XL Energy Marketing Sp. z o.o.
3 150 6 1

Opinie o XL Energy Marketing Sp. z o.o.

Pjo

peter klose to narkoman

Weronika

Chcecie być na bieżąco ze wszystkimi aktualnościami XL Energy Marketing Sp. z o.o.? Zachęcam do sprawdzania fanpaga firmy https://www.facebook.com/XLPoland/?fref=nf

GDA
@Weronika 17.03.2017 09:57

Na stronie jest informacja o nowym produkcie - XL Natural. Ktoś wie gdzie to można kupić w Trójmieście? Pozdrawiam

XL Energy Marketing Sp. z o.o.
pracodawca
@GDA 05.10.2018 11:47

Poniżej lista punktów sprzedaży w Gdańsku gdzie możesz nabyć Naturala . Wspieramy Polską Sprzedaż : ) DALPINO S.C. KRZYWOUSTEGO 25 DELIKATESY,,MAX & XAVIER,,DANUTA MLYNSKA J.ZYLEWICZA 2 Delta Pomorze Sp. z o.o. Złota Karczma 26 DOLCIK S.C. J.LABUDA, S.WALOCH SZPAKI 1 FART 7 KARTUSKA 73A Faworyt Sp. z o.o. Noskowskiego 1 FIRMA HANDLOWA MERCURY ZBIGNIEW LELO JABLONIOWA 21/8 FIRMA HANDLOWA MERKURY ZBIGNIEW LELO PILOTÓW 23 "GROSZ ". ZIENKOWICZ. S.ZIENKOWICZ Sztormowa 3 KAMI Partyzantów 44 "KAMI" S.C. GORALSKA 49 LEJDIS S.C. SKLEP FIRMOWY ŁOWICKA 16 MARKET KAMI BIS S.C. POLANKI 1 MAX & XAVIER SKLEP SPOŻYWCZO MONOPOLOWY I.MLYNSKI GUDERSKIEGO 2 N26 Market Sp. z o.o. Supermarket Piotr i Paweł Al. Grunwaldzka 82 Ok Market Sp. z o.o. Nieborowska 8 P.H.,,ANIA,, S.C. JANA PAWŁA II 23C P.H.POD WIERZBAMI MAŁGORZATA RYPINSKA SZYPROW 1 ,,P.H.ZASPA,, GRAŻYNA LELO S.J. DYWIZJONU 303 25 PSH""NASZ SKLEP " S. A SŁOWACKIEGO 53A SAM 34 MAREK THEUS PILOTOW 3 SAM 34 MAREK THEUS S.J. BAJKI 10A SAM 34 MAREK THEUS S.J. BIEGANSKIEGO 25 SAM 34 MAREK THEUS S.J. CZYZEWSKIEGO 12 SAM 34 MAREK THEUS SP.J. KOCURKI 2 SKLEP MERKUS SAM 34 MAREK THEUS S.J. MARYNARKI POLSKIEJ 136 SKLEP OGOLNOSPOZYWCZY DIAMENT KASZUBSKA GABRIELA CIESZYŃSKIEGO 38 L4 Supermarket Piotr i Paweł Balcerskiego 2 Pozdrawiamy

???
@XL Energy Marketing Sp. z o.o. 08.10.2018 10:18

A we Wrocławiu gdzie można to kupić? Szukałem i nie ma:(

Wrocek
@??? 10.10.2018 14:09

Jest w Carrefourze. Wczoraj widzialem w Expressie na Drobnera.

