Pracodawca18.02.2023 15:59
Odpowiedź Pracodawcy:
Każdy pracownik podejmujący zatrudnienie w naszym kraju ma zupełną wolność w wyborze Firmy, miejsca, stanowiska oraz długości pozostawania w stosunku pracy w wybranej organizacji.
Mobbing to bardzo mocne określenie pewnych działań i wszelkie jego przejawy powinny skutkować natychmiastową reakcją tj. wypowiedzeniem umowy o pracę oraz zgłoszeniem do odpowiednich instytucji.
Z historii naszej Firmy wynika, iż Pracownicy pozostawali w wieloletnim zatrudnieniu oraz mieli możliwość powrotu do pracy np. po urlopie macierzyńskim. Na ten okres miejsce Pracownika zajmował zatrudniony zastępca.
Wszyscy Pracownicy naszej Firmy mają takie same prawa, a zakres obowiązków jest ustalony wg zajmowanego stanowiska.
Pracownik w naszej Firmie może korzystać między innymi z:
- dostępu do materiałów szkoleniowych w różnych formach (papierowa, elektroniczna)
- wyboru narzędzi pracy (np. fotela, monitora, lampy, akcesoriów biurowych, nawet w wybranym ulubionym kolorze)
- uczestniczenia w szkoleniach zarówno twardych branżowych jak i miękkich (Pracownik sam wskazuje interesujące Go szkolenia do ustalonego limitu i uzgadnia tzw. Plan szkoleniowy na dany rok). Wszelkie odbyte przez dotychczasowych Pracowników Firmy szkolenia mają udokumentowanie w postaci certyfikatów znajdujących się w dokumentacji pracowniczej
- zespołowych szkoleń on-line w miejscu pracy umilonych poczęstunkiem
- możliwości dostosowania do pracy zdalnej – jeśli jest taka potrzeba. Nawet w okresie pandemii wszyscy Pracownicy samodzielnie wybrali pracę stacjonarną zamiast home office
- wybrania własnych godzin pracy w ramach godzin otwarcia biura
- pakietu ubezpieczeń na życie i medycznych, finansowanych w całości przez Pracodawcę
- świętowania wszelkich uroczystości jak święta, urodziny, rocznice Firmy, Dzień Księgowego
- wspólnych wyjść do restauracji, teatru, na spotkania organizowane w ramach przynależności Firmy do różnych organizacji, udokumentowanych w Kronice Firmy
- fundowanych kilkukrotnie w ciągu roku obiadów i różnych poczęstunków. Pracownicy składają zamówienia na artykuły spożywcze dostępne w biurze wg własnych preferencji
- pełnego zaplecza kuchennego, gdzie Pracownicy mogą przygotowywać gorące posiłki w ciągu dnia pracy, z czego z zadowoleniem korzystają
- drobnych prezentów – zawsze z okazji świąt oraz innych okazji: ukończenia studiów, urodzenia dziecka, Dnia Dziecka, Dnia Księgowego
- swobodnej atmosfery pracy i własnego zarządzania powierzonym zadaniami.
Oczekiwania Pracodawcy względem Pracownika:
- odpowiedzialność za wykonywanie zadań na wybranym stanowisku pracy
- systematyczne zgłaszanie powstających problemów, nie zamiatanie ich „pod dywan” (wspólnie możemy więcej!)
- stały rozwój
Pracownicy naszej Firmy byli i są uśmiechnięci, co potwierdzają Klienci Biura.
Działamy w oparciu o Misję, Wartości Firmy i tzw. Kodeks Honorowy przygotowany zespołowo przez Pracowników Biura.
Misja Firmy:
Indywidualne podejście do Klienta. Odciążenie podatnika w sposób kompetentny w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej. Zapewnienie poczucia bezpieczeństwa finansowego / podatkowego
Wartości Firmy:
Terminowość, Lojalność, Dokładność, Rzetelność, Empatia, Odpowiedzialność, Pozytywna Energia
Posiadamy w swojej Kronice zdjęcia dokumentujące uroczyste przygotowanie rocznicy Firmy przez Pracowników, z kolorowymi balonami, złotymi cyframi, ciastem i szampanem - jako prezent dla Pracodawcy.
Zamieszczanie bezpodstawnych treści o kimkolwiek na publicznych platformach nie jest bezkarne. Rozwiązaniem tego typu zachowań zawsze może być droga sądowa.
z wyrazami szacunku