Gamaplast

Gorzów Wielkopolski

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 219 ocen.

Opinie o Gamaplast

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gamaplast

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

zuzia

umowa o pracę. wszystko zgodnie z umową. nie oszukuja, wynagrodzenie na ręke to 2000-2100 .

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

zuzia

poszukują pracowników.. na dwie lub trzy zmiany.

czarnula86

Witam Firma Gama Plast zrobila sie najgorsza Firma produkcyjna brak dobrych narzedzi oszczednosci na rekawiczkach. Przez kierowniczke dostalam nagane za to ze jest zle umyta maszyna, brak organizacji, w 10 minutach moze byc tak ze zaraz zmienia ci maszyne i tak sie wszystko zmienia. Nie polecam aplikowac swojego CV. Pracowalam duzo znowymi osobami i po jakis czasie zwolnilo sie.

Weronika
użytkownik zarejestrowany

@Gosia, zdecydowałaś się aplikować?

Gosia
@Weronika 30.03.2017, 15:06
@Gosia, zdecydowałaś się aplikować?

Tak,ale na obecną chwilę-cisza jak makiem zasiał.

Gosia

Witam. Szukam pracy i wiem ,ze u Was poszukuje sie osoby na stanowisko asystenta dyrektora . Czy ta oferta jest godna uwagi? Dziekuje za wszystkie odpowiedzi.

robotnik

tam cały czas kogoś szukają bo kto przyjdzie to szybko ucieka, dobrych ludzi tam nie ma i raczej nie będzie bo pracy jest już sporo. poprzyjmowali pseudo kierowników znajomych i tak to się kończy jak głupki bez wiedzy kierują ludźmi

akon

Na pewno szukają ustawiaczy

rysardw

Peracowałem tam byłem zaopatrzeniowcem i tłumaczem było super ale decyzje i nadzór sprawował założyciel firmy R.Gamalczyk wspaniały człowiek ,co teraz to nie wiem?

Yoo

U nas w Gamie to jest więcej kierowników i asystentek niż ludzi na produkcji. I np. u nas na montażu jest nas zaledwie 15 osób na dwóch zmianach ale mamy za to aż 3 kierowniczki ! paranoja. Na brygadach mamy kierowniczki zmianowe + panie asystentki + naszego pana kierownika planistę i co ...... sami wiecie syf, bałagan i produkcja nie dopilnowana!!!! No i od niedawna nawet kierowniczka z kontroli jakości dorobiła się asystenkti kpiny sobie robicie lepiej weźcie się do roboty a nie jedna liczy po drugiej i braki spisuja po 3 razy. Szefie rusz te 4 litery i zobacz co się na dole dzieje ! zobacz jakie obowiązki mają nasi kierownicy i psełdo kierownicy bo inaczej Gama popłynie.........

ja

do kadrowej BHPowca i innych kierownikow. Czy nie widzicie jak obwieszona w biżuterię jest pani poraszka? lepiej niż moja choinka na święta! w dodatku chodzi w sukienkach wieczorowych i rozpuszczonych włosach a my za koszulki na ramiączkach w upalne lato jesteśmy karani!!!!!!! gdzie tu jest sprawiedliwość? jak my ludzie tu pracujący mamy się wypowiadać o tej firmie skoro traktujecie nas jak śmieci

Klosz

Synek chyba Bog Cie opuscil z tym 2200 ,no chyba ze nadgodziny,zadna łacha.A umowy fakt dają bez problemu .

Klosz

1 zarobki 1600-1850 2 praca w systemie czterobrygadowym,jak wypada tak robisz sob,niedz,święta dodać trzeba że więcej kasy z tego nie ma 3 Zero socjalu i stażowego 4 ws raz dadzą raz nie ,w hu..tną. 5 Latasz jak małpa między kilkoma maszynami gdzie wszystko z taśm leci ,jesteś od wszystkiego ,wykorzystują na maksa ,czasami można tylko sie załapać na większy luzik . 6 mobing na porządku dziennym Pani WB i GP . 7 Jedynie fajna atmosfera między pracownikami na brygadach chociaż i to nie zawsze . Więc sami wybierajcie czy chcecie tu robić ,no chyba że jestescie zmuszeni i nie macie zadnej pracy .Pozdro 3

normalna

nie wierzę że to piszą ludzie którzy mają aspirację ,tylko krytykować lenić ię,odpychać wszystko od siebie Ale dużo chcą za nic.jesteście zwykłymi prostakamijak was czytam to gorzej wyglądacie jak nasi politycy i tak samo chcecie coś osiągnąć

pracowita

Myślę że co niektórtch troszeczkę ponosi też tam pracowałam i nie mam dobrego zdania ale nikogo nie obrażałam. Troszeczkę kultury bo wasze wpisy o was świadczą.

