caterpillar poland

Sosnowiec

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 739 ocen.

caterpillar poland
2739

Opinie o caterpillar poland

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie caterpillar poland

anonymous

Na szczęście nie pracuje już w tym (usunięte przez administratora) Pracuje sobie od poniedziałku do piątku od 7 do 15 za 3200 zł netto może nie dużo ale z tak z (usunięte przez administratora),(usunięte przez administratora), (usunięte przez administratora),(usunięte przez administratora),(usunięte przez administratora)ludźmi jeszcze nie pracowałem Odradzam każdemu pracy w tej firmie

zakupy biuro polnocne

To prawda - na rozmowie umawiaja jedna stawke, jak juz zrezygnujesz z poprzedniej pracy, pierwszy dzien w CAT - dostajesz umowe z mniejsza stawka. do tego zasady premii nieznane - a nawet jak masz zasady i spelniasz wszystko - to zmeiniaja wstecznie zasady, byle premii nie wyplacic. oszukuja wlasnych ludzi. .. takie polskie zarzadzanie

ja
@zakupy biuro polnocne 17.04.2018 15:56

PREEEECZ !!! z Polski wy parszywe zlodzieje PREEEEEEECZ!!!

SpawMan

Nie wiem jak reszta, ale mam wrażenie, że chcą nas tanio kupić. Na wstępie mówią "mamy ciężki okres,sytuacja jest trudna", to czuję że mają nas za (usunięte przez administratora) Nie pasują mi ich warunki poprawy pensji w premi, nie zgodzę na to. Najgorsze jest to, że nie jeden już przeliczał ile "zyska" . :)

jeden
@SpawMan 03.03.2018 23:58

a wyniki finansowe firmy najlepsze od lat...

Mick

W związku z nową ofertą pracy, w której pominięto co zyskuje pracownik, chciałbym zapytać o system motywacji, tj. benefity itp.

zenek
@Mick 23.02.2018 17:36

jest za chyba jakies 80 zyla multisport.. 100zl na swieta grudniowe. i wczasy pod grusza

Kris

Witam, jakie stawki oferują na start jako magazynier? Czego można się spodziewać na rozmowie?

Cat
@gonzalez 14.04.2018 22:25

Nie oszukuj potencjalnego pracownika, przyjdzie na rozmowę i się rozczaruje.

Jon lemon

No i po strajku... Ale walczyliśmy... Jak lwy :-)

ja
@ja 10.03.2018 18:26

a pisałem? tu trzeba ludzi z jajami żeby powalczyć, a nie dupasow ,brak slow

Ja to ja

I jak panowie zadowoleni z wywalczonych podwyzek?

Koło

Poziom komentarze adekwatny do stanu w jakich zostawiacie po sobie sanitariaty w Waszej firmie. Panowie, czy też tak robicie we własnej toaletach w domu i tak samo się zachowujecie pod prysznicami? Co na to Wasze żony? Wstyd !!!!

