Paracross Sp. Z O. O. S. K.

Bristol

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 46 ocen.

Paracross Sp. Z O. O. S. K.
3 46 6 1

Opinie o Paracross Sp. Z O. O. S. K.

Ggabka

Napisze prawde i tylko prawde... Przyjechalem do UK za postednictwem Paracross. Obiecano mi gwaranty 50godzin tygodniowo i przez okolo 12 miesiecy je mialem tylko dlatego ze klocilem sie jak (usunięte przez administratora) o kazda godzine. Po 12 miesiacach agencja ADR od ktorej Paracross byl uzalezniony miala coraz mniej pracy. Zgadnijcie koledzy kto dostawal lo kieszeni:-)??? Gwaranty byly jak byla praca.... jak pracy bylo mniej to paracross wysylal emaile do mnie i kolegow ze juz nie ma gwarantkow lozniej bylo tyle pracy ze dawali gwaranty... co jest smieszne bo po co mi/nam gwaranty skoro w danym okresie w calej Anglii roboty wiecej niz kierowcow i to za lepsza kase. Nie oszukujmy sie Panowie... Paracross to nie czerwony krzyz to jest biznes... Komu zabiora... Paracross jest dobry na pierwsze 3-6 miesiecy pozniej kontrakt albo samemu pod agencje. Wtedy madz duuuzo wiecej kasy. Pozdrawiam kierowcow i Parwcross

Cezary

Paracross ma opinię dobrego pracodawcy. Nawet najlepsi mają swoich hejterów

Byc moze nowy kierowca

Ile wychodzi kasy na 2 tyg pracy na c+e? Tak srednio. Prosze mi. Powiedziec paracros

Paracross Team
@Byc moze nowy kierowca 19.09.2018 17:52

Witamy, W tym momencie poszukujemy Kierowców głównie do Culiny w Haverhill. W bieżącym okresie oferujemy na tym kontrakcie 13,85 GBP/h. Przy założeniu średnio 60 h pracy w tygodniu, może Pan zarobić ok. 1600 GBP brutto a netto 1400 GBP za 2 tygodnie. Zapraszamy do kontaktu Dział Rekrutacji +48 668 330 442 Pozdrawiamy, Zespół Paracross

Kris

Po opiniach widać , że paracross sam sobie je pisze. Co druga opinia jest pozytywna i widać , ze pisze to ta sama osoba. Trochę to żenujące . Ja się zastanawiałem nad współpraca z wami ale widzę , ze nie ma sensu bo sami dobie dobre opinie piszecie i kontrujecie prawdziwych kierowców , którzy dla was jeździli . Poza tym kary finansowa nawet za porzucenie pracy nie są legalne. Przez telefon wszystko pięknie brzmi ale wystarczy tutaj przeczytać co drugą opinie to wszystko wychodzi .

Paracross Team
@Kris 06.09.2018 19:15

Witamy, Dziękujemy za Pańskie spostrzeżenia, jednakże nie możemy się z nimi zgodzić. Otóż zarówno jak nie usuwamy negatywnych opinii tak i nie piszemy sobie pozytywnych. Odpowiadamy i odnosimy się jedynie do opinii Kierowców z oficjalnego profilu Paracross. Pozdrawiamy, Zespół Paracross

anonim

(usunięte przez administratora)

Kris

Taaa... brak słów

Dominika

Witam, czy ktoś z Was orientuje się czy obecnie szukają kogoś jako kierowcy? Może wiecie jak wygląda proces rekrutacyjny w firmie Paracross, czego wymagają oraz jak kształtuje się rozwój pracownika w tej firmie? @Kuba jak długo pracujesz jako kierowca, napisz o wynagrodzeniu? Są szanse na jakieś bonusy? Pozdrawiam!

Marek

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje?

Paracross Team
@Marek 25.05.2018 19:45

Witamy, Cały czas posiadamy oferty pracy w Wielkiej Brytanii dla Kierowców z kat. C+E. Codzienna jazda na terenie UK, bez spania w kabinie. Stawki między 12 GBP a 16 GBP/h brutto. Zapraszamy do kontaktu +48 668 330 442. Pozdrawiamy, Zespół Paracross

Kuba

Dobra firma , zarobić można dla chcących pracować!!!

