Nie polecam pracy w Hydro w BB 18.11.2021 10:01
Jeśli chcesz ciepłą posadkę, będziesz grzecznie przytakiwać panu J. i nie tylko, nie masz szczególnych ambicji i nie drażni Cię "prl-owski" sposób zarządzania, to zatrudnienie w tym miejscu będzie dla Ciebie wybawieniem. Im dłużej się tam zasiedzisz, tym lepiej - to się tam ceni. Im dłużej wykonujesz jakąś pracę/zadanie, tym lepiej dla Ciebie tzn., że CIĘŻKO pracujesz.
Jeśli pracujesz szybko i dobrze to jesteś uważany za dziwoląga.
Nie wiem jakie stanowisko Cię interesuje, ale jeśli biurowe, to Twoim narzędziem pracy będzie komputer stacjonarny, o laptopie nie ma mowy. Oczywiście komputer niezabezpieczony hasłem, tak, aby każdy miał do niego dostęp (coś nieprawdopodobnego!). Telefony bezprzewodowe stacjonarne w firmie, komórki chyba tylko handlowcy. Jeśli spóźnisz się do pracy na 8:00 masz ochrzan, "bo to jest nie fair w stosunku do innych pracowników". Donoszenie przez pracowników do szefa i podlizywanie się mu - wskazane. Trzeba uważać na niektóre osoby pracujące w firmie, bo są fałszywe, ale to jak w każdym miejscu pracy. Szef zwalnia np za to, że nie spodobał mu się Twój charakter, mimo, że swoją pracę wykonujesz najlepiej jak potrafisz. Twoja praca nie jest specjalnie doceniana. Lepiej też nie mówić w firmie, że "tu nie masz perspektyw na rozwój" nawet przy pracownikach.
Jeśli masz męża i żonę to ok, jeśli chcesz się "rozmnażać" to ok, jeśli masz inne poglądy w tych kwestiach, hmm... lepiej zachować to dla siebie (jeśli Ci się uda).
Firma, która nie idzie z duchem czasu pod kątem traktowania pracowników i zarządzania nimi.
Szef wrzuca ogłoszenie (do portali z pracą) na Twoje miejsce w chwili, kiedy jesteś chory i przebywasz na zwolnieniu lekarskim (!)
Rozmowy z szefem odbywają się w 98% przy otwartych drzwiach. Kiedy Cię zwalniają też (pewnie dlatego, aby szef mógł podbudować swoje ego), pomijam już wręcz śmieszne (wymyślone) powody do zakończenia umów.
Nie ma szans na pracę zdalną i jakąkolwiek elastyczność jeśli chodzi o czas pracy (mimo, że jej charakter na to pozwala), więc dla samotnych rodziców np matek nie jest to przyjazne miejsce.
Wynagrodzenie - zależy co wynegocjujesz na rozmowie. Dużo mówi się o premiach na rozmowie, ale czy rzeczywiście są przyznawane... Hm, tego nie wiem.
Jeśli chodzi o pracę na produkcji, nie wypowiadam się, bo nie wiem.
Ogólnie - szału nie ma.
Ja wspominam tę firmę bardzo negatywnie i bardzo żałuję, że wybrałam pracę w tej firmie mając do wyboru dwie inne propozycje.