddałam jej kawał życia, ale niestety dziś wiem, że to źle zainwestowany czas. Dostałam wypowiedzenie z dnia na dzień wymienili mi zamki, bo tak. Choć wiedzieli, że mnie okradli. Oni mają to centralnie w (usunięte przez administratora) Sprawa z kradzieżą będzie ciągnąć się latami. Zostałam bez pracy razem z 20 pracownikami z trzech sklepów a charowałam 365 dni w roku po 17 godzin. Jeśli ktoś mi powie, że ta firma jest uczciwa wysmieje go. Samonabijajace się paragony, doliczana do wplaty kasa za anulowany produkt bo klient się rozmyslil. Na porządku dziennym. Mam wrażenie że wywalili mnie bo za dużo ostatnio widziałam, a dla klienta byłam w stanie zrobić dosłownie wszystko. Niestety... To chyba był mój błąd. Zapierdalanie w niedziele niehandlowe po 17 godzin też nic nie daje. Porównanie moich wyników sklepy powyżej 100 tyś utargu reszta sklepów w mieście po 50. Tamte są bardziej rentowne. Tak mi powiedzieli. Złożyłam CV do innych firm mam nadzieję że znajdę pracę a oni? Oni niech sobie radzą bo ja na 100% im życia nie ułatwie i do kiedy będę mogła sklepy będą zamknięte. Mam nadzieje że firma się ucieszy.
    Norbi

17.06.2018 19:12

Jesteście przekonani, że dobrze nie można napisać nic!!
    Wiki

15.09.2018 13:17

Można,jeśli masz końskie,zdrowie,silną psychikę,zaufanych pracowników i zapas gotówki to jakoś będzie się kręcić o ile będziesz kontrolował i pilnował swoich interesów
    Jaro z UK

01.08.2018 18:32

Żabka to (usunięte przez administratora) Nawet nie można wystawić negatywnej oceny im tylko osobnemu sklepowi. Ci szmaciarze biorą kogo się da a ja sam w sklepie zostałem źle potraktowany. Firma nawet nie kwapi się odezwać do mnie po tym wszystkim. Oni mają ludzi w (usunięte przez administratora) Jeszcze zatrudniają kolchoz z ukrainy.

15.09.2018 00:20

Ja zostałam żle potraktowana w sklepie Zabka przy ul Kościuszki w Poznaniu wręcz wyrzucona przez ekspedjentów i odmówili mi sprzedaży produktów tzn wody mineralnej .Proszę wynieść konsekwencję .
    Damian

09.05.2018 09:13

Nie polecam nawet najgorszemu wrogowi. Złośliwy rak zwany żabką i długi... z każdym dniem coraz większe aż nadchodzi kres twojej wypłacalności... agonia i ani jednego uczciwego rozliczenia z ajentem. współpraca po 6-ciu latach zakończona z 80 tyś długiem.
    Gutekw

28.05.2018 19:56

5% nie jest od obrotu tylko od marży , a to zasadnicza różnica
    Bartek

05.09.2018 17:47

Skąd Biorą się te długi ?
    Zainteresowany

29.07.2018 13:32

Może wiecie coś o ofercie pracy w firmie? Jakieś wskazówki o zarobkach czy dodatkach do pensji?

05.09.2018 07:42

uciekaj od żabki jak najdalej, krótko mówiąć (usunięte przez administratora)

05.09.2018 08:46

uciekaj, nie podpisuj jak chcesz żyć spokojnie, bez długów, wiem coś o tym, bo mam sprawę w sądzie w Poznaniu. Żabka to wyrok na siebie
    Magda

23.07.2018 20:38

witam ja w czwartek dostalam pismo ze , mam do splaty 42tys . Poczym napisalam pismo o rizlizenie na raty . I dostalam odpiwiedz ze mam do splaty 56tys , i zadzwonić aby , się porozumieć . I malo tego strasza mnue ze do sadu oddadza sprawe. Nie POLECAM NIKOMU OTWARCIE ZABKI STREY I NERWY

05.09.2018 07:44

to jest w żabce standard, tylko dziwię się, że nikt z tym nic nie robi. Podpisując umowę z żabka, to jest tak jakby podpisać na dzień dobry wyrok na siebie. Niestety
    Sandra

03.09.2018 08:44

Hej chciałam zapytać ile premii jako pracownik powinnam otrzymać za prace na sklepie w niedziele niehandlową?
    K

17.08.2018 11:06

Najgorsza żabka w łodzi na nowomiejskiej. Niby kierowniczka Dorota nie miła, wyzywa. Straszny człowiek. Zróbcie coś z nią

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Żabka Polska (dawniej Freshmarket)?