Shower:)
@Koło 16.02.2018 00:02

A ja nie mam toalety

Łukasz

Jak się Was wszystkich czyta to się nie dobrze robi. 1. Skoro tak jest źle to po co jeszcze tu siedzicie ? 2. Skoro mała stawka to jest wolny rynek tak? - patrz punkt 1. Stawka adekwatna do "umiejętności"? 3. Skoro tak Was kroją to- patrz punkt 1. 4. Pokażcie paski skoro jest tak źle, skoro źle - patrz punkt 1. 5. Ile osób już wróciło? Bo ja wiem- jednak nie jest tak źle tak? 6. Jestem w CAT bo mnie nigdzie nie chcą? Przecież tutaj jest xx zł/h inni nie dają więcej? Dziwne. Jestem tam gdzie mi płacą adekwatnie do moich umiejętności, nie satysfakcjonuje mnie- patrz punkt 1. 7. Anonimowo bardzo łatwo pisać "prawdę". 8. Fakty o CAT Poland: -Skoro droga zła (ok nie jest idealna, to może zostawiaj auto przed CAT i na piechotkę? Autobusy nie istnieją, aż tak daleko jest? Mamy 3 parkingi każdy jest zły? Może CAT ma Ci jeszcze za zdarte buty oddawać? Pracodawca musi Ci gwarantować miejsce parkingowe? -Czajniki - a nie ma dystrybutorów wody gdzie można podgrzać? Nie ma na stołówkach czajników - mamy dwie z tego co kojarzę i zawsze jest min. jeden czajnik. -Diety itp - masz korporacyjną kartę? To jaka dieta? Gdzie byłeś na delegacji? Ograniczałeś się? Dieta = twoje własne wyżywienie + usługi, brak diety płacisz kartą. -5 lat-jakoś nie kojarzę kogoś kto 5 lat tu pracował, odszedł i dojeżdżał do biura północnego! Pracownik biurowy spawacz? No to już fantazja. Od kiedy pracuje to nie widziałem takiej a jestem dłużej niż Ty "byłeś/byłaś" -Cytat "inżynierowie pytający spawaczy z jakiego materiału ma być część bo nie wiedzą co dać na rysunku" Czy my mamy biuro konstrukcyjne? Coś mnie ominęło? Masz jakieś dowody? Mój wpis nie ma zamiaru nikogo obrażać po prostu nie mogę się zgodzić z wpisami które są niezgodne z prawdą. Jeżeli jest mi aż rak źle- patrz punkt 1 :)

Łukasz
@Paj Mej 10.03.2018 12:28

Byliście? Od kiedy pracuje w biurze?Nie wiem czy jeszcze pracujesz i co robisz, nie obchodzi mnie to. A komentarz, że mam mówić do swojego chłopaka tylko świadczy o Tobie. Czy ja kogoś obrażam? To czemu mnie obrażasz? Tak jak mówię nie brałeś ślubu z tą firmą i skoro jest tak źle nie widzę sensu w niej pracować. Mamy wolny rynek. Płacą mi źle i nie ma na horyzoncie poprawy szukam nowego pracodawcy. Chyba, że nigdzie nie dam rady się dostać to siedzę i narzekam. Nie lubię frytek z MC to idę do KFC a nie stołuje się w MC. Proste.

1 whooy

Witam wszystkich!Sytuacja jest taka.Troszkę żeśmy im namieszali.Chcemy zarobić,więc trzeba było zrobić zebranie przy okazji"rewelacyjnego"rozwiązania sprawy z załogą bo problem jest jakościowy-grubo szyty.Jak dotąd to za byle pierdoły alerty od klienta,zdjęcia rozdmuchane na całą firmę akurat pod koniec kwartału,chociaż wysyłki i PPMy były Ok.Tylko by kwartalnej nie dać.Pani z kadr mimowolnie napomniała że to najlepsze rozwiązanie celem zachowania miejsc pracy,tak co by zbyt dużo nie myśleć i wyrwać firme z tej trudnej sytuacji.Pytanie?Czy my jesteśmy winni tego błędu?Ludzie nie dajcie się zmanipulować.To tylko przykrywka by przygasić działania związków i zamydlić oczy.

Łukasz

Witam,mam propozycję pracy w Caterpillara Sosnowiec jako operator wózka widłowego na magazynie. Wiadomo,że interesuje mnie stawka godzinowa,ale najbardziej chodzi mi o atmosferę na owym dziale. Ma ktoś jakieś informację? Z góry dziękuję.

Szymek

Lutujecie coś tam?

Nick
@Szymek 23.01.2018 01:08

Tak czasami se lutnę cwiartke a czasami połówkę

Jon lemon

Błagam Was pierdoły piszecie na temat Cata zarobki złe a ci którzy poszli do hagsa będą wracać na kolanach kwestia czasu. A normy? Hmm... ;-) orka orka i orka :-)

lolo
@Ja 14.02.2018 20:15

A kto z hagsa wrocil???????????

