Ślusarczyk Jakub Ślusarczyk

• Brzozówka
  • Koszyce Małe
  • Skrzyszów
  • Radlna

3. Opinie o pracodawcach Tarnów
  5. Opinie o Firma Handlowo-Usługowa Ślusarczyk Jakub Ślusarczyk

Opinie o Ślusarczyk Jakub Ślusarczyk Tarnów

Nie przegap nowości o Firma Handlowo-Usługowa Ślusarczyk Jakub Ślusarczyk!

17.07.2025 10:33

Witaj na profilu Ślusarczyk Auto – firmy, która nie działa „jak się uda”

Jesteśmy niezależnym serwisem samochodowym w Tarnowie, specjalizującym się w markach premium – BMW i Audi. Ale samochody to tylko część naszej pracy. Fundamentem tego, co robimy, są procesy, odpowiedzialność i wzajemny szacunek.
    Naszą kulturę organizacyjną budujemy w oparciu o autorski model 5R: Kierunek, Role, Ramy, Reguły i Relacje.

To konkretne narzędzia, które pomagają nam skutecznie działać jako zespół – bez niepotrzebnego chaosu i nieporozumień.
    Dzięki temu każdy z nas wie:
    – w jakim kierunku zmierzamy i co jest priorytetem,
    – jakie są jego zadania i z kim współpracuje przy ich realizacji,
    – co jest stałym elementem systemu, a co możemy wspólnie rozwijać i usprawniać.

Jakiego środowiska pracy możesz się spodziewać?

– Jasne zasady i transparentne procesy – ułatwiają pracę i dają poczucie bezpieczeństwa,
    – Wysoka jakość i konkretne oczekiwania – bo zależy nam na tym, by każdy mógł być dumny z efektów swojej pracy,
    – Otwartość na szczery dialog – wspieramy się w mówieniu o tym, co działa i co warto poprawić,
    – Bezpieczna przestrzeń do nauki – błędy analizujemy po to, by wzmacniać system i rozwijać kompetencje, nie po to, by oceniać.

Co nas wyróżnia jako pracodawcę?

– Nie pracujemy w soboty – regeneracja to standard, nie nagroda.
    – Proces wdrożenia jest uporządkowany – nowi pracownicy otrzymują wsparcie, opiekuna i jasno określoną ścieżkę startową.
    – Uczymy się na błędach – szukamy przyczyn, nie winnych, by wspólnie udoskonalać nasze działania.
    – Odprawy i spotkania zespołu mają strukturę – są krótkie, celowe i pomagają utrzymać dobry rytm pracy.
    – Stawiamy na rozwój – szkolenia są realne, dopasowane do potrzeb i wspierają zarówno kompetencje techniczne, jak i menedżerskie.

Dlaczego tak pracujemy?

Bo chcemy tworzyć firmę, która łączy wysokie standardy z dobrą atmosferą. Nie jesteśmy ani rodzinnym folwarkiem, ani korporacją z procedurami dla procedur.
    Tworzymy środowisko, w którym każdy ma wpływ, pracuje świadomie i ma przestrzeń do rozwoju.
    Jakość, którą oferujemy klientom, to efekt codziennej współpracy, zaangażowania i wzajemnego zaufania.

Jeśli chcesz zobaczyć, jak to wygląda w praktyce – zostań z nami na dłużej.
    Na tym profilu pokazujemy nie tylko samochody, ale też to, jak naprawdę wygląda praca w firmie, która stawia na rozwój i odpowiedzialność.

22.04.2025 16:56

Aplikowałem na stanowisko w administracji i moje doświadczenia z rozmowy są bardzo pozytywne. Rozmowa przebiegła rzeczowo, z konkretnym opisem oczekiwań. Dużo szczerości, zero koloryzowania, co dla mnie jest na plus. Widać, że firma wie, kogo szuka i co oferuje. Atmosfera w rozmowie partnerska, nie czułem presji ani zbędnego dystansu. Nawet jeśli finalnie nie dojdzie do współpracy, doceniam takie podejście i myślę, że nie jedna osoba doceni.

24.04.2025 17:03

Dzięki za ten komentarz. Każdy ma prawo do własnej opinii. Ja doceniam transparentność i konkret, bo to rzadkość w procesach rekrutacyjnych. Jeśli ktoś postrzega klarowność jako robienie na słodko w bambo, to być może warto się zastanowić, z czym tak naprawdę jest problem - z tą firmą, czy może z własnym nastawieniem.
    Ślusarczyk Auto

05.05.2020 11:15

Rozwój naszych Pracowników jest dla nas bardzo ważny, dlatego już na samym etapie rekrutacji rozmawiamy z potencjalnym kandydatem jak sobie ten rozwój w naszej firmie wyobraża. Nasi Pracownicy przechodzą indywidualne ścieżki rozwoju, a każda z nich jest dopasowana do ich kompetencji, potrzeb oraz predyspozycji. Rozwój powyższego możliwy jest dzięki uczestnictwu w licznych szkoleniach opartych na poszerzaniu wiedzy, umiejętności oraz postaw. Dzięki tego rodzaju działaniom nasi Pracownicy stają się specjalistami określonych dziedzin oraz możliwe jest stawianie im coraz wyższych celów zawodowych. Pozdrawiamy.

