Czy nowo zatrudnione osoby w Airpoint Sp. z o.o. otrzymują od pierwszych dni umowę o pracę?
Firma, preferuje smieciówki - umowy zlecenie, oraz status studenta by minimalizować koszty a maksymalizować zyski.
Jak długo trwa proces awansu w Airpoint Sp. z o.o.?
Po około 1.5 roku jest podwyżka 1.50 zł do 2 zł - w zależności od zaangażowania pracownika.
Czyli 1,5 jest gwarantowane nieważne jak to zaangażowanie zostałoby ocenione? I to tak co 1,5 roku cyklicznie się dzieje?
Szefostwo niechętnie daje podwyżki większe niż obowiązująca stawka minimalna, ewentualnie 1-2 zł ponad
Gdy zaczynałem pracę w Airpoint spotkał mnie dość spory szok w momencie kiedy dowiedziałem się na rozmowie rekrutacyjnej, że zaczynam pracę za poniżej 20 zł netto w 2020 roku (mniej więcej tyle co w jakiejś sieciowej kawiarnii). Po prawie roku pracy dostałem bardzo ciężko wywalczoną podwyżkę do powiedzmy 20 paru złotych, co uważam za trochę skandaliczne mając na uwadze ile kosztuje “godzina lotu” w tej firmie, a z doniesień u konkurencyjnych firm wynagrodzenie przewyższa dwukrotnie wynagrodzenie w tej firmie za podobny wkład pracy i zakres obowiązków. Dodatkowo instruktor symulatorowy jest również sprzątaczką i kelnerem w lokalu, gdyż firma nie jest w stanie pozwolić sobie na usługę sprzątającą. Atmosfera w firmie i pomiędzy współpracownikami jest nieprzyjemna, zarząd skupia się na swoich korzyściach zamiast rozwijać jakość usługi. Odszedłem z firmy gdyż byłem zmęczony tym, ze pracodawcy nie podoba się moje podejście do pracy.
Współpracowałem z chłopcem, który mienił się instruktorem Boeinga 737-800. Wyjątkowo chamski człowiek, który wywiera negatywną presję na osoby, które testuje z lotu w symulatorze. Jest niemiły, bezczelny i naśmiewający się z braku umiejętności w obsługiwaniu szczegółów symulatora. Jego zachowanie moim zdaniem podpada pod mobbing. Uważam, że AirPoint powinien mocno zastanowić się nad dalszą współpracą z tym człowiekiem.

Czy pracowałeś w firmie Airpoint Sp. z o.o. w miejscowości Warszawa? Opowiedz nam jak wspominasz to zatrudnienie. Od twojego wpisu może zależeć kariera wielu osób.
Jak się pracuje w Airpoint Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Airpoint Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 2.