Kilkadziesiąt tysięcy złotych zapłacone za funkcjonalności systemu, który nigdy nie został oddany w żadnym terminie deklarowanym przez wykonawcę. Działanie systemu niepoprawne, (usunięte przez administratora). Ponadto spore ilości kodu po innych projektach nie związanych ze mną (pan (usunięte przez administratora) zapewniał, że koszta jakie musze ponieść są wysokie ponieważ jako agencja do każdego projektu podchodzą indywidualnie, a wszystko piszą pod klienta nie korzystając z gotowych komponentów innych projektów - pozostałości kodu po innych projektach agencji bezpośrednio mogą wpływać na działanie systemu).
Najboleśniejszą kwestią jest wycenianie roboczogodzin, ponieważ miarka się przebrała, gdy wycenili mi zmianę funkcjonalności trwająca dokładnie 2 minuty 30 sekund od momentu zalogowania się do systemu do momentu zapisania zmian. Praca ta może być wykonana przez jakiegokolwiek pracownika agencji euforia bez uwzględniania jakichkolwiek kwalifikacji zawodowych potrzebnych do edycji 2 napisów na stronie głównej projektu ( łącznie 4 słów) po przez dedykowany panel CMS (nie ma potrzeby być fachowym programistą) na 380 pln netto wyliczając całe 2 roboczogodziny za tą usługę.
Umowy na przekazanie ostatecznych praw majątkowych tez nie otrzymałem mimo wielu próśb!
Skala problemu wygląda tak, że za doprowadzenie serwisu do działania! muszę jeszcze wydać pomiędzy 15000, a 20000 pln netto, według opinii 3 niezależnych agencji.