Variant Sp.j. Wielkopolska Fabryka Okien

Suchy Las

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 32 ocen.

Variant Sp.j. Wielkopolska Fabryka Okien
2 32

Opinie o Variant Sp.j. Wielkopolska Fabryka Okien

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Variant Sp.j. Wielkopolska Fabryka Okien

anonymous

Nie wiem, jak wyglądają relacje pracownicze i jak są traktowani pracownicy w tej firmie, ale wiem, jaki jest efekt końcowy: produkty bardzo niskiej jakości i fatalna ekipa monterów. Myślę, że nikt rozsądny, choćby czytając opinie na tym forum, nie będzie chciał pracować w takiej beznadziejnej firmie.

Kamila

@anonymous Zapewniam Cię, że nikt nie dogadywał się z serwisem Gowork. Nikt tutaj nie pisze zarówno negatywnych, jak i pozytywnych komentarzy na czyjeś polecenie. Twój punkt widzenia jest również dyskusyjny, ale jednocześnie szanuję Twoje zdanie. Może ktoś, kto realnie pracował w firmie Variant wypowie się na temat warunków pracy tam panujących. Bardzo serdecznie do tego zachęcam.

Kamila

@brak slow Może zatem Ty wypowiedziałbyś się na temat specyfiki pracy w firmie Variant Sp.j. Wielkopolska Fabryka Okien? Jakie warunki współpracy oferuje ten pracodawca? Zachęcam Cię aktywnego uczestnictwa w dyskusji. @anonymous Zapewniam Cię, że nie masz racji. Wątek na tym forum dotyczy wyrażania opinii o pracodawcy, a nie zaś o świadczonych przez tę firmę usługach.

anonymous
@Kamila 12.06.2018 19:18

A ja tak zastanawiam się, czy Pani Kamila tak zwyczajnie po ludzku nie wstydzi się. Po pierwsze: potwierdzeniem tego, że Pani Jolanta ma rację odnośnie tego, że firma Variant dogadała się z Goworkiem jest już choćby to, że kilka razy odkliknąłem jako pomocną opinię Jolanty, a ciągle jest tam sero osób, które uznały te opinię jako pomocną. Poza tym, na innym forum ktoś wykazał, że pozytywne opinie o firmie Variant piszą osoby, które w tej firmie pracują, więc wcale mnie nie zdziwi fakt, że taka firma mogła finansowo dogadać się z Goworkiem, żeby zrobił coś, żeby nie było tak dużo negatywnych opinii. Poza tym, Pani Kamilo, proszę przyjść do wiadomości, że przy szukaniu pracy każda choćby minimalnie inteligentna osoba bardziej zwraca uwagę na to, jakiej jakości produkty ma ta firma niż na to, co piszą o niej jej pracownicy, ponieważ firma, której produkty są powszechnie krytykowane nie rokuje najlepiej jako potencjalny pracodawca. To na pewno mówi dużo o, jak to Pani napisała, specyfice firmy. Poza tym, wręcz niesmaczne jest to, że zachęcała Pani pracowników, tej firmy, którzy napisali tutaj coś pozytywnego o tej firmie, do dalszego pisania. Takie ciągnięcie za uszy jedynych osób, które mogą cokolwiek pozytywnego napisać o tej firmie jest naprawdę wysoce niesmaczne. Powtórzę też to, co pisali przedmówcy: produkty firmy Variant są niskiej jakości, brak profesjonalizmu pomiarowców (którzy dokonali niewłaściwych pomiarów) i monterów, którzy są niechlujni i zostawiają bałagan. Polecam stać jak najdalej od tej pożal się Boże pseudofirmy.

Kamila

Najnowsze wpisy dotyczą jakości świadczonych usług przez firmę Variant, nie odnoszą się natomiast do niej jako o pracodawcy. Może ktoś z obecnych na forum użytkowników posiada aktualne informacje dotyczące warunków pracy w tej firmie? Potrzebują może nowych pracowników? Warto tam aplikować? Zachęcam Was od aktywnego uczestnictwa w dyskusji.

anonymous
@brak slow 06.06.2018 16:45

Akurat Pani Jolanta ma rację i to co pisze, jest bardzo sensowne i logiczne. Trafiła w punkt nieuczciwość Goworku i niejakiej pani Kamili. Dobrze, że jest to forum: po przejrzeniu tutejszych wpisów na pewno nei kupię okien w tej firmie (a miałem taki zamiar)

Kamila

@Jolanta Zapewniam Cię, że nikt tu nikomu nie płaci zarówno za te pozytywne, jak i negatywne komentarze. Jeśli post jest zgodny z regulaminem Gowork, to nie ma takiej możliwości, by został usunięty. Natomiast moim zadaniem - jako moderatora forum - jest aktywna pomoc jego użytkownikom w zaczerpnięciu informacji o danym pracodawcy - w tym przypadku o firmie Variant Sp.j. Wielkopolska Fabryka Okien. Jeśli zatem posiadasz jakieś aktualne informacje dotyczące pracy tam, a nie świadczonych przez nich usług, to zachęcam do podzielenia się nimi.