Albert123

02.07.2026 12:59

Czy firma bierze pod uwagę sugestie pracowników, czy raczej decyzje zapadają odgórnie?

30.06.2026 08:36

W wielu serwisach samochodowych praca w soboty jest standardem.

Podobnie jak wydłużone dni pracy i nadgodziny wynikające z bieżących sytuacji. Często wynika to z braku uporządkowania procesu.

Jeżeli praca nie jest zaplanowana, a odpowiedzialność rozproszona, dzień pracy naturalnie się wydłuża, kosztem czasu prywatnego pracowników.

Kilka lat temu postanowiliśmy to uporządkować, tak aby stworzyć sprzyjające warunki pracy. Wprowadziliśmy:
    Stałe godziny pracy - 8h dziennie,
    Przewidywalny harmonogram - brak nadgodzin,
    Brak pracy w soboty - wolne weekendy.

W praktyce oznacza to pracę od poniedziałku do piątku:
    - doradcy serwisowi: 7:00–15:00 oraz 10:00–18:00
    - technicy: 7:30–15:30
    - dział magazynu: 7:00–15:00

To efekt świadomie zaprojektowanego modelu pracy. Dzięki temu czas pracy ma swój sztywno określony początek i koniec.
    Stabilne środowisko pracy nie powstaje przypadkowo. Wymaga decyzji i konsekwencji w działaniu.
    News image

23.06.2026 08:25

To, co dzieje się wewnątrz organizacji, determinuje doświadczenie klienta

Sposób funkcjonowania organizacji jest odczuwalny dla klienta na każdym etapie kontaktu z firmą.
    Nie w deklaracjach, lecz w praktyce działania.

Precyzja komunikacji, dotrzymywanie ustaleń czy jakość wykonanej usługi nie są odrębnymi elementami. Stanowią bezpośrednią konsekwencję tego, w jaki sposób zorganizowana jest praca wewnątrz zespołu.

Uporządkowany proces przekłada się na wysoki standard obsługi. Jasno określona odpowiedzialność eliminuje niedomówienia. Rzetelnie prowadzona kontrola jakości ogranicza ryzyko błędów i konieczność powrotu do tych samych problemów.
    Brak tych elementów prowadzi do odwrotnego efektu.

Opóźnienia, niedoprecyzowane informacje oraz konieczność korekt nie wynikają z pojedynczych sytuacji, lecz z niedoskonałości w organizacji pracy.

Z tego względu jakość obsługi klienta nie rozpoczyna się w momencie pierwszego kontaktu.
    Jej fundamentem jest sposób funkcjonowania organizacji jako całości.

To, co dzieje się wewnątrz zespołu, znajduje odzwierciedlenie w każdym obszarze działalności — od procesu obsługi, przez marketing, aż po działania rekrutacyjne.

Spójność pomiędzy tymi elementami nie jest efektem przypadku.
    Jest rezultatem świadomie zaprojektowanego i konsekwentnie realizowanego modelu pracy.
    Zdjęcie 0
    Zdjęcie 1

16.06.2026 08:31

REKRUTACJA TO PROCES DOPASOWANIA, NIE PRZYPADKU

W wielu serwisach samochodowych rekrutacja kończy się na rozmowie i decyzji „na podstawie pierwszego wrażenia”. U nas to proces, który na bieżąco analizujemy i korygujemy. Nie szukamy „kogokolwiek”. Szukamy osoby, która realnie odnajdzie się w naszym środowisku pracy oraz wniesie wartość dodaną dla firmy.

Dlatego każda rekrutacja wygląda podobnie, ale nigdy identycznie. Proces dostosowujemy tak, aby jak najlepiej ocenić dopasowanie – z obu stron.

Pierwszym etapem jest rozmowa rekrutacyjna, najczęściej w formie online. To świadoma decyzja – szanujemy czas kandydata i nie wymagamy przyjazdu tylko po to, żeby porozmawiać.

Kolejnym krokiem są 1 -3 dni próbne. To moment, w którym nie tylko my obserwujemy sposób pracy kandydata. Równie ważne jest to, jak kandydat odnajduje się w naszym środowisku.

Rozmawiamy otwarcie:
    -czy tempo pracy jest odpowiednie,
    -czy sposób komunikacji jest zrozumiały,
    -czy taki model działania odpowiada obu stronom.

Na wybranych stanowiskach pojawia się również test wiedzy motoryzacyjnej. To proste narzędzie, które pozwala realnie ocenić poziom wiedzy i sposób myślenia o problemach technicznych.

Kluczowe jest to, aby pracownik czuł się w pracy komfortowo i rozumiał środowisko, do którego dołącza. Dobre środowisko pracy przekłada się bezpośrednio na jakość działania i wyniki całej organizacji. Dlatego tak dużą wagę przykładamy do dopasowania.

