QSG S.A.

Adres: Kolorowa 10, 60-198 Poznań

NIP: 7792418309 REGON: 302593087 KRS: 0000488510

QSG S.A.
2 29 118 5 1

Opinie o QSG S.A.

Filtruj opinie po kryteriach:

lotto
 Opinia

Właśnie wygrałem w dużego lotka. Wam również życzę miłego dnia ! :)

Pomocna?
Tak3Nie1
anonimowo
 Opinia

Czy ktoś już zgłaszał sprawę braku wynagrodzenia do odpowiednich urzędów/prawników? Brak komunikacji ze strony pracodawcy co będzie się dalej działo chyba nie pozostawia żadnych wątpliwości, że trzeba skierować temat dalej.

Pomocna?
Tak3Nie1
Czeka na hajs
 Opinia
@anonimowo 12.06.2019 07:45

Wiadomo co się będzie działo dalej ... NIC :/

Pomocna?
TakNie2
VeryDisappointed
 Opinia
@Czeka na hajs 12.06.2019 10:18

Jak się jest na poziomie gimbazy i czeka na przelew nic nie robiąc to tak. Obecna sytuacja jest surowo karalna ;)

Pomocna?
TakNie
heh
 Opinia
@VeryDisappointed 12.06.2019 16:32

karalna? prezes co najwyzej moze dostac jakas smieszna kare finansową.

Pomocna?
TakNie
VeryDisappointed
 Opinia
@heh 12.06.2019 23:43

Jest nietykalny ?

Pomocna?
TakNie
mam mamone
 Opinia
@anonimowo 12.06.2019 07:45

Ja i kilka osob kase dostalismy ... nie wiem czy wszyscy ale jest ... sprawa za tem pewnie zostanie zamieciona pod dywan do czasu kolejnej obsuwy ;)

Pomocna?
TakNie
ChceHajsu
 Opinia

Jeśli o 14 w pon nie będzie kasy lub żadnej informacji dlaczego jej niema, to po tym wyznaczony terminie wysyłane info do mediów że są gwałcone prawa pracownicze i usłyszy o tym cała Polska. I wszystkie Twoje starania jeśli takowe są pójdą na marne. Apeluje tylko o jawna politykę wobec pracowników nawet jeśli będzie hard corowo brutalna.

Pomocna?
Tak1Nie4
kukułka
 Opinia
@ChceHajsu 07.06.2019 23:19

Soloch, daj se na wstrzymanie. Gadanie sam do siebie, to objaw pewnej choroby.

Pomocna?
Tak1Nie
Pracownik
 Opinia
@kukułka 08.06.2019 08:27

To nie S. ale zwykły pracownik. Dlaczego ja tylko mam dostać po (usunięte przez administratora) A tak media prześwietla wszystkich z zamieszanych i na pewno coś znajdą. Także S. Daj na wstrzymanie a K. Zagęszcza ruchy

Pomocna?
Tak2Nie
Pracownik bez pensji
 Opinia
@ChceHajsu 07.06.2019 23:19

Zmartwie Cie ale media sie raczej nie zainteresuja tematem. Mysle ze prawa pracownicze sa lamane aktualnie w setkach firm w wielkopolsce i nikt o tym nie mowi ...Spolka jak nie ma kasy to nie ma. Ani inspekcja pracy ani tvn tej kasy nie wyczaruja...

Pomocna?
Tak1Nie
Worker
 Opinia
@Pracownik bez pensji 08.06.2019 11:31

W wtorek zrobie sprawdzam i zobaczymy. Epoznan pisało o allegro, amazonie. A tutaj mamy jeszcze jakieś zadymy w zarządzie. Wystarczy Goworka i FB podeslac, wywiady. Myślisz że TVN uwagę nie będzie chciało zapchać ramówki?

Pomocna?
Tak2Nie
Pracownik bez pensji
 Opinia
@Worker 08.06.2019 12:16

Wiesz... sprawa jakies nieznanej i malutkiej firemki jest dla tvn uwaga tak istotna jak to ze na debcu w ostatni weekend pobilo sie dwoch kloszardow o flaszke wodki :-)

Pomocna?
Tak1Nie
Worker
 Opinia
@Pracownik bez pensji 08.06.2019 12:42

Wejdź sobie na uwaga.tvn.pl . Piszą o psach pokrzywdzonych... (usunięte przez administratora)plus zamieszanie przy zwolnieniach, plus mieszanie osób trzecich w biznesie firmy, historie z Fb? Chyba to jest troszkę wazniejsze niż pijusy na Dębcu... A na pewno znajdzie się parę osób które z chęcią ponarzekaja...

Pomocna?
Tak2Nie
Pracownik bez pensji
 Opinia
@ChceHajsu 07.06.2019 23:19

Odliczanie czas zacząć :-)

Pomocna?
Tak2Nie
hasta la vista baby
 Opinia
@Pracownik bez pensji 10.06.2019 12:32

Czas minął...