Kamila

@antyVariant Musisz wiedzieć, że nie jestem pracownikiem firmy Variant. Moim zdaniem jest natomiast aktywna pomoc użytkownikom forum w zasięgnięciu informacji o danym pracodawcy. Dziękuję Ci za zestawienie wszystkich tych opinii - chodzi też o to, by zamieszczać je na bieżąco, tak aby znać sytuację firmy na konkretny moment. Może zatem czas coś do dodania od siebie o tym pracodawcy? @Napi Dziękuję Ci za wyrażoną opinię. Jak długo pracujesz w Variancie?

Jolanta
@Kamila 31.05.2018 16:29

Słyszałam już opinie, że gowork działa na korzyść pracodawców i jeśli jakaś firma ma mnóstwo negatywnych opinii, zwraca się do administratorów portalu, którzy interweniują, np. usuwając negatywne opinie Dotychczas nie sądziłam, że to jest prawda, teraz jednak widzę, że jednak jest. Jestem zażenowana, Pani Kamilo. Jak można na siłę tak wymuszać pozytywne opinie, zachęcając do pisania i wyciągając za uszy kogoś, kto napisał coś pozytywnego na temat firmy, żeby napisał coś więcej, żeby było więcej pozytywnych komentarzy, które przykryłyby te jednoznacznie negatywne, których jest mnóstwo. Dlaczego nie zadaje Pani dodatkowych pytań i nie zachęca do dalszego pisania osób ,które pracowały w tej firmie i wypowiedziały się na temat tej firmy negatywnie? To nie mieści się w głowie. A może firma Variant płaci coś GoWorkowi, żeby zrobił coś, żeby zneutralizować negatywne komentarze? I jak można traktować Gowork poważnie? Nie zmienicie i tak jednego: tego, że produkty firmy Variant są na żenująco niskim poziomie, o czym wie moja rodzina i o czym prrekonało się już więcej osób na tym portalu.

pracownik

okna działają bez problemu i potrzeby regulacji już kilka lat, a na szefostwo i to stare i to nowe na prawdę nie mogę złego słowa powiedzieć

Jolanta
@klient 25.05.2018 10:44

Pewnie jesteś wyjątkiem.

Jan Kolasa.

UWAGA !!!! broń Was Boże przed tym warsztatem. To grupka panów z łapanki, jeden był pierwszy raz na tej robocie, brud, chaos, brak narzędzi. Pomiary robili 4 razy na pamięć. Okno zostalo i tak niedomierzone, tragedia.

Jolanta
@Jan Kolasa. 25.01.2018 09:04

Potwierdzam, u mnie było to samo, ale w opinii pracowników firmy klienci piszą bzdury.

Maciej

Firmę tę cechuje słaby serwis i niska jakość pracy. Okna są produkowane na standardowym poziomie. Niestety montaż już na dużo gorszym. Po montażu firma generalnie wypina się na Klienta. Zakupiłem raz okno balkonowe w tej firmie i więcej nic już nie zamówię. Osoba sprawa to moskitiery: zamówiłem 2 do okien drewnianych. Zapewniano mnie, że będą idealnie pasowały. Niestety po zakupie i osadzeniu ich w oknie okazało się, że u dołu okna jest szpara, którą swobodnie wlatują tłuste muchy. Do d...y z taką moskitierą. Odradzam zakupy w Variant Fabryka Okien.

Jolanta
@Ziombel 24.05.2018 11:24

Kolejna mądra rada pracownika firmy, pokazująca jak wysoki poziom ona reprezentuje.

Kamila

@pracownik Bardzo dobrze, że wyraziłeś swoją opinię o pracy w Variant Sp.j. Wielkopolska Fabryka Okien. Co możesz jeszcze powiedzieć innym użytkownikom odnośnie specyfiki pracy u tego pracodawcy? Twoje uwagi mogą pomóc osobom, które zastanawiają się nad podjęciem tam pracy.

pracownik

Jestem pracownikiem od kilku lat jak i posiadaczem okien Variantu. Naprawdę nie wiem kto pisze te opinie i skoro Variant taki zły dlaczego wielu pracowników to pracownicy którzy sa tutaj od wielu lat

Paweł
@pracownik 18.05.2018 16:06

Czyli rozumiem, że skoro mi podobają się okna firmy, w której pracuję, to wszyscy muszą być z nich zadowoleni? Zdaje się, że wiele opinii tutaj temu przeczy. Skoro jak piszesz pracujesz tam wiele lat, najwyraźniej nie masz porównania z innymi firmami, które pewnie w międzyczasie poszły technologicznie mocno do przodu.

