dzc07.07.2025 13:38
Moje doświadczenia związane z wynajmem mieszkania w Tarnowskich Górach były niestety bardzo rozczarowujące i pełne poważnych niedogodności. Od samego początku najmu, który rozpoczął się w lutym 2025 roku, borykałam się z problemem niskiego ciśnienia wody, co całkowicie uniemożliwiało normalne korzystanie z łazienki.
Pomimo licznych zgłoszeń i próśb o naprawę, zarządca nieruchomości nie podjął żadnych skutecznych działań przez blisko pół roku, co jest nie do przyjęcia. Dopiero w czerwcu rozpoczęto prace, które były prowadzone chaotycznie, bez uprzedzenia i harmonogramu, co skutkowało brakiem dostępu do bieżącej wody przez około tydzień oraz koniecznością codziennego sprzątania po bałaganie pozostawionym przez ekipę remontową. To z kolei doprowadziło do u mnie reakcji alergicznej w bardzo newralgicznym momencie.
Do tego doszły kolejne poważne uchybienia — używanie moich prywatnych środków czystości bez zgody, brak zabezpieczenia mebli (w efekcie kanapa została zabrudzona i wymaga profesjonalnego czyszczenia), uszkodzenia moich rzeczy (komody oraz słuchawki prysznicowej), a także korzystanie z mojego prądu, wody i gazu do prowadzenia testów, co było dodatkowym obciążeniem.
Najgorsze jednak, że po zakończeniu prac mieszkanie nie zostało odpowiednio doprowadzone do stanu pierwotnego — w salonie nadal znajduje się niedokończona, brzydko wyglądająca dziura, a użyte materiały wykończeniowe są gorszej jakości, co wpływa negatywnie na estetykę i wartość mieszkania.
Cała sytuacja została dodatkowo pogorszona przez nieprofesjonalne i bezpodstawne sugestie dewelopera, jakoby problem z wodą był wymyślony przeze mnie, co jest nie tylko nieprawdziwe, ale i obraźliwe.
Zdecydowanie odradzam najem tego lokalu oraz kupno czegokolwiek (usunięte przez administratora)