XL Energy Marketing Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 132 ocen.

XL Energy Marketing Sp. z o.o.
3132

Opinie o XL Energy Marketing Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie XL Energy Marketing Sp. z o.o.

Weronika

@Inny były pracownik, mobbing to poważny zarzut. Według Międzynarodowej Organizacji Pracy mobbingiem jest obraźliwe zachowanie poprzez mściwe, okrutne, złośliwe lub upokarzające usiłowanie zaszkodzenia jednostce lub grupie pracowników. Obejmuje ono sprzysięganie się lub mobbing przeciwko wybranemu pracownikowi, który staje się przedmiotem psychicznego dręczenia. Mobbing charakteryzuje się stałymi, negatywnymi uwagami lub krytyką, społecznym izolowaniem danej osoby, plotkowaniem lub rozprzestrzenianiem fałszywych informacji.Czy takie sytuacje miały rzeczywiście miejsce w XL Energy Marketing ? Pamiętajmy, że wypowiadamy się na forum publicznym, więc zamieszczone wpisy powinny być prawdziwe.

Weronika

@Były pracownik, co Twoim zdaniem wpływa na niekorzystną w Twojej ocenie atmosferę w XL Energy Marketing? Twoja wyjaśniona wypowiedź będzie cenna dla osób poszukujących aktualnych informacji o tym miejscu pracy przed ewentualnym złożeniu CV do niego.

Inny były pracownik
@Weronika 27.03.2018 12:11

Unikać jak ognia, generalnie właściciel firmy mobbinguje pracowników na masową skalę.

Weronika

@Xyz, czy Twoim zdaniem postawa osoby zarządzającej działem marketingu XL Energy Marketing jest jedynym minusem pracy w nim? A może po prostu ze względu na funkcję, jaką w tej firmie pełni, jest wymagająca? Co mógłbyś powiedzieć o innych warunkach zatrudnienie przyporządkowanych do stanowiska jakie zajmujesz u tego pracodawcy? Proszę Cię o wypowiedź na ten temat.

Xyz

Nie polecam działu marketingu tej firmy, a konkretnie jej szefowej. Jeśli jej się cos/ktoś nie spodoba - nie ma zmiłuj

piopul

Witam. Chciałbym się zapytać o warunki pracy Ph w XL Marketing, jakie zarobki, ilość dziennych wizyt itp będę wdzięczny za pomoc.

Weronika

@pepe, chciałbyś się zatrudnić w XL Energy Marketing? Co wpływa na Twoje zainteresowanie tym pracodawcą? Mógłbyś się wypowiedzieć w tej kwestii?

Aaasdr()5

Pracaw na Północy jako PH to parcie na wynik i PSD. KS młodziak wymagający ale służy pomoca / uwolnili go od poprzedniego dyra. WZ to tabelki tabelki i wynik chodz zawsze jest pod ręka. Brak marketingu. Obecna praca jako PH w dużym koncernie to wieksza $$ ale ciągły kocioł. Dobrze wspominam tamte czasy pozdrooo...

pepe
@Aaasdr()5 05.01.2018 22:46

Aaasdr czy możesz rozwinąć swoją wypowiedź jakie są zarobki wysokość planów dodatkowe benefity ilość wizyt itp...

Weronika

W internecie zauważycie kilka aktualnych ofert pracy w XL Energy Marketing Sp. z o.o. Poszukiwany jest m.in. Project Management Assistant - Project Support Assistant i Export Sales Manager- Russia and CIS countries. Co osoby zatrudnione w tej firmie mogą powiedzieć o atmosferze jaka w niej występuje i warunkach zatrudnienia? Warto się zainteresować tymi stanowiskami Waszym zdaniem?

wielebny
@Weronika 19.02.2018 17:53

Unikaj jak ognia. Nikt kto ma poczucie własnej wartości, nie powinien tam pracować. Codzienne poniżanie pracowników, monitoring do granic wytrzymałości, absurdalny zakres obowiązków. Srednia zatrudnienia 2 tygodnie, czasami ludzie odchodza juz po dniu, dwóch. Dziesiątki spraw w sądzie wniesionych przez byłych pracowników, część z nich na permanentnych zwolnieniach lekarskich. Prezes nigdy nie powinien miec kontaktu z ludzmi. I, z tego co powszechnie wiadomo, ma sądowy zakaz prowadzenia biznesu w Polsce.

nie powiem ...

nie znam was nie pracowalem z wami ale nie wydaje sie wam ze wiecej szukacie problemow i winnego niz skupiacie sie na swojej robocie ...? Podejscie ze cos sie nie uda ze konkurencja za silna kiero nie taki itp. mowi tylko o was jako ph w miernej ocenie ... zycze wam wiecej pogody ducha i swojej wartosci bo czesto dobry ph potrafi duzo silniejsza konkurencje zrownac z pozostajacym miejscem na polce po swoim zamowieniu :D kto wie moze zasile wasze szeregi ktoregos dnia (rozmawialem z tym niedobrym kierownikiem ... w moim odczuciu spoko otwarty kontaktowy czlowiek) i fajnie by bylo trafic w zespol "zwyciezcow" a nie "przegranych" tego zycze..