XL Energy Marketing Sp. z o.o.
pracodawca
W takim składzie dzieliliśmy się energią w Warszawie
   
Pracownik

Witam piszących, jak również tych tylko czytających. Pracuję w XL Energy od kilku lat. W związku z tym czuję się odpowiednią osobą mogącą wypowiedzieć się na temat pracy w tej firmie. Jak w każdym z wcześniejszych miejsc pracy i tu bywają dobre i złe chwile. Sposób postępowania pracodawcy wobec pracowników ma duże znaczenie dla odczuwanego komfortu bądź dyskomfortu pracy, dla chęci do pracy i serca do pracy. Jednak moim zdaniem to my pracownicy mamy dużo większy wpływ. To nasze zachowanie, nasza uczciwość, nasze zaangażowanie, nasze koleżeńskie zachowanie wobec współpracowników odgrywa decydującą rolę. Czemu pracodawca ma głaskać aroganckich leni? Każda osoba pisząca obraźliwą opinię, opinię nie mającą wiekszego sensu, opinię dotykającą personalnie konkretną osobę (innego pracownika), często z użyciem jego imienia, nazwiska bądź inicjałów, jest malutkim człowieczkiem, człowieczkiem z zaburzoną samooceną. To przez takich malutkich powstają konflikty, zgryzliwości i niechęć do pracy. To oni psują całą atmosferę, knują i niszczą innych. Ja czuję się docenionym pracownikiem, nie ze względu na mega fajne wynagrodzenie, a dlatego, że nie raz skierowane wobec mojej pracy były słowa uznania, pochwalenia efektów mojej pracy. Informacja dla kandydatów do pracy w XL Energy: Warto, zachęcam.

XL Energy Marketing Sp. z o.o.
pracodawca
@Pracownik 07.10.2018 16:42

"Pracownik" dziękujemy za pozytywną opinię jednak unikałbym określeń "malutki człowieczkek" tudzież "arogancki leń" oba sformułowania pomimo ogólnego charakteru są obraźliwe. Zasada nieobrażnia jest uniwersalna dotyczy pracodawcy, pracownika, podwładnego, współpracownika i szefa. Pozdrawiamy . P.S. Jako dział HR poczuliśmy się dotknięci, nie zatrudniamy "aroganckich leni" : )

mati

Byłem w XL na rozmowie w zeszłym tygodniu. Rozmowa była fajna, pożartowaliśmy sobie z gościem z HR o kolorach puszek :) Biuro XL jest w samym centrum w nowym biurowcu koło Złotych Tarasów. Jest ładnie urządzone, a ludzie chodzący po korytarzach nie wyglądają na zombie. Nie wiem jakbym się czuł gdybym miał tam pracować, ale na pierwszy rzut oka wygląda całkiem normalnie. Bywałem na wielu mniej fajnych rozmowach w gorszych firmach.

zlotko
@mati 03.10.2018 18:11

tak xl pisz o sobie pozytywne komentarze a ludzie to debile i nie zorientuja sie ! Najgorszy pracodawca wg google to wlasnie xl

krys
@mati 03.10.2018 18:11

@mati mnie zaprosili na przyszły tydzień. Daj znać co Tobie odpowiedzą

XL Energy Marketing Sp. z o.o.
pracodawca
@zlotko 04.10.2018 10:26

Panie/i "zlotko", wydaje mi się, że to Pan/i nie docenia ludzi. Jeżeli wpisze Pan w google frazę " najgorszy pracodawca"nie pojawi się tam XL Energy Marketing, proszę nie wprowadzać ludzi w błąd, jeżeli szanuje Pan ich inteligencję. Przyznaję, że to mój ostatni komentarz do wpisu w stylu "najgorszy pracodawca", kolejne będą moderowane ponieważ wyglądają na zwykły trolling. Pozdrawiam.

anonim

(usunięte przez administratora)

qwerty

wpisałałam. znalazłam jeden wpis. może to twój? machnołęś 5 postów w 3 minuty. Niezłe tempo. Ile ci płacą za post?

Duhi
@qwerty 03.10.2018 13:27

opublikowalem wpisy w duzych idsteoach czasu - dni i nagle ukazaly sie jeden po drugim w tym samym czasie, nie umiem tego wyjasnic. ale najwyrazniej tobie za malo placa skoro szukasz dziury w calym?!! ale moze kogos do dziury?

