Caterpillar Poland Sp. z o.o.

Sosnowiec

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 741 ocen.

Caterpillar Poland Sp. z o.o.
2 741 6 1

Opinie o Caterpillar Poland Sp. z o.o.

Dominika

@Nieznajomy, czy zamierzasz podjąć współpracę z firmą? Rozumiem, że chcesz założyć własną działalność, a dlaczego nie planujesz zatrudnić się bezpośrednio w Caterpillar? Czy masz już doświadczenia w zawodzie spawacza? Sądzę, że jeśli posiadasz umiejętności w tym zakresie, warto aplikować bezpośrednio do tego pracodawcy.

Nieznajomy
@Dominika 24.09.2018 11:12

Z tego co tu czytam na forum to wszyscy tu narzekają na zarobki a ja dostalem propozycje na wlasnej działalności za lepszą kase przez pośrednika.

Nieznajomy

Mam pytanko czy ktoś z was pracuje w Cat.na wlasnej działalności jako spawacz przez firme zewnętrzna

Dominika

Znajdzie się tu pracownik firmy, który odpowie na pytanie @Aleksander Wielki? Czy można liczyć na przyjazną atmosferę w dziale zakupów? Może macie jakieś porady? @Buyer, czy zdecydowałeś się przesłać CV? Jeszcze nie udzielono odpowiedzi na frapujące Cię kwestie, ale może mimo to chcesz wziąć udział w rekrutacji?

Alexander Wielki

Widziałem ogłsozenie do działu zakupów na stanowisko buyer- jakiej stawki można sie spodziewac i jaka atmosfera w zespole?

Buyer
@Alexander Wielki 25.08.2018 15:21

Też się chętnie dowiem

P.H.U

najlepsza firma na śląsku-caterpillar....

Dominika

Znajdą się tu osoby, które w merytoryczny sposób udzielą odpowiedzi na pytania @zdziwiony? Czy ktoś z Was pracuje w dziale jakości? Polecacie? @Anonim, jaką decyzję ostatecznie podjąłeś, zamierzasz zatrudnić się w Caterpillar? Może już rozpocząłeś pracę tam? Opowiedz, jak Ci się podoba.

Fakty o CAT Poland

1. dzwonią z ofertą z konkretną stawką - dostajesz gorszą stawkę na umowie - już kilka osób 2. jak masz te 50gr podwyżki, to super - inni dostają i po 3 miesiącach od obiecanek jeszcze grosza nie widzieli bo to oczywiste, że tyle trwa przeprocesowanie tego przez kadry 3. przyjmujesz się do biura - to nic nie znaczy - w każdej chwili szlony belg u sterów może uznać, że brakuje spawaczy i tam cię przenieść 4. w maju informują pracowników, że właśnie zmienili regulamin pracy i obowiązuje od poprzedniego stycznia - jak wziąłeś opiekę na dziecko to przepada ci premia za brak L4 (tak, opieka jest traktowana jak l4). na uwagę, że zasady nie mogą być zmieniane wtecz - dostajesz wyjaśnienie, że mogą bo to ich regulamin 5. zasada "dla wpisu w CV" już mało aktualna - CAT jest szkołą jak nie powinna działać firma i niestety większość pracodawców na śląsku już o tym wie - kompletny brak przestrzegania zasad - nawet tak elementarnych jak zasady bezpieczeństwa (zastawione drogi ewakuacyjne itp), inżynierowie pytający spawaczy z jakiego materiału ma być część bo nie wiedzą co dać na rysunku, spawacze robiący złe spawy tak, że kilkadziesiąt koparek jest cofana z rynku 6. na rozmowie obiecują home office, elastyczne godziny pracy, brak wyjazdów - wszystko kłamstwo 7. socjal: prywatnie musisz przynieść sobie czajnik do grzania wody na kawe, do biura północnego co pół roku remont podwozia (na drodze dojazdowej są uskoki wys. ok. 17cm, ale założono na nie dodatkowo progi zwalniające), własne kartki i długopisy - ale za to raz na rok dostajesz dla dziecka 1 szt. kinder bueno, 1 paczkę ptasiego mleczka - ale tylko jeżeli dziecko ma powyżej roku 8. brak diet za wyjazdy służbowe