Bzyczek

Normalnie Panią z C dawać na maszyny :DDDDD hahahaha

Ona

Tragedia wszyszcy uciekaja z tego syfu a ilu ludzi jeszcze odejdzie .A na C to juz jakas masakra ,ta babe powinli na stosie juz dawno spalic ,do sądu z tą starą kur..Szefostwo za to odpowiada i tez powinli za to poniesc kare ze trzymaja jeszcze ta stara sz,ma.te

Bzyczek

Pająk jaki masz problem z tym że na ustawieniu siedzi kobieta =) może boli cie to że ty tam nie robisz na ustawiaczach, ma takie samo prawo do tej pracy jak ty.

Gamaplastowiec

Stykając się z firmą, która jest na rynku paręnaście lat człowiek by się spodziewał że jakieś standardy będą już wypracowane, ale niestety nie w Gamaplast. Począwszy od atmosfery i płac w firmie przez, które 99% pracowników produkcji kompletnie nie obchodzi co się z firmą stanie - nawet jakby w ciągu miesiąca upadła to i tak niewielka strata bo podobną prace znajdą gdzie indziej. Poprzez ustawiaczy z "łapanki" którzy myślą że jak mają parę złoty większą wypłatę od szaraczka z produkcji to są najmądrzejsi - większość z was nie ma nawet wyższego wykształcenia, nie wspominając o politechnice gdzie byście się fachu nauczyli. Ktoś was tu w firmie nauczył i tak jak żaden z was pępek świata tak i każdy może was zastąpić. Nie zapominając o ich pseudo "kierowniku" któremu nawet psa nie powinno się pod opiekę zostawić, a tym bardziej dać ludzi do zarządzania w sytuacji kiedy zdolności interpersonalne można porównać do dziecka z ADHD wydzierającego się w piaskownicy. Kończąc na kadrze zarządzającej i szefostwie. Szczerze, to ciężko cokolwiek na ich temat powiedzieć. Ciężko, ponieważ patrząc jak ta firma jest zarządzana trudno sobie wyobrazić że robią to osoby z chociaż odrobiną odpowiedzialności i troski o swój biznes. Światowy koncern zarządzany z innego zakątka świata to to nie jest, a mimo to szefostwa na hali to prawie w życiu nie widziałem. Może jakby zeszli na halę to by zauważyli że ludzie mając po 4-5 maszyn jeszcze muszą sobie po palety biegać, szukać kartonów które są bóg wie gdzie, sprzątać na hali i kontrolowanie jakości produktu schodzi na ostatnie miejsce (właśnie przez to jest masa reklamacji). Może by zobaczyli że ustawiacze z "łapanki" marnują do 20% surowca przeznaczonego na wyprodukowanie na ślamazarne ustawianie maszyny i przez to braki - rozumiem że duża część się jeszcze uczy, ale tu wraca kwestia "kierownika" ustawiaczy i warunków pracy. Nawet jeśli się już czegoś nauczą, to i tak ze zdobytą wiedzą po roku, półtora odchodzą do lepszej firmy. I tym sposobem muszą z "łapanki" znaleźć kogoś innego, który ucząc się marnuje surowiec, a z tego co mi się wydaje to za darmo go Gamaplast nie dostaje żeby lekką ręką marnować. Tak czy inaczej, tą firmę stworzył człowiek, który interesował się tym co się dzieje na hali. Lwią część swoich pracowników znał nawet z imienia. I jeśli dzieci tego człowieka nie zrozumieją że rzeczywistość jest na hali a nie w bzdurnych co miesięcznych raportach, i że za efektywność firmy świadczą pracujący w niej ludzi, a jeśli są niezadowoleni to efektywność nigdy nie będzie taka jaka powinna być, to za parę/paręnaście lat staną w sytuacji gdzie inne firmy wypchną ich z rynku. Z tego co zauważyłem, po którejś już z kolei wizycie "potencjalnego klienta" już firma ma problemy ze znalezieniem nowych klientów. Klienci przychodzą, patrzą, i decydują się produkować gdzie indziej a nie w firmie gdzie warunki są jak z "trzeciego świata".

ex_Gamaplastowiec
@Gamaplastowiec 14.02.2016, 18:25
Stykając się z firmą, która jest na rynku paręnaście lat człowiek by się spodziewał że jakieś standardy będą już wypracowane, a...

