Oceniam proces rekrutacji. Był dość czasochłonny, dużo opowiadania o historii firmy itd (mało interesujące). Rekruter z HR uprzejmy. Natomiast pozycja opisana jako "Senior Backend JavaScript Developer" - tymczasem na rozmowie technicznej jesteś dopytywany o szczegóły z poprzednich prac, moim zdaniem zbyt dociekliwie. Praktycznie 2h wypytywania a co tu, a co tam. Co robiłeś, co rozwiązałeś, jakie były problemy. Tak jakbym nie miał co robić w życiu, tylko rozmyślał i pamiętał kiedy i co zepsuło się w robocie. Do tego cała rozmowa praktycznie o "infrastrukturze", zero pytań czy dyskusji o programowaniu - a pozycja to "JavaScript Developer" - RED FLAG. Jak usłyszałem, że firma ma 7 SRE - i że... to oni programują backend, to już zbladłem. Krótko mówiąc, za dość niewysokie pieniądze, szukają DevOps, Administratora do tego osoby która pewnie będzie on-call non stop i jeszcze będzie programistą. Odniosłem wrażenie, że w firmie panuje ogromny bałagan i chaos i wiele rzeczy jest dziełem przypadku. Rekrutują zdalnie, a na rozmowie słyszysz, że wszyscy w sumie prawie są z Katowic i gadają sobie w biurze i jak się w tym odnajdziesz - czyli Ty masz się tym martwić. Ogóle wrażenie negatywne, zdecydowanie odradzam tracić czas na tę rekrutację. Przeczytałem te opinie tutaj przed rozmową i miałem rezygnować, ale nie posłuchałem siebie i straciłem 2h życia za darmo i na darmo.