Pomocna?
Tak5Nie
Misiu
 Opinia
@hasta la vista baby 10.06.2019 14:00

Mam tvn caly czas wlaczony. Nic nie mòwia :-) :-) :-)

Pomocna?
Tak2Nie
Misiu
 Opinia
@Misiu 10.06.2019 18:13

Kurde, mecz oglądałem na TVP1. Coś przegapiłem na TVN? :)

Pomocna?
Tak1Nie
fan muzyki
 Opinia
@ChceHajsu 07.06.2019 23:19

strachy na lachy :D

Pomocna?
TakNie
Czeka na hajs
 Opinia
@fan muzyki 11.06.2019 12:04

Chyba hajsu nie będzie. Ogòlnie to raczej już nic raczej nie będzie ... :-/

Pomocna?
TakNie1
Pracownik
 Opinia

Strona znowu działa :)(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak2Nie2
pracownik
 Opinia
@Pracownik 09.06.2019 16:09

ale adresu nie zmieniono ... powinno byc bezdomna :D albo zdalna :D

Pomocna?
Tak3Nie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak10Nie7
??
 Opinia

a co powiesz o (usunięte przez administratora)?

Pomocna?
Tak7Nie
whut
 Opinia
@?? 07.06.2019 11:35

Ja nie mam wypłaty od firmy, którą kieruje właśnie ten pan prezes, a nie Soloch... Więc Pawle, Twój wpis jest inwalidą.

Pomocna?
Tak4Nie
Nie Soloch
 Opinia

Tylko kazdy wie ze to też dzieki Tobie Pawle sa takie klopoty ... Ty jako jeden z pierwszych zmyleś sie z okretu ... przypomnijmy ze byles jednym z wlascicieli QSG :) a 'Twoje' akcje przejal Marek jako nagrode za wtedy 'dobra robote' jak sie pozniej okazalo w celu przejecia QSG ;) Wiec nie p..rdol ze to wina Solochow ... kazdy z Was wlascicieli ponosi taka sama odpowiedzialnosc za kierunek i rozwoj firmy...

Pomocna?
Tak6Nie1
Nie Soloch
 Opinia

a zmyles sie niby pod pozorem szkolen i doskonalenia aby jeszcze lepiej dzialac marketingowo z firma ;)

Pomocna?
Tak4Nie
Też nie soloch
 Opinia
@Nie Soloch 07.06.2019 21:39

Z tego co kojarzę, to (usunięte przez administratora)zmyto a nie się zmył. A potem: wróg mojego wroga jest moim przyjacielem.

Pomocna?
Tak3Nie
Tez Tez nie soloch
 Opinia
@Też nie soloch 07.06.2019 23:05

jezeli pawla zmyto to zrobil to kaminski z solochem ale bylem na pozegnaniu pawla i on sam mowil ze musi sie doszkolic ... fakt mogla to byc zaslona dymna .... ale tez jego udzialy musialy byc splacone przez pozostalych wspolnikow ... moze tez teraz uznal ze dostal za malo i kamyk cos mu obiecal i teraz tak jedzie na solochow? ciekawe zreszta co ma na samego kaminskiego skoro juz trupy z szafy wyciaga ... i pewnie cos za to dostaje ;)

Pomocna?
Tak5Nie
robin hood
 Opinia

Królewicz Prezes kiedy raczy poinformować kiedy pojawi się przelew na koncie pracowników ? Cesarzu kciuk do góry czy na dół z QSG? A może powinniśmy poinformować media lokalne, tvn ?

Pomocna?
Tak5Nie
Wizjoner
 Opinia
@robin hood 06.06.2019 20:56

To nie królewicz tylko czarodziej :)

Pomocna?
Tak1Nie
Pracownik z pensją
 Opinia

Słońcu pojawiły się pieniądze i zaległe i za bieżący miesiąc :)

Pomocna?
Tak2Nie4
Pitu-pitu
 Opinia
@Pracownik z pensją 05.06.2019 20:55

Może słońcu się pojawiły, ale nie u mnie. Nie pitol kolego...

Pomocna?
Tak5Nie
heheszek
 Opinia
@Pracownik z pensją 05.06.2019 20:55

No i po co mieszasz panie MS? Każdy wypatrzy twoje nagminne braki interpunkcji.

Pomocna?
Tak3Nie2
Misiu
 Opinia
@Pracownik z pensją 05.06.2019 20:55

Jest kaska? No ja nie mam :/

Pomocna?
TakNie
Pitu-pitu
 Opinia
@heheszek 05.06.2019 22:38

No jasne, że to Soloch, nie wpadłem na to. Jemu ciągle słownik z iphone'a podmienia wyrazy, a że gościu więcej pisze niż czyta to później takie są efekty.

Pomocna?
Tak2Nie2
troll trollik pracownik
 Opinia
@heheszek 05.06.2019 22:38

wg mnie takie fałszywe informacje ze pieniadze doszly aby uwiarygodnic QSG ze niby wszystko ok wprowadzaja osoby zwiazane z prezesem ... czyli HR z QSG i PK aka kondziufx ktory juz sie tu podszywal pod np. dziewczyne programisty :D

Pomocna?
Tak4Nie
Człowiek bez pensji
 Opinia

3 czerwca i dalej brak pensji. Chyba Pip będzie szybszy niż przelewy.

