caterpillar poland

Sosnowiec

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 740 ocen.

caterpillar poland
2 740 6 1

Opinie o caterpillar poland

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Fakty o CAT Poland

1. dzwonią z ofertą z konkretną stawką - dostajesz gorszą stawkę na umowie - już kilka osób 2. jak masz te 50gr podwyżki, to super - inni dostają i po 3 miesiącach od obiecanek jeszcze grosza nie widzieli bo to oczywiste, że tyle trwa przeprocesowanie tego przez kadry 3. przyjmujesz się do biura - to nic nie znaczy - w każdej chwili szlony belg u sterów może uznać, że brakuje spawaczy i tam cię przenieść 4. w maju informują pracowników, że właśnie zmienili regulamin pracy i obowiązuje od poprzedniego stycznia - jak wziąłeś opiekę na dziecko to przepada ci premia za brak L4 (tak, opieka jest traktowana jak l4). na uwagę, że zasady nie mogą być zmieniane wtecz - dostajesz wyjaśnienie, że mogą bo to ich regulamin 5. zasada "dla wpisu w CV" już mało aktualna - CAT jest szkołą jak nie powinna działać firma i niestety większość pracodawców na śląsku już o tym wie - kompletny brak przestrzegania zasad - nawet tak elementarnych jak zasady bezpieczeństwa (zastawione drogi ewakuacyjne itp), inżynierowie pytający spawaczy z jakiego materiału ma być część bo nie wiedzą co dać na rysunku, spawacze robiący złe spawy tak, że kilkadziesiąt koparek jest cofana z rynku 6. na rozmowie obiecują home office, elastyczne godziny pracy, brak wyjazdów - wszystko kłamstwo 7. socjal: prywatnie musisz przynieść sobie czajnik do grzania wody na kawe, do biura północnego co pół roku remont podwozia (na drodze dojazdowej są uskoki wys. ok. 17cm, ale założono na nie dodatkowo progi zwalniające), własne kartki i długopisy - ale za to raz na rok dostajesz dla dziecka 1 szt. kinder bueno, 1 paczkę ptasiego mleczka - ale tylko jeżeli dziecko ma powyżej roku 8. brak diet za wyjazdy służbowe

zdziwiony
@Fakty o CAT Poland 13.02.2018 11:47

Jak to możliwe że dają mniejszą stawkę niż na liście intencyjny? Ja zawsze żądam aneksu do takiego listu w którym jest informacja że jeżeli pracodawca/pracownik nie podejmie współpracy na wyżej wskazanych warunkach jak np 1 dzień danego miesiąca to obliguje się do zapłaty odszkodowania w takiej/a takiej wysokości :)

zdziwiony

Hej, Dostałem od nich propozycję pracy - jak wygląda sytuacja w biurze? Dział Jakości? Jak zarobkowo? Atmosfera w pracy? Chociaż w paru punktach i proszę nie chaotycznie :) Dzięki

Jon lemon

Błagam Was pierdoły piszecie na temat Cata zarobki złe a ci którzy poszli do hagsa będą wracać na kolanach kwestia czasu. A normy? Hmm... ;-) orka orka i orka :-)

Ja
@Kulfon 14.02.2018 20:34

Juz jest lepiej...

Anonim

Zastanawiam sie nad zmiana pracy z lear corporation na wasza firme ? Chodzi o zarobki glownie na lear (usunięte przez administratora) atmosfera a jak wyglada to u was na zakladzie?

Dominika

@Salas, może rozwiniesz swoją wypowiedź? Czy jesteś pracownikiem firmy caterpillar poland? Jak oceniasz warunki zatrudnienia? Jaka Twoim zdaniem panuje atmosfera w pracy między pracownikami? Czy sprzyja pracy zespołowej?

Nowy
@Hodedor 06.08.2018 15:17

Tak a firmą się nazywa Bodzio pojawiają się ogłoszenia na Olx i dają lepsze pieniądze niż cały ten Caterpillar

Dominika

@Hodedor, niestety nie jestem w stanie Ci udzielić odpowiedzi. Warto śledzić stronę internetową firmy: https://www.caterpillar.com/pl/careers.html Tam znajdziesz informacje dotyczące zatrudnienia, jednak obecnie nie widzę żadnych ofert pracy. Daj znać, jeśli zdecydujesz się na przesłanie CV. Zachęcam też inne osoby związane z tym pracodawcą do pozostawiania merytorycznych komentarzy.