Dopasowany zespół to nie przypadek. To efekt świadomych decyzji na etapie rekrutacji.
    Zdjęcie 0
    Zdjęcie 1
    Rafał

15.05.2026 08:23

Jak wygląda obecnie atmosfera pracy w Ślusarczyk Auto? Widzę, że firma mocno rozwija social media i employer branding, ale ciekawi mnie jak wygląda to od środka. Faktycznie jest tam taki uporządkowany system pracy, o którym piszą?
    Nadia

14.04.2026 09:09

Wysłałam CV do pracodawcy na stanowisko administracyjne, jednak nie uzyskałam odpowiedzi zwrotnej. Wiecie czy zarekrutowali już kogoś na to stanowisko?
    #PracownikAdministracyjnoBiurowy

23.04.2026 08:26

W naszej firmie staramy się odpowiadać wszystkim kandydatom, natomiast przy ostatniej rekrutacji otrzymaliśmy ponad 180 aplikacji, co mogło spowodować opóźnienia w komunikacji. Na ten moment mamy pełną obsadę na stanowisku administracyjnym. Dbamy oto, aby do zespołu dołączały osoby najlepiej dopasowane zarówno do stanowiska jak i naszej kultury organizacyjnej. Jednocześnie, planujemy w przyszłości kolejne rekrutacje w związku z planami rozwojowymi firmy. Zachęcamy do śledzenia naszych ogłoszeń bo istnieje prawdopodobieństwo, że będą nowe możliwości współpracy :)

30.04.2026 14:44

Szanujemy różne opinie i rozumiemy, że rozstania zawodowe potrafią być frustrujące. Nasz proces rekrutacyjny oparty jest na konkretnych kryteriach. Zależy nam zarówno na dopasowaniu kompetencyjnym, jak i organizacyjnym. Z tego względu nie każdy okres próbny kończy się podpisaniem umowy.
    Ala

13.10.2025 21:20

Po 10-krotnym usunięciu tego komentarza przez nich, chciałabym przekazać, iż udostępnili podpisy pracowników, którzy przez ich głupotę mogą mieć kłopoty, w szczególności, iż ok. połowa z nich, widniejąca na upublicznionej tablicy już u nich nie pracuje. Transparentnie wobec tej bezmyślności zostały podjęte już odpowiednie kroki przewidziane przez obowiązujące prawo. Przestrzegam przed związywaniem się z nimi.

14.10.2025 16:27

Dziękujemy za wpis. Dziwi nas fakt, że sprawa budzi takie emocje, a bezpośrednio nie dotyczy Pani osoby. Jeżeli, jak Pani wskazuje – ten sam komentarz został zamieszczony 10-krotnie, możliwe, że system GoWork automatycznie uznał go za spam i dlatego nie został on opublikowany. Chcemy odnieść się rzeczowo do sytuacji. Faktycznie, osoba zajmująca się postami na naszym profilu pracodawcy, udostępniła kontrakt zespołowy z podpisami pracowników. Nie było to jednak uzgodnione i zatwierdzone przez administratora. Po zauważeniu incydentu zostało natychmiast usunięte. Wyjaśniamy precyzyjnie: sytuacja dotyczyła 3 niepracujących osób z 11 (a nie ok „połowa zespołu”, jak Pani napisała). Wszystkie te osoby zostały zgodnie z przepisami poinformowane o fakcie, a pracodawca przeprowadził analizę ryzyka oraz zgłosił naruszenie do UODO. Szanujemy Pani krytyczne spojrzenie i fakt, że określiła to Pani jako „bezmyślność”, jednak w naszej kulturze organizacyjnej nie traktujemy tego jako bezmyślność, lecz jako moment z którego wyciągnęliśmy cenną lekcję, wdrożyliśmy dodatkowe zabezpieczenia, aby uniknąć podobnych sytuacji w przyszłości. Traktujemy to zdarzenie jako etap nauki – nie powód do etykietowania. Dlatego też nasz zespół budują osoby, które chcą się rozwijać i potrafią przekuwać błędy w wartość i realne usprawnienia. Dziękujemy za zainteresowanie naszą firmą. Rozumiemy, że rozstania zawodowe mogą być trudne i budzić negatywne emocje, jednak zachęcamy do formułowania opinii w oparciu o fakty i z zachowaniem rzeczowości.
    Czytelnik

25.08.2025 18:20

Z zainteresowaniem przeczytałem całość komentarzy. Słowo transparentność pojawia się tu tak licznie, że aż robi się mdło od cukru. Firma ma prawo pracować z energią, jaką chce, a jednak dla osoby z zewnątrz te opinie są po prostu niegodne zaufania i radziłbym to przemyśleć. Może też warto pomyśleć o tym, że ludzie o innej energii, na przykład rzetelnie pracujący introwertycy lub WWO mogliby wnieść wiele nowego do firmy. Nie nadają się jednak do korporacyjnej energii komunikacji i psychologizowania każdej czynności. Są za to bardzo cennymi pracownikami , gdy się im nie wisi nad głową i nie pogania "entuzjazmem" zespołu. Takie wykluczenie różnorodności ludzkich talentów nie świadczy dobrze. Każda firma ma jednak prawo pracować jak chce.
    Czytelnik

