XL Energy Marketing Sp. z o.o.
3 142 6 1

Opinie o XL Energy Marketing Sp. z o.o.

Kamil

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

rocky1
@Kamil 24.07.2018 16:01

czasem prowadza rekrutacje ukryte. pewnie dlatego, ze opinia o firmie jest znana

wml

brawo argus trafnie napisane,zaraz po twoim wpisie po kilku dniach nieobecnosci w pracy zjawil sie rafal n. obesrany po pachy pobiegl do dyrektora bajerowac pewnie ze to nieprawda,niestety pracownicy sie zawiedli bo pan dyrektor nic z tym nie zrobil ipewnie nie zrobi,tak jak piszesz wystarczy spojzec na liste np. z czerwca i sprawdzic kamery,dyrektorowi chyba pasuje ta sytuacja,chora sytuacja.napisales folwark,to jest sitwa,kumoterstwo i kolesiostwo,dyrektorze traci pan w oczach zalogi resztki godnosci i szacunku.

argus

panie prezesie moze pan zrobi pozadek z dwoma pseudo kierownikami w mlawie,zrobili sobie prywatny folwark z zakladu.niech pan sprawdzi listy obecnosci z kilku miesiecy (usunięte przez administratora) i porowna z zapisami z monitoringu,sprawdzi ich godziny przyjscia i wyjscia,ile razy wychodza w ciagu pracy,mysle ze co miesiac oszukuja firme na duzo godzin.(usunięte przez administratora)

Weronika

Czy ktoś z obecnych pracowników XL Energy Marketing posiada informacje odnośnie nowych ofert pracy w firmie? Na jakie stanowiska ogłoszona jest rekrutacja i jakie są wymagania? Do kiedy trwa? Jak wygląda jej przebieg? Zachęcam pracowników firmy lub osoby znające odpowiedzi na te pytania do aktywności na forum.

Weronika

@Koleżanka, Twoja wypowiedź nie zawiera konkretów. Może rozwiniesz swoją opinię na temat działu marketingu w XL Energy Marketing? Pracujesz w tym dziale? Jak oceniasz warunki zatrudnienia? Czy pracownikom oferowane są dodatkowe profity? Wyczerpujące wypowiedzi są pomocne dla osób zastanawiających się nad złożeniem swojej aplikacji w firmie.

Koleżanka
@Weronika 06.06.2018 01:11

Wypowiedź jest potwierdzeniem konkretów w wypowiedzi @Xyz.

Weronika

@Trebitlr, Twoja wypowiedź nie zawiera żadnych konkretów. Może ją rozwiniesz? Jak ty oceniasz XL Energy Marketing jako pracodawcę? Jakie posiadasz doświadczenia z firmą związane? Każda merytoryczna wypowiedź jest pomocna dla osób zastanawiających się nad rozpoczęciem współpracy z XL Energy Marketing.

Weronika

W internecie zauważycie kilka aktualnych ofert pracy w XL Energy Marketing Sp. z o.o. Poszukiwany jest m.in. Project Management Assistant - Project Support Assistant i Export Sales Manager- Russia and CIS countries. Co osoby zatrudnione w tej firmie mogą powiedzieć o atmosferze jaka w niej występuje i warunkach zatrudnienia? Warto się zainteresować tymi stanowiskami Waszym zdaniem?

Trebitlr
@wielebny 28.03.2018 13:07

Farmazony piszesz

Xyz

Nie polecam działu marketingu tej firmy, a konkretnie jej szefowej. Jeśli jej się cos/ktoś nie spodoba - nie ma zmiłuj

Koleżanka
@Xyz 14.05.2018 10:59

Potwierdzam

Weronika

@Inny były pracownik, mobbing to poważny zarzut. Według Międzynarodowej Organizacji Pracy mobbingiem jest obraźliwe zachowanie poprzez mściwe, okrutne, złośliwe lub upokarzające usiłowanie zaszkodzenia jednostce lub grupie pracowników. Obejmuje ono sprzysięganie się lub mobbing przeciwko wybranemu pracownikowi, który staje się przedmiotem psychicznego dręczenia. Mobbing charakteryzuje się stałymi, negatywnymi uwagami lub krytyką, społecznym izolowaniem danej osoby, plotkowaniem lub rozprzestrzenianiem fałszywych informacji.Czy takie sytuacje miały rzeczywiście miejsce w XL Energy Marketing ? Pamiętajmy, że wypowiadamy się na forum publicznym, więc zamieszczone wpisy powinny być prawdziwe.

