Future Electronics Polska sp. z o.o.

Gdańsk

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 50 ocen.

Future Electronics Polska sp. z o.o.
1 50 6 1

Opinie o Future Electronics Polska sp. z o.o.

Ja

Fajni ludzie, fajna firma, fajne warunki nie rozumiem negatywnych komentarzy ale z tego co zdążyłam zauważyć osoby które narzekały odeszły a teraz pewnie narzekają na nowego pracodawcę.

Luidzi

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje? Interesuje mnie jaką umowę proponuje firma na początek?

Ja
@Luidzi 13.08.2018 12:54

Już jest wpis na temat warunków, poczytaj

Nowa

Zgodnie z obietnicą móje wrażenia po miesiącu dajej nie żałuje ! Od września idę na kurs angielskiego biznesowego sponsorowanego przez firmę w ciągu miesiąca 2 razy już firma stawiała lunch. Atmosfera super, ludzie fajni, kasa się zgadza. Dalej nie rozumiem nagatywnych komentarzy

Pp
@Nowa 31.07.2018 18:13

Ten angielski to max w kwestii rozwoju jaki cie spotka we Future. Jak ktos lubi taki spokojny klimat bez szans na rozwoj to idealne rozwiazanie. Praca spokojna bez wiekszych wymagan. Fajnie ze sie komus tam podoba ale daj sobie jeszcze rok ;) co do zarobkow to future zawsze byl ponizej rynkowej sredniej i z tego co slyszalem to dalej niewiele sie zmienilo.

Ja
@Pp 03.08.2018 14:05

Z tego co słyszałeś ? Czyli pracujesz tam, pracowałeś czy słyszałeś .... ja pracuje i nie zamierzam zmieniać awansowałam dzięki umiejętnością nie musiałam nikomu kanapek robić i siedzic po godzinach jak w korpo o nazwie A ... :) a czytając komentarze na ich temat tak tam jest ... mam spokój, dobrą kasę nawet bardzo pracuje w fajnej atmosferze i się rozwijam nie tylko korzystając z kursu angielskiego :)

Pp
@Ja 04.08.2018 19:28

Dzieki umiejetnosciom ;) a to dobre. Od kiedy we future awanse sa dawane za umiejetnosci. Ale gratuluje i zycze powodzenia !

GX
@Pp 05.08.2018 11:22

A znasz jakiś konkretny przykład (bez nazwisk) kiedy awans został dany nie za umiejętności? Czy może startowałeś i zawaliłeś/aś rozmowę bo byłeś/aś za pewny/a siebie? Zaintrygowała mnie twoja historia :)

Ja
@Pp 05.08.2018 11:22

Nie odpowiedziałeś na pytanie a nadal komentujesz. Nie zgadzam się z stwierdzeniem ze awansują osoby które nie mają umiejętności faktem jest że były awansowane osoby które się nie sprawdziły na nowych stanowiskach dokładnie jedna były dobre ale nie na nowych stanowiskach ale to już inna historia

Irek

Jaką umowę daje firma na początek? Czy coś z socjalu macie?

Nick
@Irek 23.07.2018 11:09

3 mce próbny socjal standard benefit ubezpieczenie prywatne w Swissmedzie lub Medicower dla pracownika i jego rodziny to duży plus .Jest kurs business english co 3 mce jak są chętni

Konrad

Czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje?

Ja
@Konrad 11.07.2018 19:19

Chyba już zakończyli ale myśle że można obserwować skoro wszędzie teraz rotacja

Nowa

Ja też byłam na kilku rozmowach poczytałam opinie chyba muszę podziękować osobą które odeszły z Future bo zwolnili miejsce które zajęłam . Kasa spoko, możliwości awansu benefity jak wszędzie. Duży plus za pozytywną atmosferę począwszy od pierwszej rozmowy rekrutacyjnej. Zasady jasne i klarowne i uwaga korpo gdzie jest max target i kto o takich rzeczach mówi na rozmowie rekrutacyjnej a wiem mój nowy pracodawca.

Ja

Bekam nanrozmowie w Future I konkurencji, poczytalam komentarze sowie wnioski wyciągnęłam umowę podpisałam z Future. Nie rozumiem komentarzy negatywnych dla mnie wszystko było jasne i wiem czego się spodziewać.

Gutek

W sumie to normalne, że firma mocno pilnuje zysków. Bez tego będzie kicha!!!

6

Sześć osób odeszło w przeciągu sześciu miesięcy – to chyba mówi samo za siebie.

Nick
@6 14.06.2018 13:29

A w ciągu ostatniego roku z 25% całej załogi już u konkurencji :)

Nick
@Nick 18.06.2018 23:55

Ja właśnie po rozmowach i dołączam o konkurencji też naczytałam się dużo negatywnych opinii szczególnie jeśli chodzi traktowanie pracowników. Kasę dostałam spoko więc chyba wyciągnęli wnioski z tych odejść

Zainteresowany
@Nick 18.06.2018 23:55

25 % i te 6 osób to jaki duży jest ten oddział bo to robi różnice jak te 6 osób to właśnie 25% to nie tragedia biorąc pod uwagę to co się dzieje na rynku pracy sam teraz wybieram takie czasy.