Dobry duch
@Fakty o CAT Poland 06.12.2017 19:06

Bzdura. Widać, że długo nie popracowałeś/ popracowałaś. Diety są ale trzeba wiedzieć do kogo się zgłosić - od tego jest kierownik żeby Cię poinformować, Home office funkcjonuje cały czas. Prywatny czajnik? Widać, że nie słuchałeś na szkoleniu - w Cat jest zakaz używania prywatnych czajników. Czajniki są i to nie jeden zakupione przez CAT. Inżynierowie pytaja, bo chcą aby pracownicy brali udział w opracowywaniu instrukcji - to chyba dobrze prawda? Nikt nie zmieniał żądnego regulaminu - uwierz mi że to nie takie proste. I powiem coś jeszcze! W życiu się nie zdarzyło, żeby kogoś z biura na halę rzucili. Widać, że jesteś sfrustrowany/a bo pewnie Ci umowy nie przedłużyli. Ale po co pisać takie bzdury?????

Fakty o CAT Poland
@Dobry duch 12.02.2018 21:00

Pracowałem 5 lat.. widzisz, diety powinny być z zasady, nie jak musisz chodzić po kierownikach i błagać, załatwiać... H/O funkcjonuje w jednym dziale. O ironio -tam gdzie nie działa, wytłumaczeniem jest fakt, że to nie jest standard w CAT. Regulamin pracy - autentyk, zminiono na poczatku 2017 - wstecznie, obcinając ludziom premie, ze branie opieki nad dzieckiem.. nazwisk ludzi nie bede używać - ale tak zostali przerzuceni.. chyba piszesz z kadr - bo sądząc po wielkim banerze na płocie, macię permamentny problem ze znalezieniem pracowników.. czyżby fama o tym jak jest w CAT się rozniosła? Czy może problem polega na tym, że jak są zatrudnieni na umowie z kwotą 1000pln mniejszą niż na liście intencyjnym, zwalniają się szybko?

zdziwiony
@Fakty o CAT Poland 13.02.2018 11:47

Jak to możliwe że dają mniejszą stawkę niż na liście intencyjny? Ja zawsze żądam aneksu do takiego listu w którym jest informacja że jeżeli pracodawca/pracownik nie podejmie współpracy na wyżej wskazanych warunkach jak np 1 dzień danego miesiąca to obliguje się do zapłaty odszkodowania w takiej/a takiej wysokości :)

zdziwiony

Hej, Dostałem od nich propozycję pracy - jak wygląda sytuacja w biurze? Dział Jakości? Jak zarobkowo? Atmosfera w pracy? Chociaż w paru punktach i proszę nie chaotycznie :) Dzięki

zakupy biuro polnocne

To prawda - na rozmowie umawiaja jedna stawke, jak juz zrezygnujesz z poprzedniej pracy, pierwszy dzien w CAT - dostajesz umowe z mniejsza stawka. do tego zasady premii nieznane - a nawet jak masz zasady i spelniasz wszystko - to zmeiniaja wstecznie zasady, byle premii nie wyplacic. oszukuja wlasnych ludzi. .. takie polskie zarzadzanie

maciek
@zakupy biuro polnocne 17.04.2018 15:56

Bo to jest amerykańska firma i polskie zarządzanie:) Nikt tak nie wydoi jak polak polaka!

ja
@zakupy biuro polnocne 17.04.2018 15:56

PREEEECZ !!! z Polski wy parszywe zlodzieje PREEEEEEECZ!!!

