Po trzech latach pracy w firmie chciałbym napisać, że jest to świetne miejsce z cudownymi ludźmi oraz bardzo wyrozumiałym zarządem. Niestety, nie mogę tego powiedzieć. Początek 2024 roku to pasmo ignorowania pracowników, którzy poświęcali nadgodziny i wkładali ogromny wysiłek w projekty, które były opóźnione od samego początku i miały zaledwie rok na ukończenie olbrzymich projektów komercyjnych.
(usunięte przez administratora) Zadania były przydzielane w taki sposób, aby pracownicy nie mogli się z nich wywiązać, co dawało zarządowi pretekst do zwalniania ludzi za porozumieniem stron. Jeśli ktoś nie zgadzał się na takie rozwiązanie, (usunięte przez administratora) mu prawnikami i pozwami, oskarżając o działanie na szkodę firmy.
(usunięte przez administratora)Jednocześnie możesz być obwiniany za błędy w pracy które zostały zaakceptowane przez całkowicie inną osobę.
Pół roku project menager nie daje ci żadnych tasków, usłyszysz że to twoja wina, a nowy projekt i tak przypiszą do osoby zawalonej pracą.
Gdy chcesz zmienić stanowisko, aby się rozwijać, a firma faktycznie potrzebuje takiej osoby, usłyszysz, że jesteś bardziej potrzebny na swoim obecnym stanowisku. Gdy poprosisz o podwyżkę, dowiesz się, że zarabiasz i tak więcej niż osoby na podobnym stanowisku w innych firmach. Tymczasem firma postanawia zatrudnić juniora dając mu taką samą stawkę na start.
Jeśli jesteś juniorem i liczysz na naukę i rozwój w firmie, musisz liczyć wyłącznie na siebie. Podwyżki po trzech latach pracy i wykonywaniu obowiązków za cztery osoby? Zapomnij.
Jeśli rozważasz pracę w tej firmie, odradzam. Jeśli masz jakikolwiek szacunek do siebie i nie chcesz brać udziału w czymś, co bardziej przypomina sektę niż dużą firmę działającą na globalnym rynku, szukaj gdzie indziej.