26.08.2025 00:52

Semantyka słowa transparentność niesie ze sobą pozytywne wartości, ktorych tłumaczyć nie trzeba. Napisałem o tym w zupełnie innym znaczeniu - po prostu jest oczywiste dla czytających, że większość komentarzy tutaj napisała jedna i ta sama osoba lub zespół nakręcony tą samą regułką. To nie robi dobrego wrażenia, zwłaszcza w kontekście tak podkreślanej szczerości i profesjonalizmu firmy. Wierzę, że zespół osiąga cele wobec klientów i firmy, pytanie - jak długo uda się podkręcać zapał i energię, i coachowymi sztuczkami zarządzania ludźmi zdobywać więcej i więcej. Szczerze życzę, oby jak najdłużej, bez wypalenia członków zespołu. Bo świat nie składa się z samych zadowolonych ekstrowertyków. Szczerze radzę ciut zmienić ton zachwyconych "komentarzy" i pisać je normalniejszym językiem. Będą bardziej wiarygodne.

26.08.2025 08:12

Dziękujemy za tę opinię i podzielenie się refleksją. Doceniamy merytorykę oraz troskę o nasz zespół – naprawdę ważne jest dla nas, by widzieć, jak z zewnątrz odbierane są nasze działania i komunikacja. Transparentność rozumiemy jako szczerość i jasność w relacjach – zarówno z klientami, jak i wewnątrz zespołu – i to jest dla nas fundament, niezależnie od stylu, w jakim ktoś pracuje. Zgadzamy się, że świat nie składa się tylko z ekstrawertyków i „zachwyconych komentarzy”. W naszym zespole są osoby o różnych temperamentach i energiach, i właśnie ta różnorodność daje nam siłę. Czasem entuzjazm jest widoczny bardziej, czasem mniej – ale nie wynika to z regułki, tylko z autentycznych doświadczeń i wartości, które są dla nas ważne. Dziękujemy za życzenia – weźmiemy je jako przypomnienie, że dbanie o równowagę i uniknięcie wypalenia to część odpowiedzialności, jaką mamy wobec ludzi.

26.08.2025 07:03

Potwierdzam usuwanie opinii przez nich. Nawet nieprzychylne i niewygodne, które są prawdziwe i nienaruszające prawa zostały usunięte. Czyżby odbywało się to za odpłatnością dla tego portalu, ponieważ ta opinia została już 5-krotnie zdjęta? Jestem wdzięczna, że uwolniłam się od tego ich szaleństwa dla godnych zarobków i ludzkiej atmosfery w imię ich słynnej transparentności. Odradzam jako miejsce miejsce pracy dla doświadczonych i twardo stąpających kandydatów.

26.08.2025 08:06

Dziękujemy za opinię. Zdarza się, że ktoś pisze w internecie coś zupełnie innego, niż na co dzień okazuje w pracy – uśmiechając się do kolegów i mówiąc, że jest dobrze. My jednak wolimy rozmawiać otwarcie, niż żyć w rozdźwięku między tym, co się czuje, a tym, co się mówi publicznie. Transparentność, o której mówimy, oznacza właśnie odwagę w stawianiu trudnych tematów wprost – w zespole, a nie w anonimowych komentarzach.
    BYŁY PRACOWNIK

23.08.2025 09:11

Tutaj w pracy to trzeba być chyba robotem, a nie człowiekiem. Wszystko mierzone, plany tygodniowe, jakieś tablice, operatywki… serio, ta praca to nie dla mnie. Człowiek nie ma chwili spokoju. Nie wiem jak oni mogą lubić takie coś, ale ja NIE. Tu każdy chodzi jak nakręcony, wszyscy tylko skupieni, zero normalności. I non stop gadanie o tym całym budowaniu wartości dodanej dla firmy – dla mnie to gadanie jak z podręcznika, a nie normalna praca!!! Chodzą na jedną przerwę dziennie, nikt nie pali, nikt nie wyjdzie na papierosa, tylko robota i robota, cały czas to samo. Jak chciałam po prostu pogadać z kimś, to nie, bo słyszę „co chcesz, bo działam”… I jeszcze codziennie gadanie co poszło dobrze, a co źle – no serio??? Ja nie jestem od analizowania tylko od normalnej pracy. A jak coś ci nie pasuje i chcesz z kimś z zespołu o tym pogadać, to cię odsyłają do szefa. Wymyślili sobie, że nie wolno szeptać po kątach, tylko trzeba mówić wprost – no śmiech na sali. Gdzie indziej można normalnie ponarzekać przy lanczu, a tu NIE. Nawet jak narzekałam na jednego (usunięte przez administratora) firmy, to usłyszałam, że to toksyczne i żebym się zastanowiła jak mogłam zrobić to inaczej, żeby ten (usunięte przez administratora) zrobił to, czego ja chciałam, a nie narzekała na niego i zwalała winę. Dla mnie MASAKRA. Nie polecam, za dużo wymagają. Ja tak nie potrafię. Wolę normalną robotę, gdzie jest luz!!!

