Zaproponowano mi stawkę 250 zł za noc zdjęć. W drodze na zdjęcia na umowie dostałam 150 zł…. Po czym tych pieniędzy nigdy nie zobaczyłam. Minęło już 4 miesiące. Jestem zbywana i ignorowana. Nie mówiąc już o złym traktowaniu statystów i braku jakiegokolwiek szacunku. Sprawa napewno poleci wyżej :) nie polecam!
Z tego co wiem PIP reaguje tylko jak się ma umowę o prace, a nie zlecenie. Ty jaką miałaś? Długo już czekasz na rozlicznie kasy? Nie dało rady dogadać się polubownie?
Ciekawa jestem jak dlugo Pani z agencji będzie odzyskiwała ludzi. Film diabeł, statystowanie 02.02.2023 do dziś nie ma pieniędzy, Pani każdorazowo już mówi że przelewy "idą". Nie polecam współpracy z tą agencją.
Aż rok? To chyba z odsetkami ci powinni zapłacić. A w umowie jaką podpisujesz za statystowanie kiedy jest zapisany przelew? Bo chyba są jakieś terminy, co?
Nie wypłacają pieniądze za "gdzie diabeł nie może, tam baby pośle", od 6 miesięcy nie widzę wynagrodzenia i zbywają.
Tak samo jak ich niekompetencja i (usunięte przez administratora) jest argumentowana „chumorkami reżyserów” i ciągłym niewypłacaniem od reżysera. Kochani, wiecie gdzie leci wasza kasa? na hazard bo pani właściciel agencji lubi sobie zagrać w kasynie albo obstawić wyścigi konne :) dziwi mnie fakt że policja się tym nie zainteresowała dalej
(usunięte przez administratora) Zapraszają na casting, a co się okazuje za casting trzeba zapłacić. A to abonament 80zl a to sesja zdjęciowa 320zl. Za castingi się nie płaci. Naciągactwo i tyle. Szkoda tylko że przy rozmowie telefoniczn3j Pani nie poinformowała o kwestie finansowej. Mimo iż pytałam czy na casting coś będzie potrzebne. Jak to Pani powiedziała że tylko córka z dobrym humorem. Wstyd. Powinni zamykać takie firmy. A nie pozwalać na naciagactwo.
Oni od lat tak działają. Co jakiś czas dostaje zaproszenia i zawsze te same śpiewki. Dziwne ze tym pracownicom nie wstyd
Agencja spisała się na 6+. Wszystko było ok. Dobra organizacja, koordynatorzy Dawid i Ernest super kompetentni, sympatyczni, opiekuńczy. Na planie statysta był zaopiokowany. Była kawa herbata, woda, kanapki, pyszny obiadek. Pieniądze od razu po planie. Nie wierzę w negatywne komentarze i Wy też nie wierzcie. Są poprostu ludzie , którym nigdy nic nie pasuje. Jeżeli miałabym okazję to brałabym u nich robotę w ciemno. Pozdrawiam serdecznie ekipę "U Pana Boga w Królowym Moście"
Polecam agencje, opiekunowie zawsze w porzadku, osoby umawiajace tez, polecam chodzic na plan gdzie platnosc jest gotowka po zakonczonych zdjeciach. Jeszcze raz polecam
To wypłacili Ci pieniądze tego samego dnia? Czyli czasami organizowane są plany, gdzie płacą wynagrodzenie gotówką tego samego dnia? Informują o tym przy zapisywaniu na zdjęcia? Bo przeczytałam tutaj sporo komentarzy, że firma nie wypłaca pieniędzy, a chciałam się kiedyś wybrać na plan, no ale nie za darmo...
UWAGA (usunięte przez administratora) !!!! NACIĄGANIE LUDZI !!! Pierw zaczepiają ludzi w galerii i zapraszają na casting, a później przyjeżdżam za namową w miejsce Wytwórnia Filmów Chełmska 21 i okazuje się, że musze zapłacić 400zł za wstęp, 80zł za wpisowe i 320zł za sesję zdjęciową!!!! Panie bardzo nie miłe!!!!
Potwierdzam - zdjęcia na dodatek trzeba odświeżać co 6 miesięcy czyli rocznie to wydatek 720 pln …

Wytłumaczy mi jak kto jest? jak można od samego początku istnienia formy nie wypłacać pieniędzy ludziom i jeszcze bezczelnie kłamać że jest inaczej. Czy istnieje jakaś sprawiedliwość na tym świecie? pani Joanna to zwyczajna hazardzistka okradająca statystów z ich ciezko zarobionych pieniedzy a potem wysyła wiadomości obiecując zapłatę. No ale z czego jak ona przetrwania pieniądze i to ludzi. Bo dla mnie to nie jest normalne. Kiedy nie ma pieniedzy na planie w ich obowiązku powinny być w kopercie i czekac na właściciela. Przywłaszczanie mienia jest karalne. Wszyscy powinni się spiąć i podać do sadu te panią. Ta kobieta jest nieuczciwa i od wielu lat (usunięte przez administratora) ludzi. Owszem, są tutaj pozytywne opinie, jednakże przeczytajmy te negatywne. Niewypłacanie pieniedzy ludziom za ich prace tam to codzienność. Mam nadzieje że karma wróci do tej pani, pozdrawiam
Niestety muszę się podpisać podpisać wszystkimi złymi opiniami... Pani dzwoniła, umawiamy się, ja planuję dzień pod zdjęcia, później szczegółów nie dosyła, dzień przed dzwonię to Pani stwierdza, że nieaktualne. Ale przecież każdy ma jakieś plany... co to za obyczaje, brak szacunku dla czyjegoś czasu.