Były pracownik
@Weronika 24.05.2018 01:15

Są prawdziwe. Nie są to tylko plotki ani niesprawdzone zarzuty. Z tego co wiem, były w sądzie sprawy o mobbing.

byly pracownik

As other reviews have already mentioned, this organization's biggest, and arguably only, flaw is its CEO/Owner. Amongst the multitude of adjectives that could be use to describe this individual, I will try to be as succinct and factual as I can (ironically he would like that): An Ignorant, tyrannical, micromanaging, paranoid, chain-smoker, with quite possibly more than a few diagnosable mental health issues. It was not uncommon for him to become personally abusive (verbally) as well as misogynist in his remarks to female co-workers, at even the most minor infractions to his ego or management decisions. With the amount of employee turnover I have been witness to during my time at XL Energy, I am baffled at how this company continues to operate globally. I can only attribute this to the dedication and perseverance of the company's employees, as well as some very serendipitous relationships with key distributors. For the sake of your sanity, avoid working here at all costs. I cannot emphasize this enough. Advice to Management To the CEO/Owner: Retire.

Były pracownik
@byly pracownik 31.05.2018 17:00

I agree with everything. Very accurate

Weronika

@Xyz, czy Twoim zdaniem postawa osoby zarządzającej działem marketingu XL Energy Marketing jest jedynym minusem pracy w nim? A może po prostu ze względu na funkcję, jaką w tej firmie pełni, jest wymagająca? Co mógłbyś powiedzieć o innych warunkach zatrudnienie przyporządkowanych do stanowiska jakie zajmujesz u tego pracodawcy? Proszę Cię o wypowiedź na ten temat.

Xyz
@Weronika 16.05.2018 16:26

Niestety nie. Atmosfera panująca w całej firmie + mobbing stosowany przez przełożonych oraz wlasciciela firmy zdecydowanie przekrreslaja ta firmę jako rzetelnego pracodawcę

Weronika

@Były pracownik, co Twoim zdaniem wpływa na niekorzystną w Twojej ocenie atmosferę w XL Energy Marketing? Twoja wyjaśniona wypowiedź będzie cenna dla osób poszukujących aktualnych informacji o tym miejscu pracy przed ewentualnym złożeniu CV do niego.

Xyz
@Inny były pracownik 17.05.2018 17:58

@były pracownik zgadzam się z Tobą w 100 %. Ludzie traktowani są przedmiotowo i jeśli przełożony na zły humor, to pomiar Tobą na prawo i lewo Zdecydowanie nie polecpolecam tego pracodawcy

piopul

Witam. Chciałbym się zapytać o warunki pracy Ph w XL Marketing, jakie zarobki, ilość dziennych wizyt itp będę wdzięczny za pomoc.

Weronika

@pepe, chciałbyś się zatrudnić w XL Energy Marketing? Co wpływa na Twoje zainteresowanie tym pracodawcą? Mógłbyś się wypowiedzieć w tej kwestii?

Aaasdr()5

Pracaw na Północy jako PH to parcie na wynik i PSD. KS młodziak wymagający ale służy pomoca / uwolnili go od poprzedniego dyra. WZ to tabelki tabelki i wynik chodz zawsze jest pod ręka. Brak marketingu. Obecna praca jako PH w dużym koncernie to wieksza $$ ale ciągły kocioł. Dobrze wspominam tamte czasy pozdrooo...

pepe
@Aaasdr()5 05.01.2018 22:46

Aaasdr czy możesz rozwinąć swoją wypowiedź jakie są zarobki wysokość planów dodatkowe benefity ilość wizyt itp...