XL Energy Marketing Sp. z o.o.
pracodawca

Drodzy komentujący na profilu, nie oczekujemy laurek, ale proszę powstrzymajcie się od komentarzy, które są obraźliwe lub przyjmują formę, z którą trudno dyskutować . Ostatnio pojawiły się wpisy Kraba czy rrw w miarę wyważone i nie mające charakteru wylewania żali. Żadna firma nie jest idealna i każda ma dobre i złe strony. XL się zmienia i to zmienia na lepsze, to proces, który trwa i wasze opinie mogą w tym pomóc, jesteśmy na nie otwarci, ale będziemy też stawiać granice. Życzymy wzystkim miłego tygodnia.

peter
@XL Energy Marketing Sp. z o.o. 01.10.2018 09:36

nie chcesz laurki tylko sciezke peter

XL Energy Marketing Sp. z o.o.
pracodawca
@XL Energy Marketing Sp. z o.o. 01.10.2018 09:36

peter Reytsn drodzy Panowie/Panie, wasze wpisy idealnie ilustrują rodzaj opinii, które : a) są obraźliwe b) ciężko się do nich odnieść i nie wnoszą nic do dyskusji Pozostawiamy je jednak jako swego rodzaju benchmark : ) Pozdrawiamy

polk
@XL Energy Marketing Sp. z o.o. 01.10.2018 09:36

Byłem w tej firmie na rozmowie w zeszłym tygodniu. Rozmowa była fajna, pożartowaliśmy sobie z rekruterem :) Biuro mają nieźle urządzone (w samym centrum), ludzie chodzący po korytarzach też nie wyglądają na zombie Nie wiem jakbym się czuł gdybym rzeczywiście miał tam pracować, ale z zewnątrz firma wygląda całkiem nomalnie.

Sisco

Wpiszcie w google najgorszy pracodawca - na samej gorze listy XL. Tutaj nieprzychylne komentarze sa usuwane, na google nie.

Domek w lesie
@Sisco 01.10.2018 21:01

Wpisałem, ktoś zaczął moderować google !!!? ...bo nie wyskakuje : ),

anon
@Domek w lesie 02.10.2018 07:24

pewnie google jest w tej samej mafi

anonim

(usunięte przez administratora)

kw

jeśli dużo usuwają, to pewnie mają dużo hajsu i raczej nie znikną :)

Krab

Minusy: - Panujaca dezinformacja wprowadza chaos i powoduje tzw. wywazanie otwartych drzwi. - Kilka dzialow prowadzi ten sam projekt nie majac pojecia, ze ktos inny juz sie tym zajmuje. - Brak feedbacku i ciagle zmienianie zdania wlasciciela firmy na temat kazdego projektu obniza morale pracownikow do zera. - Niesprawiedliwy podzial obowiazkow - w jednych dzialach panuje luz a w innych wyrabia sie na 200% normy. - Stres spowodowany wizja zwolnienia. Plusy: - Bardzo dobre zarobki. - Brak nadgodzin. - 100% pokrywane przez firme benefity - karta sportowa i opieka zdrowotna. - Kontaktowi i pomocni wspolpracownicy. - Lokalizacja biura - scisle centrum. - Realna mozliwosc awansu. Wnioski: - Opinie sa zalezne od dzialu w ktorym sie pracuje. - Firma dla odpornych na stres i ambitnych. - Nie jest to firma dla osob oczekujacych stabilizacji. - Polecam jako pewnego rodzaju sprawdzenie wlasnego charakteru i wytrzymalosci psychicznej.