Lobo
@zakupy biuro polnocne 17.04.2018 15:56

Witam, jeśli ktoś z obecnych lub byłych pracowników firmy Caterpillar rozważa zmianę pracy, to obecnie prowadzimy nabór nowych mechaników dla firmy znajdującej się na terenie woj. Śląskiego. Zachęcam do wysyłania swoich zgłoszeń/zadawania pytań na adres mailowy: katowice@lobohr.pl Pozdrawiam!

zdziwiony
@zakupy biuro polnocne 17.04.2018 15:56

Jakim trzeba być ignorantem - żeby przed zmianą pracy (zwolnieniem się u obecnego pracodawcy) nie dostać listu intencyjnego w którym masz przedstawione warunki? Jak zmieniają zasady?

Jon lemon

Błagam Was pierdoły piszecie na temat Cata zarobki złe a ci którzy poszli do hagsa będą wracać na kolanach kwestia czasu. A normy? Hmm... ;-) orka orka i orka :-)

Nowy dyrektor
@Jon lemon 14.02.2018 10:48

Już w w zeszlym roku na wiosne mieli wracać. Od tego momentu zwolnilo się 40 osób. Wrociło "0".

Ja
@Nowy dyrektor 14.02.2018 16:50

I większość wróciła ;) A tak źle tutaj jest.

Kulfon
@Ja 14.02.2018 20:15

A będzie jeszcze lepiej, ale to juz bez was i Ferdka.

lolo
@Ja 14.02.2018 20:15

A kto z hagsa wrocil???????????

Ja
@Kulfon 14.02.2018 20:34

Juz jest lepiej...

Anonim

Zastanawiam sie nad zmiana pracy z lear corporation na wasza firme ? Chodzi o zarobki glownie na lear (usunięte przez administratora) atmosfera a jak wyglada to u was na zakladzie?

Dominika

@Salas, może rozwiniesz swoją wypowiedź? Czy jesteś pracownikiem firmy caterpillar poland? Jak oceniasz warunki zatrudnienia? Jaka Twoim zdaniem panuje atmosfera w pracy między pracownikami? Czy sprzyja pracy zespołowej?

Hodedor
@Dominika 29.06.2018 01:55

Witam, jakie agencje pracy przyjmują do caterpillar ? Słyszałem , że jest jakaś agencja zaczynająca się chyba na literkę B i ponoć oni dają dość duże stawki, większe niż pod firmą czy to prawda?

Nowy
@Hodedor 06.08.2018 15:17

Tak a firmą się nazywa Bodzio pojawiają się ogłoszenia na Olx i dają lepsze pieniądze niż cały ten Caterpillar

Dominika

@Hodedor, niestety nie jestem w stanie Ci udzielić odpowiedzi. Warto śledzić stronę internetową firmy: https://www.caterpillar.com/pl/careers.html Tam znajdziesz informacje dotyczące zatrudnienia, jednak obecnie nie widzę żadnych ofert pracy. Daj znać, jeśli zdecydujesz się na przesłanie CV. Zachęcam też inne osoby związane z tym pracodawcą do pozostawiania merytorycznych komentarzy.

Dominika

Możecie powiedzieć, czy w firmie wszystkie osoby są zatrudnione w oparciu o umowę o pracę? A może pracownicy mogą wybrać rodzaj umowy? Czy są jakieś premie, benefity pozapłacowe? Czy pracodawca oferuje szkolenia wstępne, a następnie podnoszące kwalifikacje? Proszę Was o rzetelne, konkretne wypowiedzi, które pomogą osobom wahającym się nad przesłaniem CV.