Małe sprostowanie Gamaplastowiec - mianowicie w tej firmie nie ma kadry zarządzającej sensu stricto. Większość kluczowych decyzji jest podejmowana przez właścicieli, a żaden z pracowników biurowych nie ma autonomii w podejmowaniu kluczowych decyzji.

zocha

Najlepsze są pseudo kierowniczki a szczególnie blond tłok przyjęty po znajomości nie znająca się na niczym prócz solarium i farbowaniem włosów żeby poprawić nie udaną facjatę

Emi
@zocha 08.02.2016, 16:14
Najlepsze są pseudo kierowniczki a szczególnie blond tłok przyjęty po znajomości nie znająca się na niczym prócz solarium i far...

Zostaw Babcie Barbi w spokoju. Niech sie spelnia;)

Pająk

Praca jak praca tragedii nie ma, ale lekko nie jest. Atmosfera do bani, Zamiast tlumaczyc krzyczą- kierownictwo! Zero organizacji, Wieczny bałagan na Hali. Ustawiacze myslą ze są najważniejsi w firmie,lenie smierdzące! Zero współpracy z ludzmi, każdy patrzy tylko na siebie. Kierownictwo wszystkie uwagi ma w d...... Czekają tylko na Weekend! Małe zarobki. Kobiety zatrudniane do ustawiania maszyn- kpina. Jezeli macie inne mozliwosci, szukajcie innej pracy.

babol

Tymi umowami tylko nadrabiają bo nie oszukujmy sie czy ktoś pracuje rok czy osiem czy więcej pieniążki ma takie same .Zero socjala ,stażowego itp po prostu nic tu nie ma .To na dłuższą mete nikt tu nie będzie siedział bo po co ????Co z tego się ma ???? Każdy ma w d.. robi bo robi .Tylko wiedzą jak uciąć kase .Taki system i grosze jeszcze łache robią ze ws mają dać .A Gracha chyba wprowadza sobie sama nowy kodeks pracy niech uważa bo u szefa wyląduje ...

pracowita

do heniek.Jaką konkurencję masz na myśli gdzie nie dają umów. I mam pytanie skoro firma na tyle jest ok to dlaczego jest mało " starych pracowników' mam na myśli stażowe.Myślę że coś jest nie tak. Dają umowy a ludzie nie zagrzewają długo miejsca w zakładzie. I nie uwierzę w słówka typu -ludziom nie chce się pracować- Owszem są tacy ale nikt mi nie powie że gamaplast poprostu ma pecha.

hejters_gonna_hejt

a znasz te wyniki czy tylko wydaje ci sie? w duzych firmach wszyscy maja umowy, bo w razie co to inspekcja daje duze kary. a takie firmy sa czesciej kontrolowane niz zaklad wujka ryska zatrudniajacy 3 osoby

polak_katolik

nic sie nie poprawi w gamie, bo wlasciciele lataja po orbicie saturna. dawno odlecieli do innej czasoprzestrzeni. ale ch&j - rajcuje mnie nadąsana mina panny K.J. ;] fajnie widzieć po twarzy, że mimo milionów nie jest sie szczęśliwym w życiu.

pracowita

popieram poprzednika ( to wy pracownicy tworzycie tę firmę)kadra i szefostwo nie mają pojęcia jak zażądzać ludzmi aby firma była renomowaną- ja obecnie nie pracuję ale nawet przez myśl mi nie przyszło aby wrócić do gamaplastu Pozarawiam wytrwałych pracujących i życzę Wam aby się choć troszeczkę poprawiło w firmie.

polak_katolik

coraz wiecej osob ucieka z gama... niedlugo panstwo "piekni i bogaci" przypomna sobie co to znaczy miec szacunek do drugiego czlowieka, bo to my (pracownicy) tworzymy te firme.

bylemrobilemspie.dolilem

Nie, nie, nie nie idzcie tam chyba ze tagiczna ostatecznosc, mobing prowadzony przez grupe tam nadzorujacych i ich puckow, cos ci nie gra? Bedziesz mial gorzej, praca nie na akord ale czesto maszyny sa szybsze od akordu, jak widze ze ktos tu wypisuje bzdety typu" praca ciezka ale ujdzie " to raczej pucek... lub ktos komu wstyd ze tam robi ale nie ma wyjscia bo atmosfera ktora tam panoje juz go obila... wierzcie mi kolchozy typu tpv faurecia to przy tym ludzka praca

Niewolnik z gama

Niech Bóg im to wybaczy ,synu nie martw się tymi drobnymi idz synu pod kościół na żebry .