Kontakt - Żabka Polska Sp. z o.o.

Stanisława Matyi 8 61-586 Poznań

Branża główna: Konsulting i zarządzanie

Jaaa

06.08.2018 14:26

Witam. Czy ktoś się orientuje jakiś bazy sprawdza żabka przyszłemu ajentowi???
    Niki

15.09.2017 04:29

Przez żabke pragnę już tylko umrzeć....zniszczylam życie sobie i rodzinie....straciłam rodzinę...mimo prośby,firma nie chciała się porozumieć co do spłat.nie zostawajcie ajentami,tak dużo ludzi nie może się mylić...
    Mm

21.07.2018 03:39

Wiesz ja wiem ze poczatki sa bardzo trudne Sama Niall pojeban.partnerke,ktora nikogo nie wspierala Przeznia wiele razu chcialam rezygnowac,nawet kiedys jej wygarnelam ze Przez Nia biore antydepresanty...w konca wyjebal.. Ja,a ja moge normalnie Prowadzi 2sklepy I jest ????????
    Mz

21.07.2018 03:40

Wiesz ja wiem ze poczatki sa bardzo trudne Sama Niall pojeban.partnerke,ktora nikogo nie wspierala Przeznia wiele razu chcialam rezygnowac,nawet kiedys jej wygarnelam ze Przez Nia biore antydepresanty...w konca wyjebal.. Ja,a ja moge normalnie Prowadzi 2sklepy I jest oki
    Paulina

29.12.2017 09:18

@Krysia skoro uważasz, że każdy o tym wie to, dlaczego otwierane są kolejne sklepy Żabka Polska? To chyba jednak świadczy o zainteresowaniu ajentów. @Kocur oczywiście, że tak, ale z drugiej strony jak ktoś chce podjąć taką działalność to też powinien się jakoś do tego przygotować, bo to jego praca, a do każdej pracy potrzebne są jakieś kwalifikacje.
    sowa

26.01.2018 18:09

Mówisz że się otwierają nowe zabki i że mają nowych ajentow, guzik prawda niektórzy już mają nawet po10 zabek, i wtedy możesz zarobić zysk z jednej zabki 500zl x 10=5000 czysty biznes chyba że ci zrobi 4 razy kontrolę w ciągu miesiąca i źle wpadniesz to jeszcze dopłacisz
    Mz

21.07.2018 03:30

No wlasnie z tym sie zgodze,wiele osob uwaza ze to taki leki I przyjemny biznes,a tam Zatrudnię 3kasjerow I beda na mnie zapierdalc,a to tak nie jest nie sorry Przede wszystkim trzeba miec tez pojecie o podatkach,kadrach itp.wiedziec jak sie Prowadzi Sklep spozywczy jak tym wszystkim gospodarowac,podejscie do Pracownika Po prostu trzeba miec żyłkę handlowca P.s.a jesli chodzi o partnerow to oni nie sa naszymi partnerami tylko Zabki,bierni ale wierni
    krys

29.03.2018 19:42

To co się dzieje teraz w Żabie to woła o pomstę do nieba. Po wprowadzeniu wolnych niedzieli ajent, który nie chce pracować w niedziele jest dyskryminowany. Jeśli prowadzi więcej niż jeden sklep to szukają dziury w całym i menagerowie tak go gnębią żeby odebrać mu sklep i oddać nowemu ajentowi bo jak to mówią to w niedziele będą mieli otwarte. Chętni którzy chcą otworzyć sklep jako ajent ( franczyznobiorca ) informuję że według wyliczeń wielu z ajentów prowadząc jeden sklep nie jesteś w stanie na siebie zarobić. Sprawa jest prosta 6.5 tys brutto za prowadzenie plus 5% od obrotu plus do 1.2 tys za weryfikację ( rzadko kto to dostaje ) i dodatek za sprzedaż tzw. świeżego. Zakładając że sklep robi 100 tys. netto obrotu to zarabia się w granicach 12-15 tys. Jak policzymy pracowników, ZUS, księgową, straty towarowe i podatek to na rękę wyjdzie 2-4 tys. Jak za odpowiedzialność i ryzyko prowadzenia działalności to zarobek znikomy, a jak to podzielimy przez ilość godzin pracy ajenta to już zaczyna się szopka. Teraz sposób rozliczania przez Żabkę który jest tak nieczytelny delikatnie mówiąc że ajenci nie wiedzą za co mają potrącane. Im więcej ajent zarobi tym więcej Żabka mu naliczy kosztów za podnajem i używanie sprzętu itp. NIE POLECAM NIKOMU WCHODZENIA W TEN (usunięte przez administratora) a tym co już są to mądre wycofanie się z tego bagna
    Dz