Ciuciubabcia

Wypowiem sie troche bo jezdzilem z paracrossem jak to wychodzi finansowo a niech kazdy sobie policzy juz warto dalej wybierac sie do UK za praca. Kierowca na LTD. 11f/h brutto Podatek 15% czyli jakies 9,50 na czysto razy osiem godzin dziennie = 76funtow dziennie :D Lecimy dalej 76x23dni w miesiacu , od pon do pt i dwie soboty w miesiacu = 1750funtow :D ksiegowa 80 ubezpieczenie auta 100 skladki na ubezpieczenie zdrowotne na ltd 30 paliwo 60 pokoj 350 jedzenie 150 (chyba ze lubisz sam ryz to 40 :D) srodki czystosci, ubrania, ewentualnie jakis basen 30-50funtow telefon 10 Macie bagatela 930funtow na czysto z miesiaca co daje 4tysiace zlotych ! I to pod warunkiem ze siedzicie non stop w Anglii i nie zjezdzacie do Polski bo gdy chcecie jechac na daw tygodnie do Polski to jest nastepujace rozliczenie. Zarobki na czysto 875 (dwa tygodnie pracy) Lot w obie strony 100 i pozostale koszty jak pokoj ubezpieczeni ksiegowa skladki nie ulegaja zmianie bo sa stale wiec zarabiacie jakies na czysto 200funtow :D niecale 1000zl :)))) Anglia dawno sie skonczyla , kiedys przy kursie funta 6zl to samych zlotowek miales 2500zl w miesiacu na samym kursie! Dzis Anglia jest droga, jedzenie slabe, ubezepieczenia aut cholernie drogie i wyplaty tez nie za tęgie. Gdyby ktos sie zastanawial i chcial przywiezc grubo kasy to nie jest to dobry kierunek :)

Ciuciubabcia
@Ciuciubabcia 31.01.2018 12:03

A i powiem Wam ze jak pracujecie osiem godzin to macie zaplacone za osiem godzin ale jak pracujecie 10 godzin to dostajecie za 9 godzin i 15 minut bo agencja z was doi pierwsza przerwe 45 minutowa. Ile to jest pieniedzy w roku? Ktos moze z paracrossu tutaj i napisac, ze ale nie wszystkie zmiany sa 8 godzinne, owszem ale po osmiu godzinach to powinniscie placic nie 11funtow ale 11f +50% tak jak ma to miejsce na kontraktach. Ltd to gowno i rzad brytyjski coraz abrdziej dokreca srube ludziom na ltd podwyzszajac podatki a przede wszystkim obnizajac kwote wyplat wolnych od podatku z dywident :) Wiec realne obciazenie ltd brutto netto to w mojej opinii dzis juz okolo 20%

Zespół Paracross
@Ciuciubabcia 31.01.2018 12:07

Witamy, Dziękujemy za Pańską opinię. Przedstawione przez Pana okoliczności oraz kalkulacja wydają się być wiarygodne, natomiast należy zwrócić uwagę na fakt, iż opisuje Pan najniższe stawki (poniedziałek – piątek) w ofercie Paracross dotyczącej kat. C (Class 2). Dodatkowo obecnie dobry księgowy jest w stanie utrzymywać płacony podatek na poziomie 10% a nie 15% za opłatą miesięczną ok. 50 GBP a nie 80 GBP. Pozdrawiamy, Zespół Paracross