Bzyczek

ujebaliwszy mnie na wypłatum pare dziengów

Boczek

Są ale 3ba szukać. Daj cv jak nie to idz do pośrednika i powiedz że chcesz się dostać do Gm. =D tyle że 3 zmiany są jednak męczące ;/

bożenkazklanu

To już lepszych firm w Gorzowie nie ma, do których można by pójść do pracy?

Bolek

Nikogo nie potrzebuja przed świętami !!!"

Pablo

Pracowałem w firmie gamaplast i muszę napisać tylko jedno: -mobing ze strony biurokratów -maszyny wtryskowe i formy jak żywcem wyciągnięte z 19 wieku -na hali smród plastilu,że aż głowa boli -praca po 12 godzin z jedną przerwą 15 minut -mechanicy ubrudzeni po pachy w smarach,a robiłem jako mechanik -brak pryszniców,brak palarni,brak normalnej stołówki śniadaniowej jednym słowem PORAŻKA ! ! ! ! !

grochu

no jak nie masz ambicji to napewno jest spoko. na przezycie od 1 do 1 pod kloszem mamusi na pewno styknie. patola.

hejters_gonna_hejt

1700, góra 1800...

Samanta
@hejters_gonna_hejt 25.10.2015, 14:23
1700, góra 1800...

Dzieki za info:)

Samanta

Ile na starcie moze zarobic kobieta na trzy zmiany? 3 tysiace?

Juno
@Samanta 25.10.2015, 13:04
Ile na starcie moze zarobic kobieta na trzy zmiany? 3 tysiace?

1600/1800

Ghfty

Jasne wysoka jakość z przemiału !!!!! Najgorsze zakłady min. Gama produkują z szmelcu . A z tego co wiemy tego robić nie wolno !! Ciekawe czy wiedzą o istnieniu MŁYNKOWNI .Nie wolno tego robić za to można ponieść konsekwencje .

Sebastian

Nie widzę powodów, dla których miałbym pisać nieprawdę - szczególnie w sytuacji, w której zostałem zwolniony. Poza tym nie dam się wciągnąć w słowne przepychanki. Mam nowe zajęcie, a epizod w firmie Gamaplast uważam za zamknięty. Ahoj!

Gustlik

Sebastian,to sponsorowany tekst?:)))

Sebastian

Po półtora roku czytania Waszych komentarzy nadszedł moment, w którym ja także postanowiłem pozostawić swoją opinię. Pracując półtora roku w administracji na stanowisku specjalisty ds. handlowych miałem okazję poznać firmę z trochę innej strony, niż większość tu dotychczas komentujących. Praca w tej firmie - jak w każdej innej wiąże się zarówno z zaletami, jak też niedogodnościami patrząc od strony osoby zatrudnionej. Ciężko jednoznacznie określić, których jest więcej. Firma ma ogromny potencjał biorąc pod uwagę bogaty i nowoczesny park maszynowy, a także lata doświadczeń. Większość pracowników biurowych to osoby w pełni kompetentne do zajmowanych stanowisk, choć znajdą się wyjątki. Poziomy wynagrodzeń należą do przedziału średnich wynagrodzeń w Gorzowie - co oznacza, że nie są specjalnie zaniżane. Rzecz wygląda trochę inaczej na produkcji - jednakże sami piszecie (cytując z grubsza): "mało zarabiam, więc pier^$le i robię buble...". No to jeżeli z premedytacją narażacie firmę na straty (tak, wyobraźcie sobie, że odebranie towaru od klienta, jego recykling i wytworzenie ponowne artykułu to dodatkowy koszt! Ameryka, co nie?) to nie dziwcie się, że firma nie będzie Was za to wynagradzać. To tak jakbyście dostali wpier%*& i jeszcze za to mięli podziękować. Brak logiki jakiejkolwiek. Na minus mogę zaliczyć wydłużony czas pracy administracji, w którego skład wchodzi godzinna przerwa - na wzór zachodnich standardów, np. brytyjskich. Podsumowując: warto podjąć pracę dla Gamaplastu i nabrać doświadczenia, a także zdobyć wiedzę (administracja). Nt. stanowisk niższego szczebla nie wypowiem się, wszak nigdy nie pracowałem na produkcji i ze względu na brak porównania mogę być mało obiektywny. P.S. [trochę prywaty] Trzymaj się tam Banaś i pamiętaj: tylko spokój może Cię uratować ;) "Co to będzie jak Jaruś wróci z urlopu... pewnie sobie pomyśli, że my myślimy, że on tak myśli... i wtedy to już będzie koniec. Albo nie, bo może on sobie pomyśli, że my tak wcale nie myślimy...".