23.08.2025 17:36

Dziękujemy za opinię. Rzeczywiście – u nas nie ma „luzu” rozumianego jako brak zasad czy brak odpowiedzialności. Naszą misją jest „jesteśmy tu, bo napędza nas działanie” i to przekłada się na codzienność: tablice, odprawy, plany tygodniowe czy analiza błędów to nie „masakra”, tylko sposób, w jaki wspólnie osiągamy cele, rozwijamy się i budujemy mocny zespół. Dla osób, które lubią jasne zasady, otwartą komunikację i które czerpią satysfakcję z dobrze wykonanej roboty – to środowisko daje dużo energii i poczucie sensu. Dlatego większość naszego zespołu jest z nami od wielu lat: od nowych osób na stanowiskach nowo utworzonych takich jak Content Creator czy kolejny (trzeci już) Doradca Serwisowy, które dołączyły rok temu, po pracowników z 16-letnim stażem w naszej firmie. Mierzymy też codziennie satysfakcję z pracy. W ostatnim roku nasz wskaźnik satysfakcji z pracy eNPS wyniósł +85, podczas gdy średnia dla Polski w 2023 roku to +6. To dla nas sygnał, że w większości zespół naprawdę lubi tu być i docenia tę kulturę. Nie jesteśmy miejscem dla każdego. Większość krytycznych komentarzy pochodzi od osób, które nie były dopasowane kulturowo i z którymi rozstaliśmy się w okresie próbnym. Szukamy osób, które chcą działać, brać odpowiedzialność i rozwijać się razem z nami. Jeśli ktoś szuka „luzu” rozumianego jako brak wymagań – nie odnajdzie się tutaj. Jeśli cenisz sobie rozwój, jasne standardy i chcesz być częścią zespołu, który osiąga wyniki - zapraszamy. Jeśli szukasz miejsca bez wymagań i odpowiedzialności - nie będzie to dobre dopasowanie. Pozdrawiamy, Zespół Ślusarczyk Auto

22.08.2025 14:07

23.08.2025 17:10

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Każde doświadczenie – również to krytyczne – jest dla nas okazją do refleksji i dalszego rozwoju. W Ślusarczyk Auto budujemy firmę w oparciu o transparentność, odpowiedzialność i wzajemny szacunek. To nie są dla nas slogany – każdego dnia pracujemy nad tym, aby nasza mała, 14-osobowa drużyna mogła rozwijać się w kulturze działania, współpracy i wzajemnego wsparcia. Rozumiemy, że nie każdy odnajdzie się w takim środowisku. Praca u nas oznacza dużą samodzielność, otwartość na zmiany i gotowość do brania odpowiedzialności. Nie każdemu to odpowiada – i to jest w porządku. Życzymy powodzenia w dalszej drodze zawodowej i znalezienia miejsca, które będzie lepiej odpowiadało Pani/Pana oczekiwaniom.

16.07.2025 15:15

Ciekawe czemu niewygodne komentarze są usuwane przez administratora? Po to je ktoś pisze, żeby inni mogli poczytać. To nie jest fer, że zostają tylko komantarze napisane przez "kadrę zarządzająca". Powtarzają się te same teksty i z daleka czuć kto napisał komentarz. Żenada

22.07.2025 20:02

Nie zgodzę się nadal z wyjaśnieniami. Czy ktoś prowadził dochodzenie/ śledztwo nad wcześniejszymi komentarzami i uznał je za pomówienia? Jakie kryterium pozwoliło zadecydować że komentarz jest pomówieniem czy nieprawdą? Może ta sama osoba sprawdziła by i potwierdziła czy komentarze od rzekomych byłych czy obecnych pracowników są prawda. Śledztwo było by łatwe: kto użył słowa "transparentne" w komentarzu wiadomo kim jest :)

23.07.2025 13:08

Szanowny użytkowniku NICK. Osoby odpowiedzialne za employer branding dbają o przejrzystość i zgodność opinii z regulaminem platformy a także polskiego prawa. Rozumiemy, że nie każdy musi zgadzać się z naszym punktem widzenia, jednak każdy jest zobowiązany do przestrzegania zasad kultury wypowiedzi w Internecie - To właśnie nasze zadanie. Jeżeli są konkretne kwestie które chciałbyś omówić, zapraszamy do kontaktu i wyjaśnienia sprawy. Dziękujemy wszystkim, którzy chcą rozmawiać merytorycznie – to pomaga budować lepsze miejsce pracy.

