Opinie o All Golf Services Stargard Szczeciński
Profil nieoficjalny
Profil nieoficjalny

Wywiadu udzielił/aAll Golf Services Sp. z o.o.
Firma
16.08.2023 11:30
Czym zajmuje się Państwa firma?
Głównym profilem działalności All Golf Services jest kompleksowa budowa oraz modernizacja pól golfowych w Polsce i Europie. Nasza firma brała udział w budowie lub przebudowie pól golfowych w 16 krajach Europy, w tym w 3 budowach z TOP100 najlepszych pól golfowych w Europie. W branży jesteśmy znani przede wszystkim z budowy i przebudowy systemów nawadniania, w których specjalizujemy się.
Skąd pomysł na działalność w tej branży?
Najbardziej doświadczony specjalista z All Golf Services pracuje w zielonej branży już od 40 lat. Początkiem tej przygody była jego praca polegająca na kształtowaniu terenów zieleni. Dziś, wraz z synem, byłym zawodowym trenerem i graczem w golfa, od ponad 20 lat specjalizują się w budowie pól golfowych w kraju i za granicą.
Jak prezentuje się Państwa otoczenie biznesowe?
Branża składa się z firm zajmujących się kompleksową budową i modernizacją pól golfowych oraz specjalistów z różnych dziedzin budowy pól golfowych (np. instalacji systemów nawadniania), architektów pól golfowych czy firm produkcyjnych z zakresu rolnictwa lub ściśle związanych z branżą. Nie można pominąć także instytucji wyznaczających zasady budowy poszczególnych elementów pól, specjalistów z zakresu budowy, pielęgnacji pól (tzw. greenkeeperów), kształtowania krajobrazu, ekologii, gospodarki wodnej, inżynierii środowiska czy samej gry w golfa, oraz wielu innych. Branża ma charakter międzynarodowy, a jej poziom rozwinięcia w danym kraju jest podyktowany najczęściej popularnością samego golfa jako sportu. Dla porównania, w Polsce istnieją 54 pola golfowe, a w Wielkiej Brytanii 2400 pól golfowych (stan na 2023 rok). All Golf Services jest polską firmą, która musiała zdobyć zaufanie na arenie europejskiej, wywodząc się z kraju bez historii i tradycji gry w golfa. Mimo tego, przeprowadziliśmy budowy i przebudowy pól golfowych również w kraju. Ostatnie ukończone pole golfowe klasy mistrzowskiej (2022 rok), znajdujące się w Tarnowie Podgórnym pod Poznaniem, zostało zaprojektowane przez znanego duńskiego architekta. Wiele europejskich ukończonych projektów, to efekt współpracy firm i specjalistów pochodzących nie tylko z Europy, ale i pozostałych kontynentów. Branża golfa jest szczególnie rozwinięta w Stanach Zjednoczonych i Kanadzie.
Na jakie stanowiska najczęściej rekrutowani są pracownicy w Państwa firmie?
Najczęściej rekrutujemy pracowników, którzy biorą udział w pracach budowlanych, oraz greenkeeperów, czyli osoby odpowiedzialne za pielęgnację i odpowiednie utrzymanie pól golfowych.
Jak przebiega rekrutacja w Państwa firmie?
Rekrutacja najczęściej przebiega zdalnie, co jest podyktowane tym, że jako firma działająca również na rynku europejskim, zatrudniamy pracowników z różnych stron Polski. Przeprowadzamy także rekrutacje stacjonarne. Staramy się, w miarę możliwości, ułatwiać kandydatom proces rekrutacji, oraz podchodzić indywidualnie do każdej osoby. Wstępną rozmowę przeprowadza pracownik działu kadr, kolejnym etapem może być natomiast rozmowa z bezpośrednim przełożonym.
Jak wygląda proces wdrożenia nowego pracownika w Państwa firmie?
Pracownik zaczyna pracę od okresu próbnego, wykonując proste prace jako pomocnik. Następnie, pod okiem specjalisty, zostaje przygotowywany do wykonywania samodzielnych zadań.
W jaki sposób dbacie Państwo o rozwój pracowników?
Zainteresowane osoby pozyskują wiedzę na szkoleniach specjalistycznych, organizowanych zarówno przez naszą firmę, jak i przez naszych partnerów.
Jakie plany związane z zatrudnieniem macie Państwo w 2023 roku?
Nieustannie poszukujemy specjalistów w dziedzinie greenkeepingu i nawadniania. Realizacje odbywają się często jednocześnie w kilku miejscach w Europie, co wymaga doskonałej organizacji, dlatego kandydaci muszą cechować się samodzielnością i odpowiedzialnością. Znajomość języka angielskiego na poziomie podstawowej komunikacji na pewno będzie atutem, podobnie jak posiadanie prawa jazdy. Śmiało mogę stwierdzić, że najważniejsza jest motywacja do pracy i chęć uczenia się - mamy duże doświadczenie w branży, a nasi pracownicy chętnie dzielą się swoją wiedzą.
Jakie macie Państwo plany rozwojowe?
Plany rozwojowe All Golf Services na przyszłe lata, to dalsze doskonalenie się w budowie i modernizacji pól golfowych w kraju i za granicą, we współpracy z czołowymi architektami pól golfowych.
27.01.2023 09:31
03.02.2023 13:05
15.03.2023 13:05
Przychód netto [PLN]
Zysk / strata brutto [PLN]
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
20.12.2022 10:10
Dostałem pracę
26.06.2019 05:25
10.10.2018 22:28
UL. BOLESŁAWA CHROBREGO 8A lok. 3 73-110 Stargard Szczeciński
*GoWork nie weryfikuje każdej opinii przed publikacją, jednak analizujemy zgłoszenia i usuwamy wszystkie treści naruszające regulamin.