Administrator

Przestaliście być na tym forum aktywni. Od ostatniego Waszego zamieszczonego postu minęły już prawie 30 Może jednak zdecyduje się ktoś na opisanie aktualnej kondycji przedsiębiorstwa XL Energy Marketing Sp. z o.o.? Czy coś przez ten długi okres się zmieniło? Poszukiwane są nowe osoby do pracy?

kot

Witam szanowną firmę XL i na nowy rok życzę wam jak najmniejszego eksportu na świat z polskich hurtowni;Robert W pochwal się Waldkowi co proponujesz na rynku.

=() =() =

Witam, Poz koniec października lub początku listopada, złożyłem cv na wsparcie sprzedaży. Kiedy koniec rekrutacji?

laki
@MF 15.12.2017 15:40

KrzyśS ma jakieś dziwne ciche przyzwolenie na eksport Xl w firmie i dlatego będzie potrzebował nowych ph. by się wybielić.Tylko co będzie jak właściciel się o tym dowie to ciekawe jak zareaguje?

Weronika

@MF, odbyłeś rozmowę kwalifikacyjną w XL Energy Marketing Sp. z o.o. i w tym momencie czekasz na informację od pracodawcy o wyniku rekrutacji. Mógłbyś przybliżyć innym użytkownikom jakie pytania usłyszałeś na rozmowie? Jak ogólnie oceniasz poziom jej merytoryczności? Chciałbyś zostać pracownikiem tej firmy?

MF
@Weronika 16.12.2017 00:08

Każdy z 2 etapów odbył się w przyjaznej atmosferze. Pytania na pierwszym etapie były standardowe, na drugim etapie było kilka pytań wychodzących spoza "standardów", ale ja same te pytani bym zadał. Nie wiem czy one zostaną komuś zadane - mi zostały ze względu na wcześniejsze miejsce pracy. Merytorycznie, była to jedna z najlepszych rozmów jakie ostatnio odbyłem. Było rzeczowo, a rekrut ant wiedział o czym mówię. co niestety dla osoby poza FMCG staje się dużym problem na rozmowach w firmach nie związanych z tym sektorem. Czy chciałbym zostać pracownikiem? To jest trudne pytanie. Jesli miałbym brać pod uwagę, samą rozmowę - to jestem na tak. Na duży minus jest to zbyt długi czas oczekiwania na decyzję.

futker

witam i tak kierownik KS bedzie zaraz musial szukac nowych ph bo futker ma zapotrzebowanie a tam jest produkt ktory rotuje

Sumienie

A czy [email protected] i [email protected] zostali powiadomieni o tak godnym reprezentowaniu firmy przez Waldka?

anonim

(usunięte przez administratora)

Petarda

Lecz ze ZM potrafili sprzedawać towar tu i tam a obecny Wald.Z nawet tego nie potrafi.

były zwolniony

Zaciekawiła mnie ta wymiana zdań która ma miejsce.Ze swojej strony dodam iż przełożony w tej firmie na tylko wymagania nic kompletnie nie dając od siebie, wymyślając promocje które potem nie wiadomo jak wprowadzić w życie.I na końcu smutne rozstanie z brakiem uzasadnienia.Żal mi tych co jeszcze zostali.A i tak wszystkich na końcu ubiorą w export.

żenada

"Obserwator"napisz mi przypadkiem o jakich wymaganiach moich wspominasz,o jakich plotkach ja piszę skoro są prawdą a współczuć to trzeba leżącemu w kiblu bo sam się skompromitował.

XL Energy Marketing Sp. z o.o.
pracodawca

Szanowni Państwo, wpisy oskarżające pracowników firmy, bez wyjątku czy dotyczą one przedstawicieli handlowych czy innych pracowników biura lub zakładu będą usuwane. Jeżeli są państwo pracownikami firmy i chcieliby państwo zgłosić jakieś nieprawidłowości, proszę nie posługiwać się anonimowymi wpisami na forum a raczej nawiązać kontakt bezpośrednio z administracją firmy. Tylko w ten sposób będziemy mogli zweryfikować państwa głosy i dążyć do wyjaśnienia poruszanych kwestii.

