Buenos dias,
pracowałem w tej firmie 4 lata. Świetne miejsce na start, z początku ogólnie wszystko działało, było dużo świetnej klasy specjalistów, którzy z przyjemnością dzielili się swoim doświadczeniem z innymi.
Dziś jest to cień miejsca sprzed kilku lat - projektów jest tyle co kot napłakał, zwykle trwają parę tygodni i angażują max 3 osoby. Projekty ciągle zmieniają się, nie ma potencjału na to, by pracować i rozwijać się w jednej technologii. Mnie wrzucano praktycznie co chwila w różne projekty, często palące się i walące, zwykle przez to że firma obiecywała klientom kokosy w ekspresowym czasie a rzeczywistość weryfikowała. Stawki bardzo słabe w porównaniu do rynkowych. Nie wspiera się w żaden sposób rozwoju pracownika, a w tej kwestii panuje nawet swego rodzaju rasizm - osoby zatrudnione w UK miały budżet i czas na certyfikacje, podczas gdy te z Polski nie.
Jeśli trafisz na ławkę, najpewniej będziesz pracował nad "demami" - czyli budował godne pożałowania stronki na poziomie 15 minutowego tutoriala z YT, które następnie na spotkaniu całej firmy jeden z menadżerów zaprezentuje jako "cutting-edge technology" xD
Zarząd firmy rezyduje w Stanach bądź Anglii, nie mają oni praktycznie kontaktu z pracownikami, a struktura zarządzania ulega ciągłej zmianie, w pewnym momencie nie nadążałem już kto faktycznie jest moim przełożonym. Jest to bardzo niestabilne miejsce, gdzie cały czas dużo się zmienia, zwalnia się i zatrudnia ludzi a atmosfera jest tak gęsta że można ją kroić. Nie polecam, chyba że w akcie desperacji, bądź jako pierwszą pracę żeby móc coś tam wpisać sobie do CV.