Save Polska Sp. z o.o. - Jɘżɘli znajdują się tutaj Wiɘrzyↄielɘ tɘj spółki , proponujemy kontakt z kanↄɘIarią+48696 - 718 - 446. KanↄɘIaria z trójmiasta zajmuje sie postɘpowaniami zmierzająↄymi do odzyskania wszelkiↄh wierzytɘlnośↄi od tt. spółek.
Co ważne - firma Save Polska Sp. z o.o. ma złożony wniosek upadłościowy.
Wszystkie zobowiązania, wierzytɘlności są do odzyskania i co ważne - uzyskania wypłat od spółki, ewɘntualniɘ od jej właściciɘli.
Nela
28.07.2026 21:48
Faktycznie są tu jacyś pracownicy, co są w takiej sytuacji? Ktoś wie coś więcej? Bo jedyne, co ostatnio czytałam o tej robocie, to że pensja jest po prostu najniższa krajowa poza tym nic takiego.
Sapientia
13.03.2026 21:01
Asystent AI
Firma szukała serwisanta lub serwisantki na umowę o pracę, oferując od 6000 do 7000 zł brutto. Wymagane były doświadczenie w naprawach elektroniki użytkowej i umiejętność lutowania BGA. Były też benefity: karta sportowa, opieka medyczna, zniżki i elastyczny czas pracy.
Jak było naprawdę z elastycznością godzin? Czy te zarobki były osiągalne dla osób z krótszym stażem? Jak wyglądała atmosfera i wsparcie w zespole?
Przychody firmy w roku 2022 sięgające 20 mln 564 tys. zł zasługują na uznanie. Dane pokazują roczny spadek rzędu 13%. Dane wskazują na stratę w kwocie 2 mln 239 tys. zł brutto.
Wyniki firmy są imponujące, jednak spadek przychodów i strata budzą pewne wątpliwości. Jakie zmiany w płacach czy bonusach mogą się z tym wiązać? Słyszało się coś o zwolnieniach lub obniżkach?
Bbbwww
22.12.2023 22:52
Nie polecam pracy w tej firmie. Wynagrodzenie najniższa krajowa. Czepianie się przełożonych o wszystko, dosłownie nawet o sprawy typu „ile można siedzieć w toalecie”. Jak chcesz urlop to zawsze problem, urlop przyznawany nie kiedy tobie pasuje tylko kiedy pasuje szanownemu panu „kierownikowi” i zależy od jego humoru. Jak chcesz wyjść wcześniej z pracy bo masz np wizytę u lekarza to też dla firmy ogromny problem. Spóźnienie się do pracy bo zawiodła komunikacja miejska również nie jest mile widziane. Praca wyniszczająca psychicznie.
28.12.2023 11:42
Jestem Dyrektorem Operacyjnym w Save i chciałbym odnieść się do Twojego postu.
1. Wynagrodzenie nie jest najniższą krajową, która w 2023 roku wynosi 3600zł brutto. Choć faktem jest, że podstawy wynagrodzeń nie należą do wysokich, to jednak są one wyższe. Dodatkowo, w trakcie roku zostały podwyższone podstawy dla najmniej zarabiających aby zniwelować nierówności w zespole. Ponadto, na początku każdego roku, pracownik może liczyć na coroczną podwyżkę i premię świąteczną, która w tym roku wyniosła 1700zł brutto (i dotyczyła obecnych pracowników, którzy przepracowali minimum połowę dni w roku). Do tego dochodzi jeszcze premia roczna. W 2024 roku, planowane jest, aby nikt nie miał w umowie wartości poniżej 5000zł brutto. Warto wziąć pod uwagę, że pracownicy pomagający w sprzedaży lub wykonujący dodatkowe zadania mogą liczyć na premie i dodatki funkcyjne. Jeśli chciałbyś / chciałabyś porozmawiać o swojej pracy, jestem zawsze do dyspozycji. Spróbujemy wspólnie wypracować rozwiązanie.
2. Urlopy - jeśli potrzebujesz wolnego i masz zastrzeżenia co do sposobu ich przyznawania, proszę o informację. Co do zasady, powinno się je planować z wyprzedzeniem. W przypadku wizyt u lekarza, istnieje szereg rozwiązań. Jeśli wizyta jest zaplanowana i pracujesz zmianowo - może to być wolne "z grafiku", który dla większości pracowników w firmie przygotowuję ja (jeśli się do nich zaliczasz, wystarczy, że dasz znać). Godziny można odpracować lub wziąć urlop / zwolnienie. Jeśli masz problemy zdrowotne i potrzebujesz często odwiedzać lekarzy, daj znać - nie musisz podawać szczegółów, jeśli nie chcesz. Wymiana informacji pomaga w unikaniu nieporozumień.
3. Toaleta - tutaj potrzebowałbym więcej informacji. Nie zauważyłem takich sytuacji, ale też nie jestem non-stop na miejscu. Nie znam też kontekstu. Jeśli takie uwagi miały miejsce, nawet w żartach, to przepraszam za nie w imieniu firmy i proszę o informację lub rozmowę.