Pomocna?
Tak6Nie
Zniesmaczony
 Opinia
@Człowiek bez pensji 03.06.2019 13:42

Swoich pieniędzy szukajcie w SCM4I S.A. we Wrocławiu

Pomocna?
Tak3Nie3
Robert Sternal
 Opinia
@Zniesmaczony 03.06.2019 18:14

Wszystkich trollujących, którzy nieodpowiedzialnie wypisują głupoty aby ugrać coś dla siebie proszę o trochę szacunku dla tych którzy najbardziej są poszkodowani, proszę o szacunek dla pracowników. Żaden z pracowników nie ponosi odpowiedzialności za kłopoty Firmy, jedynie ci którzy włócząc się po sądach torpedują biznes i wnioskują o upadłość Spółki w sytuacji gdy ta ma i produkt i klientów. Firma ma bardzo dobrych pracowników i świetny produkt, co zostało okupione ciężką pracą. Szkoda, że to wszystko może być zaprzepaszczone bo ktoś inny ma mentalność psa ogrodnika. Pozdrawiam.

Pomocna?
Tak18Nie6
pracownik
 Opinia
@Robert Sternal 03.06.2019 18:42

(usunięte przez administratora)... jaki produkt ? pelen bugow ... taki ktory przy generowaniu tygodniowego planu produkcji sie sypie i trzeba wprowadzac ten plan z palca albo wgrywac do systemu edytowany z exela ? ... taki ktory wymaga w wielu miejscach przepisania (polowa kodu jak nie wiecej) zeby nadawal sie aby wdrozyc go w innej fabryce bo system nie jest ani modulowy ani reaktywny - cos powinienes o tym wiedziec w koncu prowadzisz R&D ?? do konca 2018 wg prezesa mialo byc 6 fabryk ... a ile jest ? jedna jedyna i nic wiecej ... prezes ma pieniadze zeby wystawiac sie na targach i ma pieniadze zeby robic szkolenia z angulara ... a nie ma oplaty za ekipe sprzatajaca, wynajem biura i wyposazenia ... ma na samochod swoj i swojej zony oraz niektorych dyrektorow a nie ma na pensje dla pracownikow ... woli zlikwidowac biuro zeby PIP mu sie do (usunięte przez administratora) nie dobral niz pokazac ze firma ma sie faktycznie dobrze ... Robert sory ale bajeczki 'prezesa' Kaminskiego slysze od konca 2017 roku i ciagle jest to samo ... fakt ludzie sa ambitni i zalezy im na firmie ale ile mozna robic za garsc klamstw ze bedzie dobrze ?

Pomocna?
Tak6Nie1
VeryDisappointed
 Opinia
@Robert Sternal 03.06.2019 18:42

Szanowny Panie (usunięte przez administratora), a czy ktoś wyrażając swoją opinię, na temat braku pensji, niszczy „szacunek pracowników”? Raczej przestrzega przyszłych potencjalnych przed przyjściem tutaj. Firma ma produkt i klientów? To gdzie są pieniądze dla nas, pracowników? Ja czekam 20 sty któryś dzień i na moim koncie jest ZERO. ZERO z którego nie mogę zrobić opłat, ZERO z którego nie mogę nic zjeść, ZERO z którego nie mogę żyć. To jest KPINA!!!

Pomocna?
Tak5Nie1
dev
 Opinia
@VeryDisappointed 03.06.2019 19:36

Pracujesz w firmie i z Robertem sobie "panowaliscie"??? Gratsy :-) :-) :-)

Pomocna?
TakNie3
dev
 Opinia
@Zniesmaczony 03.06.2019 18:14

W Krajowym Rejestrze Sadowym robisz czy jak? :-) :-) :-)

Pomocna?
TakNie1
VeryDisappointed
 Opinia
@dev 03.06.2019 20:25

Pięć gwiazdek dajesz? Pensję dostałeś? Gratsy :) :) :)

Pomocna?
TakNie
Robert Sternal
 Opinia
@pracownik 03.06.2019 19:27

Bardzo mi niezręcznie jest pisać w takim wątku, bo jak wiecie, nie dzielę z Wami tej trudnej sytuacji, a więc mój punkt widzenia nie jest adekwatny do Waszej percepcji. Jednak to co mnie zabolało, to używanie sformułowań, które nawet jeśli zawierały jakąś prawdę, sformułowane zostały w taki sposób, aby odwołać się do antagonizujących uczuć, nie po to aby pomóc komukolwiek, lecz aby pogłębić kryzys. Swoją drogą, zawarta teza do której się odniosłem, jest nieweryfikowalna - przynajmniej dla mnie. Poza tym, w niczym też nie pomoże dezawuowanie własnej pracy i osiągnięć, a produkt nad którym pracowaliśmy jest naszym osiągnięciem. Każdy z nas, popełniał błędy - pozwolę sobie jednak w tym miejscu postawić kropkę. W zasadzie, każdy wpis w obecnej sytuacji będzie dla kogoś kontrowersyjny, z tego też powodu podjąłem decyzję, aby nie ukrywać się po jakimś nickiem, lecz otwarcie podpisać się imieniem i nazwiskiem - oczywiście, wiem, w moim przypadku to żaden heroizm. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak3Nie2
Robert Sternal
 Opinia
@VeryDisappointed 03.06.2019 19:36