CiuciuBabcia
@Zespół Paracross 14.02.2018 12:15

Oczywiscie ze opisuje najnizsze stawki bo tych nalezy sie trzymac, co z tego ze ktos mi zaproponuje za holidaya 18-19 funtow jak tych dni w roku jest raptem trzy z czego agencja da pracy w dwoch dniach lub wypadnie mi pauza i akurat nie moge albo jestem na urlopie. O tej oszczednosci 30 funtow ksiegowej nie chce wspominac, bo to zadna filozofia zaoszczedzic 30 funtow na miesiacu na innych wydatkach. Obecnie ksiegowy malo co zrobi z HGV driverami bo nie ma jak i czego wrzucac w koszta. Kierowca zarabiajacy zalozmy 24tys funtow rocznie brutto musi odprowadzic od tego 20% corporation tax. 24tys funtow minus wyplaty dyrektora oczywiscie by nie przekroczyc kwoty wolnej od podatku wiec jakies 11tys funtow zostaje 13tysiecy funtow - jakies tam koszta , ksiegowa 700funtow, buty ile moga kosztowac buty czy rekawice? no niech bedzie 300funtow w roku i macie 12tysiecy funtow do opodatkowania. 20% z 12tys to 2,4tys funtow . 12tys - 2,4tys = 9,600 i 2tys funtow jako darmowa dywidenda. Czyli jeszce 7 tysiecy od tego roku podatkowego placimy dodatkowe 7,5% . Czyli okolo 500funtow. Razem prawie 3 tys funtow w podatkach, 700ksiegowa, 300skladki na NIN . Obciazenie roczne 4tys funtow mamy prawie 17% i nizej zejsc nie zejdziecie bo rzad Brytyjski doi takie wlasnie twory jak jednoosobowe ltd, a kierowcy sa ta grupa ktora nie ma kosztow prowadzenia dzialalnosci wlasciwie w ogole. Inaczej ma sie sprawa z mechanikami, hydraulikami lub nawet kierowcami ale majacymi wlasne ciezarowe auto. A co do kosztow to i tak zanizylem bo tam gdzie oferujecie Panstwo kontrakty po 14funtow za godzine to nie znajdziecie Panstwo pokoju za 350funtow a jak ktos chce wynajac chalupe, no to niech sobie poczyta w internecie ile sobie zycza agencje, jak jęczą, bo to ktos na ltd to niepewny, a bo to Polak, a bo to a bo tamto, byłem przerabiałem. Ja tam nikomu nie bronie jechac, po prostu mowie, ze zarabiajac w Polsce 3tys na reke nawet nie warto juz spogladac w kierunku Wysp. Nie warto sie szarpac zwlaszcza ze nie ma platnych urlopow, zabierana jest przerwa 45minutowa no i nie ma platnych overtime'ow. Milego weekendu

Zespół Paracross
@CiuciuBabcia 17.02.2018 15:41

Witamy, Odnosząc się do Pańskiej wypowiedzi w miejscowościach Haverhill lub Rugby (praca dla firm Culina/ NFT – 13/14 GBP stawki minimalne) jesteśmy w stanie zapewnić średnio 60 h pracy tygodniowo oraz zakwaterowanie za około 350 GBP miesięczne. Podsumowując mamy do zaproponowania wiele zróżnicowanych ofert, które jesteśmy w stanie dostosować do indywidualnych potrzeb większości kierowców. Pozdrawiamy, Zespół Paracross

Patryk
@CiuciuBabcia 17.02.2018 15:41

Dawno w Polsce nie byłeś tutaj teraz 3 tysiące to na wykałaczki i sucharka

Do ciuciubabci
@Ciuciubabcia 31.01.2018 12:03

Kolego sympatyczny...ciuciubabcia... Powiedz mi te stawki podałeś z solowki? (SAMO C ) najmniejsza kwota to około 12 -13 £ /H Nie wiem skąd te wyliczenia...I odradzanie a żeby kierowcy tutaj nie przyjeżdżali bo się nie opłaca,spokojnie nikt Ci pracy nie zabierze nie bój się!!jest pracy wszędzie pełno,spokojnie. Ps rocznie wychodzi przez paracrossa średnio 5-7 tyś. Więcej niż na kontraktach... jak ktoś kumaty to niech pomyśli ... 11000£ nie opodatkowane. Później 19% oczywiście minus dobry księgowy i człowiek zadowolony.

Administrator

Jak wygląda praca w Paracross Sp. Z O. O. S. K.? Czy osoby zatrudnione w przedsiębiorstwie mogą liczyć również na pozapłacowe benefity? Napisz, jak przedstawiają się warunki zatrudnienia w firmie. Twoja opinia może okazać się bardzo cenna!

Bez doświadczenia

Witam, chciałbym się dowiedzieć jakie jest wymagane minimalne doświadczenie, żeby udać się do Anglii z firmą Paracross?