10.03.2024 11:09

Katarzyna

06.04.2024 18:35

Muszę jednakże przeprosić za wpisy, chyba zbyt pochopnie oceniłam firmę i ludzi, nadreakcja... szczerze mówiąc firma spełnia moje wymagania ale ja najwyraźniej nie spełniam jej. Jeszcze raz przepraszam i mam nadzieję że znajdą Państwo odpowiednich kandydatów.
    yyy

22.04.2025 17:07

Jako były pracownik mogę powiedzieć jedno: w tej firmie nikt nie oczekuje, że praca będzie Twoim życiem – ale oczekuje się, że jeśli już coś robisz, to robisz to z sensem i zaangażowaniem. Dla niektórych to trudne do przyjęcia, bo przyzwyczajeni są do myślenia o pracy jak o przykrym obowiązku. Ja tak nie chciałem. Dla mnie Ślusarczyk Auto to było środowisko, w którym mogłem się rozwijać – nie przez siedzenie po godzinach, tylko przez to, że byłem traktowany jak dorosły człowiek, który ma wpływ na swoją ścieżkę zawodową. I tak – są tam osoby, dla których praca to coś więcej niż etat od–do. Bo lubią to, co robią, bo czują sprawczość, bo mają cel. I to nie ma nic wspólnego z pracoholizmem, tylko z poczuciem sensu. Mówienie, że jeśli ktoś lubi swoją pracę, to „nie ma życia osobistego”, jest równie krzywdzące, co nieprawdziwe. Można mieć pasję do pracy i jednocześnie zdrowe granice. Można lubić poniedziałki i nie być „chorym”. To, że ktoś czuje się wartościowy w tym, co robi – to nie powód do ironii, tylko raczej pytanie: czy ja sam czuję się wartościowy tam, gdzie jestem? Jeśli nie – to może warto to zmienić, zamiast krytykować tych, którzy już to zrobili.

Kontakt - Firma Handlowo-Usługowa Ślusarczyk Jakub Ślusarczyk

Do Huty 31 33-100 Tarnów

Branża główna: Warsztaty samochodowe

FacebookIconInstagramIconLinkedinIcon
    Yzx

14.04.2025 21:51

Orwell "Rok 1984" Programowanie, granie na poczuciu własnej wartości, i moje ulubione- wmawianie, że masz kochać tą pracę bo inaczej się nie nadajesz i nie pasujesz do zespołu xD Rozwojem nazywają podporządkowanie i spowiadanie się nawet z prywatnych spraw. Ma się wrażenie jakby się było w labolatorium, gdzie ktoś przeprowadza eksperyment na ile można drugiego człowieka zmanipulować i przymusić do pracy praktycznie bez przerwy pod przykrywką "rozwoju" i pięknych frazesów z książek i szkoleń. By przypadkiem pracownik nie zmarnował 5min na rozmowę czy za długie zastanawianie się nad case'm. A później spowiadanie się dlaczego zeszło dłużej również pod pretekstem "Twojego dobra" xD. Jak ktoś ma już jakieś doświadczenie za sobą i wie jak wygląda normalna praca nie pozwoli sobie na takie absurdy.
    Zzz

22.04.2025 13:09

Na pewno napisane przez byłego pracownika... doskonale wiadomo, kto napisał powżyszą odpowiedź jak i wszystkie inne które się pojawiają ostatnio w odpowiedziach, nie rozumiem po co kolejna manipulacja. Potwierdza się to, co napisane wyżej. Wszystko ubrane w piękne frazesy zaczerpnięte z książek. Na szczęście mamy wolność i, jak widać po innych opiniach, od ponad roku wiele osób z tej wolności skorzystało.
    Zyx

22.04.2025 16:59

Jako były pracownik mam inne spojrzenie – nie odszedłem z powodu firmy, tylko dlatego, że wiedziałem, czego szukam dalej. Wiem natomiast, że dla wielu osób praca w miejscu, gdzie stawia się na szczerość, rozwój i wysoką odpowiedzialność, po prostu nie będzie odpowiednia. Ale to nie znaczy, że z firmą jest coś nie tak. To, że rekrutacja trwa długo? To nie efekt „ucieczki ludzi”, tylko świadomego podejścia do doboru zespołu. Ta firma nie zatrudnia przypadkowych osób „bo trzeba kogoś wziąć”, tylko szuka ludzi, którzy chcą coś realnie wnieść. A to wymaga czasu. Co do komentarzy – nie wiem, kto komu przypisuje autorstwo, ale rozumiem, że najłatwiej nazwać wszystko „manipulacją”, gdy po prostu komuś nie poszło w procesie. Tylko że uczciwa selekcja to nie manipulacja. To normalny element zdrowej organizacji, która dba o ludzi i kulturę pracy. Jeśli ktoś chce tylko „odbębnić swoje”, bez zaangażowania i bez refleksji – rzeczywiście, to miejsce nie będzie mu pasować. Ale dla tych, którzy chcą rozwijać się zawodowo, mieć wpływ i funkcjonować w uczciwym, konkretnym środowisku, Ślusarczyk Auto jest bardzo dobrym wyborem. Nie każdemu po drodze z kulturą opartą na wartościach – i to jest okej. Ale sprowadzanie wszystkiego do teorii o „praniu mózgu” mówi więcej o autorze komentarza niż o firmie.