Szanowny Panie, choć nie wiem z Kim mam przyjemność bo w Firmie z Każdym byłem na Ty, chciałbym zwrócić uwagę, że po mimo wielokrotnej lektury Pana wpisu trudno mi dostrzec, gdzie w Pańskiej insynuacji znajdowało się ostrzeżenie dla przyszłych pracowników lub klientów. W tym miescu pozwolę sobie nie kontynuować ironicznego stylu, ponieważ byłoby to niesmaczne w obecnej sytuacji tym bardziej, że ja akurat nie odczuwam jej skutków. W moim subiektywnym przekonaniu, w Pańskiej insynuacji nie chodziło ani o obecnych ani o przyszłych pracowników czy też klientów. Chodziło o wykorzystanie sytuacji do jątrzenia i pogłębienia kryzysu. Ale kto na tym mógłby skorzystać ? I odpowiedź jest druzgocąco dramatyczna - NIKT, ABSOLUTNIE NIKT. Nawet zantagonizowani Członkowie Zarządu, ani obecni pracownicy, ani przyszli, ani dawni ani także klienci. Po prostu nikt. To po co takie wpisy ? Nie umiem lub nie chcę na to pytanie odpowiadać. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak2Nie3
VeryDisappointed
 Opinia
@Robert Sternal 03.06.2019 23:03

Czy opóźnienia lub BRAK PENSJI, nie jest wystarczającym ostrzeżeniem? Chyba mało kto pracuje dla samych idei czy produktów. Nie jestem jedynym pokrzywdzonym pracownikiem w tejże firmie. Z tego co mi wiadomo Pan już tam nie pracuje, więc Pańskie pseudo wybielające komentarze są bez znaczenia, jak zeszłoroczny śnieg. Dobrej nocy. Pozdrawiam.

Pomocna?
Tak2Nie
admin
 Opinia
@pracownik 03.06.2019 19:27

Koleś, jak zmuszano Cie do pracy przy produkcie pełnym bugów i w związku z tym miewałeś regularne nocne sraczki ... to co Ty tu jeszcze robisz? Lubisz masochizm?

Pomocna?
TakNie
pracownik
 Opinia
@admin 04.06.2019 00:03

hmm nie wnikam co tobie dolega w nocy :D wyrazam swoja opinie na temat produktu o ktorym mowi Robert :) ale moze dlatego juz tez z tego powodu nie pracuje :D

Pomocna?
Tak2Nie
hmm
 Opinia
@pracownik 04.06.2019 13:15

coz, jesli odchodzi architekt no to mówi to samo za siebie o produkcie

Pomocna?
Tak2Nie
programmer
 Opinia
@hmm 05.06.2019 13:04

przestań (usunięte przez administratora) Ludzie w IT zmieniają pracę średnio co 2 lata.

Pomocna?
Tak1Nie2
heh
 Opinia
@programmer 05.06.2019 14:07

skad te statystyki? bo chyba z (usunięte przez administratora) zmiana pracy wynika albo z wypalenia albo z kiepskimi warunkami

Pomocna?
TakNie
runą a mury
 Opinia

a mury runą, runą runą!

Pomocna?
Tak1Nie1
zawiedziony
 Opinia

(usunięte przez administratora) mnie tylko jedno że prezes ma wszystkich w (usunięte przez administratora) Ile razy pisal, informował że kasa będzie na koncie? Skąd w ogóle pewność że będzie teraz 10? Nikt nie wyrzuca najemców z dnia na dzien. Tak biznes nie działa. Musiał wiedzieć od jakiegoś czasu że qsg będzie musiało się zawinąć z kolorowej. Proszę pamiętaj że świat jest mniejszy niż ci się wydaje. A fama że kiepsko się dzieje w qsg będzie się ciągnęła przez parę lat i specjalistów na rynku poznańskim nie pozyskacie tak szybko. A moze powinniśmy też tak oddawać soft? Będziemy mówić że będzie w środę a faktycznie będzie za 2 miechy? Według mnie straciłeś zaufanie wśród ludzi i mogę się założyć że conajemnij połowa powysylala cvki a część już wniosła skargi do pipu.

Pomocna?
Tak5Nie
VeryDisappointed
 Opinia
@zawiedziony 01.06.2019 14:15

10 będą dwie

Pomocna?
Tak2Nie1
VeryDisappointed
 Opinia
@VeryDisappointed 02.06.2019 13:04

Proszę się pode mnie nie podszywać ;)

Pomocna?
Tak1Nie
VeryDisappointed
 Opinia

Żałuję podjęcia pracy tutaj. Umowa o pracę i zwłoka z wypłatą ponad 20 dni. Kończące się licencje na programy, benefity, brak miejsca do pracy. Słabo.

Pomocna?
Tak4Nie
ciekawski
 Opinia
@VeryDisappointed 01.06.2019 10:50

Tak z ciekawości, nadal nie ma wypłaty?

Pomocna?
Tak1Nie
Zdruzgotany
 Opinia
@VeryDisappointed 01.06.2019 10:50

Ostatnie będzie odebrane Volvo Kamienia :)

Pomocna?
Tak2Nie
VeryDisappointed
 Opinia
@ciekawski 01.06.2019 11:17

Nie ma, co rusz to nowe terminy.

Pomocna?
TakNie
mija
 Opinia

Pamiętam jak pracowaliśmy na Górczynie. Super atmosfera, taka domowa. Byliśmy jak jedna dróżyna, (usunięte przez administratora) Czuliśmy że robimy coś fajnego. Naprawdę było spoko. Nawet jak były babole w kiblu, ale było spoko. A potem co się stało? Przykro mi po prostu, ale (usunięte przez administratora)od początku nie lubiłem, (usunięte przez administratora)było żal jak odchodził na szkolenie, z którego nigdy nie wrócił. (usunięte przez administratora)też odszedł no i na końcu państwo (usunięte przez administratora). Został kamień i tak się jakoś potoczyło.