4. Spóźnienia - z całą pewnością, nie są mile widziane w żadnej firmie. Jeśli Twoje stanowisko wymaga obecności o konkretnej godzinie, to należy wziąć pod uwagę, że praca w Warszawie niesie za sobą ryzyko korków czy problemów z funkcjonowaniem komunikacji miejskiej. Jeśli tak nie jest i dojeżdżasz z daleka, to łatwiej będzie zaakceptować bardziej elastyczne godziny pracy.
W takiej czy innej kwestii, jestem do dyspozycji. Jeśli oczekujesz ode mnie podjęcia działań, poproś o rozmowę. Możemy ją przeprowadzić w neutralnym miejscu np. pobliskiej kawiarni lub przez telefon. Jest mi przykro, że uważasz pracę za wyniszczającą psychicznie. Jeśli piszesz na poważnie, porozmawiaj ze mną. Czas i miejsce dostosuję do Twoich potrzeb i gwarantuję, że ta rozmowa pozostanie między nami.
Daniel
04.01.2024 00:13
@Bbbwww Kiedyś aplikowałem na stanowisko technika, ale ostatecznie podjąłem pracę w innym miejscu. Obecnie ponownie zmuszony jestem zmienić miejsce pracy - czy opisane problemy występują w firmie, czy to doświadczenia z którymi miałeś styczność gdy jeszcze tam pracowałeś? Jeżeli to przeszłe zdarzenia, to ile przepracowałeś w firmie, i jak wygląda możliwość rozwoju w firmie? Z góry dziękuję
Na serwisie jest ta najniższa krajowa czy tu komuś o podstawę chodziło w tej ostatniej opinii? dobija się wynagrodzenie jakimiś premiami lub czymkolwiek? Nie jestem pewien ale w takiej ofercie, która kiedyś widziałem nie dopatrzyłem się wzmianki o tym
Bbbwww
23.12.2023 23:05
Tak, na serwisie jest najniższa krajowa. Premii żadnych nie ma, wynagrodzenie możesz „dobić” ewentualnie jak jest dużo pracy i przełożony zleci ci nadgodziny. Oczywiście możesz zapomnieć o nadgodzinach wtedy kiedy tobie pasuje bo akurat potrzebujesz kasy i chcesz dorobić. Nadgodziny są możliwe tylko i wyłącznie jeśli jest to na rękę firmie.
28.12.2023 11:54
Tak jak wspominałem w innym swoim poście, wynagrodzenie różni się od najniższej krajowej. Premie są, ale faktem jest, że obejmują pracowników wykonujących:
1) Dodatkowe zadania
2) Sprzedaż w salonie
Obecnie, minimum to premia roczna i premia świąteczna. Dodatkowo, w zależności od stanowiska i zaangażowania, można liczyć na inne dodatki tj. premie miesięczne lub dodatki funkcyjne.
Nadgodziny jak sama nazwa wskazuje, to coś dodatkowego, nieregularnego. Jeśli się pojawiają i pracownik wyraża chęć ich wykonania to oczywiście są one realizowane. Nie rozumiem ostatniego zdania - czy firma powinna umożliwiać zostanie dłużej, jeśli nie ma takiej potrzeby, tylko dlatego, żeby pracownik mógł "dorobić"? Jeśli chcesz otrzymywać większe wynagrodzenie, wyjdź z propozycją, co możesz zrobić i jakiej zapłaty oczekujesz. Nie będzie to możliwe w każdej sytuacji ale w przypadku długoterminowego zastępstwa i przejęcia obowiązków, obsługi klientów i sprzedaży lub wykonywania dodatkowych zadań w trakcie pracy stosowaliśmy dodatki funkcyjne lub premie.
Pozdrawiam,
Dyrektor Operacyjny Save Polska
09.11.2022 10:44
Czy urlop w Save Polska sp. z o.o. jest płatny 100%?
24.11.2022 08:23
Jak jesteś zatrudniony na normalna umowę to za każdy dzień wykorzystanego urlopu masz płacone.
Kyle
27.11.2022 09:41
Są 2 formy zatrudnienia na umowę o prace lub o umowę zlecenie, jak wiadomo na zleceniu urlopu nie ma. Akurat ja Nie znam nikogo kto byłby zatrudniony na umowę zlecenie, wiec wszyscy chodzą na urlopy zgodnie z prawem.
29.07.2021 13:01
Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w SPB Services Polska Sp. z o.o.?
mono
18.09.2021 04:50
Śmiało idź z siekierą, nie będzie problemu, żeby ją zawiesić :)
Ela
02.07.2021 10:27
Byłam na rozmowie o pracę.Nie podobał mi się sposób przeprowadzenia jej. Pan na wstępie zapytał w którym roku skończyłam studia.
W Czasie rozmowy dziwnie się wykrzywiał (to takie nieprofesjonalne i po prostu chamskie), bo jeśli się niepodoba kandydat to można miło zakończyć rozmowę.
Ela
05.07.2021 17:06
Na jakieś biurowe.Po miesiącu Pan napisał maila,że dziękują.
Dominika
24.02.2021 18:51
@Były a czemu wg ciebie firma nie ma przyszłości ?
