Agnieszka Golebiowska27.03.2025 18:14
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Chciałabym się z Państwem podzielić wydarzeniami, które miały miejsce 20 marca 2025 roku w bardzo późnych godzinach wieczornych, na trasie do Świecka, gdzie niespodziewanie miałam bliski kontakt ( z nieżyjącym już ) zwierzątkiem futerkowym. Przyznaję , że pierwszy raz w życiu mnie to spotkało. Byłam w szoku. Usłyszałam trzask i cykliczny odgłos dudnienia. Pomalutku doturlalam się autem na stację BP Chociszewo. Jak wysiadłam z auta, który dodam, że jest moim
,, oczkiem w głowie,, byłam wstrząśnięta. Widok lewego nadkola masakryczny. Pomyślałam, nie ma mocnych , tutaj to cudu trzeba!
Na stacji poprosiłam o pomoc. Otrzymałam wizytówkę
AUTO TANK SERWIS .
Jasna i czytelna informacja POMOC DROGOWA 24H. Pomyślałam wow jestem uratowana.
Zadzwoniłam, Pan Robert , odebrał już po pierwszym sygnale. Bardzo spokojnie, konkretnie i rzeczowo ze mną rozmawiał, a muszę powiedzieć , że rozmowa ze mną w owym czasie tuż po zdarzeniu wymagała dużych umiejętności od mojego rozmówcy. Pan Robert ustalił , gdzie się znajduje i skierował na to miejsce lawete, która przyjechała parę minut po rozmowie. Moje auto nie nadawało się do jazdy. Laweta była niezbędna!!!
Pracownik Serwisu obejrzał uszkodzenie. I jeszcze nie zdążyłam napisać wiadomości do domu a autko szybko i profesjonalnie było już na lawecie zabezpieczone.
Dojechaliśmy do warsztatu na ulicę Kozia 7a w Świebodzinie. Tam Pan Robert mnie przywitał, powiedział , żebym się nie martwiła , że wszystko będzie dobrze.
I przyznaje , taki cudowny ludzki odruch , a mnie naprawdę uspokoił.
Z warsztatu również w tym samym momencie wyszedł Pan Janek , który okazał się SUPER MECHANIKIEM, ale takim z prawdziwego zdarzenia , który jest wirtuozem w swoim zawodzie.
Obaj Panowie ugościli mnie serdecznie, organizując mi miejsce do wypoczynku z telewizją. Nawet Pan Janek specjalnie ogarnął dla mnie kawkę rozpuszczalną, bo akurat taką teraz lubię. Za którą serdecznie dziękuję.
To wszystko sprawiło , że sie wyciszyłam i uspokoiłam. A to bardzo ważne było dla mnie , bo czekało mnie jeszcze 1000 km do domu w Belgii.
Pan Janek tak jak powiedział ,
,, na rano będzie gotowy ,, i dotrzymał słowa ????. Całą noc pracował, żebym ja mgła wyruszyć rano w dalszą, dla mnie bardzo ważną podróż.
Jestem pod ogromnym wrażeniem wytrwałości, solidności i dokładności wykonania , które wymagało nie tylko znajomości swojego fachu ale również szerszego spojrzenia na całość. Od wyjazdu z warsztatu jeżdżę swoim autkiem i nawet nikt nie wie , że miałam jakiś wypadek, bo jest tak dobrze zrobiony , że nie widać naprawionego uszkodzenia. Jak powiedział Pan Janek -,,robię zawsze tak, jakbym robił dla siebie,, . I to zdanie nie jest tylko pustym sloganem . Tak naprawdę jest. Dodam , że ma również bardzo ważną cechę , która w tej pracy jest atutem tzn.
cytując mój ulubiony film Vabank wg reżyserii Juliusza Machulskiego powiem
,, szczególarz ,,
Z pasją i sercem ❤️ do tej pracy.
Serdecznie polecam ten warsztat , nie tylko w chwili nieszczęścia przy autostradzie , ale również w przeglądach pojazdów i nie tylko!
Pozdrawiam serdecznie cały zespół.
Agnieszka Golebiowska