Pomocna?
Tak5Nie1
Żal
 Opinia
@mija 30.05.2019 23:01

Ja już wiem ze Państwo (usunięte przez administratora)wrócą, ale trzeba uratować projekt bo (usunięte przez administratora)ma rewelacyjne kontakty i za...tą smykałkę do negocjacji. A (usunięte przez administratora)nie mają smykałki do biznesu. Jeśli by się to udało to moglibyśmy ten Wielkopolski projekt wprowadzić na wysoki poziom.

Pomocna?
Tak3Nie2
nie dostalem wyplaty
 Opinia
@Żal 30.05.2019 23:22

zgadzam sie na metalowej mimo ze bylo mniej miejsca atmosfera byla o niebo lepsza, a Kamyk zaczal mi smierdziec po tym jak kazal wstrzymac wyplaty do czasu uruchomienia kredytu rewolwingowego mimo ze byla kasa na koncie firmowym :| ale przeciez kazda firma uzywa kredytu ;)

Pomocna?
Tak3Nie
Wielki siur
 Opinia
@mija 30.05.2019 23:01

Staniesz na wylocie ekspresowki, obciagniesz pare siurow lokalnym gazerom i tez bedziesz mial druzyne ... parowko :-)

Pomocna?
Tak3Nie
szpieg z krainy deszczowców
 Opinia

Widzę że mimo, że strona i firmy leży to oficjalny profil pokazuje jak prężnie firma działa :) Brawo Kamyk! (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak4Nie1
Tnt
 Opinia

Jak wam płacono było dobrze a jak nie płaca jest źle? Ja wypłatę dostałem

Pomocna?
Tak3Nie4
heh
 Opinia
@Tnt 29.05.2019 16:14

haha a dobrze sie pracuje bez wyplaty? jak masz na koncie 200 zl by przezyc? albo jestes trollem albo debilem

Pomocna?
Tak5Nie2
elf
 Opinia
@Tnt 29.05.2019 16:14

Ja tak samo mam. Było spóźnienie ale 13 kasa już była na koncie. Jak w starupie.

Pomocna?
Tak2Nie3
zdegustowany
 Opinia
@elf 29.05.2019 17:24

Chyba chciałeś napisać, że 29 i nadal hajsu niema i nie wiadomo kiedy będzie ;) Widzę, że prezes na wypłaty pieniędzy niema, ale żeby opłacić trolle już tak ...

Pomocna?
Tak6Nie
Cukiernik
 Opinia
@zdegustowany 29.05.2019 19:39

Zapraszam na pączki w kuchni ... :-)

Pomocna?
Tak3Nie
heh
 Opinia

zabawne ze niektorzy mowia, ze wyplaty jeszcze nie ma, a inni, ze jest

Pomocna?
Tak2Nie
nie dostalem wyplaty
 Opinia
@heh 31.05.2019 09:02

pewnie osoby z listy ktora zostaje czyli prezes i dyrektorzy oraz niektorzy leaderzy oraz zwykli pracownicy kase dostaly :D osoby z listy do wywalenia nie bo po co sie spieszyc :D

Pomocna?
Tak5Nie
pracownik z wypowiedzeniem
 Opinia

30.05.2019 kasy na koncie brak ... ponoc ktos dostal ale... osoby ktore upominaja sie o odprawe w zwiazku wypowiedzeniem dostaja wypowiedzenie z winy pracownika :| sick :|

Pomocna?
Tak6Nie
heh
 Opinia
@pracownik z wypowiedzeniem 30.05.2019 12:58

nie musisz tego podpisywac, mozesz isc do pip i to zglosic, na pewno sie tym zainteresuja

Pomocna?
Tak5Nie
Zaniepokojony
 Opinia

Pomocy!!! Czy ktoś widział firmę QSG S.A. ? Strona www.e-qsg.com nie odpowiada - a taka ładna była.

Pomocna?
Tak3Nie1
zdegustowany
 Opinia

Jeśli lubisz pracować dla idei i opuszczać spodnie do kostek przed prezesem, to ta firma jest dla Ciebie! Prezes to największy janusz polskiego biznesu. Najpierw robi zwolnienie grupowe, po czym w momencie kiedy ludzie upominają się o odprawy wysyła drugie wypowiedzenia tym razem z winy pracowników! W jakiej innej pracy masz takie benefity?

Pomocna?
Tak9Nie
Programista
 Opinia

Jest już 18 dni po terminie, a o wypłacie nikt nic nie słyszał. Od 10 maja były już 3 terminy w których NA 100% będzie wypłata. Do tego zwolnienia grupowe i dziwna atmosfera. W tym momencie firma nie ma nawet biura, pracujemy w domach i nikt nie wie do kiedy taki stan rzeczy będzie trwał. Polecam jeżeli nie zależy wam na wypłacie i pracujecie dla idei.

Pomocna?
Tak12Nie
Konrad Wallenrod
 Opinia
@Programista 28.05.2019 10:08

Dopiero 18 dni po terminie i już panika. Zdarzały się dłuższe poślizgi...