pracownik

Nie pieprzcie glupot ze zarobki 18 brutto.....Na rozmowie sie pytaja ile sie chce zarobic powiedzialem im 20,50 i jakos sie zgodzili a nie mam specjalnie doswiadczenia.....Gdzie indziej dostalem wiecej dlatego sie nie zdecydowalem ale ogolnie jesli chodzi o zarobki na start to nie jest zle ...idzcie do brembo na 4 brygady zapieprz jak skur;;syn i 2350 wezmiecie

Liściu
@spaw 29.01.2018 16:45

Potrafią się zorganizować i dlatego wszczęta jest procedura sporu zbiorowego, oraz poproszone Ministerstwo Pracy o wyznaczenie negocjatora, nie można sobie ot tak zastrajkować, ale wygląda na to że będzie musialo do tego dojść.

Fakty o CAT Poland

1. dzwonią z ofertą z konkretną stawką - dostajesz gorszą stawkę na umowie - już kilka osób 2. jak masz te 50gr podwyżki, to super - inni dostają i po 3 miesiącach od obiecanek jeszcze grosza nie widzieli bo to oczywiste, że tyle trwa przeprocesowanie tego przez kadry 3. przyjmujesz się do biura - to nic nie znaczy - w każdej chwili szlony belg u sterów może uznać, że brakuje spawaczy i tam cię przenieść 4. w maju informują pracowników, że właśnie zmienili regulamin pracy i obowiązuje od poprzedniego stycznia - jak wziąłeś opiekę na dziecko to przepada ci premia za brak L4 (tak, opieka jest traktowana jak l4). na uwagę, że zasady nie mogą być zmieniane wtecz - dostajesz wyjaśnienie, że mogą bo to ich regulamin 5. zasada "dla wpisu w CV" już mało aktualna - CAT jest szkołą jak nie powinna działać firma i niestety większość pracodawców na śląsku już o tym wie - kompletny brak przestrzegania zasad - nawet tak elementarnych jak zasady bezpieczeństwa (zastawione drogi ewakuacyjne itp), inżynierowie pytający spawaczy z jakiego materiału ma być część bo nie wiedzą co dać na rysunku, spawacze robiący złe spawy tak, że kilkadziesiąt koparek jest cofana z rynku 6. na rozmowie obiecują home office, elastyczne godziny pracy, brak wyjazdów - wszystko kłamstwo 7. socjal: prywatnie musisz przynieść sobie czajnik do grzania wody na kawe, do biura północnego co pół roku remont podwozia (na drodze dojazdowej są uskoki wys. ok. 17cm, ale założono na nie dodatkowo progi zwalniające), własne kartki i długopisy - ale za to raz na rok dostajesz dla dziecka 1 szt. kinder bueno, 1 paczkę ptasiego mleczka - ale tylko jeżeli dziecko ma powyżej roku 8. brak diet za wyjazdy służbowe

Fakty o CAT Poland
@Dobry duch 12.02.2018 21:00

Pracowałem 5 lat.. widzisz, diety powinny być z zasady, nie jak musisz chodzić po kierownikach i błagać, załatwiać... H/O funkcjonuje w jednym dziale. O ironio -tam gdzie nie działa, wytłumaczeniem jest fakt, że to nie jest standard w CAT. Regulamin pracy - autentyk, zminiono na poczatku 2017 - wstecznie, obcinając ludziom premie, ze branie opieki nad dzieckiem.. nazwisk ludzi nie bede używać - ale tak zostali przerzuceni.. chyba piszesz z kadr - bo sądząc po wielkim banerze na płocie, macię permamentny problem ze znalezieniem pracowników.. czyżby fama o tym jak jest w CAT się rozniosła? Czy może problem polega na tym, że jak są zatrudnieni na umowie z kwotą 1000pln mniejszą niż na liście intencyjnym, zwalniają się szybko?

Dominika

@Killer macie prawo, ale to zawsze znajdzie się ktoś/coś z kim można byłoby porównywać naszą firmę. Ja myślę, że fajnie, że można dostać cokolwiek, bo wiem, że są w firmy, w których nic się nie dostaje, a o Was jednak firma caterpillar poland chociaż symbolicznie pamiętała. @taki jeden uwierz, że nie wszędzie daje się pieniądze. @swinioty zachowaj kulturę wypowiedzi, jeżeli się wypowiadasz na forum. Twój wpis zostanie usunięty przez admina.