21.07.2018 03:20

Witam,mnie rowniez nie podoba sie wiele Kwestia jesli chodzi o rozloczenia,duzo Kwestia jest bardzo nie jasnych,jak Ktos wchodzi Tak zupelnie z bez doświadczenia W żabie to moze nie zle poplynac,ale z drugiej strony ja tez prowadzilm nie jedną zupelnie swoja dzialalnosc i naprawde jest cholernie ciezkosie utrzymac
    mariusz

16.04.2018 08:10

A czy na akcyzie dalej pracuje ten leser Waldemar CZ?Czy dalej siedzi przed kompem i oglada aukcje na Allegro. Nigdy wczesniej ani nigdy pozniej nie spotkalem tak leniwego i oderwanego od rzeczywistosci czlowieka! Wszytko robi na odp%%% a jak cos zacznie to nie konczy....Chyba tylko cud sprawil ze ma córke haha.
    Di

21.07.2018 03:12

a w jakim regionie pracował
    centrum

26.04.2018 08:25

Ja nikomu nie polecam! Dałam się namówić na żabkę w centrum Poznania i to jest masakra. Cały czas kontrola, kontrola, kontrola, zdjęcia. Menagerka która na sklepie zachowuje się jak by była u siebie w domu, bezszczelna, zwraca uwagę pracownikom. Ludzie mają dosyć, ja mam dosyć. Mam znajomą ze sklepem pod Poznaniem i tak nie ma! Nikt nie robi jej takiej presji. Ciągłe najścia partnera, milion pytań o to samo a niedziele które miały być ustawowo wolne to jedna wielka ściema. Już od poniedziałku po niedzieli jesteśmy bombardowani telefonami, najściami czy otwieramy o ktorej itd groźby odebrania sklepu i wymiany na nowego ajenta, jak ktoś wcześniej się wypowiedział też usłyszałam że jestem leniem i to przez to nie chce otwierać sklepu. pracuję od 4.30 do 24 każdego dnia, nie mam życia prywatnego tylko żabka żabka żabka i jak jest okazja by jeden dzień odpocząć to zrobią taki terror psychiczny że brak chęci na cokolwiek. może i żabki są ok ale nie w centrum poznania nie przy centrali- PIEKŁO.
    Alora

17.07.2018 19:25

Tak wlasnie cala prawda ja mam tak samo kontorle kary kontrole i kary do tego grozby roznego rodzaju ze zamkna sklep bo o godzine za pozno zrobilam przelew wywieranie presji na mejle mam byc dostepna 24 na h od stycznia lecze sie na nerwice psychika siadla totalnie swoj sklep uwielbiam ale partner i menager masakra jakas
    zombie

15.06.2017 19:43

Bylam w zabce by kupic sobie wode do picia. I wzielam mala butelke wody muszynianki i na polce byla cena za 1.59 a przy kasie 2zl i cos. Wiec prosilam o wyjasnienie a kasjerka przy mnie wyjela cenowke i zaczela tlumaczyc sie ze to klienci tak mieszaja wiec zrezygnowalam z zakupow odlozylam wode w sklepie a kasjerka za mna wyleciala ze sklepu na ul w swarzedzu i na caly glos krzyczala ze jak nie chce pani stac w kolejce to pania wiecej nie w puszcze do sklepu ja zaczelam uciekac ze strachu. Nie polecam sklepu zaczne chodzic do ich konkurencji na zakupy po takiej nie milej obsludze.
    doglembnieporuszony

16.07.2018 12:55

to sie nadaje do prasy

24.06.2018 12:56

Kierownik rejonu- jakie zarobki, jakie auto plus zakres obowiązków?
    Biały miś

16.06.2018 07:31

Witam, przed chwilą byłem w żabce na ul kolegialnej w plocku... Kasie ręką idiotka siedziała przy kasie a drzwi były zamknięte,,, jak doszedłem z 20m dopiero wyszła, i krzyknąłem teraz to w (usunięte przez administratora) mnie cmaknij.... Żal tych idiotów z żabek.... Nigdy więcej u nich zakupów, drogo bardzo drogo i obsługa szmaciarska.....
    Paulina