Dominika

Możecie powiedzieć, czy w firmie wszystkie osoby są zatrudnione w oparciu o umowę o pracę? A może pracownicy mogą wybrać rodzaj umowy? Czy są jakieś premie, benefity pozapłacowe? Czy pracodawca oferuje szkolenia wstępne, a następnie podnoszące kwalifikacje? Proszę Was o rzetelne, konkretne wypowiedzi, które pomogą osobom wahającym się nad przesłaniem CV.

Łukasz

Jak się Was wszystkich czyta to się nie dobrze robi. 1. Skoro tak jest źle to po co jeszcze tu siedzicie ? 2. Skoro mała stawka to jest wolny rynek tak? - patrz punkt 1. Stawka adekwatna do "umiejętności"? 3. Skoro tak Was kroją to- patrz punkt 1. 4. Pokażcie paski skoro jest tak źle, skoro źle - patrz punkt 1. 5. Ile osób już wróciło? Bo ja wiem- jednak nie jest tak źle tak? 6. Jestem w CAT bo mnie nigdzie nie chcą? Przecież tutaj jest xx zł/h inni nie dają więcej? Dziwne. Jestem tam gdzie mi płacą adekwatnie do moich umiejętności, nie satysfakcjonuje mnie- patrz punkt 1. 7. Anonimowo bardzo łatwo pisać "prawdę". 8. Fakty o CAT Poland: -Skoro droga zła (ok nie jest idealna, to może zostawiaj auto przed CAT i na piechotkę? Autobusy nie istnieją, aż tak daleko jest? Mamy 3 parkingi każdy jest zły? Może CAT ma Ci jeszcze za zdarte buty oddawać? Pracodawca musi Ci gwarantować miejsce parkingowe? -Czajniki - a nie ma dystrybutorów wody gdzie można podgrzać? Nie ma na stołówkach czajników - mamy dwie z tego co kojarzę i zawsze jest min. jeden czajnik. -Diety itp - masz korporacyjną kartę? To jaka dieta? Gdzie byłeś na delegacji? Ograniczałeś się? Dieta = twoje własne wyżywienie + usługi, brak diety płacisz kartą. -5 lat-jakoś nie kojarzę kogoś kto 5 lat tu pracował, odszedł i dojeżdżał do biura północnego! Pracownik biurowy spawacz? No to już fantazja. Od kiedy pracuje to nie widziałem takiej a jestem dłużej niż Ty "byłeś/byłaś" -Cytat "inżynierowie pytający spawaczy z jakiego materiału ma być część bo nie wiedzą co dać na rysunku" Czy my mamy biuro konstrukcyjne? Coś mnie ominęło? Masz jakieś dowody? Mój wpis nie ma zamiaru nikogo obrażać po prostu nie mogę się zgodzić z wpisami które są niezgodne z prawdą. Jeżeli jest mi aż rak źle- patrz punkt 1 :)

Ja
@Łukasz 15.02.2018 23:22

Wolny rynek?cos ci sie popieprzylo.he wolny rynek.hi hi hi

Dominika

@Nowy, czy oprócz stałego wynagrodzenia, istnieje możliwość otrzymania premii na przykład na święta? Czy caterpillar poland udziela swoim pracownikom dodatkowych profitów? Zachęcam Cię do rozszerzenia swojej wypowiedzi. Myślę, że przyda się osobom zainteresowanym pracą w tej firmie.

Dominika

Jak obecnie prezentuje się sytuacja w caterpillar poland? Czy warunki zatrudnienia uległy jakimś zmianom? Czy pracodawca umożliwia swoim pracownikom dalszy rozwój? Zachęcam osoby zatrudnione w tej firmie do aktywności na wątku.

Nowy
@Dominika 11.06.2018 23:14

Brak jakiej możliwości rozwoju jak już trafisz na linie a jesteś dobry to zostaniesz na tej linii do usranej śmierci , Ukraińcy są lepiej traktowani niż my Polacy . Oni mają prawo zrobić źle , mniej , dłużej mieć przerwę , wcześniej wyjść do szatni się wykąpać itp.

tima

uwaga na marmont nie płaci

anonymous
@tima 26.05.2018 18:19

marmont płaci zawsze,nawet zawsze przed terminem

Dominika

@dobrze, rozumiem, że jesteś pracownikiem firmy. W swojej wypowiedzi nie podałeś żadnych konkretów. Może rozwiniesz swoją opinie? Jak oceniasz warunki zatrudnienia w caterpillar poland? Jaka atmosfera panuje w pracy? Zachęcam Cię do aktywności na forum.