Konczit

A umowe to spoko ze dostaniesz .Tu kazdemu daja ze wzgledu na to ze tu nikt nie chce robic .Chociaz tym nadrabiaja .

Konczit

Acha a co do wyksztalcenia to mozesz byc po przedszkolu .A podanko mozesz zawsze zlozyc.

Konczit

Zarobki w systemie 4brygadowym od 1650 do 1750 .( czasami wychodzi ze w miesiacu robisz kazdy weekend) Na wiecej nie licz .Tyle samo dostają jak i nowe osoby jak i ze stażem dłuższym .Zawsze cos bo reklamacja bo mało pracy bo straty bo burza rozje....ła dach itp itd.Atmosfera tragiczna czasami zapiep.rz niesamowity .Do tego robisz jako firma sprzatajaca i musisz szorowac brudne od oleju maszyny itp.Najgorsza firma na terenie Gorzowa .Ale to kazdy juz wie w koncu to tylko Gamaplast .Wieksza polowa nawet sie nie przyznaje ze robi w tym syfie az wstyd sie przyznawac .Echhh pozdro

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

domin
@Hellmansz 10.09.2015, 13:31
Firma powinna nosić dumnie nazwę DNO Sp.ZOO Nie polecam tej firmy bałagan i tyle szefostwo ma w [usunięte przez admina słowo ni...

Z jakiej ona firmy przyszla? Ta ruda?

grochu
@domin 12.09.2015, 14:03
Z jakiej ona firmy przyszla? Ta ruda?

Z firmy "rodzinka.pl" więc bedzie dostawać ciepłe posadki i nikt nic jej nie zrobi...

Hellmansz

Co do komentarzy na temat porażki poraszki czy przez rz jak zwał tak zwał H.J Jej Do dupu soł macz żal wgl pisać na jej temat i palce sobie zdzierać na klawiaturze co do całego zakładu to burdel na kółkach pracownicy co drugi dupoliz kadra nadaje sie do szmaty a nie do biura zarządzające szefostwo i tu bezpośredni punch Przestać chloć i zająć się firmą i otworzyć oczy co wasi pracownicy od...dalają (mowa o tych z biura) na firmie a wesoła ciąg h.j :D

Kulka

A tak apropo nie boicie sie ze ktoregos pieknego dnia ten zakladzik sie zlozy jak domek z kart? Juz zapewnie konstrukcja jest naruszona .Jeszcze dwie takie burze i nieszczescie gotowe.

wesoła

Brawo pani BOżenkozklanu.Myślę że patrzyłas w lusterko i dlatego mamy tak ohydny wpis. Jeszcze raz gratulacje. Pozdrawiam. p.s. przestań mierzyć swoją miarą. I miałam rację twój wpis mówi kim TY jesteś.

wesoła

bożenozklanu ja też jestem z wioski i nie rozumiem twojego wpisu. Wnioskuje że jesteś z miasta i wiesz co sama zobacz że to nie ma znaczenia skąd jesteś bo zachowujesz się żałośniej od PAŃ z wioski. POZDRAWIAM.

bożenkazklanu
@wesoła 03.09.2015, 08:32
bożenozklanu ja też jestem z wioski i nie rozumiem twojego wpisu. Wnioskuje że jesteś z miasta i wiesz co sama zobacz że to nie...

półmózgowa kretynko - czy ja napisalam ze jest z wioski? nie. naucz sie czytac wywłoko

wesoła

Nie chodzi o Poraszke. A tak poza tym myślę że troszkę niesprawiedliwie Ją oceniacie.

bożenkazklanu

jest poraszka jest impreza. ciekawe jakie kolejne ciekawe stanowisko szykuja dla damy. bo to że po 3 miesiącach stwierdzą że na montażu nie daje rady to oczywiste.

sloma z kaloszy
@bożenkazklanu 01.09.2015, 23:06
jest poraszka jest impreza. ciekawe jakie kolejne ciekawe stanowisko szykuja dla damy. bo to że po 3 miesiącach stwierdzą że na...

Niech ona lepiej idzie tam skad przyszla. Wielka pani z wioski. Za 1400 na reke. Haha.

Zostaw opinię o Gamaplast - Gorzów Wielkopolski

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gamaplast