Zespół Paracross
@Bez doświadczenia 16.03.2018 02:26

Witamy, Wymagane minimalne doświadczenie to rok jazdy na kat. C +E na trasach krajowych i/lub międzynarodowych. Pozdrawiamy, Zespół Paracross

Anonim

Polecam firmę Paracross. Jestem w Anglii kilka tygodni warunki o których była mowa na spotkaniu w Warszawie w 100 % zgodne z ustaleniami. Uzyskałem pomoc w załatwieniu pokoju po zdanym assystmencie wcześniej nocleg zapewniony został mi w hotelu. W sytuacji w której oblalem pierwszy assestment dostalem możliwość zdawania kolejnego ,który zaliczyłem.W każdej kwestii można liczyć na pomoc kolegów z zespołu. Pozdrawiam Tomka i Karola. :-)

kierowca ce

Polecam. Agencja jest w porzadku. W mojej opini maja lepsze warunki zatrudnienia niz ADR network.

Tomek Z.

Nie polecam! W paracrossie nie możesz zachorować za to możesz liczyć na karę tysiąca funtów. Spotkamy się w sądzie. Nie zapłacili za ostatnie dwa tygodnie pracy.

Paracross
@Tomek Z. 19.10.2017 11:12

Panie Tomaszu, W Pańskim przypadku nałożenie kary finansowej spowodowane było porzuceniem pracy z dnia na dzień, bez poinformowania wcześniej kogokolwiek oraz braku odpowiedzi na nasze wielokrotne próby skontaktowania się z Panem. Kontrakt, który Pan podpisał zawiera informacje o obowiązującym okresie wypowiedzenia. Przedstawiony przez Pana powód zniknięcia, nie tłumaczy porzucenia pracy, bez możliwości przepracowania okresu wypowiedzenia. Z poważaniem, Zespół Paracross

Dominika

Czy podejmując pracę w Paracross Sp. Z O. O. S. K. mamy szansę na udział w dodatkowych kursach językowych zapewnianych przez pracodawcę? Praca w obcym kraju wiąże się często z barierą językową. Tego typu kursy byłyby dobrym rozwiązaniem dla osób, które nie czują się zbyt pewnie w posługiwaniu się językiem angielskim.

Paracross sp. z o.o. sk.
@Dominika 29.08.2017 12:12

Witamy, Nasza oferta pracy skierowana jest bezpośrednio do Kierowców C/C+E, którzy już posługują się językiem angielskim. Oferujemy krótki kurs przygotowawczy, na którym m.in. przekazujemy autorskie materiały do nauki/doskonalenia języka angielskiego dla kierowców. Więcej informacji znajdziecie na: www.paracross.pl Pozdrawiamy, Zespół Paracross

Paracross sp. z o.o. sk.

@Marian 2017-08-19 13:17 Witamy, Tak na naszych kontraktach Kierowcy nie śpią w kabinie, są codzienne powroty do domu, czyli tak jak Pan wspomniał jest jazda wokół komina. Stawki od 12 do 16 GBP/h w zależności od kontraktu. Zapraszamy do kontaktu + 48 22 653 66 89 Pozdrawiamy, Zespół Paracross

Marian

Witam pytanie nastepujace ..... Kierowca kat c c+e w Paraceoss czy jest system pracy by byc codziennie w domu czyli jak to sie mowi " w okolo komina" i czy zarobkisa adekwatne co do pracy ? Pozdrawiam ....

Paracross sp. z o.o. sk.

@Dominika 2017-07-24 16:03 Witamy, Wszystkich niezbędnych informacji na temat naszej oferty może Pani uzyskać pod numerem tel. +48 22 653 66 89, na naszej stronie www.paracross.pl bądź zapraszamy bezpośrednio na nasz kurs rekrutacyjny, który odbywa się cyklicznie w okolicach Warszawy. Zapraszamy do kontaktu! Pozdrawiamy, Zespół Paracross

Dominika

@Leszek - czy możesz napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia w Paracross Sp. Z O. O. S. K.? Jaka forma umowy jest podpisywana z pracodawcą? Jak wygląda kwestia wynagrodzenia? Każda merytoryczna informacja będzie pomocna dla osób, które są w trakcie poszukiwania pracy :)