Pomocna?
TakNie3
M.
 Opinia
@Konrad Wallenrod 28.05.2019 10:59

"Już panika"? Są ludzie, którzy muszą wyżywić dzieci, spłacać kredyt, zrobić opłaty albo po prostu utrzymać się w Poznaniu. Rozumiem 2 dni max, a nie 18. To jest jakaś porażka i daje trochę do myślenia, że coś jest nie tak.

Pomocna?
Tak2Nie
kurłica
 Opinia
@Konrad Wallenrod 28.05.2019 10:59

Bez jaj. Masz w umowie napisane, że do 10. Prezes sobie w kulki leci. Jeszcze rozumiem, że to się mogło zdarzyć w zeszłym roku, raz, dwa razy. Ale zdarzyło się kilka razy w tamtym roku i w tym chyba co drugi miesiąc, bo zawsze coś (prezes ma chyba jakiś generator wymówek, którymi karmi dyrektorów, a to oni później zbierają (usunięte przez administratora) na łeb). Może ty (usunięte przez administratora)dobrze posmarowałeś, że Ciebie to nie rusza, ale normalnego pracownika tak. Zakładam, że jesteś albo HR managerem, albo trollujesz.

Pomocna?
Tak4Nie
heh
 Opinia
@kurłica 28.05.2019 11:56

jezeli takie akcje pojawialy sie wczesniej, czy ktos to w ogole zglaszal do pupu?

Pomocna?
TakNie
Konrad Wallenrod
 Opinia
@kurłica 28.05.2019 11:56

Muszę wyraźniej oznaczać sarkazm...

Pomocna?
Tak2Nie1
kurłica
 Opinia
@heh 28.05.2019 14:31

Nic mi o tym nie wiadomo. Przypuszczam, że po tej akcji wejdzie kilka skarg do pip.

Pomocna?
Tak2Nie
heh
 Opinia
@kurłica 28.05.2019 22:22

dobrze by bylo, firma chce dzialac na zasadzie korpo, ale dziala jak jakis nieudany startup, ze sztabem dobrych ludzi, jednak bez pieniedzy nie ma dobrej pracy, "idee i rozwoj" mozna sobie wsadzic gleboko

Pomocna?
Tak3Nie
213321123
 Opinia

jestem z siebie dumny bo w ostatni dzień pracy w QSG, na Kolorowej, udało mi się zrobić kupsko na królewskim tronie. Odszedłem z honorem. Powiem wam że to było malencholijne (usunięte przez administratora). Takie z zadumą.

Pomocna?
Tak14Nie
Władca sedesów
 Opinia
@213321123 25.05.2019 15:52

Śmierdziało aż w Santanderze :-)

Pomocna?
Tak4Nie
213232323
 Opinia
@Władca sedesów 28.05.2019 18:35

staralem sie zostawic po sobie slad na dlugo :)

Pomocna?
Tak3Nie
:)
Nazwa działu: IT
 Opinia

Zwolnienia grupowe, dziękuję do widzenia. Oczywiście prezes prezesowa i dyrektorzy dalej na stanowiskach, kto ma kasie zarabiać to zarabia :) a śmiecie won

Pomocna?
Tak10Nie
wtf
Nazwa działu: IT
 Opinia

nie ma to jak zrobić spotkanie na którym się poinformuje pracowników o zwolnieniach grupowych i jeszcze rzucać na nim żarcikami :)

Pomocna?
Tak13Nie3
praca?
Nazwa działu: IT
 Opinia
@wtf 24.05.2019 15:32

Dopiero widziałem ogłoszenie o pracę. Czyli już nieaktualne?

Pomocna?
Tak4Nie1
Misiu
Nazwa działu: IT
 Opinia
@wtf 24.05.2019 15:32

Dobry żarcik nie jest zły :-)

Pomocna?
Tak1Nie
Lisbeth
Nazwa działu: IT
 Opinia

Pracował tam mój chłopak. Firmie i obecnemu prezesowi kłody pod nogi rzuca były akcjonariusz, który chce zniszczyć spółkę. Na dziwnym, chyba fejkowym profilu QSG (ten sam adres firmy) na Facebook reklamuje się jakiś (usunięte przez administratora) uprawiający niezły hejt, więc to pewnie on szkodzi. W dość ciekawej narracji interesujących rzeczy o nim można przeczytać na Facebook na profilu kondziufx. W QSG chłopaki mieli niezły ubaw, czytając na kondziufx o byłym akcjonariuszu QSG i jego żonie. Wygląda na to, że to profil kogoś, kto ich zna. Podobno to były wspólnik (usunięte przez administratora), którego - jak wynika z treści postów - (usunięte przez administratora)Więc może jest coś na rzeczy. Tym bardziej, że w firmie wiadomo, że to, co na kondziufx jest opisywane, ma pokrycie w faktach. Szkoda, że chcą zniszczyć spółkę, która robi fajne rozwiązania IT dla dużych graczy. Widocznie to mali i mściwi ludzie.

