Monter0702.02.2026 04:44
Uwaga na właściciela - jego zlecenia w punkcie wyjścia ustawione są na (usunięte przez administratora)podwykonawcy, Na początku wszystko wygląda idealnie- akceptuje twoje wyceny , piękne rozmowy o "szklanych domach" , nowe budowy ,duże zlecenia (kiludziesięciotysięczne lecz bez materiału) , pierwsze płatności zchodzą zgodnie z ustaleniami , a po kilku tygodniach prac zaczynają się najpierw kłopoty z materiałem ,-nawet dwutygodniowe poślizgi , i opóźnienia z płatnościami spowodowane ponoć przez nasze nie wyrabianie się w terminie. Dochodzi do eskalacji problemu , dostajesz inne zlecenia łatające niewyróbki ich własnych pracowników a problem finansowy mocno narasta. Dochodzi najpierw do kilkutysięcznych zatorów a w skali roku robi się 50-70 tysi. Podczas bardzo mocnych rozmowach właściciel nie dopuszcza swojej winy ani w 1%, do tego obciąża wszystkim podwykonawcę - pokonywaniem błędów projekcie , zmianami tras czy sposobu rozwiązywania innych problemów. Narzuca nie wykonalne terminy np prób , napraw ,czy zmian - np do 6 godzin - po czym na robotę gdzie potrzeba max 2-3 rbg wysyła swoją 4 osobową brygadę , robią 3 dni próbę czy poprawkę i jesteś obciążony kwota np 1500 -2000 pln -tak po uważaniu - (bo tak sie robi- cytat właściciela). Podczas rozmów o płatnościach otrzymujesz kilka a nawet kilkanaście terminów kolejnych. Dochodzi do szantażów o przepadek zobowiązań i jak z chodzisz powoli z prac to dług rośnie a kontakt mocno się utrudnia. Słyszysz tylko obietnice ,że jak skończysz to się rozliczy. Wyobrażcie sobie jeszcze jakie ja rozmowy mam z Inwestorami- wszędzie terminy prze...ne i brak kontaktu z właścielem , tylko jak on się o kasę upomina to wtedy kontakt jest. Jest nas grupa poszkodowanych , sprawa ciągnie się już 2 rok i zero kontaktu z nami , bierzemy pod uwagę pozew zbiorowy. Wiem natomiast o szukaniu następnych podwykonawców na następne roboty, o kolosalnych długach tej firmy w hurtowniach . Na branżowych portalach aukcyjnych wystawionych jest masa długów tej firmy, właściel utworzył firmę z O.O. -domyślacie się w jakim celu. Kochani bądzcie ostrożni - więcej szczegółów na mailu chętnie udzielę. Monter