Czuły Misiu
@Krab 22.09.2018 21:16

- Braki w komunikacji to nie dezinformacja, dezinformacja to raczej działanie intencjonalne a chyba nie o tym tu mowa, - Zmiennośc opini i zdania własciciela ewidentnie obniżają morale, ale nie do zera , Ludzie jednak pracują i to całkiem sprawnie : ) - Z tym podziałem można by coś zrobić faktycznie część jest niedociążona a część zawalona robotą ...ale jeżeli nie ma nadgodzin patrz Plusy, to jest tu pewna niespójność logiczna . Ale zgoda z tym nadmiarem pracy w niektórych obszarach, mamy jednego zawodnika, który od lat nie ściąga żółtej koszulki lidera, niejaki TS.

anonim

(usunięte przez administratora)

Mat

nie wierzcie pismo XL to kompletna bzdura - na kazdym stanowisku praca w tej firmie to dramat, ciagle ogloszenia nie sa efektem rozwoju firmy tylko nieprawdoppdobnej rotacji, nikt nie chce tam pracowac nikt!!

nim
@Mat 19.08.2018 10:02

serio? jakieś 170 osób tam pracuje ;) ale jasne, to na pewno sami nieudacznicy i życiowe niedojdy, których nikt inny nie chciał :P

nicknick
@nim 20.09.2018 11:48

170 chyba razem z ludzmi z fabryki, ktorzy nigdy prezesa na wlasne oczy nie widzieli

rrw

Wiele się nasłuchałem i naczytałem o XL -u zanim podjąłem decyzję by w nim pracować. 1. Co spotkałem w pierwszym roku pracy a) Zacząłem od integracyjnej imprezy świątecznej na której owszem, byli klienci firmy, ale pracownicy bawili się równie dobrze jeżeli nie lepiej b) Krótko po imprezie nastąpiła przerwa świąteczna w działalności firmy , która w XL- u zaczyna się od 21.grudnia i trwa do Święta Trzech Króli… nice. c) Marketing z pieniędzy uzyskanych z licytacji gadżetów reklamowych ( elektrycznych hulajnóg, deskorolek etc.) zrobił kolejną imprezę integracyjną, tym razem wyłącznie dla pracowników to wszystko w 1 m-cu pracy, d) Ekipa XL-a okazała się całkiem przyjazną grupą ludzi a atmosfera na openspejsie raczej nigdy nie przypomina grobowej, za wyjątkiem sytuacji kiedy ludzie pochłonięci są robotą, zdarza się zwłaszcza w produkcji : ) e) Mundial a konkretnie mecze Polaków, mieliśmy (no niestety tu uczucia mam ambiwalentne bo graliśmy tragicznie) przyjemność oglądać w sali konferencyjnej w godzinach pracy obsypując się czipsami i zapijając Energy drinkami – te w firmie są do dyspozycji pracowników f) Słynny Właściciel firmy pojawił się w biurze w ciągu mijającego roku łącznie jakiś 1-mc …i podczas swojego pobytu zwolnił 2 osoby, ale… nie wiem czy sam bym ich nie zwolnił gdyby to była moja firma , choć pewnie nie tak szybko : ) g) At last but not least kasa się zgadza I jest na koncie…przed czasem 2. Jaki jest XL na co dzień a) Jest całkiem znośną firmą, b) Właściciel jest specyficzny i trudny choć przyznam, że też dosyć inteligentny co odróżnia go od typowego „Pana Wiesia”. Chyba łagodnieje z wiekiem . Pokażcie mi jednak firmę gdzie właściciel jest grzecznym ciepłym i troskliwym misiem. Nie chcę usprawiedliwiać wszystkich jego działań, czasem bywa niesprawiedliwy i irracjonalny, ale coraz rzadziej. c) Właścicielem jest Peter ,ale na co dzień pracuje się z V-ce Prezesem LW, który jest przeciwieństwem właściciel za wyjątkiem inteligencji, LW jest ponad przeciętnie inteligentny d) W XL-u jest masa ludzi o nieprzeciętnym poczuciu humoru, a że jesteśmy w przestrzeni otwartej to bywa całkiem głośno e) Można trafić lepiej, ale można też trafić znacznie gorzej 3. Jak ktoś pracował, pracuje w XL-u to wie ,że struktura tego wpisu nie jest przypadkowa. 4. Nie napisałem słowa nieprawdy. AMEN