Pomocna?
Tak6Nie7
Szczery developer
Nazwa działu: IT
 Opinia
@Lisbeth 23.05.2019 12:18

Szkoda tylko, ze od kiedy obecny prezes wykolegowal (usunięte przez administratora)praktycznie nie ma regularnych pensji tylko ciagle obietnice ze beda ale nie wiadomo kiedy ... gdyby wszystko bylo ok ludzie nie skladaliby wypowiedzen

Pomocna?
Tak7Nie4
Lisbeth
 Opinia
@Szczery developer 23.05.2019 12:27

Czyli potwierdza się to co napisałam.

Pomocna?
Tak5Nie3
Hmm
Nazwa działu: IT
 Opinia
@Lisbeth 23.05.2019 13:20

Solocha nie ma po co obwiniać bo nie ma on żadnego wpływu na pensje. Już dawno temu prezes mówił że wszystkie dokumenty w bankach itp zostały przepisane i soloch nie ma na nic wpływu. On nawet do firmy wejść nie może więc co on niby może zrobić? Jedynie co może to jakiegoś paszkwila napisać. Fakty są takie że (usunięte przez administratora)kury szczać prowadzić a nie spółką zarządzać. W życiu nie widziałem takiej arogancji jaką ten człowiek prezentuje. Czy soloch jest winny że (usunięte przez administratora)nawet nas nie informuje co z wypłatami? Pewnie zadzwonił do niego i kazal mu siedzieć cicho... Może (usunięte przez administratora)umysłowo zatrzymał się na erze budek telefonicznych i nie umie w telefonie ustawić sobie przypomnienia na pierwszy tydzień miesiąc żeby się upewnić że będą wypłaty. Ma koleś szczęście że pracujemy w IT a nie na np budowie bo by już bez zębów chodził. Smuci mnie również postawa dyrektorów, od osób na takim stanowisku oczekiwałbym konkretnych działań. Jesteście dyrektorami dzięki swoim stanowiskom ale mentalnie jesteście chłopcami do bicia. Szkoda że nie ma związku zawodowego w firmie. Niby jest jakiś przedstawiciel pracowników ale on tylko potrafi zwracać uwagę żeby nie jeść poza kuchnią. Taki przedstawiciel to skarb. (usunięte przez administratora)był jaki był ale (usunięte przez administratora) bije na głowę wszystko. Januszex pełną gębą.

Pomocna?
Tak10Nie2
wolontariusz
Nazwa działu: IT
 Opinia
@Szczery developer 23.05.2019 12:27

Pensji zaczynało brakować jeszcze za prezesowania(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie2
Developer
Nazwa działu: IT
 Opinia
@wolontariusz 23.05.2019 16:50

Tylko mało ktory pracownik wie że(usunięte przez administratora) nie pozwalał robić przelewow wyplat z konta firmowego na ktorym byla kasa tylko kazał czekać na udostepnienie kredytu rewolvingowego a pozniej go nie splacal przez co bank rozwiazal umowe z winy przedsiebiorstwa

Pomocna?
Tak6Nie1
Developer
Nazwa działu: IT
 Opinia
@Lisbeth 23.05.2019 12:18

zastanawia mnie czemu wypowiada sie dziewczyna chlopaka ktory pracowal w QSG a nie programista :D

Pomocna?
Tak6Nie2
M.
Nazwa działu: IT
 Opinia
@Lisbeth 23.05.2019 12:18

Nie pracowałaś tam to po jakiego wała zabierasz głos.

Pomocna?
Tak3Nie
Zatroskany :)
 Opinia
@Developer 23.05.2019 19:23

Bo to nie żadna dziewczyna tylko sprzedajny (usunięte przez administratora). który za pare srebrników sprzedałby swoją Rodzine, bo skąd jakaś tam dziewczyna chłopaka który pracował w QSG mogła by stwierdzić ze informacje na jakimś hejterskim profilu, bluzgi są zgodne z faktami .

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lisbeth
 Opinia
@Zatroskany :) 24.05.2019 21:22

Interesuje się rozwojem sytuacji gdyż jestem ciekawa finału. Nie lubie takich gości jak opisywani Solochowie na kondzifx.Jesli to prawda co pisze kondziufx to tylko czekac na sądowy finał, na który kondziufx będzie wysyłał wszystkim którzy znaja Solochow zaproszenia na rozprawy. Tam z przyjemnoscia pokaze się zatroskanemu (to chyba Soloch się ukrywa za tym nikiem), ze jestem z krwi i kosci. Z ogromna radoscia zobaczę głupia minę Solochów na mój widok!

Pomocna?
Tak1Nie1
Zadowolony dyrektor
Nazwa działu: IT
 Opinia

(usunięte przez administratora)jako prezes to dla mnie fighter, dobry człowiek. Walczy o swoje, jest jak Warren Buffet, jak Elon Musk, Jak Juliusz Cezar, jak Sun Tzu! On po prostu zamydla oczy wrogom a potem i tak wygra! Go go go (usunięte przez administratora)!