Me
@Dominika 08.01.2018 16:19

Moderatorem z ramienia CAT ?

@Dominika

Dominika serio będziesz zaśmiecać forum broniąc paczki ptasiego mleczka, a nie odniesziesz sie do zarzutów o oszukiwanie nowych pracowników? Wydaje mi sie, że żadne słodycze nie osłodzą nikomu faktu, że firma oszukuje nowoprzyjętych. Już min7 osób dostało "list intencyjny" ze stawką wyższą, a jak już przyjdziesz do pracy, po zwolnieniu się z poprzedniej, okazuje się, że na umowie masz 1000pln na rękę mniej... wybór tak, albo nie masz pracy... tylko potem efekt jest taki, że w teamie Gribergen od 2 lat nie ma ani jednej osoby, która zostałaby w firmie dlużej niż pół roku - albo zwalniają się, albo idą na macierzyńskie..

Mirek

A mnie najbardziej się podobają bzdurne opinie wyssane z palca :D fajnie się tego czyta ;) Szkoda, że normy są takie straszne, że o 13:30 na hali już nikogo nie ma ;) I szkoda, że taka ciężka praca a 20% ludzi wraca jednak do Cat ;)

Lutmistrz
@Mirek 12.02.2018 21:06

To musiało coś się popsuć na początku, ze się pierdzielił z robotą do 13:30.

Dominika

@Robilem tam już wcześniej napisałam, że nie mam związku z firmą caterpillar poland. Jestem tu moderatorem forum i uczestniczę w dyskusji obiektywnie jak każdy z użytkowników. Nie powinieneś mnie zatem obrażać, szczególnie mając na względzie zasady obowiązujące na forum. @spaw ma rację. W sytuacji, gdy zauważyliście, że nowi pracownicy nie są od Was lepsi, a mają mimo wszystko lepszą pensję to powinniście swoje argumenty szefostwu przedstawić za tym, żebyście i Wy więcej zarabiali.

Dominika

@my nie jest to miejsce do pisania personaliów pracowników. Odsyłam do regulaminu. @Fakty o CAT Poland a słyszałeś, żeby w innych firmach były większe paczki? Ja nie wiem jak wygląda paczka dla dziecka, dlatego pytam. Moim zdaniem zawsze fajnie, że firma dała cokolwiek, a pudełko ptasiego mlecza to i tak dużo na jedno dziecko. Czyli jak według Ciebie powinna wyglądać taka paczka?

on
@Bialy 25.01.2018 14:50

A gdzie indziej bede mial taka beke z bialych kaskow????? Na slowo fred, trzesiecie sie jak male rozowe swinki, przed pytonem. hahahahaha

Robilem tam

Dominika.Na wstępie powiem tak ze Ty chyba robisz w tej chwili za Mojzesza abo jakiegoś patrona tej firmy.Robilem tam i z tego co widze nic się nie zmienilo.Nie wiem jak z pieniędzmi ale domyślam się ze normy sa większe.To jest normalne na takiej robocie normy?Styczen jakosale srodek lata?12,fazy 120?Za 2.5tys?No Dominika dużo slyszalas ale tak naprawdę glupia jesteś.Jak i Lesiu i reszta jego przydlupasow.A jest ich masa w tym zakładzie.Pozdrawiam caly zarząd.Oczywiscie panie prezesie pan tez jest uważany za boga przez p.Dominike.Pania która chyba nigdzie nie pracowala wcześniej,a to widze po wpisac.Pochwaly i inne pierdoly.Panowie spawacze.Ten zawod jest dobry ale nie w takim zakładzie jak ten.Polecam inny kraj.Pozdrawienia z europy

Dominika

@kilerr nie obrażam i nie wpieram, że jestem administratorem, bo nim nie jestem. Jestem moderatorem. Chcę Wam tylko uświadomić, że czasem warto porównać różne perspektywy. @Byly spawacz CAT na forum nie można nikogo obrażać. Rozumiem, że może Ci przeszkadzać zachowanie kolegów z biura firmy caterpillar poland, ale nie upoważnia Cie to do ich wyzywania.