Byly
24.02.2021 20:06
Jeśli firma cyklicznie zwalnia najważniejsze osoby lub osoby z doświadczeniem to taka firma ma przyszłość ? Na pewno nie dla pracownika.
gość
01.03.2021 16:29
przecież oni od jakiegoś czasu walczą z upadłością, kadra zarządzająca to śmiech na sali, nikt o niczym nie decyduje a ludzi zwalniają z dnia na dzień
08.01.2021 10:26
Jak wygląda aspekt współpracy ze studentami w SPB Services Polska Sp. z o.o.? Chętnie zatrudniają?
08.01.2021 16:17
Zatrudniają ale po co marnować czas na bezsensowna firmę bez przyszłości ?
ehh
25.11.2020 21:47
@gość czyli jeżeli chodzi o szacunek do pracownika to jest tu słabo
Byly
26.11.2020 17:41
Tam nie zna się się słabo szacunek, może był kiedyś ale po zmian ELITY to się zmieniło
29.09.2020 11:10
Wiele osób zainteresowałaby kwestia, związana z możliwością rozwoju w SPB Services Polska Sp. z o.o.. Czy taka w ogóle w niej istnieje?
07.10.2020 15:44
Dokładnie tak jest
odpowiedź
09.10.2020 14:37
Potwierdzam, dokładnie tak było. Jestem w szoku że nie tylko mi się to przydarzyło. Ta firma to porażka
20.06.2020 10:13
Jak długo czekaliście na odzew z SPB Services Polska Sp. z o.o.? Oddzwaniają zawsze?
22.06.2020 17:46
Lepiej się ciesz ze nie oddzwaniają firma dla fanów mocnych nerwów.
Gość
22.01.2020 16:17
Powodów jest wiele: brak osoby decyzyjnej przez co jest kompletny chaos, niskie zarobki i brak docenienia pracownika. Ulubionym zajęciem współpracowników jest donoszenie i obgadywanie siebie nawzajem
Gość
21.01.2020 20:57
W żadnym wypadku nie polecam pracy w tym miejscu tym bardziej teraz, w okresie gdzie ludzie masowo stamtąd odchodzą i nie wiadomo co dalej będzie z placówka. Jeśli szukasz poważnej pracy na stałe w dobrej atmosferze to zdecydowanie nie Samsung Service Premium Plaza
Byly pracownik
29.03.2019 20:38
Pracowałam jakiś czas temu na Osmańskiej. Dramat. Non stop ktoś odchodził. Szef miał nas w poważaniu słuchał tylko 3 osób.(usunięte przez administratora) na magazynie leń totalny sam nic nie robil tylko pogaduchy telefonik wyjscie na zarcie, inni (usunięte przez administratora) a
On najwiecej kasy mial i jeszcze premie od pana (usunięte przez administratora)szefa. Kasa do (usunięte przez administratora) wiec ludzie odchodza. Chyba juz nikogo tam nie ma ze starej ekipy z ktora pracowalam. Dziewczyny w admi popracuja 3 mies i odchodza to mowi samo za siebie. 2 kable i chamidla na czele firmy. Blondi w administracji podwoje A
stalowy
18.05.2018 12:21
Jestem byłym pracownikiem jako konsultant . Nie mam pojęcia do jakich spraw przydaje się w tej firmie kierownik skoro i tak nic tam nie działa . obsługa klienta ze strony pracowników bez doświadczenia w zawodzie , brak jakiej kolwiek wiedzy o nowinkach technologicznych . Wypłata całkiem spoko za samo siedzenie .
Praca dla osób mało ambitnych , leni oraz tych którzy lubią obgadywać po za plecami .
Przemyśl zanim podpiszesz umowe
Rowniez byly pracownik
13.06.2018 13:56
Potwierdzam. Chcieliby aby praca byla zyciem pracownikow.
Wiecznie cos zero zrozumienia. Nie mozna w spokoju isc do lazienki
Kamil07
02.09.2018 12:52
Czytam sobie i z tego co widzę osoby które tu piszą nie mają o niczym pojęcia i faktycznie nie są ambitne.
Znam tą firmę a nawet bym powiedział że tam pracowałem i widziałem tylko pozytywy *dynamika i rozwój odwaga do niektórych tematów.
""Jescze dorzucę że osoby które opisują te dwa małe tematy mam nawet jak by wrażenie że mylą się spółkami"" jak nie wiecie w jakiej firmie byliście zatrudnieni to raczej dobrze że już tam nie pracujecie""
Życzę każdemu pracować w tego typie firmie z szefem który zna wartość i pracownika i jest im wdzięczny no i oczywiście że się stara i stawia na warunki pracy.
Od takiej osoby można naprawdę się dużo nauczyć i napewno praca z nim jest to tylko plis na waszą przyszłą karierę jeżeli macie takie ambitne plany.
X
13.06.2018 13:57
Zgadzam sie z poprzednia opinia.
Chcieliby aby praca byla zyciem pracownikow.
Wiecznie cos zero zrozumienia. Nie mozna w spokoju isc do lazienki
Zostaw merytoryczną opinię o Save Polska Sp. z o.o.