Czy ktoś wie co się stało że sodicam jest w stanie likwidacji?
Drugie pytanie - czy ta pi**a orzechowski jeszcze tam pracuje?
Master
20.03.2026 12:59
Tak. Spółka Sodicam Polska została zlikwidowana. Wszystkie dotychczasowe stonowiska w ramach Sodicam, zostały przeniesione, zgodnie z artykułem 23 kodeksu pracy, na spółkę Renault Polska. Pracownicy zachowali swoje dotychczasowe warunki poza kwestią pensji. Wraz z przeniesieniem na Renault średni wzrost wynagrodzenia wyniósł ok 70%. Co do Twojego drugiego pytania to na tym poziomie o personaliach nie będę rozmawiał. Serdecznie pozdrawiam.
10.06.2025 11:48
Na jakie zarobki można liczyć? Pan Kiszka nie chciał udzielić tej informacji
Kiszka
11.07.2025 09:18
Witam,
Już odpowiadam: 6000zł brutto plus ewentualna premia w wysokości 1000zł brutto (górna granica za min 131% planu)
Samochód do użytku prywatnego. Jażda prywatna odbywa sie w godzinach 16:01 - 7:59. Pozostałe godziny to jazda służbowa.
Laptop, telefon i UoP.
Okres próbny 3 miesiące później umowa na 9 miesięcy.
Serdecznie pozdrawiam
RenaultFan :)
05.04.2024 23:04
Zauważyłem , że pojawiło się wolne stanowisko na Doradca Handlowy ds. Sprzedaży Części Zamiennych w Renault Group, miałem okazję pracować dla tej firmy przez pewien czas, napiszę jak to wygląda realnie.Brak jest polityki spójnej polityki cenowej, handlowiec A i B robi dystrybucje dużą sprzedaje do dużych hurtowni, sieci ogólnopolskich, druga kategoria handlowców sprzedaje po sklepikach i małych hurtowniach , gdzie cena mocno odstaje od dystrybucyjnych cen, jak się zapytasz czemu tak jest, to kierownicy zrzucają winę na Handlowca, że jesteś słaby i się nie starasz. Jeśli się za bardzo odezwiesz to masz naloty na region niezapowiedziane i formę zastraszania, pod pozorem szkolenia, kierownik sprzedaży lubi wiedzieć co u Ciebie prywatnie, jest wścibski i nachalny w wielu kwestiach, nie szanuje prywatności.Starzy handlowcy pod pozorem uśmiechu, szukają motywu , żeby donieść i zaplusować u kierownika sprzedaży.
CCPR24
31.07.2024 22:32
Zainteresował mnie ten post więc się wypowiem.
Niestety nie mogę się zgodzić z moim poprzednikiem , że tylko sprzedaż do dystrybutorów typu InterCars,Auto Partner, czy Auto Land, plus-minus 50% obrotu sprzedaży części zamiennych , to świadomy re-export do krajów gdzie dana referencja jest droższa niż w PL, na tym polega ten wielki dział hurtu, zreszta statystyki sprzedaży aut vs. sprzedaż części mówią same za siebie, nie ma pokrycia we flocie namacalnego i liczebnego. Managerowie sprzedaży Pan Kiszka i Pan Sitowski udają , że o tym nie wiedzą ,w rzeczywistości proszą tylko, żeby formalnie o tym nie pisać w oficjalnych mailach. Doradcy handlowi sprzedający na export i do dużych ogólnopolskich hurtowni są traktowani jako nietykalni, handlowcy sprzedający po małych warsztatach i sklepikach są często nękani przez Kierownika Sprzedaży Hurtowej Pana Pawła Sitowskiego.W firmie odbywają się sesje HRowskie antymobingowe prowadzone przez dział HR, aczkolwiek ciężko cokolwiek powiedzieć na takiej sesji, skoro Panowie Managerowie są obecni na sali i bacznie obserwują ruch każdego handlowca, który chciałby coś więcej powiedzieć na temat systematyki pracy.Teoretycznie firma jest super, w praktyce na integracjach pijany Pan Kiszka, w agresywny tonie podchodzi do handlowców , którzy mają gorszy region i słabsze wyniki. Ps. Panie Kiszka, jak Pan pije to niech Pan chociaż zachowuje się z klasą a ,nie popuszcza Pan piany w spodnie...