lobo

Witam, jeśli ktoś z obecnych lub byłych pracowników firmy Caterpillar rozważa zmianę pracy, to obecnie prowadzimy nabór nowych mechaników dla firmy znajdującej się na terenie woj. Śląskiego. Zachęcam do wysyłania swoich zgłoszeń/zadawania pytań na adres mailowy: katowice@lobohr.pl Pozdrawiam!

dobrze
@lobo 30.05.2018 10:28

Prosze tu tak nie namawiac. U nas jest naprawde dobrze.

zakupy biuro polnocne

To prawda - na rozmowie umawiaja jedna stawke, jak juz zrezygnujesz z poprzedniej pracy, pierwszy dzien w CAT - dostajesz umowe z mniejsza stawka. do tego zasady premii nieznane - a nawet jak masz zasady i spelniasz wszystko - to zmeiniaja wstecznie zasady, byle premii nie wyplacic. oszukuja wlasnych ludzi. .. takie polskie zarzadzanie

zdziwiony
@zakupy biuro polnocne 17.04.2018 15:56

Jakim trzeba być ignorantem - żeby przed zmianą pracy (zwolnieniem się u obecnego pracodawcy) nie dostać listu intencyjnego w którym masz przedstawione warunki? Jak zmieniają zasady?

anonymous

Na szczęście nie pracuje już w tym (usunięte przez administratora) Pracuje sobie od poniedziałku do piątku od 7 do 15 za 3200 zł netto może nie dużo ale z tak z (usunięte przez administratora),(usunięte przez administratora), (usunięte przez administratora),(usunięte przez administratora),(usunięte przez administratora)ludźmi jeszcze nie pracowałem Odradzam każdemu pracy w tej firmie

SpawMan

Nie wiem jak reszta, ale mam wrażenie, że chcą nas tanio kupić. Na wstępie mówią "mamy ciężki okres,sytuacja jest trudna", to czuję że mają nas za (usunięte przez administratora) Nie pasują mi ich warunki poprawy pensji w premi, nie zgodzę na to. Najgorsze jest to, że nie jeden już przeliczał ile "zyska" . :)

jeden
@SpawMan 03.03.2018 23:58

a wyniki finansowe firmy najlepsze od lat...

Mick

W związku z nową ofertą pracy, w której pominięto co zyskuje pracownik, chciałbym zapytać o system motywacji, tj. benefity itp.

zenek
@Mick 23.02.2018 17:36

jest za chyba jakies 80 zyla multisport.. 100zl na swieta grudniowe. i wczasy pod grusza

Kris

Witam, jakie stawki oferują na start jako magazynier? Czego można się spodziewać na rozmowie?

Cat
@gonzalez 14.04.2018 22:25

Nie oszukuj potencjalnego pracownika, przyjdzie na rozmowę i się rozczaruje.

Jon lemon

No i po strajku... Ale walczyliśmy... Jak lwy :-)

ja
@ja 10.03.2018 18:26

a pisałem? tu trzeba ludzi z jajami żeby powalczyć, a nie dupasow ,brak slow

Ja to ja

I jak panowie zadowoleni z wywalczonych podwyzek?

Koło

Poziom komentarze adekwatny do stanu w jakich zostawiacie po sobie sanitariaty w Waszej firmie. Panowie, czy też tak robicie we własnej toaletach w domu i tak samo się zachowujecie pod prysznicami? Co na to Wasze żony? Wstyd !!!!

Shower:)
@Koło 16.02.2018 00:02

A ja nie mam toalety

1 whooy

Witam wszystkich!Sytuacja jest taka.Troszkę żeśmy im namieszali.Chcemy zarobić,więc trzeba było zrobić zebranie przy okazji"rewelacyjnego"rozwiązania sprawy z załogą bo problem jest jakościowy-grubo szyty.Jak dotąd to za byle pierdoły alerty od klienta,zdjęcia rozdmuchane na całą firmę akurat pod koniec kwartału,chociaż wysyłki i PPMy były Ok.Tylko by kwartalnej nie dać.Pani z kadr mimowolnie napomniała że to najlepsze rozwiązanie celem zachowania miejsc pracy,tak co by zbyt dużo nie myśleć i wyrwać firme z tej trudnej sytuacji.Pytanie?Czy my jesteśmy winni tego błędu?Ludzie nie dajcie się zmanipulować.To tylko przykrywka by przygasić działania związków i zamydlić oczy.