20.03.2024 21:28

ZYX

12.03.2025 22:53

To ogłoszenie wisi już od ponad roku i co 2-3 miesiące jest odświeżane. Ludzie stamtąd uciekają. Poza tym zobacz w ogłoszeniu jakie mają wymagania i jak bardzo rozbudowany jest proces rekrutacyjny... a to tylko serwis samochodowy. Płaca nieadekwatna do ilości obowiązków i wymagań.
    Władysław

19.04.2025 20:46

Pracuję w Ślusarczyk Auto i czuję potrzebę, by przedstawić, jak naprawdę wygląda to od środka – bez hejtu, bez przekłamań, po prostu z perspektywy kogoś, kto zna tę organizację nie z jednej rozmowy, tylko z codziennej pracy. Tak – proces rekrutacyjny jest rozbudowany. I właśnie dlatego, że firma naprawdę chce poznać człowieka, a nie tylko jego CV. U nas nie rekrutuje się „na szybko”, tylko szuka się ludzi, którzy pasują do zespołu, mają własne zdanie i potrafią wnieść coś od siebie. Nie wszyscy to lubią – i to zrozumiałe. Ale to, że ktoś pyta o wartości, cele zawodowe czy styl komunikacji, nie znaczy, że wchodzi w życie prywatne. Po prostu stawiamy na świadome dopasowanie, a nie przypadek. Co do stylu zarządzania – nie każdy odnajdzie się w miejscu, które: • stawia na otwartą komunikację, także tę trudną, • daje regularny feedback (nie tylko „głaski”, ale też konkretne wskazówki), • buduje środowisko pracy, gdzie każdy ma wpływ, ale też ponosi odpowiedzialność. To wymaga dorosłości i gotowości do rozwoju. Nie zawsze jest łatwo – nikt tu nie obiecuje cukierkowej atmosfery. Ale jest uczciwie, transparentnie i z szacunkiem. Urlopy – są planowane z wyprzedzeniem jak w większości serwisów, by klienci byli obsłużeni, a zespół miał przestrzeń na regenerację. Nikt nikogo nie zmusza do urlopu w konkretnym terminie – decyzje podejmujemy wspólnie w ramach zespołu. Czy jest presja na rozwój? Tak. Ale nie mylmy tego z manipulacją. Po prostu kultura organizacyjna w SA zakłada, że praca może być czymś więcej niż tylko odbębnieniem ośmiu godzin. To nie każdemu pasuje – i to też jest w porządku. To miejsce nie jest dla każdego – i nigdy nie udajemy, że jest. Szukamy ludzi, którzy chcą się rozwijać, myśleć samodzielnie i działać w zespole, gdzie odpowiedzialność idzie w parze z wpływem. Dla jednych to zbyt wymagające, dla innych – dokładnie to, czego szukają.

19.04.2025 19:40

Ktoś

19.04.2025 20:33

Również brałem udział w procesie rekrutacyjnym w Ślusarczyk Auto i mam zupełnie inne odczucia – dlatego zostawiam swój komentarz jako kontrapunkt. Etap, o którym piszesz, to nie „casting”, tylko realne sprawdzenie, jak kandydat radzi sobie w środowisku pracy, do którego aplikuje. Mnie od początku poinformowano, że będzie to praktyczne zadanie w obecności innej osoby. Moim zdaniem to uczciwe – każdy miał równe szanse i jasne warunki. To nie była forma rywalizacji, tylko obserwacja naturalnych reakcji i stylu pracy. Co do właściciela – tak, widać, że to osoba, która rzeczywiście dużo inwestuje w swój rozwój i świadomie buduje firmę opartą na wartościach i kulturze organizacyjnej, a nie tylko na „zarządzaniu serwisem”. Można to odebrać jako coś nowego – szczególnie w kontekście warsztatu samochodowego – ale nie powiedziałbym, że to nieudolność. W moim odczuciu to po prostu świadoma próba stworzenia miejsca pracy, które daje ludziom szansę na rozwój i wpływ, a nie tylko przetrwanie od poniedziałku do piątku. Ostatecznie – nie każdemu musi pasować taka kultura pracy. Ale zamiast pisać, że „nie polecam”, lepiej byłoby po prostu powiedzieć: „to nie było miejsce dla mnie”. Dla mnie to była jedna z najbardziej transparentnych i ciekawych rozmów rekrutacyjnych, jakie miałem. Powodzenia na Twojej drodze zawodowej.
    Remek

23.06.2024 12:59

Cześć. widziałem ten stary komentarz o tym ze chyba było tu sporo szkoleń bo stawiali wtedy na rozwój. do teraz tak jest? a jeśli tak to musiałbym jakaś lojalkę czy coś podpisać?
    GM

03.07.2024 18:40

Witaj, jako pracownik potwierdzam, że są dostępne szkolenia, muszą one jednak być zgodne z planem rozwoju pracownika oraz w interesie firmy. Nie zostaniesz wysłany na szkolenie, jeśli zdobytej na nim wiedzy nie będziesz mógł wykorzystać na swoim stanowisku. W kwestii lojalek, czy innych form zabezpieczenia, w ciągu ponad 7 lat pracy w tej firmie nie musiałem niczego takiego podpisywać, w tym czasie skorzystałem z 5 szkoleń.

