Oszukana Klientka16.09.2020 13:05
Witam,
Tego typu opinie wystawiam po raz pierwszy w życiu. Nigdy nie zostałam oszukana robiąc zakupy przez internet. Od firmy Bieniex w 2019 roku zakupiliśmy poprzez allegro łóżko piętrowe. Towar został przesyłany. Wszystko było ok. W tym roku postanowiliśmy łóżka rozstawić aby każde stało na poziomie 0. Postanowiliśmy bezpośrednio od producenta domówić szuflady do drugiego łóżka. Niestety Państwo nie sprzedawali swoich produktów już na allegro. Znalazłam firmę poprzez fb. Napisałam do Pani Dagmary poprzez messenger.Nie było problemu z domówieniem szuflad. Po ustaleniu szczegółów zrobiłam przelew za towar (04.08.2020). 8.08 sierpnia dostałam i informację, że 11.08.2020 towar zostanie wysłany. 12.08 wysłałam E-mAila z prośbą o numer listu przewozowego, do dnia 18.08 próbowałam się skontaktować za pośrednictwem messengera i tel. Niestety tel. podany na fb jest nieaktualny. Pani Dagmara poprzez messenger podała nr aktualny.. do 01.09.2020 cały czas dobijałam się się do firmy Bieniex o podanie listu przewozowego. Pani Dagmara twierdziła, że mają problemy z firmą kurierską i jeżeli przesyłka nie dojdzie do dnia 28.08.2020 to osobiście przywiezie nam szuflady w dniu 01.09.2020 ponieważ będzie miała wizytę u lekarza w Warszawie. Przesyłka oczywiście nie dotarła. 01.09. próbowałam się skontaktować z Panią- otrzymałam informację, że wizyta została przełożona na 02.09. Kolejnego dnia 02.09 mąż skontaktował się z Panią Dagmarą. Pani powiedziała, że będzie u nas o godz.16.00. Zero kontaktu o godz.19.00 napisałam wiadomość, że 'rozumiem że towaru dziś nie dowiozą'... Pani oddzwoniła i stwierdziła, że jeszcze stoją w kolejce do specjalisty. Spytałam w jakiej dzielnicy Warszawy to już mąż podjechałby po szuflady (mimo, że mieliśmy opłacona przesyłkę 45zł). Pani stwierdziła, że oddzwoni bo spyta swojego męża- nie zna Warszawy. Po pewnym czasie otrzymałam tylko sms- że" szuflady będą dostarczone na kolejny dzień o godz.9.00'. Oczywiście nie zostały dostarczone. Informacji również o zmianie planów nie otrzymałam. 03.09 poprosiłam o zwrot pieniędzy- doszłam do wniosku, że nie otrzymam już towaru, nie było żadnej reakcji. Później Pani zgodziła się na zwrot pieniędzy.10.09.2020 nadal nie otrzymałam zwrotu pieniędzy. Pani napisała mi sms, że wyśle do mnie potwierdzenie przelewu. Znów cisza. po moich wiadomościach i tel Pani zadzwoniła, przeprosiła i potwierdziła, że w poniedziałek 14.09.2020 otrzymam zwrot pieniędzy... Napisałam, że czekam do końca dnia 15.09. Niestety nadal brak płatności. Pani nie kontaktuje się sama. Kontakt za każdym razem wymuszony jest z mojej strony. NIE POLECAM WSPÓŁPRACY Z TYM PAŃSTWEM. ZOSTAŁAM OSZUKANA :(