Opinie o Gembicka-Wilk Consulting Tax & Law Olsztyn
Dodaj do ulubionych
Nie przegap nowości o Gembicka-Wilk Consulting Tax & Law Sp. z o.o.!
Klementyna
12.06.2024 11:06
Było tu kilka wpisów o tym że kasa jest słaba a wręcz śmieszna. No ale może coś się polepszyło. Ktoś wie obecnie jest pensja większa niż najniższa krajowa?? Wole wiedzie wczesniej czy moje 5500 zł brutto to zbyt wielkie wymagania.
Kasia
30.06.2024 08:34
To jest normalna kasa u nich. Wpisów jest tu pewnie dużo od ludzi którzy nic nie umieją a
Mają tylko wymagania. Bez sensu jest w ogóle ten portal piękne opinie na płatnych portalach mieszane i wylewanie emocji na tych co prowadzą się same
Ewa
24.09.2024 18:51
na stanowisko księgowe jak już coś się umie 4000 netto ponem zależy od tego co się robi i ile dają też % od Klienta, dodatek za wysługę lat i dodatki stanowiskowe.
27.08.2024 13:49
24.09.2024 18:20
Szanowna Pani Były pracownik",
Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią, choć jesteśmy zaskoczeni jej treścią. Rozumiemy, że pewne doświadczenia w miejscu pracy mogą być subiektywne, jednak chcielibyśmy odnieść się do pewnych nieścisłości i wyjaśnić sytuację.
Po pierwsze, warto zauważyć, że nasza firma od momentu rejestracji w 2017 roku nie zwolniła dyscyplinarnie żadnego pracownika płci męskiej, co można bez problemu zweryfikować w naszym dziale kadrowo-płacowym. Jedynym przypadkiem zwolnienia dyscyplinarnego, jaki miał miejsce w 2024 roku, była sytuacja pracownicy, która z dnia na dzień przestała pojawiać się w pracy, nie odbierając nawet swoich rzeczy. Więc jest Pani kobieta nie jak sugeruje opinia mężczyzną.
Jeśli chodzi o kwestie związane z atmosferą w pracy i rzekomym "obgadywaniem", zależy nam przede wszystkim na transparentnej komunikacji i rzetelnej ocenie jakości pracy. Uważamy, że każdy ma prawo do konstruktywnej opinii, zwłaszcza gdy dotyczy to wydajności i zaangażowania w obowiązki. Naszym priorytetem jest tworzenie przyjaznych warunków pracy, w których wszyscy mogą się rozwijać, jednak wymaga to także zaangażowania i uczciwej pracy ze strony pracowników.
Oferujemy naszym pracownikom liczne możliwości rozwoju, w tym szkolenia i kursy, ponieważ zależy nam na długoterminowej współpracy z wykwalifikowanymi specjalistami. Z przykrością obserwujemy, gdy ktoś nie korzysta z tych szans i nie wykazuje chęci podnoszenia swoich kwalifikacji, co jest kluczowe dla dalszego rozwoju zawodowego.
Wierzymy, że uczciwość i rzetelność są fundamentami naszej firmy, dlatego zależy nam na jasnych i przejrzystych relacjach z naszymi pracownikami. Cieszymy się z każdej opinii, która pomaga nam się rozwijać, jednak fałszywe zarzuty wprowadzają w błąd i nie służą poprawie jakości pracy.
24.09.2024 18:49
Zwolnienie dyscyplinarne można zastosować, gdy pracownik rażąco narusza swoje obowiązki, popełni przestępstwo związane z pracą lub utraci uprawnienia potrzebne do wykonywania zawodu. Jeśli pracodawca zwolni pracownika bez uzasadnionych powodów, pracownik może złożyć pozew do sądu pracy, domagając się przywrócenia na stanowisko lub odszkodowania. Brak podstaw do zwolnienia może też zaszkodzić reputacji firmy i prowadzić do problemów prawnych. Nie jest wiec w tej opinii nic prawdziwego.
Aleksandra
24.09.2024 18:41
Na rozmowie byłam 16.09.2024 - firma zadbana, piękne położenie, piękna przestrzeń. Zostałam przyjęta na rozmowę punktualnie. Zaplanowano dla mnie dużo czasu. Wszyscy byli mili dostałam konkretne informacje o stanowisku, zakresie obowiązków, czasie w jakim dostanę odpowiedz. czytam te komentarze i się dziwie, ze ludziom się chce pisać bzdury tylko dlatego, ze im coś nie poszło albo mają ze sobą problem.
M.S.
19.08.2024 23:15
Pewien czas temu odbyłam tu rozmowę kwalifikacyjną. Przebiegła ona w specyficznej atmosferze. (usunięte przez administratora)
Brak dogodnego miejsca parkingowego.
24.09.2024 18:35
Szanowna Pani M.S.,
Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią, choć musimy zauważyć, że zawiera ona liczne nieścisłości, które wymagają sprostowania. Rozumiemy, że proces rekrutacji może czasami nie spełniać oczekiwań, jednak Pani komentarz zawiera nieprawdziwe informacje, które mogą wprowadzać innych w błąd.
Po pierwsze, odnosząc się do sytuacji związanej z miejscami parkingowymi – nasza siedziba przy ul. Górnej 9 znajduje się tuż obok największego parkingu w Olsztynie. Jest on dostępny dla naszych pracowników, klientów, jak i osób odwiedzających firmę, co oznacza, że zarzut dotyczący braku miejsc parkingowych jest bezpodstawny. Każdy, kto nas odwiedza, może z łatwością zaparkować pojazd w bliskim sąsiedztwie firmy.