XL Energy Marketing Sp. z o.o.
@żenada 07.09.2017 21:58

Szanowni Państwo (@ Żenada), jeszcze raz przypominam, że forum służy do wymiany wiadomości, dyskusji, przekazywania porad, itd. Jeżeli czują się państwo poszkodowani przez pracodawcę, zachęcamy do kontaktu z biurem firmy. Oskarżenia w Internecie naprawdę niczego nie wnoszą poza wyładowaniem przez państwa publicznie frustracji, co jak widzę w tym przypadku jest celem samym w sobie (oczywiście samemu pozostając anonimowym). Relacje w miejscu pracy są często trudne dla obu stron i bardzo chcielibyśmy mieć możliwość nad nimi pracować. Co do przywoływanej co parę dni rzekomej sytuacji z przyjęcia, które tak bardzo uraziło pracownika a widocznie nawet dotknęło go osobiście, rozumiem, że mówimy o grudniu 2016? Co takiego się wydarzyło, że pan / pani nagle przypomniał sobie o tym we wrześniu 2017? Z poważaniem, XL Energy

anonim

(usunięte przez administratora)

Obserwator

Żenadą jest to, że nie potrafisz napisać wyrazu "Dyrektorze". Weszłam na tą stronę przypadkiem i współczuję Waszemu szefowi, że musi pracować z takimi ludźmi. Nie znasz prostych zasad ortografii a wymagania masz hoho! To jest właśnie mławskie społeczeństwo- skompromitować kogo się da, ploteczki. Kto z kim i kto był pijany. Tak, leżał szef pijany ( pewnie) no i co z tego? A TY ile razy przecholowałeś?

Nick Young

Potrzebuję rzetelnych informacji jak się pracuje w dziale handlowym ? Plusy, minusy. Tylko konkretne informacje i na temat. Z góry dziękuję

smutny

Witam, Pod koniec promocji konsumenckiej tego roku KS kiero zorganizował nam spotkanie regionu.Każdy z nas dostał stertę stendów i materiałów reklamowych ponieważ trzeba było się ich pozbyć z Mławy.Jak można zauważyć upychaliśmy je po wszystkich napotkanych śmietnikach lecz nikt w firmie nie zauważył że aż tyle ich nie wstawiamy.Lecz trzeba by się spytać góry po co ta fikcja !chyba tylko dla wyniku i pokazania prezesowi.

pomocy
@smutny 14.10.2017 09:38

Zgadzam się z kolegą w całości.Przekazanie materiałów reklamowych STENDÓW było totalną fikcją a KS wiedział że trafią do kontenera lub na ognisko!!!!; Dziewczyny z biura prosimy o pomoc!!!!!!;; Nie chcemy tak pracować pod taką fikcją, gdzie u nas można to zgłosić i nie narazić się przełożonym.

rozczarowany

Okropna atmosfera pracy i mobbing na porzadku dziennym. Krzyki, wyzwiska i obelgi ze strony szefa.

Były

Nie polecam. Zwłaszcza prace z KS Kierownikiem z Północy . Zadufany w sobie dzieciak, oszukujący wszystkich od firmy po klientów

żenada

Waldku nie jest Ci wstyd za taj godne reprezentowanie firmy .Co na to Prezes?????? Może da wszystkim odpowiedz ktoś z działu HR.

Były.

W firmie dużo mówi się o zakazie eksportu.Wystarczyło by sprawdzić zamówienia paletowe do sklepów które są powtarzane notorycznie i okazało by się że towaru nie ma.Lecz świta kierująca z WZ na czele mydli oczy prezesowi i właścicielowi firmy.

Cream

A Pani KW teraz w innej firmie robi "porządek" i wprowadza zasady "małpy w cyrku". Porażka!!!! Co to za babsko?! Nic nie umie a wydaje jej się, że jest managerem!?

XL Energy Marketing Sp. z o.o.
pracodawca
@Cream 30.09.2017 22:49

Szanowni Państwo, jesli wpis zaczyna się od "...a teraz w innej firmie" to proszę ewentualne uwagi kierować na forum właściwej firmy. Nie widze zasadności takiego wpisu na forum dotyczącym XL Energy.

Prawda

Czemu panie z działu HR czyszczą wpisy o prawdzie ...... Szlapańska wie o czym ja piszę i niedługo wszystko się wyjaśni .... ZM i Krzyś to był Eksport.

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracownik

Co Ty czepiasz się dowodzących,ja miło wspominam pracę w tej firmie gdyż kiero daje zamówienia do wbicia plan robił się sam tylko produktu na sklepie brak. I to była jedyna zastanawiająca sytuacja.

ryś

Witam,Chce aplikować na PH na teren Warszawy i mam parę pytań . 1. Jak generalnie wygląda praca w XLu 2. Jakie zarobki (mam kilkuletnie doświadczenie handlowe) 3. Jacy ludzie (kierownik ,szef) 4. Atmosfera będę wdzieczny za odpowiedzi

Zostaw opinię o XL Energy Marketing Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie XL Energy Marketing Sp. z o.o.