Pomocny

Hejka, moja znajoma chce złozyc Cv do działu prawnego polecacie ten dział ? Co możecie o nim napisać plusy i minusy :D Dziękuję

rysiu pracownik
@Pomocny 06.09.2018 11:36

W XL-u nie ma działu prawnego : )

Ciekawy
@rysiu pracownik 11.09.2018 09:53

A kto ogarnia sprawy prawnicze rodo itp?

rysiu pracownik
@Ciekawy 11.09.2018 12:13

Zewnętrzna kancelaria, RODO osoba z HR

Kamil

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

rocky1
@Kamil 24.07.2018 16:01

czasem prowadza rekrutacje ukryte. pewnie dlatego, ze opinia o firmie jest znana

Weronika

Czy ktoś z obecnych pracowników XL Energy Marketing posiada informacje odnośnie nowych ofert pracy w firmie? Na jakie stanowiska ogłoszona jest rekrutacja i jakie są wymagania? Do kiedy trwa? Jak wygląda jej przebieg? Zachęcam pracowników firmy lub osoby znające odpowiedzi na te pytania do aktywności na forum.

Weronika

@Trebitlr, Twoja wypowiedź nie zawiera żadnych konkretów. Może ją rozwiniesz? Jak ty oceniasz XL Energy Marketing jako pracodawcę? Jakie posiadasz doświadczenia z firmą związane? Każda merytoryczna wypowiedź jest pomocna dla osób zastanawiających się nad rozpoczęciem współpracy z XL Energy Marketing.

Weronika

@Koleżanka, Twoja wypowiedź nie zawiera konkretów. Może rozwiniesz swoją opinię na temat działu marketingu w XL Energy Marketing? Pracujesz w tym dziale? Jak oceniasz warunki zatrudnienia? Czy pracownikom oferowane są dodatkowe profity? Wyczerpujące wypowiedzi są pomocne dla osób zastanawiających się nad złożeniem swojej aplikacji w firmie.

Weronika

@Xyz, czy Twoim zdaniem postawa osoby zarządzającej działem marketingu XL Energy Marketing jest jedynym minusem pracy w nim? A może po prostu ze względu na funkcję, jaką w tej firmie pełni, jest wymagająca? Co mógłbyś powiedzieć o innych warunkach zatrudnienie przyporządkowanych do stanowiska jakie zajmujesz u tego pracodawcy? Proszę Cię o wypowiedź na ten temat.

piopul

Witam. Chciałbym się zapytać o warunki pracy Ph w XL Marketing, jakie zarobki, ilość dziennych wizyt itp będę wdzięczny za pomoc.

Weronika

@Były pracownik, co Twoim zdaniem wpływa na niekorzystną w Twojej ocenie atmosferę w XL Energy Marketing? Twoja wyjaśniona wypowiedź będzie cenna dla osób poszukujących aktualnych informacji o tym miejscu pracy przed ewentualnym złożeniu CV do niego.

Lolek

Rekordzista pracował chyba 6 godzin.

Weronika

@pepe, chciałbyś się zatrudnić w XL Energy Marketing? Co wpływa na Twoje zainteresowanie tym pracodawcą? Mógłbyś się wypowiedzieć w tej kwestii?

anonim

(usunięte przez administratora)

pepe

Aaasdr czy możesz rozwinąć swoją wypowiedź jakie są zarobki wysokość planów dodatkowe benefity ilość wizyt itp...

Weronika

W internecie zauważycie kilka aktualnych ofert pracy w XL Energy Marketing Sp. z o.o. Poszukiwany jest m.in. Project Management Assistant - Project Support Assistant i Export Sales Manager- Russia and CIS countries. Co osoby zatrudnione w tej firmie mogą powiedzieć o atmosferze jaka w niej występuje i warunkach zatrudnienia? Warto się zainteresować tymi stanowiskami Waszym zdaniem?