nie powiem ...

nie znam was nie pracowalem z wami ale nie wydaje sie wam ze wiecej szukacie problemow i winnego niz skupiacie sie na swojej robocie ...? Podejscie ze cos sie nie uda ze konkurencja za silna kiero nie taki itp. mowi tylko o was jako ph w miernej ocenie ... zycze wam wiecej pogody ducha i swojej wartosci bo czesto dobry ph potrafi duzo silniejsza konkurencje zrownac z pozostajacym miejscem na polce po swoim zamowieniu :D kto wie moze zasile wasze szeregi ktoregos dnia (rozmawialem z tym niedobrym kierownikiem ... w moim odczuciu spoko otwarty kontaktowy czlowiek) i fajnie by bylo trafic w zespol "zwyciezcow" a nie "przegranych" tego zycze..

Administrator

Przestaliście być na tym forum aktywni. Od ostatniego Waszego zamieszczonego postu minęły już prawie 30 Może jednak zdecyduje się ktoś na opisanie aktualnej kondycji przedsiębiorstwa XL Energy Marketing Sp. z o.o.? Czy coś przez ten długi okres się zmieniło? Poszukiwane są nowe osoby do pracy?

kot

Witam szanowną firmę XL i na nowy rok życzę wam jak najmniejszego eksportu na świat z polskich hurtowni;Robert W pochwal się Waldkowi co proponujesz na rynku.

=() =() =

Witam, Poz koniec października lub początku listopada, złożyłem cv na wsparcie sprzedaży. Kiedy koniec rekrutacji?

laki
@MF 15.12.2017 15:40

KrzyśS ma jakieś dziwne ciche przyzwolenie na eksport Xl w firmie i dlatego będzie potrzebował nowych ph. by się wybielić.Tylko co będzie jak właściciel się o tym dowie to ciekawe jak zareaguje?

Weronika

@MF, odbyłeś rozmowę kwalifikacyjną w XL Energy Marketing Sp. z o.o. i w tym momencie czekasz na informację od pracodawcy o wyniku rekrutacji. Mógłbyś przybliżyć innym użytkownikom jakie pytania usłyszałeś na rozmowie? Jak ogólnie oceniasz poziom jej merytoryczności? Chciałbyś zostać pracownikiem tej firmy?

MF
@Weronika 16.12.2017 00:08

Każdy z 2 etapów odbył się w przyjaznej atmosferze. Pytania na pierwszym etapie były standardowe, na drugim etapie było kilka pytań wychodzących spoza "standardów", ale ja same te pytani bym zadał. Nie wiem czy one zostaną komuś zadane - mi zostały ze względu na wcześniejsze miejsce pracy. Merytorycznie, była to jedna z najlepszych rozmów jakie ostatnio odbyłem. Było rzeczowo, a rekrut ant wiedział o czym mówię. co niestety dla osoby poza FMCG staje się dużym problem na rozmowach w firmach nie związanych z tym sektorem. Czy chciałbym zostać pracownikiem? To jest trudne pytanie. Jesli miałbym brać pod uwagę, samą rozmowę - to jestem na tak. Na duży minus jest to zbyt długi czas oczekiwania na decyzję.

futker

witam i tak kierownik KS bedzie zaraz musial szukac nowych ph bo futker ma zapotrzebowanie a tam jest produkt ktory rotuje

Sumienie

A czy cy@xl-energy.com i lw@xl-energy.com zostali powiadomieni o tak godnym reprezentowaniu firmy przez Waldka?

anonim

(usunięte przez administratora)

Petarda

Lecz ze ZM potrafili sprzedawać towar tu i tam a obecny Wald.Z nawet tego nie potrafi.

były zwolniony

Zaciekawiła mnie ta wymiana zdań która ma miejsce.Ze swojej strony dodam iż przełożony w tej firmie na tylko wymagania nic kompletnie nie dając od siebie, wymyślając promocje które potem nie wiadomo jak wprowadzić w życie.I na końcu smutne rozstanie z brakiem uzasadnienia.Żal mi tych co jeszcze zostali.A i tak wszystkich na końcu ubiorą w export.