Łukasz

Jak się Was wszystkich czyta to się nie dobrze robi. 1. Skoro tak jest źle to po co jeszcze tu siedzicie ? 2. Skoro mała stawka to jest wolny rynek tak? - patrz punkt 1. Stawka adekwatna do "umiejętności"? 3. Skoro tak Was kroją to- patrz punkt 1. 4. Pokażcie paski skoro jest tak źle, skoro źle - patrz punkt 1. 5. Ile osób już wróciło? Bo ja wiem- jednak nie jest tak źle tak? 6. Jestem w CAT bo mnie nigdzie nie chcą? Przecież tutaj jest xx zł/h inni nie dają więcej? Dziwne. Jestem tam gdzie mi płacą adekwatnie do moich umiejętności, nie satysfakcjonuje mnie- patrz punkt 1. 7. Anonimowo bardzo łatwo pisać "prawdę". 8. Fakty o CAT Poland: -Skoro droga zła (ok nie jest idealna, to może zostawiaj auto przed CAT i na piechotkę? Autobusy nie istnieją, aż tak daleko jest? Mamy 3 parkingi każdy jest zły? Może CAT ma Ci jeszcze za zdarte buty oddawać? Pracodawca musi Ci gwarantować miejsce parkingowe? -Czajniki - a nie ma dystrybutorów wody gdzie można podgrzać? Nie ma na stołówkach czajników - mamy dwie z tego co kojarzę i zawsze jest min. jeden czajnik. -Diety itp - masz korporacyjną kartę? To jaka dieta? Gdzie byłeś na delegacji? Ograniczałeś się? Dieta = twoje własne wyżywienie + usługi, brak diety płacisz kartą. -5 lat-jakoś nie kojarzę kogoś kto 5 lat tu pracował, odszedł i dojeżdżał do biura północnego! Pracownik biurowy spawacz? No to już fantazja. Od kiedy pracuje to nie widziałem takiej a jestem dłużej niż Ty "byłeś/byłaś" -Cytat "inżynierowie pytający spawaczy z jakiego materiału ma być część bo nie wiedzą co dać na rysunku" Czy my mamy biuro konstrukcyjne? Coś mnie ominęło? Masz jakieś dowody? Mój wpis nie ma zamiaru nikogo obrażać po prostu nie mogę się zgodzić z wpisami które są niezgodne z prawdą. Jeżeli jest mi aż rak źle- patrz punkt 1 :)

Anonymus
@Łukasz 15.02.2018 23:22

Za bardzo to upraszczasz na zasadzie nie podoba się to wypad. Na szczęście to tak nie działa, mamy swoje prawa i o nie powalczymy.

Łukasz
@Anonymus 27.02.2018 11:37

Walczcie, ale niech ludzie nie piszą bzdur. Ale skoro jest aż tak źle, to nie łatwiej iść gdzie cię "docenia" i nie jest tak źle? Jest wolny rynek, nikt na siłę nie trzyma. i jeszcze jedno, czemu ludzie wracają?

Tong Po
@Łukasz 08.03.2018 22:52

Kto wraca podaj przykład?

Łukasz
@Tong Po 09.03.2018 00:19

koniec pyskówki, przejdź się po hali i biurach, chyba ślepy nie jesteś. Nie mam zamiaru Cię uświadamiać. Chyba poznajesz twarze co wróciły. Jak nie to szkoda mojego czasu. Jak ktoś jest nastawiony na nie i na zawsze źle to nic i nikt go nie zmieni. Skończyłem.

Paj Mej
@Łukasz 09.03.2018 22:04

Tak to ty sobie możesz do swojego chłopaka mowic. Ja kojarzę tylko jedną osobe, ktora wrocila. A to i tak tylko dlatego ze byliście w czarnym odbycie, bo wam się w kontroli została jednw osoba, ktora ogarnia pomiary.

Łukasz
@Paj Mej 10.03.2018 12:28

Byliście? Od kiedy pracuje w biurze?Nie wiem czy jeszcze pracujesz i co robisz, nie obchodzi mnie to. A komentarz, że mam mówić do swojego chłopaka tylko świadczy o Tobie. Czy ja kogoś obrażam? To czemu mnie obrażasz? Tak jak mówię nie brałeś ślubu z tą firmą i skoro jest tak źle nie widzę sensu w niej pracować. Mamy wolny rynek. Płacą mi źle i nie ma na horyzoncie poprawy szukam nowego pracodawcy. Chyba, że nigdzie nie dam rady się dostać to siedzę i narzekam. Nie lubię frytek z MC to idę do KFC a nie stołuje się w MC. Proste.