ALICIJA9 I IGORAS

BRAK SLOW PRAWDA CAŁA PRAWDA. PRACOWAŁEM U NICH OD PAŻDZIERNIKA DO POŁOWY GRUDNIA. BYŁY POŚLIZGI W PŁATNOŚCIACH. BYŁEM W SPÓŁCE KOMANDYTOWEJ PARACROSS CHCE MIEĆ SAME ZYSKI, PRAWA I PRZYWILEJE. MYŚLI, ŻE ZAPISY W AKCIE NOTARIALNYM NIE MOŻNA OBALIĆ. NA WYPŁATĘ, KTÓRĄ POWINIENEM OTRZYMAĆ W GRUDNIU CZEKAM DO DZISIAJ. MIESZKANIE, NO CÓŻ POKÓJ 2 OSOBOWY, MAŁY ZA 125 FUNTÓW TYGODNIOWO. Z TEGO TEŻ CZERPIĄ ZYSK. CZEKAM NA CAŁKOWITE ROZLICZENIE BO POTRĄILI KUPĘ KASY NA PODATEK A ZAPŁACILI MARNE OKOŁO 650 ZŁOTYCH. PRAWDA, ŻE BREXIT ICH WYKOŃCZY A NA PEWNO NOWA WŁADZA W POLSCE, KTÓRA NIE ZNOSI BY POLAK WYZYSKIWAŁ POLAKA. NIE SIAŁ A ZBIERAŁ. DOBRZE ŻE WRACA ,,CZYSTE,, PRAWO. ZROBIĄ WRESZCIE PORZĄDEK. ,,PAŃSTWO,, Z PARACROSSU,, NAJWYŻSZA PORA WZIĄĆ SIĘ DO WYTĘŻONEJ, PRAWDZIWEJ PRACY WIECZNI URLOPOWICZE.

Paracross SP. Z O.O. S.K.
@ALICIJA9 I IGORAS 01.02.2017 20:46

Witamy, Faktycznie w Pana przypadku wystąpił problem z uzyskaniem informacji o Pana godzinach. Tak jak już Pana informowaliśmy, robimy wszystko aby tą sprawę wyjaśnić (część została już rozwiązana a część jeszcze czeka na ostateczne wyjaśnienie). Nauczeni doświadczeniem wiemy, że takie sytuacje czasami się zdarzają. Zdajemy sobie sprawę, że nie sprzyjają one pozytywnym relacjom między nami a naszymi współpracownikami, lecz robimy wszystko aby ich uniknąć. Zespół Paracross

As
@ALICIJA9 I IGORAS 01.02.2017 20:46

Może gdybyś Ty wziął się do pracy byłoby Ci łatwiej.

Brak slow

Dajcie sobie spokój z parwvtosem.... Może bylo dobrze 1-2 lata temu. Teraz jest taki wyzysk i oszustwa, że głowa boli. Obiecują gwaranty a kierowcy i tak niedostaje. Tlumacza się że agencja pracy ADR im nie płaci to oni zaś nie płacą kierowcom... Pracy nie ma od dłuższego czasu i co chwilę odchodzą kierowcy. To Paracross tak jak teraz ma ogloszenue szuka kolejnych frajerów 7 lutego 2017 do miasta Swindon. Chłopaki w Swindon mają z ledwoscia po 40h tygodniowo i często nie pracują 5 dni w tygodniu. Oczywiście Paracross ma gdzieś kierowców bi jak się nie podoba to znajdą sobie innch.... Czas najwyższy zgłosić to do odpowiednich instytucji jak i również do angielskiego i polskiego urzędu skarbowego o kontrolne w wyłączaniu vatu. Tak dalej być nie może. Coraz więcej oszukanych kierowców pozostawionych samym sobie.... Uważajcie chłopy bo tam gdzie polski pośrednik nigdy nie będzie dobrze

Paracross SP. Z O.O. S.K.
pracodawca
@Brak slow 01.02.2017 13:34

Witamy, Generalnie w okresie zimowym – czyli styczeń, luty pracy dla kierowców jest mniej. To nie dotyczy tylko nas tylko całej branży. Właśnie z tego względu gwarantujemy kierowcom 10 zmian w ciągu 2 tygodni. Warunkiem ich otrzymania jest pełna dyspozycyjność. W kompetencjach urzędów skarbowych i ich standardach pracy jest przeprowadzanie kontroli firm i przedsiębiorstw. My standardową kontrolę przechodzimy raz do roku. A przypominamy, iż na rynku jesteśmy już od 10 lat. Pozdrawiamy, Zespół Paracross

Leszek
@Brak slow 01.02.2017 13:34

No to prawda brakuje słów aby Ci odpowiedzieć. Pracuję z Paracrossem jako kierowca od prawie trzech lat nie mogę powiedzieć złego słowa na współpracę. Wszystko jest zgodnie z umową. Pieniądze zawsze na czas. Na ewentualną pomoc zawsze mogę liczyć, nie rozumiem dlaczego tak piszesz? Jeśli jesteś solidnym w swoim zachowaniu to na to samo możesz liczyć ze strony Paracrossa. Pozdrawiam Leszek