żenada

"Obserwator"napisz mi przypadkiem o jakich wymaganiach moich wspominasz,o jakich plotkach ja piszę skoro są prawdą a współczuć to trzeba leżącemu w kiblu bo sam się skompromitował.

XL Energy Marketing Sp. z o.o.
pracodawca

Szanowni Państwo, wpisy oskarżające pracowników firmy, bez wyjątku czy dotyczą one przedstawicieli handlowych czy innych pracowników biura lub zakładu będą usuwane. Jeżeli są państwo pracownikami firmy i chcieliby państwo zgłosić jakieś nieprawidłowości, proszę nie posługiwać się anonimowymi wpisami na forum a raczej nawiązać kontakt bezpośrednio z administracją firmy. Tylko w ten sposób będziemy mogli zweryfikować państwa głosy i dążyć do wyjaśnienia poruszanych kwestii.

XL Energy Marketing Sp. z o.o.
@żenada 07.09.2017 21:58

Szanowni Państwo (@ Żenada), jeszcze raz przypominam, że forum służy do wymiany wiadomości, dyskusji, przekazywania porad, itd. Jeżeli czują się państwo poszkodowani przez pracodawcę, zachęcamy do kontaktu z biurem firmy. Oskarżenia w Internecie naprawdę niczego nie wnoszą poza wyładowaniem przez państwa publicznie frustracji, co jak widzę w tym przypadku jest celem samym w sobie (oczywiście samemu pozostając anonimowym). Relacje w miejscu pracy są często trudne dla obu stron i bardzo chcielibyśmy mieć możliwość nad nimi pracować. Co do przywoływanej co parę dni rzekomej sytuacji z przyjęcia, które tak bardzo uraziło pracownika a widocznie nawet dotknęło go osobiście, rozumiem, że mówimy o grudniu 2016? Co takiego się wydarzyło, że pan / pani nagle przypomniał sobie o tym we wrześniu 2017? Z poważaniem, XL Energy

anonim

(usunięte przez administratora)

Obserwator

Żenadą jest to, że nie potrafisz napisać wyrazu "Dyrektorze". Weszłam na tą stronę przypadkiem i współczuję Waszemu szefowi, że musi pracować z takimi ludźmi. Nie znasz prostych zasad ortografii a wymagania masz hoho! To jest właśnie mławskie społeczeństwo- skompromitować kogo się da, ploteczki. Kto z kim i kto był pijany. Tak, leżał szef pijany ( pewnie) no i co z tego? A TY ile razy przecholowałeś?

Nick Young

Potrzebuję rzetelnych informacji jak się pracuje w dziale handlowym ? Plusy, minusy. Tylko konkretne informacje i na temat. Z góry dziękuję

smutny

Witam, Pod koniec promocji konsumenckiej tego roku KS kiero zorganizował nam spotkanie regionu.Każdy z nas dostał stertę stendów i materiałów reklamowych ponieważ trzeba było się ich pozbyć z Mławy.Jak można zauważyć upychaliśmy je po wszystkich napotkanych śmietnikach lecz nikt w firmie nie zauważył że aż tyle ich nie wstawiamy.Lecz trzeba by się spytać góry po co ta fikcja !chyba tylko dla wyniku i pokazania prezesowi.

pomocy
@smutny 14.10.2017 09:38

Zgadzam się z kolegą w całości.Przekazanie materiałów reklamowych STENDÓW było totalną fikcją a KS wiedział że trafią do kontenera lub na ognisko!!!!; Dziewczyny z biura prosimy o pomoc!!!!!!;; Nie chcemy tak pracować pod taką fikcją, gdzie u nas można to zgłosić i nie narazić się przełożonym.

rozczarowany

Okropna atmosfera pracy i mobbing na porzadku dziennym. Krzyki, wyzwiska i obelgi ze strony szefa.

Zostaw opinię o XL Energy Marketing Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie XL Energy Marketing Sp. z o.o.