Lee51
@Łukasz 15.02.2018 23:22

No dobrze, napisałeś co chciałeś, a ja chciałbym wiedzieć konkretnie - ile w tej firmie mogę zarobić. Mam certyfikaty unijne, staż pracy - kilkanaście lat, w tym kilka lat poza granicami kraju. Nie opowiadaj mi jak, a za ile za ile. Balcerowicz już się nasłuchałem i wierz mi - to głupi facet jest

Salas
@Lee51 18.06.2018 12:50

W tej firmie nie mozna zarobic. Mozna za to dobrze sie chowac, jak swiniak przed ubojem.

Joe
@Lee51 18.06.2018 12:50

Na jakim stanowisku chciałbyś się zatrudnić ??

Ja
@Łukasz 15.02.2018 23:22

Wolny rynek?cos ci sie popieprzylo.he wolny rynek.hi hi hi

Dominika

@Nowy, czy oprócz stałego wynagrodzenia, istnieje możliwość otrzymania premii na przykład na święta? Czy caterpillar poland udziela swoim pracownikom dodatkowych profitów? Zachęcam Cię do rozszerzenia swojej wypowiedzi. Myślę, że przyda się osobom zainteresowanym pracą w tej firmie.

Dominika

Jak obecnie prezentuje się sytuacja w caterpillar poland? Czy warunki zatrudnienia uległy jakimś zmianom? Czy pracodawca umożliwia swoim pracownikom dalszy rozwój? Zachęcam osoby zatrudnione w tej firmie do aktywności na wątku.

Nowy
@Dominika 11.06.2018 23:14

Brak jakiej możliwości rozwoju jak już trafisz na linie a jesteś dobry to zostaniesz na tej linii do usranej śmierci , Ukraińcy są lepiej traktowani niż my Polacy . Oni mają prawo zrobić źle , mniej , dłużej mieć przerwę , wcześniej wyjść do szatni się wykąpać itp.

tima

uwaga na marmont nie płaci

Nowy
@tima 26.05.2018 18:19

I bardzo dobrze nikt was nie chcę

Zbynio
@tima 26.05.2018 18:19

Co ty pier... Kolo pracowac sie nie chce to nie placi

anonymous
@tima 26.05.2018 18:19

marmont płaci zawsze,nawet zawsze przed terminem

Dominika

@dobrze, rozumiem, że jesteś pracownikiem firmy. W swojej wypowiedzi nie podałeś żadnych konkretów. Może rozwiniesz swoją opinie? Jak oceniasz warunki zatrudnienia w caterpillar poland? Jaka atmosfera panuje w pracy? Zachęcam Cię do aktywności na forum.

lobo

Witam, jeśli ktoś z obecnych lub byłych pracowników firmy Caterpillar rozważa zmianę pracy, to obecnie prowadzimy nabór nowych mechaników dla firmy znajdującej się na terenie woj. Śląskiego. Zachęcam do wysyłania swoich zgłoszeń/zadawania pytań na adres mailowy: katowice@lobohr.pl Pozdrawiam!

dobrze
@lobo 30.05.2018 10:28

Prosze tu tak nie namawiac. U nas jest naprawde dobrze.

anonymous

Na szczęście nie pracuje już w tym (usunięte przez administratora) Pracuje sobie od poniedziałku do piątku od 7 do 15 za 3200 zł netto może nie dużo ale z tak z (usunięte przez administratora),(usunięte przez administratora), (usunięte przez administratora),(usunięte przez administratora),(usunięte przez administratora)ludźmi jeszcze nie pracowałem Odradzam każdemu pracy w tej firmie

SpawMan

Nie wiem jak reszta, ale mam wrażenie, że chcą nas tanio kupić. Na wstępie mówią "mamy ciężki okres,sytuacja jest trudna", to czuję że mają nas za (usunięte przez administratora) Nie pasują mi ich warunki poprawy pensji w premi, nie zgodzę na to. Najgorsze jest to, że nie jeden już przeliczał ile "zyska" . :)

Nowy
@SpawMan 03.03.2018 23:58

Nie tylko tobie taka zmiana nie pasuję co do stawki to do stawki. Godziny nadgodziny nawet chorobowe liczone są od stawki.

jeden
@SpawMan 03.03.2018 23:58

a wyniki finansowe firmy najlepsze od lat...