Gość.....

Robota śmieszna , liderzy i managerowie ostre tlumany, oczywiście nie wszyscy. Co nie którzy z gadki fachowcy jak skorczybyk . Idźcie na normalne spawanie i połóżcie spoinę 12 to się przekonacie jacy z Was fachowcy. Wasze spawanie jest śmieszne bez kitu. Zarobki słabe jak na taką prestiżową firmę. Na dodatek za dużo tych całych umysłowych darmozjadów. Pozdrawiam normalnych.

Mucha Dżo
@Gość..... 23.01.2018 21:33

Prestiż Cata w Sosnowcu kończy się na napisie CATERPILLAR na budynku fabryki

Michał

Brak podstawowych narzędzi szlifierek tasmowek frezow. Latarki to prywatne albo wcale, a wymagania jakościowe wysokie.

Pedro

Zarobki slabe (18.50-19 brutto). Brak mozliwosci, czy jakichkolwiek perspektyw rozwoju (najwyzej kurs na suwnice). Duza rotacja nowych pracownikow (ktorzy i tak czesto maja stawki wieksze niz wieloletni pracownicy). Czeste wizystacje, audyty, rozmowy z "bialymi kaskami" ktorzy nie maja wiekszego pojecia o pracy na hali. Bezpieczenstwo pracownika na ostatnim miejscu - praca w oparach z innych stanowisk

Nowy

Totalnie głupia firma normy z (usunięte przez administratora) podnoszone bez uzasadnienia, dlaczego? A bo tak. Liderzy osoby nie kompetentne bez pojęcia o robocie. Nie polecam. O zarobkach nie wspomnę bo to totalne żenada. Lepiej do biedronki na kasę iść pracować.

Dominika

@Prawda w oczy kole dziękuje za odpowiedź i szczegółowe wyjaśnienie.Ty byłeś pracownikiem na hali i masz złą opinię o pracownikach z biura, ale jednak może nie ma co skreślać tych osób, skoro dobrze się ich nie poznało. No ale skoro stanęliśmy na tym, że warto pójść do pracy po zdobycie doświadczenia to możesz polecić zaaplikowanie do caterpillar poland użytkownikowi @Zainteresowany?

ja to ja
@irek 15.01.2018 08:46

no wlasnie,i takie tam jeszcze kororowe innosci.Wpisz swoją odpowiedź

Spawacz

Dla tych co chcą się przyjąć. Premia w swiateczna 160pln!!!!!!!!! KPINA!!!!!!

Carlitto
@Spawacz 21.12.2017 17:29

To nie jest premia świąteczna, to jest zapomoga z funduszu socjalnego. "WIELKI" caterpillar nie daje premii tylko nagrody.

Mamałyga

Co tam się spawa na próbkach?

,,,,

Do Nowego!Dla niektórych Grodzka też jest piękna.Pewnie takich jaj nie widziałeś.A tu są jaja.Ponoć Santa Klałs się spóźnił ale postanowił zatkać ryja plecakiem i ręcznikiem przed rozmową z mediatorem.Pomyślcie ile już lat Was rolują,chyba czas zmienić coś na lepsze.Opowieści o zamknięciu tej pięknej firmy znów na tapecie.Kto na tym najbardziej straci?Czy my niedoceniani finansowo za swą ciężką pracę?Czy Ci którzy się boją że im się dobrze płatna praca,układy,ambicje skończą?Pomyślcie o tym zanim napiszecie"dobry"pomysł!!!Zanim znajdą wzór na obliczenie premii itp. Panie przebrane za jelonki? To o Was!!!Jak owce przed goleniem,tylko beczą!!!

Nowy
@,,,, 09.12.2017 15:23

Szkoda ze nie wyczules ironi jak o tej firmie pisałem.

Zostaw opinię o caterpillar poland - Sosnowiec

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie caterpillar poland