Ogródkowa04.09.2023 21:23
ISTNA TRAGEDIA!
Zaczełam pracę w tej firmie na stanowisko kelnerki ogródkowej, zostałam zapoznana z działaniem całego lokalu oraz z zasadami w nim panującymi. Rozpoczęłam więc swoją pracę niestety jak w części lokali na rynku tak i tutaj właścicielka lokalu nie zna takiego pojęcia jak umowa o pracę/zlecenie oraz chociażby najniższa krajowa, ale było mi obiecane ze jak tylko się wdrożę to stawka godzinowa zostanie podniesiona. Niestety to się nigdy nie wydarzyło. Z tego co się dowiedziałam to norma w tej firmie. Myślałam sobie ze to praca wakacyjna przed pójściem na studia, ale w rezultacie zwolniłam się dużo szybciej. Pani Agnieszka miała częste pretensje i wprowadzała nerwową atmosferę. Managerowie lokalu bardzo mili i pomocni, widać że starają się jak mogą. a nadzieję że chociaż im normalnie płacą. Jeśli chodzi o ogólną organizacje pracy to przy małym ruchu jest ok, ale gdy zaczyna się dużo zamowien to niestety panuje chaos. Obecnie pracuję w mieście w którym studiuje i na szczęście i godzinowka, napiwki i właściciel jest OK. Mam nadzieję, że kiedyś i do Tarnowa zawitają takie standardy.