2 razy salam się na to nabrać i 2 razy czekałam na 80-90 zł kilka miesięcy Jedyna Agencja która takie walki robi na statystach
To akurat jest norma w tej agencji jesli nie jest platne po planie nie idz bo pozniej ... czekaj tatka latka.Osobiscie czekalem na przelw az rok
WY LEPIEJ POLAKÓW ZATRUDNIAJCIE A NIE UKRAIŃCÓW, GDZIE MY MIESZKAMY W POLSCE, JESTEM ĆIEKAWY CZY BY POMOGLI JAK BY BYLA WOJNA (usunięte przez administratora) BY POMOGŁA.JAK KTOŚ NIE WIE TO PROSZĘ HISTORIĘ PRZECZYTAĆ POLSKO -UKRAŃSKO. Z TAKĄ AGENCJA Sceneria Agencja Aktorska ,NIECHCE MIEĆ NIC WSPÓLNEGO.PROSZE WSZYSTKIE MOJE DANE WYKREẞLIĆ Z BAZY
Uwaga! Zgłaszajmy firme do PIP. Nie płaca , albo za godzinę po 6-7 zł. ( informując o 3 x mniejszej liczbie godzin ) To działania nielegalne . Niech ich skontrolują porządnie Miejmy nadzieje , ze jeśli więcej osób ruszy z pozwami to coś zmienia, albo takich firm nie będzie nigdy wiecej na rynku Ludzie , którzy umawiają się na przelewy nie otrzymują pieniędzy .. A Ci gotówkowi za 12 h po 90 zł . Granda i ostrzegajmy innych
Co to znaczy gotówkowi? To nie każdemu płacą przelewem tylko w kopertach? Jak można komuś zaproponować 7 zł na godzinę? W ogóle ludzie się na to zgadzają? Dodatkowo piszesz że nawet tego nie chcą przelać. Powodem są problemy finansowe? Jak się tłumaczą?
Super. Byłam na planie filmu U Pana Boga w Krolowym Moście a teraz Nic na Siłę i wszystko było w porządku. Atmosfera bardzo fajna.Bylam z mężem I córką. Fantastyczna przygoda .Polecam
Przede wszystkim zapraszam do kontaktu . Jeśli uważa się pani (usunięte przez administratora)proszę się przedstawić z imienia i nazwiska a napewno sprawa zostanie wyjaśniona . Pani post niestety nic nam nie mówi. Proszę o kontakt bezpośrednio z księgowościa pod tel 513430433
Ale co to znaczy oszukana? _dokladnie, czy była umowa czy nie, bo tak z tego co widać niż nie wychodzi. Ludzie jak już piszecie to piszcie całymi zdaniami . Konkrety, a ile czeka się na kasę, jakie rozliczenia a tak to widać nerwy u o szukanej i tyle
Przed samym planem zdjęciowym nie podawano konkretnej stawki, nie było mowy o żadnych gażach ani umowach za około 10h pracy. Tak się teraz traktuje pracowników? Wszystkie stroje praktycznie trzeba samemu było sobie załatwić.. a warunki zimno.
Dzień dobry stawka za nocne zdjęcia to stawki w granicach 130-150 zł . Wynagrodzenie za statystowanie jest wypłacane od razu po planie . Prosimy o podanie nazwiska do weryfikacji lub pilny kontakt pod tel 513430433
Wszystkie warunki są podawane przed planem . Informacje te widnieją również we wszystkich ogłoszeniach . Jeśli mie zrozumieli państwo informacji zawsze można dopytać . Odpowiadamy na wszystkie telefony .
Serdecznie pozdrawiam i polecam Agencje Sceneria , atmosfera przyjazna ,przemiła ekipa oraz zawodostwo widać na każdym kroku. Jak do tej pory wszystkie pieniadze za udział w statystowaniu trafiały do mnie na czas Dziękuje za możliwość,szanse rozwoju. Polecam - Marta
Ja polecam z całego serca, pieniądze wypłacone na czas, traktowanie na planie bardzo dobre. Drobne opóźnienie przy zdjęciach ale to normalne
Jeśli ma Pani umowę, to proszę wysłać pozew do sądu. Agencja oprócz wynagrodzenia, pokryje również koszty sądowe, koszty Pani obrońcy. Szkoda czasu na żalenie się(oczywiście adekwatną opinię można wystawić), ponieważ w tym czasie spokojnie przygotuje Pani pozew i z pewnością odzyska pieniądze, wraz z nawiązką za stracony czas oraz wszelkie koszty związane z ich odzyskiwaniem.