15.12.2023 10:36

W jaki sposób są weryfikowane są umiejętności kandydata na rozmowie kwalifikacyjnej w Firma Handlowo-Usługowa Ślusarczyk Jakub Ślusarczyk?
    Janek

05.03.2020 18:33

Wiecie czy firma potrzebuje fachowca? Jakieś podpowiedzi jakie zarobki i od czego uzależnione?
    Ślusarczyk Auto

04.05.2020 11:57

witaj, aktualnie nie prowadzimy rekrutacji na konkretne stanowisko. Planujemy zrobić to w najbliższym miesiącach, ze względu na intensywny rozwój naszej firmy. Zaglądaj na naszą stronę, gdzie na bieżąco publikujemy ogłoszenia o pracę. Zapraszamy : www.slusarczyk-auto.pl

23.01.2020 17:21

Czy pracodawca Firma Handlowo-Usługowa Ślusarczyk Jakub Ślusarczyk motywuje w jakiś sposób swoich pracowników?
    Johny

05.03.2020 17:37

Odpowiedź dla mnie jako wieloletniego (już byłego )pracownika jest oczywista – TAK. Motywuje na wiele sposobów, po przez delegowanie zadań, nowych wyzwań i wskazywanie dróg rozwoju, w którym Pracodawca konsekwentnie pomaga. Dla wielu osób motywacją może być również wynagrodzenie, które zawsze odzwierciedlało wkład pracy, a wartością dodaną jest panująca atmosfera. Firma to ludzie, w tym przypadku to ludzie, których łączy wspólna pasja do motoryzacji i dążenie do perfekcji, oczywiście nie jest to najłatwiejsza droga kariery zawodowej ale daje satysfakcję i pozwala się wszechstronnie rozwijać. Zdecydowanie polecam współpracę z zespołem firmy oraz Panem Jakubem

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Ślusarczyk Jakub Ślusarczyk?

anonymous

23.04.2018 08:34

Sztuczna atmosfera, na pierwszy rzut oka wszystko pięknie ładnie,(usunięte przez administratora)Do tego duża rotacja pracowników na kilku stanowiskach, co mówi samo za siebie. Jako miejsce pracy - szczerze odradzam.

08.09.2018 13:45

Potwierdzam prawda
    R.G.

15.07.2018 14:06

zamówiłem tłumik Bosal do VW golf Country perfekcyjna obsługa, towar w dobrej cenie. Polecam, R.G.
    anna

16.07.2018 18:27

W jaki sposób opinia ta ma pomóc przyszłym pracownikom?
    anonymous

10.05.2018 11:39

Z całego serca odradzam.
    obserwator

10.04.2018 17:55

Jeżeli to taki świetny pracodawca, to dlaczego natykam się co rusz na jego ogłoszenia? Niestety ciągłe ogłoszenia na te same stanowiska nie świadczą najlepiej o firmie. Dwa ogłoszenia rozumiem, mógł się trafić pracownik, który się nie nadawał, bądź taki, któremu nie spodobał się praca. Ale kilkanaście ogłoszeń? Sami oceńcie.
    Obserwator

12.04.2018 17:18

Zastanawiająca jest nagła aktywność pozytywnych wpisów, które pojawiły się nagle po moim wpisie. Poprzednie wpisy pochodzą z 2016 r. a tu proszę, nagle była pracownica pisze post o wymianie opon i super atmosferze. Coś musiało być nie tak, skoro już tam Pani nie pracuje. Wnioski nasuwają się same.
    Joanna

13.04.2018 10:22

Wystarczy obserwować wątki i profile pracodawców inteligencie żeby widzieć wpis. A co było nie tak? przypadek losowy i choroba z nim związana. Czasami może warto popatrzeć szerzej niż tylko na wprost. Zdanie Pan wyraził, ja również i na tym kończę zbędną dyskusję.
    KUCYK PONY

11.04.2018 19:50

FIRMA GODNA POLECENIA. SZYBKO, TANIO I PROFESJONALNIE. PANOWIE BARDZO UPRZEJMI, KONTAKT ZNAKOMITY ORAZ UCZCIWE PODEJŚCIE DO TEMATU :)
    Obserwator

12.04.2018 09:43

Czy to opinia o pracodawcy, czy o obsłudze klienta?
    tadtadeus

18.03.2014 11:00

Bardzo solidny pracodawca. Fajna atmosfera w pracy. Firma ma dobrą opinię wśród Klientów, dzięki temu cały czas się rozwija. Dużo szkoleń, uczciwe zarobki.
    Ewa

27.02.2016 02:50

To chyba sami sobie wystawiacie te opinie i sami sobie te nagrody w postaci suoer pracodawcy przyznajecie, jakis koszmar

Zostaw merytoryczną opinię o Firma Handlowo-Usługowa Ślusarczyk Jakub Ślusarczyk