Potrzebują pracowników do zakładania ETCS i jedynego kandydata który ma doświadczenie z tym systemem zbywają "niestety do dalszego etapu rekrutacji zdecydowaliśmy się zaprosić Kandydatów z doświadczeniem wpisującym się bliżej w nasze aktualne potrzeby". To jest działanie na szkodę firmy. No chyba że "aktualne potrzeby" oznaczają wynagrodzenie nie większe niż pań z działu kadr. Widocznie popełniłem faux pas wyceniając swoje umiejętności i doświadczenie z ETCS na kwotę większą niż wynagrodzenie zwykłego montera. Szkoda że kłamią w nazwie stanowiska, bo jest zacnej długości i zawiera w sobie frazę "specjalista".
Dla udających się na rozmowę kwalifikacyjną, pamiętajcie że musicie wycenić się jak najniżej ponieważ "firma z grupy Nokia" nie potrzebuje fachowców, wystarczy Janusz i Ziutek spod monopola którym do szczęścia trzeba kilka groszy na winko wieloowocowe. Pamiętajcie też że wasze uprawnienia i doświadczenie nie ma znaczenia. Jedynie wkurzycie rozmówcę tym że posiadacie szersze możliwości niż przyszły przełożony. Panowie Inżynierowie nie chcą zatrudniać lepszych od siebie, gdzie znajdą pracę jeśli zostaną z biegiem czasu zastąpieni przez swoich bardziej ogarniętych podwładnych.
Pozdrawiam tą firmę, ten skandynawski poziom. Jesteście jakimś żartem.