Krys

Nie ma gwarantów to jest fikcja nie ma tez zleceń . Za pokój trzeba płacić . Koleś z Uk (Tomasz ) nie ma o niczym pojęcia . Nic nie załatwisz z nimi bo tylko czarują ze coś mogą ... nic od nich nie zależy ... pracy oni tez Ci nie znajda ... samemu sobie trzeba pomaga i od nich uciekać jak się tylko znajdzie okazja

Paracross SP. Z O.O. S.K.
pracodawca
@Krys 04.01.2017 01:20

Witamy, Chcielibyśmy odnieść się do Pana opinii, natomiast potrzebujemy więcej szczegółów. Jaki konkretnie miał Pan problem i jakiego kontraktu to dotyczyło? Nie możemy się zgodzić z Panem, iż nie ma gwarantów (9-10 zmian gwarantowanych na 2 tygodnie przy założeniu pełnej dostępności kierowcy) albo, że nasz Fleet Manager z kilkuletnim doświadczeniem nie ma o niczym pojęcia. Zgodzimy się z Panem natomiast, iż za pokój Kierowcy płacą samodzielnie – nie jest to żadną tajemnicą, już na etapie rekrutacyjnym w Polsce przekazujemy takie informacje. Prosimy o kontakt celem wyjaśnienia. Tel: 22 653 66 85 Mail: rekrutacja@paracross.pl Pozdrawiamy, Zespół Paracross

Emil
@Krys 04.01.2017 01:20

Witam Cie , chce powiedziec iz nie zgadzam sie z Toba , gwarantowane zmiany sa zapewnione oczywiscie jak jestes dostepny , nawet gdy bylem w domu dostepny to i tak mialem zaplacone , a co do pracownikow firmy z Fleet Manager to mialem do czynienia z kilkoma w tym rowniez z Panem Tomaszem i moge powiedziec iz wszyscy sluza pomoca i profesjonalizmem , oraz wielkim zaangozowaniem w swoje obowiazki i firme . Wiec moge powiedziec iz swojemu najlepszemu przyjacielowi jestem wstanie polecic firme i pracownikow w 100%

driver44

Od 4 tygodni bardzo duze problemy z pracą. Praca dla 2-3 kierowców. Dzieje się źle. Inne agncje prace mają. Zobaczymy co dalej. Paracross obiecuje gwaranty w wysokości 50 godzin ale pamiętać trzeba, ze musisz być dyspozycyjny 7 dni w tygodniu o kazdej godzinie - zero planowania rodzinnego. Będę posał co dalej bo jest co raz gorzej....

Paracross Team
@driver44 01.11.2016 14:10

Drogi Kierowco z Iceland Swindon, Nie jest żadną tajemnicą, że w takich miesiącach jak luty czy październik pracy jest mniej niż w sezonie letnim czy zimowym. Właśnie w tym celu przez cały rok gwarantujemy Kierowcom 9/10 zmian na 2 tygodnie. W przypadku Icelanda Swindon od niedawna powróciły gwaranty 100 godzin na 2 tygodnie. W zamian oczekiwana jest pełna dyspozycyjność. Jeżeli Kierowca nie jest dyspozycyjny to oznacza, że nie można go zaplanować czyli fizycznie go nie ma. Dlaczego więc Klient miałby płacić za brak kierowcy? Pozdrawiamy, Zespół Paracross

Dan

Wiesz co, ogólnie jestem też zadowolony z usług Paracross, te kilka negatywnych opinii to jakaś bzdura i wymyślona teoria spiskowa, generalnie to na spokojnie wszystko jest do ogarnięcia, dobrze mówisz

Krystian

Pracowałem już w kilku firmach, które zajmują się pośrednictwem pracy, lecz nigdy nie byłem tak zadowolony, jak z usług Paracross. Są rzetelni, ich pracownicy naprawdę pomagają, a nie marudzą. Wiem co należy do moich obowiązków. Przy wszelkich dokumentach ich pracownicy bez problem pomogą. Jeżeli się zastanawiasz, czy warto skorzystać z oferty, to jak najbardziej polecam.