Łukasz

Witam,mam propozycję pracy w Caterpillara Sosnowiec jako operator wózka widłowego na magazynie. Wiadomo,że interesuje mnie stawka godzinowa,ale najbardziej chodzi mi o atmosferę na owym dziale. Ma ktoś jakieś informację? Z góry dziękuję.

Szymek

Lutujecie coś tam?

Nick
@Szymek 23.01.2018 01:08

Tak czasami se lutnę cwiartke a czasami połówkę

pracownik

Nie pieprzcie glupot ze zarobki 18 brutto.....Na rozmowie sie pytaja ile sie chce zarobic powiedzialem im 20,50 i jakos sie zgodzili a nie mam specjalnie doswiadczenia.....Gdzie indziej dostalem wiecej dlatego sie nie zdecydowalem ale ogolnie jesli chodzi o zarobki na start to nie jest zle ...idzcie do brembo na 4 brygady zapieprz jak skur;;syn i 2350 wezmiecie

Liściu
@spaw 29.01.2018 16:45

Potrafią się zorganizować i dlatego wszczęta jest procedura sporu zbiorowego, oraz poproszone Ministerstwo Pracy o wyznaczenie negocjatora, nie można sobie ot tak zastrajkować, ale wygląda na to że będzie musialo do tego dojść.

Dominika

@Killer macie prawo, ale to zawsze znajdzie się ktoś/coś z kim można byłoby porównywać naszą firmę. Ja myślę, że fajnie, że można dostać cokolwiek, bo wiem, że są w firmy, w których nic się nie dostaje, a o Was jednak firma caterpillar poland chociaż symbolicznie pamiętała. @taki jeden uwierz, że nie wszędzie daje się pieniądze. @swinioty zachowaj kulturę wypowiedzi, jeżeli się wypowiadasz na forum. Twój wpis zostanie usunięty przez admina.

Me
@Dominika 08.01.2018 16:19

Moderatorem z ramienia CAT ?

@Dominika

Dominika serio będziesz zaśmiecać forum broniąc paczki ptasiego mleczka, a nie odniesziesz sie do zarzutów o oszukiwanie nowych pracowników? Wydaje mi sie, że żadne słodycze nie osłodzą nikomu faktu, że firma oszukuje nowoprzyjętych. Już min7 osób dostało "list intencyjny" ze stawką wyższą, a jak już przyjdziesz do pracy, po zwolnieniu się z poprzedniej, okazuje się, że na umowie masz 1000pln na rękę mniej... wybór tak, albo nie masz pracy... tylko potem efekt jest taki, że w teamie Gribergen od 2 lat nie ma ani jednej osoby, która zostałaby w firmie dlużej niż pół roku - albo zwalniają się, albo idą na macierzyńskie..

Mirek

A mnie najbardziej się podobają bzdurne opinie wyssane z palca :D fajnie się tego czyta ;) Szkoda, że normy są takie straszne, że o 13:30 na hali już nikogo nie ma ;) I szkoda, że taka ciężka praca a 20% ludzi wraca jednak do Cat ;)

Lutmistrz
@Mirek 12.02.2018 21:06

To musiało coś się popsuć na początku, ze się pierdzielił z robotą do 13:30.

Dominika

@Robilem tam już wcześniej napisałam, że nie mam związku z firmą caterpillar poland. Jestem tu moderatorem forum i uczestniczę w dyskusji obiektywnie jak każdy z użytkowników. Nie powinieneś mnie zatem obrażać, szczególnie mając na względzie zasady obowiązujące na forum. @spaw ma rację. W sytuacji, gdy zauważyliście, że nowi pracownicy nie są od Was lepsi, a mają mimo wszystko lepszą pensję to powinniście swoje argumenty szefostwu przedstawić za tym, żebyście i Wy więcej zarabiali.

Dominika

@my nie jest to miejsce do pisania personaliów pracowników. Odsyłam do regulaminu. @Fakty o CAT Poland a słyszałeś, żeby w innych firmach były większe paczki? Ja nie wiem jak wygląda paczka dla dziecka, dlatego pytam. Moim zdaniem zawsze fajnie, że firma dała cokolwiek, a pudełko ptasiego mlecza to i tak dużo na jedno dziecko. Czyli jak według Ciebie powinna wyglądać taka paczka?

on
@Bialy 25.01.2018 14:50

A gdzie indziej bede mial taka beke z bialych kaskow????? Na slowo fred, trzesiecie sie jak male rozowe swinki, przed pytonem. hahahahaha

Zostaw opinię o caterpillar poland - Sosnowiec

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie caterpillar poland