Abc
@Nick 18.06.2018 23:55

Czyli w Arrow jak dobrze rozumiem ? Tylko jak czytałam co ludzie piszą o nich to tez dobrze nie wyglada, ludzie się zwalniają sami albo ich zwalniają wiec rotacja tez bardzo duza. Mam rozmowę w Arrow i Future wiec sama się przekonam co oferują jedni i drudzy a ze mam jeszcze jedna ofertę to może i zapytam ich komentarz na forum zobaczymy co powiedzą :)

Abd
@Abc 21.06.2018 18:51

Tylko Future to firma ktora w Gdansku zatrudnia kilkadziesiat osob i raczej nie urosnie dlatego szanse na awans czy zmiane marne, a Arrow to duze korpo ktore docelowo do 1000 osob ma zatrudniac wiec ma sie szanse na awans lub zmiane stanowiska wewnatrz firmy. Przy duzych firmach rotacja jest. Wiadomo zalezy od dzialu i ludzi ktorzy tam pracuja. Nie zawsze kazdy z kazdym sie dogaduje. Teraz rynek jest taki ze firmy sobie wyrywaja pracownikow i np w OBC ludzie skacza pomiedzy np. Bayer a Thyssen a Arrow a Staples itp

Ja
@Abd 21.06.2018 21:30

Dokładnie :) dlatego każdy wybiera co dla niego dobre. Plus taki ze dzięki Arrow we FUTURE kasa poszła do góry :) tez słyszałem o 1000 a nawet więcej miejscach pracy ale tez słyszałem ze nie idzie jak miało. Bo miała być tania siła robocza z PL i spokój a są rotacje i problemy z zamknięciem oddziałów które mieli przenosić do GD znając Arrow nie zdziwię się jak za kilka miesięcy zamkną ten oddział i wyniosą się gdzie indziej. W przypadku Arrow już tak było w przeszłości nie mieli z tym problemu kiedyś wiec teraz tez nie będą mieli. Liczy się zysk a oddział w Gdańsku na razie generuje tylko straty a to się akcjonariuszom nie podoba. Ludzie z branży wiedza ze Arrow zawsze płacił więcej ale tez i nie miał problemu z tym żeby podzekowac pracownikowi X jak firma zmieniła plany.

Abd
@Ja 21.06.2018 22:04

Czyli jak kazde korpo nastawione na kase. Nie bedzie zysku to przeniosa na rumunie lub ukraine. Nie zdziwil bym sie jakby Future tez zamkmeli jak im wiecej ludzi poodchodzi bo nie tak latwo teraz o sensownych pracownikow nie zachowujacych sie jak ksiezniczki ze swoimi wymaganiami ;)

Ja
@Abd 21.06.2018 22:23

Jak był kryzys kilka lat temu tylko Futute nie zwalniał pracowników a Arrow robił czystki to jednak daje do myślenia. Mi na pewno bo jestem z branży, propozycja z Arrow dostałem teraz się zastanawiam i właściwie tak trafiłem na to forum. Plus taki ze w Gdańsku na pewno się ruszyło i z miejscami pracy i zarobkami to jest super! Pewnie ze mogą zamknąć oddział Future w Gdańsku tylko czy jakby mieli takie plany to by szukali ludzi ? Chyba jednak nie. Rozważam zmianę pracodawcy dlatego wszystkie za i przeciw są ważne. Co do przenosin to raczej Azja jak to zrobiła większość dystrybutorów a na pewno większość zaczęła :)

Nowa w Future

Ja zaczynam w lipcu, biuro fajne ludzie wyglądają na spoko, wynagrodzenie dostałam wyższe niż chciałam na pierwszej rozmowie. To chyba zależy kto czego szuka ja fajnej atmosfery i spokoju już przerabiałam niedzielny stres związany z pójściem do pracy a tam wyglada na to ze tego nie ma. Czytałam opinie i wyglada na to ze ludzie narzekają tylko na wynagrodzenie resztę chwalą. Ja na wynagrodzenie nie narzekam czekam jak reszta na której tez mi zależy. Jak nie zapomnę dam znać za kilka tygodni ;)

Jerzy

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje?

Nick
@Jerzy 14.06.2018 19:24

Zdaje się ze szukają na miejsce tych co poszli do konkurencji :)

Nelka

Dobre doswiadczenie na początek i fajni ludzie, ale na rozwoj kariery nie ma co liczyc. Praca bardzo powtarzalna az do znudzenia.

TerazJa
@Nelka 31.01.2018 21:43

Jaki dział ?

no future in future

Niech was nie zmyli ładna angielskojęzyczna nazwa firmy, po stokroć nie polecam..... marne zarobki, permanentny brak podwyżek i możliwości rozwoju .. jednym słowem stagnacja.....

HardRockCafee
@no future in future 26.04.2018 23:14

W BDA pracowałeś ?

HardRockCafee

A ja jestem zadowolony takie korpo nie korpo atmosfera fajna, można się dogadać co do nudy w pracy zależy jaki dział faktycznie w jednym wieje nudą ale nie wszędzie a zarobki na start równo później w zależności od wyników jak pracujesz to i dostajesz. Nie wiem kto pisał komentarze ale najwidoczniej się nie wykazał. Co do możliwości rozwoju są ale nie dla wszystkich tych co podwyżki na poziomie minimalnym dostają raczej też nie awansują. Ja jestem zadowolony

Zostaw opinię o Future Electronics Polska sp. z o.o. - Gdańsk

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Future Electronics Polska sp. z o.o.