Odnosząc się do incydentu związanego z Panią Olą, naszą współpracowniczką, która została niesprawiedliwie określona jako "blond sekretarka" – pragniemy zaznaczyć, że Pani Ola jest jednym z najbardziej cenionych członków naszego zespołu, znana z profesjonalizmu, życzliwości oraz chęci pomocy. Tego typu komentarze, które podważają jej reputację, są nieuzasadnione i krzywdzące. Co więcej, nigdy nie zdarzyło się, by nasz zespół w taki sposób odnosił się do odwiedzających nas osób. Zawsze staramy się zapewniać jak najwyższy poziom obsługi, a sytuacja opisana przez Panią nie miała miejsca. Zapraszamy można sprawdzić i nas przetestować.
Nasza firma kładzie duży nacisk na tworzenie pozytywnej i profesjonalnej atmosfery zarówno podczas rekrutacji, jak i w codziennej pracy. Procesy rekrutacyjne prowadzimy z należytą starannością, opierając się na rzetelnej ocenie kompetencji kandydatów. Wierzymy, że każdy zasługuje na szacunek, ale oczekujemy również, że w zamian będzie się go przestrzegać wobec naszej firmy i naszych pracowników.
Cieszymy się, że mamy możliwość przedstawienia naszej perspektywy, a wszystkich przyszłych kandydatów zachęcamy do wyciągania własnych wniosków na podstawie rzeczywistych doświadczeń, a nie anonimowych i nieprawdziwych komentarzy.
Bbbb
28.07.2022 22:20
Czytam opinie i jestem zdziwiona jak szybko niezadowolone osoby oczerniają w internecie innych. Znam biuro pracowałam i wiem- zakład pracy jak każdy inny raz jest lepiej raz jest gorzej. Dziewczyny się starają dla pracownikow jest mega dużo szkoleń dość dużo integracji i zachęty to różnych aktywności. Jedni lubią kierownictwo inni mniej ale bez przesady w jedna czy druga stronę. Normalne fajne dziewczyny cieżko pracujące a zle opinie piszą osoby które z dnia na dzień rzucają prace, a potem te zle koleżanki zła prezes zakasuje rękawy i wykonuje za nich robienie. Wynagrodzenia rożne ale i praca rożna i ambicje pracownikow rożne. Nie jest to czas zmarnowany w tym biurze a nauczyć się można wiele i potwierdzę z poprzednich opinii naprawdę jest od kogo ????
TW
21.12.2021 16:16
bardzo fajne biuro, nowoczesne, miła atmosfera. Osoby nauczone są przez Panią Prezes pomagania sobie, motywowania,. Udzielają trafnych wskazówek i odpowiedzi. Miejsce w którym można rozpocząć swoją karierę zawodową ale i kontynuować. Jeśli jesteś ambitny, rozwijasz się stanowisko jest dopasowywane do Ciebie wynagrodzenie także. Ja z powodu zmiany miejsca zamieszkania musiałam zmienić pracę jednak nie znalazłam tak fajnego pracodawcy do dziś.
Agata
22.11.2021 13:40
Po Waszych komentarzach widzę, że na pracę w tym biurze ma również szansę osoba bez doświadczenia, pod warunkiem, że wykaże się zaangażowaniem. Właścicielka jest osobą wymagającą, ale można się od niej wiele nauczyć. Czy do pracy w tej firmie można dostać się wyłącznie przez staż z urzędu pracy? A może osoba z dużym doświadczeniem również będzie tutaj mile widziana?
AK
21.12.2021 16:13
Malo w tym biurze jest staży z urzędu pracy. Zatrudniają także osoby z kwalifikacjami na umowę o pracę.
W biurze tym są też płatne praktyki absolwenckie - bardzo fajne
Kontakt - Gembicka-Wilk Consulting Tax & Law Sp. z o.o.
Biuro bardzo profesjonalne bardzo duża wiedza właściciela praktycznie na każde pytanie odpowiedzialne z pewnością, Od razu, podpowiedzią profesjonalizmem a co najważniejsze z uśmiechem.
09.08.2019 21:01
AG
13.08.2019 07:30
Staże w biurze oczywiście są jak w każdym biurze aby sprawdzić kompetencje i możliwości osób które miałyby przystosować, przyuczyć się do pracy księgowej niestety nie każdy się nadaje do tak odpowiedzialnej pracy. potem efekt - komentarze. Nic nie poradzimy na to że zatrudniamy tylko najlepszych, a jesli chodzi o stażystów nadają się tylko nieliczne osoby. Ale naszym ostatnio odprawionym stażystą życzymy powodzenia i podpowiadamy że wymagania, poprzeczki to nie humory i przypominamy że z Panią Ania to za wiele wspólnego nie miałyście
Pracownik zadowolony
17.07.2019 12:34
Ja lubię to miejsce
Kukielka1
10.07.2019 15:10
Dziękuję za pomoc.Sprawa załatwiona bardzo pozytywnie:)
Kukielka1
10.07.2019 15:31
Przez awarię komputera tylko 1 gwiazdka a miało być 5!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Magda
20.06.2019 18:49
Ja przez lata pracy nie mogłam narzekać, nasze drogi się rozeszły ale bardzo miło wspominam czas pracy w biurze. Nie miałam być księgową i nie do końca się nadawałam ale Pani Ania robiła co mogła.
Aga
19.05.2019 07:53
Fajny zespół super szefowa, współczująca zainteresowana innym człowiekiem ale tez wymagająca. Dużo się można nauczyć i z codziennej pracy i klasy człowieka. Polecam niestety ja musiałam się wyprowadzić z Olsztyna ale gdyby nie to nadal bym tam pracowała.
Zostaw merytoryczną opinię o Gembicka-Wilk Consulting Tax & Law Sp. z o.o.