Mick

W związku z nową ofertą pracy, w której pominięto co zyskuje pracownik, chciałbym zapytać o system motywacji, tj. benefity itp.

zenek
@Mick 23.02.2018 17:36

jest za chyba jakies 80 zyla multisport.. 100zl na swieta grudniowe. i wczasy pod grusza

Kris

Witam, jakie stawki oferują na start jako magazynier? Czego można się spodziewać na rozmowie?

gonzalez
@Kris 11.04.2018 15:39

po ostatnich podwyżkach 22.50 jak masz doswiadczenie

Cat
@gonzalez 14.04.2018 22:25

Nie oszukuj potencjalnego pracownika, przyjdzie na rozmowę i się rozczaruje.

Jon lemon

No i po strajku... Ale walczyliśmy... Jak lwy :-)

Nowy
@Jon lemon 01.03.2018 10:29

A najlepsze w tym wszystkim że premie na krzywy ryj zmieni się dyrekcja przyjdzie kryzys i po dodatkach. Lepiej jak by do stawki dołożyli.

Walgierd Trzy Nogi
@Jon lemon 01.03.2018 10:29

Spokojnie, jeszcze mediatora nie było, dopiero po jego wizycie, można rozpisać referendum strajkowe.

ja
@Jon lemon 01.03.2018 10:29

Jakie (usunięte przez administratora) taki zwiazek -nic z tego nie bedzie pajace

ja
@ja 10.03.2018 18:26

a pisałem? tu trzeba ludzi z jajami żeby powalczyć, a nie dupasow ,brak slow

Ja to ja

I jak panowie zadowoleni z wywalczonych podwyzek?

Koło

Poziom komentarze adekwatny do stanu w jakich zostawiacie po sobie sanitariaty w Waszej firmie. Panowie, czy też tak robicie we własnej toaletach w domu i tak samo się zachowujecie pod prysznicami? Co na to Wasze żony? Wstyd !!!!

Łaka Maka Fą
@Koło 16.02.2018 00:02

Skoro zatrudniacie ludzi którzy nie potrafią załatwić sprawy do kibla, to jak możecie wymagać od nich poprawności położenia spoin?

ja
@Koło 16.02.2018 00:02

ja nie mam żony mieszkam z Mamusią

tututy
@ja 08.03.2018 11:25

ot to cała prawda o poziomie inteligencji. pozdrawiam

Shower:)
@Koło 16.02.2018 00:02

A ja nie mam toalety

1 whooy

Witam wszystkich!Sytuacja jest taka.Troszkę żeśmy im namieszali.Chcemy zarobić,więc trzeba było zrobić zebranie przy okazji"rewelacyjnego"rozwiązania sprawy z załogą bo problem jest jakościowy-grubo szyty.Jak dotąd to za byle pierdoły alerty od klienta,zdjęcia rozdmuchane na całą firmę akurat pod koniec kwartału,chociaż wysyłki i PPMy były Ok.Tylko by kwartalnej nie dać.Pani z kadr mimowolnie napomniała że to najlepsze rozwiązanie celem zachowania miejsc pracy,tak co by zbyt dużo nie myśleć i wyrwać firme z tej trudnej sytuacji.Pytanie?Czy my jesteśmy winni tego błędu?Ludzie nie dajcie się zmanipulować.To tylko przykrywka by przygasić działania związków i zamydlić oczy.

Łukasz

Witam,mam propozycję pracy w Caterpillara Sosnowiec jako operator wózka widłowego na magazynie. Wiadomo,że interesuje mnie stawka godzinowa,ale najbardziej chodzi mi o atmosferę na owym dziale. Ma ktoś jakieś informację? Z góry dziękuję.

Szymek

Lutujecie coś tam?

Nick
@Szymek 23.01.2018 01:08

Tak czasami se lutnę cwiartke a czasami połówkę

Zostaw opinię o Caterpillar Poland Sp. z o.o. - Sosnowiec

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Caterpillar Poland Sp. z o.o.