Driver

Witam wszystkich. Zarabiam na autobusach 3300 norma godzin miesieczna żona 3000 dwoje dzieci mieszkanie na kredyt,do garnka jest co włożyć. Nie wiem czy warto zostawiać rodzinę dla 1000 zl więcej na miesiąc. Pieniądze to nie wszystko. Pozdrawiam

anonim

(usunięte przez administratora)

Paracross team

Witam, Tak jak najbardziej posiadamy aktualne oferty pracy dla Kierowców kat. C i CE w Anglii. Jeżeli jest Pan zainteresowany prosimy o kontakt z działem rekrutacji: tel. +48 668 330 442, mail: rekrutacja@paracross.pl. Powiedzą Panu również jak wyglądają zarobki Kierowców. Pozdrawiamy.

Hades

@Nick słuchaj powiedz cos więcej, co tam przewozisz, auto to chłodnia czy plandeka i czy sam musisz rozładować samochód? I najważniejsze: czy są wolne dwa dni w tygodniu czy każą jeździć oporowo?

drivke
@Hades 19.07.2016 17:28

Kolego musisz jeździć ,,oporowo" inaczej zostanie ci na pokój i suchy chleb.... Jak odmówisz pracy w dniu gdzie powinieneś odbierać 45 godzin co ci robią na złość. Grożą, że nie zapłącą..... Gwaranty to teoria... Teraz po Brexit to takie firmy jak paracross moge sie juz pakować... oni nie maja pojecia co tu sie dzieje bo tańczą jak im pośrednik zatańczy czyli agencja pracy angielska o nazwie ADR... Gwaranty od paracross to fikcja. Już nie jedni zostali oszukani....

Paracross Team
@drivke 02.11.2016 15:14

Witamy, Jak w odpowiedzi do Driver44- za pełną dyspozycyjność oferujemy gwaranty (9/10 zmian na 2 tygodnie). Owszem może się zdarzyć, że kierowca jest proszony o przesunięcie 45h odpoczynku, ale tylko w sytuacji, gdy jest to zgodne z przepisami o czasie pracy kierowcy. Jeżeli kierowca jest „legalny” i odmawia zmiany, będzie miał zapłacone za faktyczne godziny, ale nie za gwaranty za ten okres. Możemy przedstawić średnie tygodniowe lub miesięczne zarobki kierowcy na danym kontrakcie. Proszę tylko napisać jaki kontrakt ma Pan na myśli? Prosimy o konkretne dane, przykłady kto i jak został oszukany? Chętnie się do tego odniesiemy. Rozmawiajmy proszę o faktach. Brexit to precedens, wszyscy obserwujemy co się dzieje. Paracross funkcjonuje już od 10 lat i przeszliśmy już nie jeden kryzys. Pozdrawiamy, Zespół Paracross

anonim

(usunięte przez administratora)

Emil

Witam , ja pracuje przez firmę Paracross już ponad rok czasu , moim Menegerem wprowadzającym był Pan Tomasz który bardzo mi pomógł i nie jednokrotnie pomaga do obecnej chwili jeżeli oczywiście ma taką możliwość .Chciałbym przekazać że Firma i pracownicy świadczą pomoc na wysokim standardzie , nigdy nie było problemów z wypłatą. Proszę pamiętać iż po przybyciu do UK każdy kierowca powinien zdać egzamin z jazdy i testy , Egzamin odbywa się z egzaminatorem Brytyjskim , w trakcie egzaminu nie wolno najechać na krawężnik ani nawet go dotknąć jak trzeba jechać zgodnie z przepisami.Więc czy dostaniecie pracę zależy wyłącznie od was samych. Co do firmy i pracowników polecam w 100% . Emil

anonim

(usunięte przez administratora)

Nick

Ta. Codziennie fleet manager podjezdza pod dom i wiezie do pracy. Agencja agencją pomoze Ci w formalnosciach i moze przy assesmencie na co zwracac uwage, ale bez przesady

Paracross Team

Gwarantujemy mieszkanie do momentu zdania assessmentu. Po pozytywnym zdaniu kierowca wprowadza się na mieszkanie (pokój), który pomożemy znaleźć, ale koszty ponosi kierowca.

Zostaw opinię o Paracross Sp. Z O. O. S. K. - Bristol

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Paracross Sp. Z O. O. S. K.