SUPER!!!
Moje doświadczenie z procesem rekrutacyjnym prowadzonym przez Rafała z firmy Inżynierowie.com było absolutnie wyjątkowe i w pełni odmieniło moje spojrzenie na to, jak powinna wyglądać profesjonalna rekrutacja. Choć miałem wcześniej kontakt z innym rekruterem z tej samej firmy, który zostawił we mnie mieszane odczucia, współpraca z Rafałem pokazała, jak ogromna różnica może tkwić w podejściu i przygotowaniu osoby prowadzącej proces.
Zanim trafiłem do Rafała, miałem krótką rozmowę z inną rekruterką z Inżynierowie.com. Niestety, to spotkanie było sporym rozczarowaniem. Rozmowa była powierzchowna, ogólnikowa i nie wnosiła praktycznie żadnej wartości. Miałem wrażenie, że osoba po drugiej stronie nie miała jasnego obrazu stanowiska, które obsadzała, ani wymagań, jakie stawiał klient. Co więcej, choć nazwa firmy sugeruje specjalizację w rekrutacji technicznej, to podczas rozmowy okazało się, że rekruterka praktycznie nie znała terminologii związanej z moją branżą. Każde pytanie techniczne spotykało się z niezręczną ciszą lub zupełnym brakiem zrozumienia. To doświadczenie sprawiło, że miałem wątpliwości co do poziomu usług oferowanych przez firmę.
Sytuacja diametralnie zmieniła się, gdy skontaktował się ze mną Rafał. Już od pierwszego kontaktu czułem, że mam do czynienia z osobą, która wie, co robi, i traktuje swoją pracę z pełnym profesjonalizmem. Rozmowa z Rafałem była dokładnie tym, czego oczekiwałem od rekrutera specjalizującego się w branży technicznej. Była szczegółowa, merytoryczna i pełna konkretów. Rafał znał nie tylko wymagania techniczne i oczekiwania klienta wobec kandydata, ale także specyfikę stanowiska, na które aplikowałem, oraz szerokie tło branżowe. Zadał mi wiele pytań, które były nie tylko trafne, ale też pokazywały, że doskonale rozumie wyzwania i potrzeby związane z pracą w mojej dziedzinie.
Co szczególnie mnie ujęło, to fakt, że Rafał był nie tylko rekruterem, ale też swoistym przewodnikiem przez cały proces rekrutacyjny. Wyjaśnił mi każdy etap, omówił wymagania i oczekiwania klienta oraz zadbał o to, abym czuł się dobrze przygotowany na każdym kroku. Przed rozmową z przedstawicielami firmy szczegółowo omówiliśmy, czego mogę się spodziewać, jakie pytania mogą paść oraz jakie aspekty mojej kariery warto podkreślić. Dzięki temu czułem się pewnie i wiedziałem, że jestem gotowy na każdą ewentualność.
Rafał regularnie się ze mną kontaktował, informując mnie o postępach w rekrutacji, co było dla mnie niezwykle cenne. Nigdy nie musiałem zgadywać, na jakim etapie się znajduję – Rafał zawsze trzymał rękę na pulsie. Jego zaangażowanie i dbałość o szczegóły były naprawdę imponujące. W porównaniu do wcześniejszego doświadczenia z innym rekruterem z tej samej firmy różnica była wręcz porażająca. Rafał nie tylko znał się na swojej pracy, ale też miał realne pojęcie o wymaganiach technicznych i potrzebach klienta, co niestety nie było oczywiste w przypadku poprzedniego kontaktu.
Firma, do której zostałem zatrudniony dzięki Rafałowi, okazała się idealnym miejscem do rozwoju zawodowego. Wszystkie informacje, które przekazał mi Rafał, były zgodne z rzeczywistością – od kultury organizacyjnej, przez sposób zarządzania zespołem, aż po projekty, w które miałem zostać zaangażowany. Już od pierwszego dnia w nowym miejscu pracy czułem się jak część zespołu, a atmosfera panująca w firmie była dokładnie taka, jak opisywał Rafał – przyjazna, wspierająca i otwarta na innowacje. Pracuję teraz nad projektami, które są dla mnie nie tylko ciekawe, ale też stanowią realne wyzwanie i możliwość rozwoju.
Podsumowując, Rafał to rekruter, który podchodzi do swojej pracy z ogromnym profesjonalizmem, zaangażowaniem i pasją. Dzięki jego wiedzy, doświadczeniu i indywidualnemu podejściu, proces rekrutacyjny stał się dla mnie przyjemnym i rozwijającym doświadczeniem. Jeśli miałbym polecić jedną osobę w branży rekrutacyjnej, byłby to właśnie Rafał. Współpraca z nim to gwarancja najwyższej jakości obsługi i sukcesu w poszukiwaniu wymarzonego miejsca pracy. Firma Inżynierowie.com, dzięki Rafałowi, zyskała w moich oczach jako partner, który naprawdę zna się na swojej pracy i stawia na jakość, a nie ilość. Polecam z całego serca!