05.12.2017 13:42

@bb a co jest powodem tych długów u ajentów? Nie potrafią prowadzić interesu? Sklepy są otwierane w złych lokalizacjach? Bo nie wiem jaka jest w tym wina sieci Żabka Polska. Rozumiem, że macie pretensje, że firma chce spłatę długu od razu. Ale w jaki sposób przyczyniła się do Waszych długów?
    Krysia

24.12.2017 07:07

Odpowiem Ci,sklep żabka jest obok sklepu żabka przy sklepie żabka,każdy z tych ajentow musi zamówić minimum logistyczne chociażby na głowie stawał,musi...i tak potem z towarem się buja bo go nie sprzeda,a więc kasuje na siebie,gdyby był swoim wlasnym szefem wziął by tyle towaru ile potrzeba,i wkurza mnie ta ucisniona słodka nie wiedza niby o praktykach żabki,bo wie już to każdy,żaba zarobi ajent nie!!!!

07.06.2018 01:24

Żabka ma wszystko w nosie
    Ernesto

02.06.2018 22:25

Czytałem o Jameson Finance io tym, jak pomagają w pożyczkach biznesowych. Otrzymałem również pożyczkę od tej firmy, więc polecam, aby ktokolwiek z Państwa, który potrzebuje pomocy finansowej, skontaktował się z Jamesonem w celu uzyskania szybkiej i łatwej pożyczki. firma emaill: [email protected]
    Kair

27.05.2018 08:15

W Żabce pracują też coraz gorsi specjaliści, wymyślają głupoty za biurkiem w Poznaniu a którzy nigdy nie byli na sklepach i nie wiedzą co robią, kadra terenowa też coraz słabsza, partnerzy coraz słabsi, bez wiedzy, menadzerowie już nawet bez wyższego wykształcenia - przykład managera z Olsztyna
    Wynajem

25.05.2018 21:59

Czy warto wynająć żabce sklep? Płacą ile po terminie, proszę o wiadomość.
    BYŁY FRANCZYZOBIORCA

28.03.2018 18:06

Na tą chwile zrezygnowało 48 000 franczyzobiorców w 45000 z długiem powyżej 10000 pln dla żabki każdy nowy franczyzobiorca dostaje nr sap wtedy dowiecie się ilu was przed wami było jeśli kończycie po 2 latach dojdzie wam jeszcze podatek za zwrot towaru około 20000 pln A FAKTYCZNE ZAROBKI KSZTAŁTUJĄ SIĘ MIEJ WIĘCEJ NA POZIOMIE 2000 - 3500 więc sami się zastanówcie czy warto
    cała prawda

23.05.2018 20:31

BYŁY FRANCZYZOBIORCA 28.03.2018 18:10 Na tą chwile zrezygnowało 48 000 franczyzobiorców w tym 45000 z długiem powyżej 10000 pln dla żabki każdy nowy franczyzobiorca dostaje nr sap wtedy dowiecie się ilu was przed wami było jeśli kończycie po 2 latach dojdzie wam jeszcze podatek za zwrot towaru około 20000 pln A FAKTYCZNE ZAROBKI KSZTAŁTUJĄ SIĘ MIEJ WIĘCEJ NA POZIOMIE 2000 - 3500 więc sami się zastanówcie czy warto pomocna (0) odpowiedz pomocna (10) odpowiedz Ha 13.05.2018 11:34 @BYŁY FRANCZYZOBIORCA 28.03.2018 18:10 Wystarczy oszukać urząd skarbowy i masz więcej lub pracowników oszukać na przykład jakąś karę od żabki dostaliście ewentualnie możecie zabawić się w rekrutacje i wtedy za kogoś kogo wciągniecie dostaniecie parę stebników a ona odda to z nawiązką żabce
    „Franczyzobiorca”

31.03.2018 13:22

Franczyza ? To tylko ładna nazwa żeby wzbudzić zainteresowanie z prawdziwa franczyza to nie ma nic wspólnego. Ludzie obudźcie się trzeba coś z tym w końcu zrobić !!!! Zbierzmy się i chodźmy do telewizji tylko tak możemy coś zdziałać !!!
    polek

21.05.2018 22:36

Tylko telewizja Trwam
    Henka

11.05.2018 20:26

Czy ktoś z Państwa słyszał lub wie czy jest pozew zbiorowy przeciwko Żabce jesli tak to proszę o informacje .Oszykany przez tą firmę.Dziękuje. [email protected]
    Załamany