Terminatorka

Nie dość, że firma ma wyłącznie negatywne opinie na forach, to jeszcze okna ma w cenach 20 % wyższych od konkurencji. Chciałam sprawdzić i wysłałam do kilku firm, od Variantu dostałam ofertę znacznie droższą.

Artiom Staniszewski

Powiem tak, Startowalem na stanowisko export manager na rynek francuski w tej firmie, zostalem wybrany. Potwerdzili mi zatrudninie i td.Teraz mieszkam we FRancji, kupilem bilety na samolot zeby przyjechac do Polski i pracowac. Mialem zaczac prace 1 marca. Dzisiaj zadzwonil Szwenter i odmowil ze wymyslonych przeczyn. Do rzeczy, firme odradzam, tak sie nie zachowuja kulturalne ludzi.

anonymous
@Porucznik 02.05.2018 09:36

Zdaje się, że Artiom chyba miał działać na rynku francuskim, więc miał znać dobrze francuski, nie polski, a skoro jest Francuzem polskiego pochodzenia, chyba nie musi znać dobrze polskiego. Zarzuty o Kalim dlatego są śmieszne. A firma i zachowanie szefostwa to niezła obora i słoma w butach.

Yoda

Tragiczna firma. Jak najdalej od niej.

Administrator

Odpowiadając na pytania użytkowników na forum powinniście mieć świadomość, że pomagacie komuś w znalezieniu nowego miejsca zatrudnienia

antyVariant

Żałuję, że wcześniej nie zajrzałem na ten profil. Wtedy napewno nie zamówiłbym okien w tej strasznej firmie. Mogę potwierdzić to, co pisali przedmówcy: nienajlepsza obsługa, wykonanie niechlujne, o bałaganie i (usunięte przez administratora) przy montażu nawet nie wspomnę. Boże, strzeż ludzi przed tą firmą, w której czas zatrzymał się na latach 60-tych. Ciekawią mnie tylko dwie rzeczy: jak czuje się właściciel tej firmy (którego nazwisko nawet ktoś poniżej wymienił), kiedy widzi takie opinie - bez wyjątku negatywne - na temat swojej firmy. Przecież każda normalna osoba zapadła by się na jego miejscu ze wstydu pod ziemię. Chyba każda normalna osoba zamknękany przynoszącą wstyd firmę. A druga rzecz, która mnie zastanawia - kto jeszcze w dzisiejszych czasach, kiedy z łatwością można znaleźć dobrą pracę, pracuję dzisiaj w takiej firmie rodem z PRL-u jak ten Variant. No chyba, że Ci pracownicy są tacy sami jak zarządzający tą firmą.

Mirek Ratajczak

To nie firma tylko grupa bezrobotnych. Pan majster to cwaniaczek ktory wie najlepiej ale psuje robote. To tego nie ma narzedzi ani kartki ani dlugopisu na pomiary. Niestety jak zaczna to trzeba wytrzymac do konca. Dno.

Klientka

Wraz z mężem kupiliśmy okna w tej firmie i żałujemy. Okna zostały wykonane niechlujnie (jakieś dziwne kleksy w rogach skrzydeł) i zamontowane niestarannie. Monterzy zostawili bałagan, byli bardzo aroganccy i niemili. Jednak kiedy czytam tutaj komentarze pisane przez pracowników tej firmy, wcale mnie nie dziwi, że jest jak jest.

mkjjpo

Stefan ma rację. Variantu nie można nazwać firmą. Brakuje tu zarządzania i pomysłu na cokolwiek. Przez ileś lat firma istniała tylko dwóm osobom, które wysyłały dużo na Włochy i Francje. Oni wiele lat utrzymywali tą firmę. Ale odeszli i wogóle im się nie dziwię. Teraz prawie nie ma roboty. Firma kupiła nowsze maszyny, ale to leczenie syfa pudrem. Gdy opowiadam żonie i znajomym jak ta firma działa, nikt nie może w to uwierzyć.

muniek

Zatrudnianie pracowników bez umowy. Płacenia pracownikom pod stołem. Temperatura na hali zima to nawet 3 stopnie. Brakuje nawet papieru toaletowego. Wyzysk totalny. Brak jakiejkolwiek organizacji Ostrzegam przed tą firmą.

Stefan

Bardzo ostrzegam! To nie Firma, tylko panowie w dzinsach z lapanki. Pan meister bardzo arogancki, praca niechlujna, balagan, trzeba ciagle ich pilnowac. Wykonawstwo i okna w porzadku, ale w sumie przykre doswiadczenie. Aha, trzeba im pozyczac narzedzia. Po material jezdza z budowy, bo ciagle cos brakuje, pomiary pan meister probuje zapamietac, ale mu nie wychodzi, bo 3 razy przywiozl zly towar. przypomina to PRL.

Zostaw opinię o Variant Sp.j. Wielkopolska Fabryka Okien - Suchy Las

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Variant Sp.j. Wielkopolska Fabryka Okien