Ja nie dostałam należności od stycznia 2022 roku . Do tej pory cisza . Pani Joanna obiecywała że wyśle ,ale to tylko było pocieszenie.. Co z tym zrobić??? Myślę że. (usunięte przez administratora) .. cos pomoze To skandal Film ma być na ekranach w marcu ......a są niewypłacalni i (usunięte przez administratora) ludzi. Będę to wszędzie .. NAGŁAŚNIAŁA...
Naprawde trzeba ich zglosic do PIP a przy okazji podatkowa kontrola - zeby rozliczyli pracownikow wg minimalnych stawek i rozliczyli sie z platnosci i byc moze czas zaczac reagowac aby takie firmy nie istnialy na naszym rynku Zwykli (usunięte przez administratora)
Chyba trzeba wysłać do Państwa Państwowa Inspekcje Pracy. Minimalna stawka za godzinę w Polsce to 23.5 zł i nie mogą Państwo płacić mniej pod rygorem konsekwencji prawnych wobec firmy. A tymczasem jest za 12 h i 90 zł i pan Ukrainiec zarządza nie mając pojęcia o stawkach . Mało tego mówi się ze 90 zo jest za ok 4 h a trzyma się ludzi więcej niż 12 wiec (usunięte przez administratora) kompletne . To jest czyn zabroniony i karalny . Zatem wszyscy pracownicy oczekują zapłaty za 12 h pracy x 23.5 zł za poprzednie plany i dzisiejszy miedzy innymi Inaczei sprawa musi zostać zgłoszona do odpowiednich organów oraz szeroko opisana w mediach , w tym społecznościowych Czekamy na zapłatę zgodnie z prawem Inaczej przekazujemy sprawę do szerokiej kontroli przez inspekcje pracy Za (usunięte przez administratora) należą się kary i to sowite
Czy pracownicy w Sceneria Agencja Aktorska dogadują się między sobą?
Czytając opinie o agencji zastanawiam się czy warto być statystą do filmu ,,The Real Pain” w reżyserii Jesse Eisenberga, który będzie kręcony w Lublinie. Statystow poszukuje własnie ta agencja. Nic nie wiadomo nie ma żadnych stawek, terminów i kontaktu. Czy ktoś coś wie?
Szczegółów szukaj na Fb. Tam są wszystkie informacje kogo i do jakiej produkcji szukają oraz kontaktowy tel. Lub mail. Stawka przeważnie 180 zł/ za dzień zdjęciowy.
Nigdy więcej, cały czas proszę się o dosłanie pieniędzy z wynagrodzenia. Najgorsza agencja do tej pory, jak dla mnie. Nigdy więcej… naprawdę nie polecam, chyba że chcą Państwo być (usunięte przez administratora) na wynagrodzeniu.
Agencja Januszy płacić płacą często problem robia o wodę garderoba robi jak z łaski ze strój nie pasuje albo jak buty muszą dać bo reżyser zauważy logo, nawet kanapek czy zupy brakuje.
A ile płacą? Dobrze? Na jakiej umowie sie pracuje? To niezbyt fajnie, że tak się czepiają :/ Wpływa to bardzo na atmosferę czy jest nieźle?
Uwaga szczecińscy statyści wykiwani przez tą pseudo agencje. 90%ludzi nie otrzymało wynagrodzenia, było kilka dni krecenia filmu "droga przez las" więc spore sumy. Nie polecam!!!!!
No nic akcja na planie filmu droga przez las kilka godzin w nocy. Akcja ustawki kibiców więc zniszczone ubrania buty. Nagrywane w byłym kinie Kosmos w Szczecinie. Od kilku miesięcy domagamy się zapłaty w kilka osób. Bezskutecznie niby producent nie płaci. Jeżeli oni wykorzystają nasz wizerunek w tym filmie bez zapłaty to gruby pozew będzie. Zresztą ta pseudo agencja zaraz dostanie wezwanie do zapłaty od prawnika właśnie. I tak (usunięte przez administratora) ludzi pp 100zł setki (usunięte przez administratora) jak nie tysiące. Myśle że czas się tym zająć prawnie.
Nie wyplacili pieniedzy, mimo że sie dopominałam. I z tego co widzę poniżej, raczej ich nie dostane. (usunięte przez administratora) !!!
Agencja Sceneria robi statystów w balona i to równo ,dokładnie 8 .02,2023 byłam statystka w tak szeroko reklamowanym filmie ,,diabeł,,w Tarnowskich górach pieniążków do dziś nie ma i ciągle zbywanie statystów że jeszcze od producenta nie dostali przelewu !!! Omijajcie z daleka bo kasy na oczy nie zobaczycie !!!! Będą was zbywać jak się da !!!!
albo zapłacą Ci po 2 latach, bo dopiero im zapłacono... "przecież w umowie to było"... ktoś dostał egzemplarz umowy podpisanej przez agencję dla siebie?
Jak się pracuje w Sceneria Agencja Aktorska?
Zobacz opinie na temat firmy Sceneria Agencja Aktorska tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 93.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Sceneria Agencja Aktorska?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 85, z czego 26 to opinie pozytywne, 44 to opinie negatywne, a 15 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!