12.04.2018 18:23

Ludzie nie otwierajcie Żabek. To firma oszustów. Robią nie rzetelną inwentaryzację. Nie skanują rzetelnie towaru i cały czas popędzają. Podają kwotę ile wyszło ale co z tego skoro podają sytuację finansową granczyzobiorcy. Każą spłacić 20000 i nie potrafią tego wytłumaczyć skąd to się wzięło.
    LG

17.04.2018 23:11

Ha, ha ... ale sobie poprawiłaś. Małpka to bankrut.
    tom

25.04.2018 23:22

malpka to jest jakis zart...masakra

25.04.2018 10:08

Żabka hmmmm same dobre wieści. Żabka bawi się w pocztę. Tak ominęła prawo że stoi ponad prawem. To kpina w biały dzień ! Tak zmuszają ludzi do pracy ze wymyślili sobie agencję pocztowa a Ja się pytam od kiedy poczta pracuje w niedziele ? Sami niech staną i pracują skoro im mało pieniędzy.

20.04.2018 22:32

Atmosfera po wprowadzeniu wolnych Niedziel- okropna. Ciśnienie w firmie ogromne. Partnerzy naciskani przez wyższe stanowiska do zrobienia wszystkie by tylko sklepy były otwarte, brak zgody na akceptacje odwołań czy przyzwolenie na jakieś odstępstwa jak ktoś nie otwiera. Franczyzobiorcy zrezygnowani przez presję jaka jest skierowana na nich by otwierali sklepy. Finansowo z tego co słyszałem też słabo, niedziele wolne a firma nie zmieniła targetów o wartość za wolne dni, więc nikt nie wyrabia targetów sprzedażowych. Harówka, harówka, ciśnienie, ciśnienie. Straty są potężne ciekawe co wydarzy się w najbliższym czasie. Zapowiadają się masowe zwolnienia ludzi pracujących w terenie, jak i franczyzobiorców którzy resztkami sił próbują jakoś związać koniec z końcem i sprostać kosmicznym wymaganiom firmy. Aha zapomniałem dodać, że JPK tez swoje zrobiło. U nas w centrali atmosfera identyczna jak w terenie. pozdrawiam
    bib

20.04.2018 23:59

Ja tam żadnej presji nie widzę. Mnie nikt nigdy nie naciskał żebym otwierał. Może po prostu dlatego,że mam taki sklep,który taki obrót,że głupotą go nie otworzyć. Jednak z tego co wiem to Żabce udało się ogarnąć zakaz handlu i pracownicy mogą normalnie stać za ladą. Więc już franczyzobiorcy nie będą sami musieli stać za ladą.
    Wilda

21.04.2018 21:25

Z tego co wiem od partnera to Managerzy obiecali robić dofinansowania dla franczyzy za ewentualne kary z pip i mandaty za niedziele. Wiem tez ze maja plan odbierać sklepy ludzia którzy nie chcą otwierać w niedziele i bedą dawać nowym którzy obiecają otwarcie w dni wolne ustawowo. Wiec niby jest ustawa, niby mamy prawo wyboru a firma i tak naciska i zrobi wszystko by nas zmusić. Z pracownikami to samo. Wola iść do Lidla gdzie maja pewne wolne niedziele i prace w lepszych godzinach. Płace dobrze, szukam ludzi do pracy i nikogo nie ma :/ Na jednym sklepie przestaje to być opłacalne. Harówka cosziennie od 4.45 do 24. Jpk, opłaty pracownika, żabka zabiera i tak polowe. Zostaje za miesiąc pracy 2500-3000 zł za taka prace to śmieszna kasa. Daje sobie czas do końca 2 kwartału jak nic sie nie Zmieni odchodzę z tego piekła. Odkładam teraz na wyjście z siecie, podatki i ewentualne braki po inwentaryzacji. Moja menagerka stwierdziła ze nie otwieram przez lenistwo. A co ja to obchodzi?
    Paragon

19.03.2018 17:19

Witam, czy ktoś z Państwa może powiedzieć na czym polega praca "Kierownika rejonu" w Żabce? Pozdrawiam
    waldas

20.04.2018 22:38

musisz być dostępny 24h/7 i zajmujesz się wszystkim. o każdej porze dnia dostajesz telefonu na temat wszystkiego związanego ze sklepem. Raczej nie zajmujesz sie sprzedażą tylko tematami administracyjnymi, Stanowisko Kierownik Rejonu śmiało może się nazywać asysten managera ds najgorszych.

Zostaw merytoryczną opinię o Żabka Polska Sp. z o.o.