Były pracownik
@Weronika 19.02.2018 17:53

Absolutnie nie! W firmie panuje okropna atmosfera. Cały czas jest rekrutacja, bo ludzie odchodzą lub są zwalniani - często bez powodu.

Administrator

Przestaliście być na tym forum aktywni. Od ostatniego Waszego zamieszczonego postu minęły już prawie 30 Może jednak zdecyduje się ktoś na opisanie aktualnej kondycji przedsiębiorstwa XL Energy Marketing Sp. z o.o.? Czy coś przez ten długi okres się zmieniło? Poszukiwane są nowe osoby do pracy?

Weronika

@MF, odbyłeś rozmowę kwalifikacyjną w XL Energy Marketing Sp. z o.o. i w tym momencie czekasz na informację od pracodawcy o wyniku rekrutacji. Mógłbyś przybliżyć innym użytkownikom jakie pytania usłyszałeś na rozmowie? Jak ogólnie oceniasz poziom jej merytoryczności? Chciałbyś zostać pracownikiem tej firmy?

MF
@Weronika 16.12.2017 00:08

Każdy z 2 etapów odbył się w przyjaznej atmosferze. Pytania na pierwszym etapie były standardowe, na drugim etapie było kilka pytań wychodzących spoza "standardów", ale ja same te pytani bym zadał. Nie wiem czy one zostaną komuś zadane - mi zostały ze względu na wcześniejsze miejsce pracy. Merytorycznie, była to jedna z najlepszych rozmów jakie ostatnio odbyłem. Było rzeczowo, a rekrut ant wiedział o czym mówię. co niestety dla osoby poza FMCG staje się dużym problem na rozmowach w firmach nie związanych z tym sektorem. Czy chciałbym zostać pracownikiem? To jest trudne pytanie. Jesli miałbym brać pod uwagę, samą rozmowę - to jestem na tak. Na duży minus jest to zbyt długi czas oczekiwania na decyzję.

=() =() =

Witam, Poz koniec października lub początku listopada, złożyłem cv na wsparcie sprzedaży. Kiedy koniec rekrutacji?

MF
@=() =() = 14.12.2017 17:02

No właśnie ja też już czekam bardzo długo. Odbyłem rozmowy i czekam na decyzję, już ponad 1 mc.

anonim

(usunięte przez administratora)

XL Energy Marketing Sp. z o.o.
pracodawca

Szanowni Państwo, jesli wpis zaczyna się od "...a teraz w innej firmie" to proszę ewentualne uwagi kierować na forum właściwej firmy. Nie widze zasadności takiego wpisu na forum dotyczącym XL Energy.

Nick Young

Potrzebuję rzetelnych informacji jak się pracuje w dziale handlowym ? Plusy, minusy. Tylko konkretne informacje i na temat. Z góry dziękuję

XL Energy Marketing Sp. z o.o.
pracodawca

Szanowni Państwo, wpisy oskarżające pracowników firmy, bez wyjątku czy dotyczą one przedstawicieli handlowych czy innych pracowników biura lub zakładu będą usuwane. Jeżeli są państwo pracownikami firmy i chcieliby państwo zgłosić jakieś nieprawidłowości, proszę nie posługiwać się anonimowymi wpisami na forum a raczej nawiązać kontakt bezpośrednio z administracją firmy. Tylko w ten sposób będziemy mogli zweryfikować państwa głosy i dążyć do wyjaśnienia poruszanych kwestii.

ryś

Witam,Chce aplikować na PH na teren Warszawy i mam parę pytań . 1. Jak generalnie wygląda praca w XLu 2. Jakie zarobki (mam kilkuletnie doświadczenie handlowe) 3. Jacy ludzie (kierownik ,szef) 4. Atmosfera będę wdzieczny za odpowiedzi

Zostaw opinię o XL Energy Marketing Sp. z o.o. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie XL Energy Marketing Sp. z o.o.