Piszę aby wszystkich was ostrzec przed tymi (usunięte przez administratora)już bym chyba wolała pracować przy drodze niż w Pracovitej (napewno zarobiła bym więcej i miała bym jakąś umowa). Mam nadzieje, że ten pracodawca straci wszystkich pracowników. Mam nadzieje ze pracownicy pójdą po olej do głowy i przestaną dla niego pracować - bo to (usunięte przez administratora). Proszę nie popelniajcie tego błędu co ja, jak sami widzicie wszystkie komentarze są negatywne.
Konstantyn
03.07.2019 13:21
Szanowna Pani "Zawiedziona". Bez wątpienia :"pracować przy drodze niż w Pracovitej" bardziej się opłaca ;) Śmiech na sali. A prawdziwym imieniem to chyba wstyd się podpisać bo: "pracować przy drodze dla Pani bardziej się opłaca"
Życze udanej zbiórki "grzybów:.
Mariola
12.07.2019 14:30
@Zawiedziona: mam propozycje pracy przy drodze - sprzedaż truskawek i innych płodów leśnych, działalność na rzecz kierowców poza kontraktem, zapraszam do kontaktu.
12.07.2019 11:19
Rzetelna Firma.
Pracuję dwa lata. Dostałem pełne wsparcie w załatwieniu potrzebnych dokumentów i założeniu konta.
Wypłaty są na czas, jakiejkolwiek rozbieżności czy pomyłki wyjaśniane i poprawiane błyskawicznie..
Jeśli pojawiają się inne problemy koordynatorzy sprawnie je rozwiązują,
jak ilości godzin w pracy jeśli mamy za mało czy mniej poważne dotyczące usterek w wynajmowanym od firmy mieszkaniu.
Pierwszy raz w życiu korzystam z usług firmy pośredniczącej w pracy, nasłuchałem się o takich układach samych złych żeczy od znajomych, rodziny.
Najwidoczniej miałem szczęście bo nie mogę narzekać, dodam że jestem dość roszczeniowym człowiekiem i jakoś dają ze mną radę.
"Pracovita"Zdecydowanie mogę Polecić ...
Heniu
1,8 mln
2021
2022
2023
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
pomocnik
12.07.2019 10:31
Witam. Jestem chętny do wyjazdu w charakterze pomocnika budowlanego do Austrii i szukam kompana, który również chciałby wyjechać, ale samemu słabo to widzi, we 2 zawsze raźniej :) najlepiej z małopolski. Ja 29 lat.
Ola
12.07.2019 11:14
A nie chcielibyście na Antarktudę? Mówią iż zarobki tam fajne:)
No cóź Pan/Pani "Zdegustowany". Proszę o podanie przykładów, bo na GoWork każdy może dodawać co tylko chce. Co to znaczy dla Ciebie "praca charytatywna"? Za co kasuje Pracovita jako firma? Co do kokosów - pracownik który wyjeżdża z Polski do Holadnii na samym początku jest informowany o stawce godzinowej - w czym problem??? Proszę o podanie konkretnych przykładów, bo potencjalny pracownik, który czyta to wszystko, jest wprowadzany w błąd.
03.07.2019 20:00
Panie Zdegustowany, pański wpis sugeruje jedno : jest Pan (usunięte przez administratora)podszywającym się pod kogoś, kto kiedykolwiek miał kontakt z firmą Pracovita.
Faktycznie, pański poziom etyki, degustuje.
Na więcej komentarza Pański wpis nie zasługuje.
TeddyBear
24.06.2019 14:18
Michael, nie politykuj tylko bierz się do pracy. Nie narzekaj na rodaków, zawsze coś się znajdzie, do czego można się przyczepić. Mi bardzo pasuje, że tutaj bez problemu można pracować w jednym miejscu z dziewczyną i to na te same zmiany.
Wszystko co piszą byli pracownicy o firmie Pracovita to prawda.
Pracuje się(usunięte przez administratora), umowę zlecenie-gdzie składki odprowadzane są od śmiesznej kwoty, oraz na własnej dzialalnosci.
Jola
19.06.2019 15:09
Potwierdzam, że agencja (usunięte przez administratora) swoich pracowników. Przez 2 tyg. pracowałam "na czarno" a jak poprosiłam o wyjaśnienie dlaczego? Otrzymałam informację :że to sytuacja przejściowa i jak założę własną działalność to będzie ok.
Wstyd panie Piotrze w ten sposób oszukiwać pracowników.
Do chwili obecnej czekam na korekty moich składek i podatku.
Ja straciłam a Pracovita dorabia się.....
Michael
10.06.2019 10:58
Bo tak to już jest z naszymi rodakami. Zresztą, wystarczy zobaczyć wyniki wyborów i wszystko staje się jasne.
Jasin
09.06.2019 14:21
Co z bzdury są tu napisane? Jak można obgadywać firmę w taki sposób. Pracowałem u nich niedługo, bo nie mogłem dłużej. Co do wypłaty - zgadza się co do grosza, a jak się nie zgadzają godziny, to Kostek zawsze pomoże. Mieszkanie całkiem przyzwoite, do pracy dojeżdżałem rowerem. Coź, pijaki i palacze zielska zawsze byli, w końcu jest to legalnie, ale czasami z tym przesadzają. Mam na myśli Magdę P. która zawsze była najarana. Dlaczego nikt nie napisze że firma zawsze stara się pomóc w problemach codziennych? Polak to wszędzie potrafi narzekać. Najlepiej k”:urwa przyjechać do Holandii, chodzić do roboty jak się chce i żeby hajs ci leciał. Porażka panowie i panie. Moja wam rada: róbcie a zostaniecie docenieni.
Michałek
09.06.2019 14:10
Firma jest całkiem spoko jeżeli porównywać z innymi agencjami. Pracuje u nich już prawie rok i nigdy nie miałem z nimi problemu. Co do wypłaty - całkiem uczciwa, bo spróbuj znaleźć 8 euro netto na godzinę za nie ciężką prace. I do tego nie płacę za mieszkanie. Dużo osób już się przewinęło - przyjeżdzają różni: palą zielsko w pokojach, piją do 2-3 w nocy, przeszkadzając innym. Potem jak ich wywalają to zaczynaja pisać różne bzdury.
Michael
07.06.2019 21:34
Dokładnie, Ola. Tak trzymaj.
Nie zwracałem uwagi na te komentarze, bo nie mam czasu na takie, ale ktoś mi powiedział, patrz, co o nas piszą.
Poniżają tych, co tutaj pracują. Że stracisz godność. A jakim sposobem, że komuś się ta praca podoba? Jak ktoś jest dobry, to go doceniają, jak ktoś słaby, to może musi nadrabiać czym innym. Jak dla mnie, atmosfera dobra, może mniej plotek byłoby dobrze.
Ola
07.06.2019 21:22
A ile zarobisz w innej agencji? Ile musisz zapłacić za mieszkanie? Może i wymagają, żeby robić, ale za to płacą i to zawsze na czas. Nie każdy się nadaje do pracy, ale że komuś podziękują, to nie musi zaraz potem hejtować na forach. To prosta praca nie musi się każdemu podobać.
xyz
21.05.2019 15:17
Porażka jednym słowem! Wszystko co jest napisane w komentarzach to prawda.
Alfa Beta Gamma
24.05.2019 17:00
Oj xyz, widzę jakoś łatwo przychodzi Ci napisać "wszystko co napisane . Łatwo rzucić w kogoś błotem, prawda? Zastanowić się jednak, na ile to wszystko jest prawdziwe, to już trudniej. Jeśli faktycznie pracowałeś w Pracovita i taki jesteś tym zatroskany, to napisz, co zrobiłeś, by było inaczej?
Paweł Gaweł zgadnij kto to
24.05.2019 16:41
Kochani hejtowicze,
Dużo pracy włożyliśmy w to, by zapewnić naszym współpracownikom optymalne warunki zatrudnienia, realne stawki wyższe, niż te, które oferują holenderskie agencje, nieodpłatne zakwaterowanie, w chwili obecnej, już nawet bez dojazdu samochodem, na miejscu.
W przeciwieństwie do lokalnych agencji, nie każemy płacić sobie co tydzień za mieszkanie nie dając gwarancji zatrudnienia.
Każdy nasz współpracownik jest traktowany indywidualnie, znamy się wszyscy.
Faktem jednak jest, że przyjeżdżając do pracy w Holandii trzeba mieć na uwadze, że :
1. Gdyby klient holenderski szukał pracowników, którym trzeba płacić tylko za to, że są, to ma jednak na miejscu pracowników lokalnych dostępnych, mniejszym kosztem,
2. Praca w Holandii to nie jest siedzenie w coffee shop'ie.
3. Pieniądze u naszego klienta nie biorą się z magicznej dziurki w ścianie, tylko muszą być zarobione. Przez każdą osobę współpracującą.
Nie jesteśmy ani korporacją, ani urzędem, gdzie można liczyć, że pracować za nas będą inni.
Osobom, które poważnie podchodzą do pisanych takim wulgarnym językiem opinii proponuję się zastanowić nad tym, że jednak Gowork w żaden sposób nie sprawdza tych opinii (dowód wpis Marioli gdzie automat pominął "Ch*ujowo" bo jest w nim gwiazdka).
Każdy może tu napisać co chce, może to robić równie dobrze jedna osoba, pod różnymi pseudo, mogą robić dwie. nie ma gwarancji, że byli kiedykolwiek pracownikami danej firmy.
I nad tym, że jednak mamy w Holandii dobry, efektywny zespół i współpracowników, którzy bardzo chętnie wracają.
rozczarowanyy
23.03.2019 09:50
Ta firma to dramat, mieszkasz na zadupiu 40km od pracy gdzie dojeżdzasz ponad godzine w jedna stronę, praca od 6 do 17 6 dni w tygodniu, konczysz prace patrzac na korki jestes przed 19 w domu, gdzie mieszkasz z (usunięte przez administratora)umowe masz smieciowa zlecenie zawierana w Polce gdzie firma przelewa Ci 400zł na Twoje konto (usunięte przez administratora) reszte dostajesz z prywatnego konta własciciela, wiec gdyby cos Ci sie stało zostajesz bez zadnego chorobowego, za dojazd do pracy Busem odciagaja Ci 100 euro na miesiac, zasłaniaja sie tym ze darmowe mieszkanie ( które wyglada jak obora). Po umowie zlecenie rzadaja własnej działanosci i to wszystko za uwaga 8 euro na h. ( bez zadnych nadgdzin dodatku za prace w sobote urlopowego wakacyjnego itd) zwrotu podatku tez nikt nie otrzyma no i w razie wypadku chorobowego, przy normalnych godzinach pracy licze 40h wyszło by 300 euro na tydzien,(usunięte przez administratora) a jak nie zrobisz normy to wyjazd do domu, Porazka , mam 40+ lat na karku i pracowałam w wielu firmach w Polsce i zagranica, i ta jest moja najwieksza porazka !!! uciekac.
26.03.2019 13:25
Pani Rozczarowana,
Z naszymi współpracownikami od początku mamy jasny i klarowny układ.
W przeciwieństwie do holenderskich agencji pracy, nie pobieramy co tydzień opłaty za mieszkanie, bez względu na to, czy praca jest czy nie. Jeśli rzeczywiście tak dużo Pani pracowała Pani za granicą, powinna to Pani docenić.
Zależy nam na współpracy z ludźmi, którzy mają jasno sprecyzowane cele : jeśli ktoś decyduje się na wyjazd do pracy za granicą, w większości przypadków, robi to po to, by zarobić i odłożyć większość zarobku na swoje osobiste, lub firmowe cele.
I my to umożliwiamy. Nie pobieramy opłaty za mieszkanie, zapewniamy ciągłość pracy, jeśli jest opłata to jedynie udział w kosztach wifi czy do wyboru, transport na miejscu we własnym zakresie lub udział w kosztach transportu naszym samochodem firmowym.
Rozliczamy się w oparciu o stawkę netto, bo brutto jest mało czytelne (patrz praktyki holenderskich agencji pracy, gdzie ludzie zamiast 10 euro z ogłoszenia na koniec dostają 6 euro lub mniej).
Mieszkanie, które "wygląda jak obora", posiada holenderskie certyfikaty. I dokładamy wszelkich starań we współpracy z mieszkańcami, by było jak najbardziej przyjazne wygodne i czyste.
Co do marijuany w Holandii : nie prowadzimy (usunięte przez administratora), nie kontrolujemy czasu wolnego pracowników, możemy interweniować jedynie wtedy, kiedy rzeczywiście jest zagrożenie spokoju na mieszkaniu, pijaństwo czy imprezowanie. Jeśli mieszka w jednym domu kilka osób, proszę Pani, czy pierwszą rzeczą nie jest dogadanie się dorosłych ludzi między sobą w kwestiach domowych, czy wszystko musi robić za współpracowników pracodawca.
Pisze Pani, 40+, to przecież ju trochę doświadczenie i wiedzy życiowej jest, wystarczającej, by sobie z ewentualnymi problemami ze współlokatorami poradzić, a jak nie można, to każdy, każdy współpracownik, ma kontakt do mnie, bezpośredni przecież.
Dlaczego trzeba obsmarowywać firmę po zakończeniu współpracy, pod pseudonimem, a nie można wcześniej zgłosić. Nie będę się licytował, ile drobnym i mniej drobnych problemów, jakie zawsze się pojawiają, potrafiliśmy rozwiązać, ale pod warunkiem, że je do nas się zgłasza.
Co do Ukrainki kierowniczki, cóż, jest Pani z Łotwy, i jest Pani z Rumunii, obie używają do komunikacji języka rosyjskiego, nie jest to ukraiński.
Nie pracujemy na akord, który bynajmniej w Holandii jest dopuszczony, nie skąd te informacje, w takim rozliczeniu przychodzą do naszej firmy pracować obywatele Holandii, jeśli Pani rozczarowana rzeczywiście u nas pracowała i wszystko tak doskonale wie, to mogła się zorientować, jak działa Dział Pracy Domowej.
Jednak od początku gramy w otwarte karty : w ciągu godziny musimy wyrabiać założoną normę : jak inaczej sobie Pani wyobraża działanie firmy, która by produkowała tyle, ile w danej chwili się chce komuś z pracowników. Tym bardziej, że od początku tłumaczymy : to jest praca zespołowa dla ludzi, którzy lubią pracę manualną, lubią to i czerpią z tego przyjemność.
Nikogo w żaden sposób nie zmuszamy do współpracy, odwrotnie, udostępniamy wszelką informację dostępną, rekrutując, dokładamy starań, by uniknąć przyjazdu osób, którym ta praca mogła sprawiać trudności czy wiązać się z nadmiernym fizycznym obciążeniem.
Co do godzin pracy : zdecydowana większość naszych współpracownik oczekuje od nas, że odwrotnie, będziemy zapewniać jak najwięcej godzin pracy. Znowu, takie rzeczy, trzeba uzgadniać z zespołem, nie jest duży, można rozmawiać z nami, jeśli pracy jest za dużo, powiedzieć. Nie czekać na koniec pracy i anonimy.
Dla nas nie ma to różnicy akurat, ale akurat tego oczekuje większość współpracowników, chyba że Pani znowu wie lepiej.
W każdym razie, nawet jeśli Pani współpraca się nie spodobała, zapraszam do bezpośredniego kontaktu, jeśli jak widać, Pani zależy na dobru innych,
Pozdrawiam,
N.
01.03.2019 20:35
Bardzo profesjonalne podejście, zarówno do kwestii pracy jak i zakwaterowania. Kontakt z pracodawcą świetny, zarówno Pan Piotr jak i Kostiantyn zawsze gotowi do pomocy czy to telefonicznej czy osobistej. Same warunki pracy bardzo dobre, czas spędzony na magazynie oceniam pozytywnie, wynagrodzenie jakie otrzymałam również. Nie mam nic do zarzucenia
Zyczliwy
13.12.2018 18:47
Uwaga na te firme, gdzyz warunki mieszkalne to jest porazka. Dawaja mieszkania Polakom 40km +. Na domku po 12 osob, a pokoje dwu osobowe to raczej jednoosobowe powizzny byc. jedna kuchenka gdzie dwa palniki dzialaja. Nawet mikrogali nie ma, piekarnika nic a w mieszkaniach zimno.Zaliczek nie chca dawac.
Moje sugestie dla Pracovita Sp. z o.o.:
Brak slow
Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie:
Byc madrzejszym.
28.12.2018 15:54
A tak przy okazji może dopisz też i to, że sama praca jest w dobrych warunkach, zespół niewielki i coraz bardziej zgrany, że jak nieoczekiwanie i bez zapowiedzi porzuciliscie nas, ro żeby nadrobić zaległości i żeby pozostali ludzie mogli spokojnie pojechać na święta, to właściciele firmy tez pracowali przez ponad tydzień ze wszystkimi, na łamaniu kart. Nie sądzę, żebyś znalazł jeszcze wiele więcej firm tak zaangażowanych we współpracę jak nasza. Pozdrawiam, Piotr
28.12.2018 15:44
Kamil, nie musisz podpisywać się jako życzliwy, treść obu wpisów wyraźnie wskazuje autora.
Wiec tak : owszem, był taki moment, jak nam przedłużył się odbiór innego mieszkania, ze było 12 pracownikow w jednym mieszkaniu. Za to już wszystkich przepraszaliśmy ale tez to potrwało tylkk kilka dni i dołożyliśmy wszelkich starań by to wyprostować. Nie napisałeś, ze teraz nasi współpracownicy mieszkają w dobrych warunkach i już dla części udało się nam znaleźć tez dom bez konieczności dojezdzania.
Wiec to co napisałeś o tamtym mieszkaniu dotyczyło kilku dni i jest nieaktualne już dawno.
Użalasz się za koszt dojazdu do pracy: regułą w Holandii jest kasowanie pracownikow po 85 euro za tydzień za mieszkanie. W tym kontekście narzekanie, że za transport kasujemy 100 euro miesięcznie jest jakby nie na miejscu. Tym bardziej, ze jeśli ktoś decyduje się na jazdę własnym transportem i ta opłata nie jest pobierana.
A co do psującego się busa : hm, nie wiem jaka jest w tym wina naszej firmy, ze nowe Renault po przejechaniu pierwszych 720 km stanęło na autostradzie. Taki wpis proponuję dać na stronach Renault. O nas źle nie może świadczyć to, ze dla naszych współpracowników oddajemy najnowsze auta czy fakt, ze osobiście dopilnowałem by cały czas był zapewniony środek transportu,
Zyczliwy
13.12.2018 18:59
Wysylaja ludzi do holandi gdzie nie ma godnych warunkow mieszkalnych. Biora busa w leasing'u 9-cio osobowego gdzie sie psuje a w dodatku trzeba za niego placic 100€ na osobe. Jednym slowem porazka.
Zostaw merytoryczną opinię o Pracovita Sp. z o.o.