Pomocna?
Tak4Nie3
Szczery developer
Nazwa działu: IT
 Opinia

Nie pracuje tam juz od roku ... ale rozmawiając z osobami ktore tam pozostaly ... Prezes nadal nie tlumaczy czemu (usunięte przez administratora), czemu nie ma wdrozen, czemu jest jak jest ... Ciagle obiecuje nowych inwestorow, a jak ich sprawdzasz to okazuje sie ze firma to krzak zalozony tydzien, miesiac przed tym jak prezes o nim wspomnial ... tak bylo z funduszem inwestycyjnym ktory mial wejsc ... jak zaczynasz dopytywac lub poruszac te intrygujace tematy jestes do odstrzalu bo zaburzasz pracę badz podjudzasz pracownikow badz dzialasz jako kret na prośbę wlasciciela (bylego/obecnego - sprawa w sadzie) ktorego prezez chcial oszukac. podsumowujac ... jezeli nie lubisz zadawać pytań, masz gdzies czy twoja praca ujrzy kiedys rzeczywiste wdrozenie, lubisz dostawac pensje z miesiecznym lub nawet dwu poslizgiem albo slaniac sie na kolanach przed prezesem zeby pozyczyl ci kase na kredyt to ta praca jest dla ciebie btw ... PR-owe dyskusje sa bez sensu :)

Pomocna?
Tak7Nie5
Szkolny Rockefeller
Nazwa działu: IT
 Opinia

Czy ktoś widział pensje ? W sumie dopiero 20.05. 10 dni po terminie to jeszcze nie spóźnienie a jeśli, to biorąc dotychczasową historię wypłat, zaledwie mały poślizg. Prezesie, dziękuję za lekcję oszczędzania i planowania kryzysowego. Mam jeszcze oszczędności z SKO, jakoś sobie poradzę :)

Pomocna?
Tak10Nie1
Zadowolony
 Opinia
@Szkolny Rockefeller 20.05.2019 16:19

Każda Firma ma wzloty i upadki, powodzi jej się raz lepiej raz gorzej. Czasami ma to wpływ na terminowość wypłat. Ja, oprócz problemów z terminowością wypłat pamiętam te sytuacje, kiedy pensje przychodziły ze znacznym wyprzedzeniem. A dodatkowo, ten sam Prezes, w trudnych sytuacjach potrafił wspomóc pracownika proporcjonalnie do potrzeby i możliwości.

Pomocna?
Tak4Nie11
Zatroskany :(
 Opinia
@Szkolny Rockefeller 20.05.2019 16:19

A czy ktoś widział kontrakty?? Jeśli firma jest tylko PR-em do wyłudzania kasy od inwestorów to nie ma się co dziwić że po tylu miesiącach to i Oni zakręcili kurek z gotówką. A pseudo prezes pewnie zaraz ucieknie bez słowa pożegnania!!!!

Pomocna?
Tak8Nie3
pracownik
 Opinia
@Zadowolony 20.05.2019 17:11

uścisk reki prezesa (ale najpierw lojalka) zawsze spoko

Pomocna?
Tak6Nie
pracownik
 Opinia
@Szkolny Rockefeller 20.05.2019 16:19

21.05 i cisza. Chociaz podobno szczury się zalęgły w budynku więc jak ktoś jest zdesperowany to będzie miał co do garnka włożyć.

Pomocna?
Tak8Nie1
programista
Nazwa działu: IT
 Opinia
@Zadowolony 20.05.2019 17:11

Pensja za marzec była chyba 3 kwietnia ....to są problemy z wypłatami?

Pomocna?
Tak1Nie9
Żenada...
Nazwa działu: IT
 Opinia
@programista 21.05.2019 20:45

Skończ z tą farsą - te zabiegi, nie wiem jak byś próbował wybielić imię firmy, nie przyniosą blasku i chwały - za dobre słowo nie opłacę rachunków, nie zapłacę czynszu, nie pośle dziecka do przedszkola. Fakt jest taki, że po raz kolejny jest problem z „płynnością finansową”. Mamy dzisiaj 21 maja - czyli 11 dni po wymaganej prawem pracy i podpisanymi umowami terminie zapłaty pracownikom. Na kontach brak przelewu. Przypominam, że ludzie są istotami rozumnymi i nie będą ciągle chłopcami do bicia... w końcu powiedzą dość.

Pomocna?
Tak8Nie
:(
 Opinia

15 maj i wypłaty brak. Prezes jak zwykle nie wie kiedy będzie. Super firma :)

Pomocna?
Tak14Nie1
Dev
 Opinia

Duża autonomia oraz realny wpływ na wybory technologiczne to niewątpliwe atuty pracy w QSG S.A. Polecam.

Pomocna?
Tak2Nie7
zadowolony ludzik
 Opinia

Z całą pewnością to jest bardzo dobra firma. Nikt na siłę nie trzyma w firmie.

Pomocna?
Tak8Nie7
1
zażenowany pracownik
 Opinia

bardzo dobra firma. drugi miesiąc roku 2019 i drugie spóźnienie pensji. prezes jest już na takim poziomie ze nawet nie mówi dlaczego sie spóźniła - nie ma i ch****. ta firma zapiski z umowy o pracę traktuje chyba jako niezobowiązujące wytyczne do których warto się stosować ale w sumie to nie trzeba. jak się nie podoba to nara. jakbym spojrzał na daty przelewów za ostatnie 12 miesięcy to pewnie śmiało mógłbym powiedzieć że raz na kwartał pensja się spóźni.

Pomocna?
Tak46Nie
1
Czarek
 Opinia

QSG to firma z opinią bardzo dobrego pracodawcy i nic dziwnego, że tyle dobrych wpisów!!

Pomocna?
Tak4Nie2
1

Zostaw opinię o QSG S.A. - Poznań

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej