Widzę opinie. I nie kwestionuję. Zwracam tylko uwagę, że mamy rok 2020 i czas pandemii. Firma AEF jest dziś zupełnie inna firmą, inaczej zarządzana i z innym modelem finansowym i kierownictwem. Firma skupia się na pozyskaniu funduszy dotacyjnych dla firm z sektora MŚP. Poszukujemy rozwiązań i aktywnie słuchamy naszego potencjalnego Klienta. Mamy ambitne plany i sukcesy. Pytania? Bardzo proszę kierować na skrzynkę e-mail [email protected]
Pozdrawiam. Zadowolony Klienta AEF
プロ
26.11.2018 22:13
W czterech słowach: nie warto -szkoda czasu. Przede wszystkim publikacja oferty o pracę jest na Assiduus Consulting Sp. z o.o., umowa zaś jest zawierana z Assiduus Europe Fund Sp. z o.o. - wprowadzają więc potencjalnego pracownika w błąd. Czytając prezentację o firmie na stronie pracuj.pl odnosi się pozytywne wrażenie. Tyle ,że misja i strategia firmy tam prezentowana jest niezgodna z prawdą. Ad. Strategia- Nie zgadzam się z nią- Doradca w zakresie sprzedaży dotacji dotychczas nie miał do czynienia z dotacjami i stale potrzebuje merytorycznego wsparcia, Ekspert moim zdaniem nie posiada wiedzy eksperckiej, ponieważ stale wszystko konsultuje z IP, Członek Zarządu nie posiada doświadczenia w dotacjach, a młody Kierownik stale korzysta z wiedzy podległych pracowników i kolegów oraz stosuje spychologię na podległych pracowników. Jest niepunktualny, stale organizuje spotkania na które się spóźnia, zapomina o nich lub je nieustannie przekłada. Jednym słowem nie szanuje czasu innych. Merytorycznie wprowadza Klientów w błąd sprzedając dotacje, obiecując bezzwrotne środki, a nie informując jakie kryteria trzeba spełnić. Wprowadza Klientów w błąd opowiadając o warunkach naboru, a potem żeby wyjść z twarzą trudno Klientowi coś rozsądnego doradzić lub zaproponować. Wiadomo bowiem,ze w proponowanym naborze Klient nie uzyska dofinansowania. Zastępując Eksperta na spotkaniach przekazuje Klientowi materiały, które mają pomóc w przygotowaniu informacji do wniosku. Na ich podstawie Klient przygotowuje informacje i okazuje się,że wszystko jest źle. Nie potrafi przy tym przyznać się do błędu tylko zwala winę na innych. Nie sprawdza także gotowych opracowań wniosków wraz z kompletem dokumentów - stosując spychologię na podległych pracowników. Ma za to czas na plotki. Zapomina o umówionych telekonferencjach z Klientami i trzeba mu przypominać. Merytorycznie nie potrafi rozwiązać bardziej skomplikowanej sytuacji Klienta i korzysta z wiedzy innych. Jednym słowem pełen profesjonalizm. Na spotkaniach sprzedażowych z Klientem jest nieprzygotowany i stale wydzwania o wszystko pytając lub każe sprawdzać wytyczne.
Ad. Stabilność- nie zgadzam się z opinią odnośnie bezpiecznego i zrównoważonego środowiska pracy. Plotki na korytarzach i to w tak perfidny i chamski sposób,że zastanawiasz się czy to już mobbing. Wynagrodzenie nawet na UoP nie chroni przed terminową wypłatą wynagrodzeń - trzeba się upominać i jest to źle widziane. Ewidencji czasu pracy nie ma ani w wersji elektronicznej ani pisemnej- więc jak coś Ci się stanie w drodze do lub z pracy- w pracy nie byłeś. Notorycznie zmusza się pracowników do pracy po godzinach oraz w weekendy - nie proponując za to wynagrodzenia - więc zastanawiasz się czy to nie Fundacja. Odbiór godzin wzbudza oburzenie, bo przecież cytuję- ludzie teraz nie mają pracy trzeba być wdzięcznym i pracować ( mój komentarz- najchętniej gratis ). Brak organizacji pracy, gotowych formularzy, ofert , spychologia zadań na podległych pracowników i brak do nich szacunku. W spychologii króluje Kierownik, który głównie prowadzi konwersacje z Klientami,a przygotowanie dokumentów spycha na innych. Nie przekazuje przy tym wszystkich informacji i bywa tak,że człowiek się napracuje, a oczekiwania Klienta były inne. Ma działalność gospodarczą więc przychodzi do pracy o której chce nawet ok . 11 i oczekuje,że pracownik rozpoczynający pracę wcześnie rano na UoP będzie go wspierał do 17.00 - oczywiście gratis. Ad. Satysfakcja - brak organizacji pracy, kultury pracy i równowagi pomiędzy życiem osobistym i zawodowym. Twoja opinia się nie liczy i wcale ich nie interesuje co masz do powiedzenia. Jeśli chcesz coś zmienić, udoskonalić to znaczy ,że Ci się tu nie podoba, a to niestety nie jest mile widziane. Uważają,że wszystko jest doskonale, eksperckie. Mają rzeczywiście rewelacyjną osobę od brandingu i to widać na stronie internetowej, biurze i po ubiorze Doradców. Tyle ,że ładne biuro, wyprasowane koszule i garnitury to nie wszystko, jeśli brak profesjonalizmu, wiedzy merytorycznej i kultury pracy. Ja nie polecam,a jeśli już to nie na UoP, bo w zakresie obowiązków jest zdanie o wykonywaniu wszystkich poleceń przełożonych. W efekcie Ty nie masz czasu nawet zjeść i będziesz jeszcze swoje wnioski projektowe składać w ostatniej chwili przez stosowaną spychologię i brak organizacji pracy. To już nie są czasy,że mamy rynek Pracodawcy,jeśli coś potrafisz. Zanim też się z kimś zaprzyjaźnisz- 3 razy się zastanów . Wiele możesz usłyszeć o sobie, łącznie z tym,że Cię ktoś tu nie chce, bo widzisz i wymagasz za dużo np. wynagrodzenia w terminie. Nie szukaj też zrozumienia jeśli akurat musisz coś ważnego prywatnego załatwić - szkoda urlopu, bo i tak się nie wczują w Twoja sytuację. Idź więc lepiej na zwolnienie lekarskie. W tej firmie liczy się tylko zysk z Klienta,a profesjonalizm, wiedza merytoryczna i szacunek do pracowników niewiele mają z tym wspólnego. Reasumując nie warto.
Assiduus Europe Fund
19.02.2019 17:31
Szanowna Pani/ Panie, dziękujemy za Twoją opinię. Chociaż ubolewamy nad odbiorem naszej firmy w Pani/Pana oczach, każda taka uwaga jest dla nas cenna i daje możliwość rozwoju w oparciu o feedback, jaki otrzymujemy.
Rzeczywiście nasza firma prowadzi rekrutację przez firmę Assiduus Consulting. Informacja taka jest zawarta w treści każdego ogłoszenia. Zdecydowaliśmy się na takie rozwiązanie po wejściu w życie rozporządzenia RODO. Z uwagi na fakt, iż jesteśmy grupą kapitałową, a każda ze spółek prowadzi dużo bieżących rekrutacji, wprowadziliśmy współadministrowanie danymi osobami, o którym można przeczytać na każdej ze stron spółek należących do grupy kapitałowej Assiduus, w sekcji „Polityka Prywatności”. Rozwiązanie to miało sprzyjać przejrzystości, przy zachowaniu wszystkich dobrych praktyk i mając na uwadze bezpieczeństwo przetwarzania danych osobowych naszych przyszłych, potencjalnych współpracowników.
Nie chcąc umniejszać Pani/Pana zdania, pragniemy zauważyć, że punkt widzenia zależy od czasu obserwacji, który, w tym przypadku, nie wydaje się być długi. Assiduus bardzo mocno stawia na kompetencję swoich współpracowników, poprzez bardzo dobrą selekcję kandydatów do pracy oraz cykliczne szkolenia i webinaria. Członkowie Zarządów spółek Assiduus to osoby posiadające kompetencje i doświadczenie w zarządzaniu dużymi organizacjami. Właśnie dlatego powstały struktury pionowe w przedsiębiorstwach, aby wiedzę stricte merytoryczną oddelegowywać niżej, osobom odpowiedzialnym za konkretne działania w strukturach. Nie inaczej jest u Nas :) Być może to co Pani/Pan nazywa spychologią, można byłoby określić słowem delegowanie zadań i obowiązków? Bo właśnie to należy m.in. do obowiązków kierowników działów. A to co Pani/Pan określa „stałym merytorycznym wsparciem” struktur handlowych, nie posiadających wystarczającej wiedzy merytorycznej, jest naturalnym wsparciem pracowników o wiedzy eksperckiej, względem pracowników o niższych kompetencjach?
W kwestii warunków zatrudnienia, firma Assiduus stosuje najnowsze technologie, coraz częściej dostępne w nowoczesnych budynkach biurowych. Jako grupa, w której skład wchodzi spółka Assiduus Energia, czynnik bycia eko i pro środowiskowym, jest dla nas szalenie istotny. Dlatego tam gdzie możemy ograniczyć papier, stanowczo go ograniczamy. Ewidencja czasu pracy odbywa się więc poprzez system informatyczny, który rejestruje każde wejście i wyjście z biura poprzez czytnik kart. Nasi pracownicy w ramach pełnego etatu pracują 8 godzin dziennie, rzadko kiedy dłużej. W wyjątkowych sytuacjach, gdy zespół ma ważny deadline, taki jak np. złożenie dużego wniosku dotacyjnego dla Klienta, mogą zdarzyć się nadgodziny. Zawsze jednak pracownik może je odebrać, przekazując do działu kadr stosowny wniosek. Grupa Assiduus dba i wspiera również swoich współpracowników we właściwej równowadze między życiem zawodowym a osobistym. Jesteśmy elastyczni względem godzin pracy. Wiemy jak ważne jest poczucie bezpieczeństwa, gdy nasi pracownicy mogą spokojnie odebrać wcześniej dzieci z przedszkola czy szkoły, bądź znaleźć czas na inne aktywności życiowe. W standardzie firma pracuje w godzinach 9:00 – 17:00, ale tak jak widać w Pani/Pana przypadku, spółka wyraziła zgodę na inne godziny pracy. Jest to jednak traktowane jako wyjątek, a nie reguła. Jeśli więc praca nad danym projektem wymaga wsparcia kilku osób, które pracują w standardowo przyjętych godzinach, pracownik na wyjątkowych zasadach musi się do nich dostosować. I zapewne o takiej sytuacji Pani/Pan wspomina.
Po przesłanej wypowiedzi, można wnioskować, że nie miała/ł Pani/Pan przyjemności współpracować z nami dłużej niż podczas okresu próbnego. Potencjalnie musiała być jakaś tego przyczyna, która być może wpłynęła na taki Pani/Pana osąd. Niezależnie od przyczyn tej decyzji, życzymy samych sukcesów zawodowych w przyszłości.
No raczej
18.06.2019 13:12
Hahhahahh
Cała prawda. Ta firma to czysty wyzysk.
Każdy kto stamtąd uciekł tak powie!
Przychody i zysk Assiduus Europe Fund
-777,4 tys
2020
2021
2022
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
W roku 2022 firma zanotowała przychody 169 tys. zł. W ujęciu rocznym, wynik był niższy o 74%. Za dany okres strata to 777 tys. zł brutto.
Niskie przychody i znacząca strata mogą być niepokojące. Co o tym myślicie? Jak te wyniki wpływają na Waszą sytuację w firmie?
Zostaw merytoryczną opinię o Assiduus Europe Fund Sp. z o.o.
Nie przegap nowości o Assiduus Europe Fund Sp. z o.o.!